Jul 14, 2016

Hari Raya Pertama Kami

Assalamualaikum...


 Tahun ni aku termasuk dalam team beraya kampung mertua....siapa satu team sep sikit!😁


Ikutkan rumah makpak mertua aku dekat je dengan rumah mak aku....umpama jiran taman sebelah jeee...haha~  syukur jodoh dengan orang dekat....tapi mak abah mertua aku ada mak lagi....means nenek dak encem laaa hidup lagi....Alhamdulillah panjang umur dorang....aku je takde nenek dah....tu yang bila turn beraya belah aku dak encem macam boring...sebab beraya KL je....haha  ngada ah! bila mak aku ajak balik kampung dia kat Perak sekali sekala gheti lak penat! jauhhhh katanya! pfft!


Kampung belah mertua tak jauh pun....nenek belah mak mertua kat Melaka....tapi tak sampai bandar Melaka pun oii....kat Kuala Sungai Baru...dekat dengan ALAM....nenek belah pak mertua lak kat Senawang...halahh halahhh....tak sempat krem pun montot duk dalam kereta, tup tup ehh dah sampai kampung??? 😝


Walaupun dekat, setahun sekali gak kitorang jengah kampung...haha~  sebab nenek selalu datang Bangi....motif utama nak jumpa nenek kan bukan rumah nenek...ke camne??hahaha~


Kitorang balik kampung sehari before raya....aku kerja lagi hari Isnin tu...Selasa aku start cuti...hari Jumaat lak kompeni bagi cuti free....Alhamdulillah...jimat annual leave! ngee~


 First time jugak lah dak Zafran ni balik kampung....tahun ni kami tema merah yaw! baju Zafran ni recycle baju akikah dia hari tu...nampak longgar lagi....dia yang lambat membesar ke baju tu aku beli terlebih besar?? hurmm πŸ€”


rutin pagi raya....bersalam²an, bermaaf²an....bagi duit raya...wohoaa! πŸ˜


Pastu kengkonon nak amek family photo...alang² semua dah pakai baju lelawa kan....


Tapi....


taking picture with kids be like......


*facepalm*


Sorang dah ngantuk, mengamuk! sorang lagi sibuk nak amek kan gambar...grrr!


my in laws! ada sorang anak buah takde dalam gambar...mood tak baik...taknak bagi kerjasama...Zafran tu mujur dah tidur...kalau tak meraung lagi tu....huhu~  bertabahlahh


Setel bergambar, kitorang pi ziarah kubur arwah atok...dekat je dengan rumah nenek...aku tunggu dalam kereta sebab Zafran mentido...dengan panas lit lit huii tak sesuai bawak babies...duk je lah dendiam dalam kereta....


Then, berjalan² raya rumah sedara mara MIL....semua dekat² je dengan rumah nenek....tapi kena naik kereta sebab panas satu hal, nak kena lintas² jalan satu hal lagi....


My nyawa! πŸ˜˜


Salah satu rumah yang kitorang pi hidang mihun tomyam...berselera Zafirah makan...memang feveret dia tomyam...balik Bangi dia request nak mihun dengan sup macam hari raya!! pfft!


panas terikkkkk masa ni! tapi bukan selalu dapat bergambar tepi laut pakai baju cecantik! πŸ˜


Kejap je pun beraya rumah sedara mara sebab dekat² sangat....by Zuhur dah melepek dalam rumah....lagipun rumah nenek ramai tetamu datang beraya...sebab nenek kira yang paling tua dalam sedara mara dia....gituuu


Aku dengan Zafran bantai mentido time orang tengah ramai datang beraya....kahkah! tak sengaja oii....ingat tak penat ke nyusukan anak?? lantak lah orang kampung nak ngata pun....dasar hati kering 😝


Dalam lepas Asar abang ipar aku bawak anak² dia pi mandi laut....Zafirah pun join lah sekali....sebab masa beraya dah posing² tepi laut, pastu terjanji nak bawak dorang mandi laut....so kena lah tunaikannnn....dengan bebudak kalau dah janji jangan la gatal tak tunaikan...doplohpatjam dorang akan ungkit pasal janji tu sampai lah kau tunaikan baru dorang diam! hehe


Merasa lah tengok sunset di hari raya...ecece~  kemain happy bebudak tu main pasir....aku tak bawak pun baju mandi Zafirah sebab tak terfikir langsung nak mandi laut bagai! tak pernah² lah dorang pi mandi laut masa hari raya kan....mujur memang banyak baju² basahan aku bawak balik kampung...so pakai baju basahan je lah bawak mandi...


ipar duai πŸ˜˜


gigil² sejuk...padan muka! siapa suruh nak mandi sangat...kahkah~  memang aku tak bawak towel ke hape....balik rumah terus mandi and tukar baju....bukan jauh pun rumah dengan pantai....tahan la sejuk sikittttt....kihkih


oke tu je kisah raya pertama....


Selamat hari raya korang...jemput la datang rumah....hehe~


bye!😘










IKLAN:



Rahsia suami makin sayang πŸ˜

kulit berseri BEBAS JERAWAT! πŸ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
πŸ’• Pudarkan jeragat degil
πŸ’• Kecutkan jerawat
πŸ’• Hilangkan parut
πŸ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
πŸ’• Hilangkan bintik hitam
πŸ’• Cerahkan kulit kusam
πŸ’• Baiki tona tak sekata

πŸ€” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
πŸ€” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
πŸ€” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! πŸ˜˜





Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

idzwa kamaruddin said...

hahahaha part bergambar sefamily memang mencabar oiiii tapi hasil nyer lagi awesome untuk masa depannn ;)

Fazleyatul Aini said...

raya masak tomyam ? brilliant ! tahun depan aku buat hahaha

eima said...

jrg dpt bergambar dgn keluarga time hr raya kah kah kah ... sbb byk sgt karenahnye

Mommy Cici said...

baju tu yg terlebih besau kot =p btw cantik lah rumah kayu tu. rumah sapa tu?

safurara said...

siap mandi pantaiiii, best nyaaa. hahahaha. bab tertido tu mmg win, penat oi raya, kenyang2 balik tido. best! hahaha

Nurzakiah Hanum said...

seronoknyaaaaaaaaaaaaaaaaa

Chekgu Azrine said...

Akk kalau raya suka santai2 jeJalan rumh sedara..tp husb akk selagi xmlm slgi tu dia pulun...huu ..geram jugak kdg2

Chekgu Azrine said...

Akk kalau raya suka santai2 jeJalan rumh sedara..tp husb akk selagi xmlm slgi tu dia pulun...huu ..geram jugak kdg2

Nooraini Ali. said...

COMEL BAJU RAYA SI KECIK..HEHEHEHE

Cik Puan Eka said...

Comel la gambar family akk hihihi. Zhafran tu kemain lagi ngantuknya. kalau gambar family kami plak si Adra dah masam je sebab tak sihat n nak masuk dalam kete hihihi

CikNaa said...

selamat hari raya yana. geram budak botak tu! haha

Blog Akak Kembang said...

Muka Zafran sebijik pak dia...hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015