Dec 18, 2015

Konsert Hi-5 di Istana Budaya

Assalamualaikum...


FYI untuk yang tak tahu apa itu Hi5...hehe


Masa aku tengok banner ni kat FB memang dah rasa teringin nak pi...sebab Zafirah suka sangat tengok Hi5 kat tv...aku siap download cite Hi5 kat phone...kadang datang tantrum dia time makan kat luar ke time berjalan ke aku bagi la dia tengok video kat phone...bukak youtube kang bazir data tenet...tu download awal²...senang...ulang² tengok cite sama je...tak kisah sebab bukan selalu pun dia layan video kat phone aku...  :)


Tapi bila tengok harga tiket masuk...gulp! membazir pulak rasa nak melabur sebanyak tu semata² tengok konsert...haha


Then few days sebelum konsert dak encem cakap dia ada tiket...orang sponsor...wohoaa! haruslah mak yang teruja dulu!! kahkah  :p


mekaseh Malaysia Airlines sponsor tiket kat kami...wakil Kelab Blogger Ben Ashaari...muahciked! :)


Show dorang ada dua sesi dalam sehari...pagi dan petang...kitorang amek yang sesi pagi...petang takut anak ngantuk dia tantrum dalam hall tak best la kan...


i'm officially mak anak 2! yeyy! kemain kan habis pantang terus berjalan sana sini...kuikui  :p


ada booth jual segala mak nenek menan² Hi5...harga boleh tahan mencekik...bebetul buat duit dorang ni...tu yang Zafirah pegang tu harga dia RM25 oke! pejam mata bayar sebab dia duk bising nak beli jugak...orang lain boleh beli nape dia tak boleh beli?? gitu argument anak bertuah ni...ikutkan dia nak beli 2 souvenir...penat gaduh suruh amek satu je...hehh


show start tepat jam 10.30am...


video
FUN oke!! fun gilaaaaaa!! paling best bila tengok Zafirah enjoy habis dengan show ni...enjoy yang tahap she's having the best time of her life!! giteww   tak pernah tengok dia seronok macam ni...nak nangis pun ada tengok dia terjerit² panggil team Hi-5 tu...sampai papa kena bawak dia pi depan duk bebetul depan pentas pastu tengok dia melompat²...


eh mama sampai sekarang nak masuk 3 series tak pernah lagi tengok konsert oke!! awak 3 tahun dah tengok konsert dari artis feveret...amboi amboi  :p


Habis show team Hi5 sep sep dengan peminat² dia yang duk depan pentas tu...Zafirah pun dapat la sep sekali...ingat kan oke la dah dapat bawak dia tengok live artis² Hi5 tu...


masuk kereta melalak...dia nak Hi5 dukung dia pulakkkk...adoiii  kalau dalam tv memang ending tu dorang akan dukung bebudak yang datang show dorang...so dia mengharapkan ada adegan mendukung budak la kot macam yang dia tengok dalam tv...


Memang ada sesi meet and greets...tapi tu kena beli tiket VIP bhaii...tak kose oke!! grrr  pastu papa bawak jenjalan pi tasik Titiwangsa sebelah tu...belanja eskrim dengan coklat...nak pujuk punya pasal...eii ngada sangat! -.-


Nasib la tak susah nak pujuk....on the way balik dia mentido dalam kereta...sampai rumah dia ungkit balik nak orang Hi5 dukung dia...grrrr


Sampai sekarang kalau ada show Hi5 kat tv memang bukak tu je...cerita lain dia takmo tengok...haha  aku oke je...sesambil tu dia boleh belajar english...aku pun layan sekali tengok...ada few lagu and step dance dorang aku dah hafal pun...pehh! :p


Anak korang minat Hi5 tak?? :)





Terima kasih sudi membaca!

7 comments:

YB Shehan said...

haha. layankan aje la. sbb kerja, xle nk join hr tu. sobb

Dayana Zahari said...

Haha, pandai dia sampai nak dukung! :P

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya dia

Hidayah said...

1) suka tgk yana pakai tudung satin mcm tu sesuai ngan muka untung sangat.. ^_^ nampak lebih cantik dari biasa

2) dulu hakim kecik dia layan gak la hi5 tu tapi kejap je lepas tu dia bosan tak sesuai ngan jiwa dia kot

Yana Libra said...

hehe..kelakar pulak tgk..anak sy kecik lg..

Azlinda Azman said...

Anak kitorg mmg suka hi5

Atiqah said...

Saya ada 2 tket VIP show hi5 sabtu ni 10 dec at 10.30am. Nk jual murah2 sbb menang contest dpt lg tket VIP.. boleh emel ati_7676@yahoo.com if interested. Tqvm 😀

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015