Jul 4, 2016

Dah Macam Beraya kat Perantauan

Assalamualaikum...


Semalam hantar parents aku pi KLIA...dorang nak beraya dengan adik aku kat London...aku tak ikut laa kannnn....bajet nan hado! kalau pi sensorang mampu la lagi...tapi kelakar lah kan beraya tanpa anak² and suami....herghh~   


Lagipun tahun ni giliran beraya kampung mertua....so harapnya idak lah boring walaupun perasaan tu tak sama bila beraya dengan mak sendiri....bak kata PU Rahmat Ikhsan, "nasib lah kan, siapa suruh kahwin!" LOLz!!! statement menusuk kalbu betul ๐Ÿ˜


 tudiaaaa kantoi dah 'rambut raya' Zafran...kihkih ๐Ÿ˜˜


Flight dorang pukul 7pm gitu....mak naik Emirates...dia saja amek flight malam sebab boleh makan atas flight nanti...hihi~  transit kat Dubai 13 jam, pastu baru pi Heathrow, London....esok kot baru sampai Heathrow...


Semalam aku hantar mak pi epot dalam pukul 3pm gitu....memang saja gerak awal, takut jem orang nak balik kampung....pastu takut kat KLIA sesak...jangan ingat orang balik kampung naik kereta/bas je....yang duk Sabah, Sarawak, Brunei, Indonesia, Bangla etc dorang pun nak balik kampung okayyy! boleh tahan busy KLIA semalam...mujur lah kaunter Emirates kosonggggg....


Alhamdulillah urusan check-in dipermudahkan....walaupun ayah kena tambah RM2k sebab berat luggage exceed 12 kilo...!!! baik beli tiket baru untuk aku dah dapat free 30 kilos...grrr!


Takpe lah benda dah lepas...ayah pun pasrah je bayar....aku tak setuju! kalau 200 ringgit aku boleh terima lagi...haishh   dah pesan sesiap kat adik aku time balik nanti check lugagge mak ayah....jangan exceed weight...bazirrrrrrr!!! takpun kalau rasa nak sumbat barang banyak² jugak beli online je extra weight tu...lagi murah if beli online daripada tambah last minute kat kaunter...hehh~


 Dalam pukul 6pm gitu baru ayah masuk dalam....sempat la solat Asar dulu kat epot...dorang dah biasa travel pi oversea so tak risau lah kan....hihi~  Alhamdulillah jugak takde drama air mata especially daripada Zafirah....walaupun sebelum tu dia ingat dia ikut sekali pi London!! adoiii doa la papa murah rezeki boleh la kita pi London lagi jumpa maksu oke! haha~


Now baru aku paham perasaan orang beraya kat perantauan!! T___T


Bak kata makcik aku, "awak ada mak mertua!"


oke laa....pun boleh....daripada orang yang takde mak langsung kan?? iskk


Bon voyage mak, ayah....have a safe and pleasant journey....wassap laaa gambar raya korang kat sanaaaaaa!!! T__T


Pagi tadi sahur takde selera kaoo nak makan....eh dari berbuka semalam lagi takde selera....kahkah~  drama sangat! aku suruh dak encem tapau beger mekdi je...tak kose nak masak nasi bagai....biasa aku dengan parents aku memang makan nasi...TAK PERNAH skip nasi time sahur oiii....abeh parents aku takde kat rumah malas la nak masak nasi...aku sorang je makan pun...dak encem biasa sahur makan kebab, beger, roti boom....dia tak makan nasi pun takpe....aku je wajib makan nasi....orang yang menyusukan anak paham laa kenapa kan....huhu


Setakat ni Alhamdulillah masih mampu bertahan walaupun tak makan nasi....pam susu pun macam biasa...harap² sampai petang takde la gigil² badan aku....hurm


Mengada kan nak rindu²...2 minggu je pon!! haha~  aku dah prepare list nak kirim apa kat sana...mostly untuk anak² aku la kan....dasar mak mak, pikir anak² dulu....untuk aku tengok la nanti....kalau ada aku kirim, kalau takde yang kenan....hurm dendiam je lahh...hihi~


k tu je nak cerita...korang balik mana raya ni?? hati² kayyy ๐Ÿ˜˜









IKLAN:

Rahsia suami makin sayang ๐Ÿ˜

kulit berseri BEBAS JERAWAT! ๐Ÿ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
๐Ÿ’• Pudarkan jeragat degil
๐Ÿ’• Kecutkan jerawat
๐Ÿ’• Hilangkan parut
๐Ÿ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
๐Ÿ’• Hilangkan bintik hitam
๐Ÿ’• Cerahkan kulit kusam
๐Ÿ’• Baiki tona tak sekata

๐Ÿค” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
๐Ÿค” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
๐Ÿค” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! ๐Ÿ˜˜





Terima kasih sudi membaca!

2 comments:

Fazleyatul Aini said...

safe journey makcik & pakcik
selamat hari raya yana & family

Cik Yanie said...

jom singgah. SELAMAT BERHARI RAYA :) http://impianacikyaanie.blogspot.my/2016/07/6-julai-2016-syawal-menjelma.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015