Oct 10, 2017

Kundasang War Memorial Park, Sabah

Assalamualaikum...


Kundasang War Memorial ni pun salah satu tempat WAJIB singgah if dah sampai Kundasang. Lokasi bebetul dalam pekan Kundasang tu. On the way nak ke Dairy Farm memang akan lalu War Memorial. Aku hari tu, lepas balik dari Dairy Farm yang kali kedua tu, singgah war memorial. Pagi tu hujan agak lebat. Lagipun singgah lunch kat restoren dalam pekan. Lepas lunch terus pi War Memorial.


Actually, berbelah bahagi jugak sebenarnya nak masuk sini. Sebab aku dah baca blog yang bercerita pasal tempat ni, takde apa pun dalam tu. Bak kata Aty, kalau takde stop amek² gambar, 10 minit dah boleh habis round. kahkah~  Setelah bermacam argument laki bini, akhirnya kitorang decide untuk masuk jugak. Boleh update blog, entry SEO lagi. giteww ๐Ÿ˜ 


Main entrance. Zafirah tu kengkonon posing ala model ๐Ÿ™„


 Entrance fee.


Area ni ada jual souvenirs. Aku tak beli pun sebab confirm mahal. 


 Kisahnya, tempat ni sebagai peringatan kepada tentera² Australia dan British yang terkorban dalam perang apa tah kat Sandakan. Juga peringatan kepada penduduk tempatan yang terkorban sebab membantu tentera² tu. Eh aku tak reti nak translate sangat. Baca lah description atas tu. haha


 Kitorang banyak habis masa bergambar je dalam ni. Banyak kawasan/taman cecantik. Nak ootd pun cantik dalam ni. hehe~


 Pandai nau anak dara ai posing ewah ewahh.


Zafran oii kasi can laa mama nak posing solo ๐Ÿ™„


Dah habis round 1 park. Kejap je kan? haha~


 Zoom sikit tulisan tu.


 err pokok tu cantik, noktah ๐Ÿ˜


oke tu je lah yang ada dalam War Memorial Park ni. Anak² aku boring masuk sini. Aku bagitau Zafirah ni tempat askar² mati. Dia ingat macam kubur, siap tanya mana mayat? lol~ 


Then, kitorang gerak pi Kota Kinabalu pulak. Bermalam kat KK 1 malam sebelum balik KL.


K tu je nak cerita. tata!





Terima kasih sudi membaca!

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya x pernah sampai lagi

ieza ashaari said...

Sabah pun xsampai lg. One fine day.

MAY said...

tgk gbrje mcm dah tau boring.haha..plan jgk nak ke sabah tp ntah bila la.. next year la kot.

Zie Azi said...

haha.. anak nmpk boring..alang2 dah sampai singgah sekli kan.. mcm rugi pulak tak pergi sini..

Miz Eija said...

tak tau nak sampai sabah hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015