Jan 19, 2016

Majlis Aqiqah Muhammad Aisy Zafran

Assalamualaikum...


Alhamdulillah selesai dah buat kenduri aqiqah untuk hero aku ni haaa...e-invitation ni aku buat guna apps kat fon je...senang kaoo...macam² design hado! hoho


Door gift madu...lebihan wedding cousin aku bulan lepas...jimat oke recycle door gift gini...hakhak    
Aku tak pasti ada berapa ratus madu ni...tak kira pulak...tak plan pun nak bagi door gift bagai...kalau boleh nak jimat sehabis jimat...tapi dah alang² ada balance door gift masa wedding kazen aku tu so guna je lahh...siapa cepat dia dapat...gitu konsepnya.. :)


Katering pulak amek Hot Pindang...bajet dalam 200 orang guests..sekali yang datang lebihhhhh!!! oh myyy! padan muka tak kira bebetul...hahaha  yelahh sebab masa qiqah Zafirah dulu invitation 200 pax cukup je makanan...berlebih lagi...tu yang konfiden je kali ni pun cukup...pastu pi invite ramai²....padahal sedara mara sendiri dah cukup ramai...campur kengkawan lagi...kengkawan mak ayah aku lagi...kengkawan ayah ramai gila oke yang datang...kengkawan sekolah dia and kengkawan bisnes bagai...boleh pulak dorang bergathering kat rumah aku...belum campur jiran tetangga lagi...pheww! 


Udahnya pukul 3pm MIL aku kena masak lauk tambahan...3 ekor ayam + sekilo daging and nasi 2 periuk....itu pun licinnnnn! ya Allah..syukur Alhamdulillah...murah rezeki anak teruna sorang ni haaa... ^_^


Tapi agak bersalah jugak bila ada guests yang datang tengok food nak habis, sudu garfu takde...huii mahap mahap...kami memang fail bab membajet² kehadiran tetamu...dari dulu macam ni...walaupun dah selalu buat kenduri kat rumah...tetap jugak fail nak bajet kehadiran tetamu...haihh  -.-'


kambing...dari Sg. Tangkas...asalnya kitorang nak buat sekor je dulu...lagi sekor nak buat kenduri kat rumah MIL pulak...tapi last minute ayah cakap dia ajak kengkawan dia ramai² so tak cukup sekor...dia nak sponsor lagi sekor...makanya 2 ekor lah kambing yang di aqiqahkan pada hari tersebut...haaa licin jugak oke! haha


Buaian berendoi yang berusia 4 tahun...dulu kaklong Zafirah pakai, kali ni adik dia pulak pakai...memang boleh guna turun temurun buaian ni...wohoaa! ^_^


Pengantin...huhu  baju melayu tu beli sehari sebelum majlis...mujur kat Bangi sesepah butik kekanak...aku beli baju melayu ni kat Bangi Gateway...kaler ni je yang ada saiz baby...RM50+...rembat terus malas nak survey²...boleh pakai untuk raya sekali...hahaha


orang marhaban sampai tepat pukul 11am...masa ni Zafran pun baru mandi...nasib baik sempat bersiap sebelum marhaban start  :p


Kitorang tak buat berendoi pun...cuma buat tahlil, marhaban dan selawat...tu je...simple is better  :)


his feveret auny...cikyongggg!!! ^_^


Setel marhaban baru aku keluar jumpa tetamu² yang datang...antara tetamu yang aku sempat bergambar dua orang ni je haaa...hahahaha adoyaii...yang lain datang time peak hour...memang tak teringat langsung nak bergambar...padahal henpon memang ku usung hulu hilir...sibuk sangat kekdahnya...huhu


Kak LM


kak Leenda...aku nampak kembang semangkuk bila berdiri sebelah ko kak oii! pasni tak boleh amek gambar sebelah akak...kena duk belakang sikit  :p


ada jugak celebration birthday aku and mak...JANUARIANS yaw! mak aku 3rd January, aku 8th January...♥ ♥ ♥


kek durian..sebab mak aku fanatik durian...haha  luaran ukiran durian, belah dalam ada REAL durian oii! tapi mahap lahh bila dah belah tu tak teringat nak snap gambar...terus masuk mulut je...kejap je dah licin...sedap sangat! aku yang bukan peminat durian ni pun suka makan kek ni...tak muak langsung...aku beli kat @nininadira ....  :)


familia...both side, mine and the in laws...terima kasih daun keladi...lain kali datang lagi... :)


dah habis kenduri baru teringat nak amek gambar 4 beranak...selebet muka memasing...berminyak² toksah cakap lah...haha  ^_^


waktu malam sesi bukak hadiah...boleh tahan banyak jugak hadiah orang bagi...hadiah untuk mama pun ado! torrbaiikkk! terima kasih banyak²!! semoga semakin murah rezeki kalian...aminnnn  :)


Terima kasih juga pada semua yang sudi hadir memeriahkan majlis...yang bagi hadiah, bagi duit...mohon maaf jika ada sebarang kekurangan, food tak cukup ke, tak sempat nak layan or berborak...terkejut sebenarnya ramai² serang rumah kami...haha  Allah sahaja yang dapat balas segala jasa baik kalian... ♥ ♥ ♥


Esoknya tu dak encem kena amek cuti untuk kemas rumah...boleh tahan penat buat kenduri eh...walaupun pakai katering...kalau masak sendiri mungkin boleh pengsan kepenatan...hahaha  :p


yang penting dah selesai meng-akikahkan anak teruna aku tu...sementara aku masih cuti pantang lagi ni...setelkan semua urusan yang besar²...sok dah kerja kompem asyik tak sempat lah, takde masa lah, letih lah...gitu...


k tu je nak cerita...tata! ^_^





Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Mera Hussain said...

Paling sedap kambing golek tu kak yana.. ta berhenti nak makan.

Mera Hussain said...

Paling sedap kambing golek tu kak yana.. ta berhenti nak makan.

Emarieys said...

Terima kasih atas jemputan dari Ujang.. Masakan pun sedap.

nadiah hanum said...

Alhamdulillah dah selesai aqiqah anak yea..ehhh unik giler kek durian tu! Haha

nadiah hanum said...

Alhamdulillah dah selesai aqiqah anak yea..ehhh unik giler kek durian tu! Haha

Qaseh Suhaida said...

Kambing golek mmg cepat habiss...
Kek durian tu nampk real

LM said...

Tq sudi ajak kami.. Nmpk teruja zafirah duk dpn kek tu. hihi

Kenduri ni buat kecik ke besar ke tetap penat. Nk siapkan rumah, dah selesai nk kemas rumah pulak.

Rizziela said...

Comelnya dia..mesti best kan ada kambing golek

mrs kayrul said...

Kek durian...peminat tegar durian kompem suka tu..mana cari durian?..dah musim ke?.hihiji

aizamia3 said...

Akak takde pengalaman guna catering.. semua masak sendiri.. ;)
Apa guna ada chef hubby kan.. ekekeke.. penat biasalah.. tapi puas hati bila dapat buat kenduri yang diinginkan.

Fazleyatul Aini said...

muka ujang betul yang ni. photostat weyh

hari tu kenduri anak buah aku mula2 nak buat kambing golek gak tapi sebab takut tak cukup, buat kari. siap esoknya belen kuah makan dengan roti canai kikikiki

ketawariang said...

ini yg x sabar nak ade baby lagi sorang...syok buat event camni kan..
doa2kan lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015