Jul 18, 2016

Raya Seremban Pulak

Assalamualaikum...


Alkisah di hari raya ke-2 ๐Ÿ˜


Dari kampung Melaka, pi kampung belah abah mertua pulak kat Senawang...tapi sebelum tu, singgah beraya rumah makcik aku dulu kat Bukit Serindit...wohoaa!


pi satu rumah je...pastu sambung beraya Seremban pulak...rumah makcik pakcik dak encem...


Disebabkan tahun ni parents aku tak beraya kat sini, so kitorang decide stay kampung dak encem lama sikit...biasanya raya ke-2 dah balik KL...tahun ni, raya ke-2 stay Seremban....raya ke-3 baru balik KL...beza sehari je pon! kahhh! dah tu bukan banyak nau rumah nak diziarah kat Seremban tuu...duk sana lama² pun boring kang...kehkeh


raya ke-3...takde jalan mana pun...nak pi rumah kengkawan semua pakat takde kat rumah....ada yang keluar beraya, ada yang balik kampung mertua and so on...maka, balik Bangi je lah...berehat², buat laundry, ironing segala....penangan lemang and rendang membuatkan urat saraf liat nak bekerja....semua kena buat slow²๐Ÿ˜


time ni dah malam...sesi mengira duit² raya...Alhamdulillah, walaupun tahun kegawatan, banyak jugak 'hasil tuaian' anak²....terima kasih kepada semua yang memberi...semoga semakin murah rezeki kalian...aminn ๐Ÿ˜˜


Dah selamat transfer masuk Tabung Haji pun duit raya bebudak ni....tak berani tangguh lama²...sindrom mak² memang cepat lupa....lepas kira, terus transfer je...cimbclick je weii! tax baru 53 sen! maybank2u tax mahal sikit, RM1.06 tak silap....rugi² ๐Ÿ˜


Korang kalau buat open house bagitau laa...kalau dekat boleh terjah...ai is suka gila pi open house...sebab banyak makanan....bahaha!


k tu je nak cerita...tata!













IKLAN:


Rahsia suami makin sayang ๐Ÿ˜

kulit berseri BEBAS JERAWAT! ๐Ÿ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
๐Ÿ’• Pudarkan jeragat degil
๐Ÿ’• Kecutkan jerawat
๐Ÿ’• Hilangkan parut
๐Ÿ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
๐Ÿ’• Hilangkan bintik hitam
๐Ÿ’• Cerahkan kulit kusam
๐Ÿ’• Baiki tona tak sekata

๐Ÿค” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
๐Ÿค” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
๐Ÿค” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! ๐Ÿ˜˜




Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Julia Johari said...

Banyak duit raya kak long wowwwwww...hujung syawal baru abam Qi nak kira duit raya...alhamdulilah rezeki anak2 kan yana...menabung dalam bank diorang at least nanti nak sambung belajar tu bekalan diorang dari kecik

yanapopeye said...

cantiknya zafirah...nampak dah besar ....selamat hari raya kak !

idzwa kamaruddin said...

dah namapk kakak kakak sangat zafirah nie ;)

Chekgu Azrine said...

zafirah macam banyak rupa sis la..comel!!

Fazleyatul Aini said...

comel je si kecik tu hah

Aty_Fared said...

sama pulak ngan aku.. hahaha.. aku biasa dok kampung mertua raya pon setakat sehari jer..raya kedua dah sibuk2 nak gerak balik.. lepas tu raya kat kampung aku seremban..tapi tahun ni sebab apak aku pon takde beraya melaka..[aku malas nak ke rumah family mak tiri aku tu] jadi tahun ni lama sikit dok johor rumah mertua..raya ke tiga baru gerak balik..tu pon raya ketiga raya umah sedara2 aku kat sana..terus balik rawang.. huhu.. kampung laki aku pon tak ramai sedara sangat nak beraya...

neway.. zafirah membesar ngan ayu dan cantik... :)

mommychaa said...

Hi yana!

Lama tak bertemu cewah! Anyway selamat hari raya. Kita baru menapak balik menulis blog bhahahahah. After a year fuhhh! Sesenang dating umah yek!


http://mommychaa.blogspot.my/

eima said...

thn ni ai tak buat open house .. klu tak leh jemput
nak rehat plak ... nk mkn open house org plak ... hehehe buat open house jgn lupa jemput keh keh keh

Nyamuk Terbang said...

muka zafirah nampak matang sangat bila lepas rambut gitu

Yana Libra said...

selamat hari raya :)

Nadia Johari said...

haha..sindrom mak2 memang tak boleh tgk duit anak..

adianiez AIDA said...

mil aida pun kat seremban :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015