Jan 15, 2016

Sabun Basuh Pinggan Pilihan Aku

Assalamualaikum...


Aku ni bukan lah bangsa yang rajin membasuh pinggan...tapi sejak dah jadi golongan mak mak ni, nak taknak kena jugak gigih membasuh, menyental pinggan mangkuk kat dapur...dulu mak yang basuh pinggan makan aku...now aku pulak basuh pinggan mak...ehh! >_<


Sejak dulu lagi, daripada zaman aku sekolah rendah (seingat aku lah sebab jarang nau masuk dapur...mak tak bagi...kahkah!), mak aku guna sabun basuh pinggan jenama Cosway...mak aku memang pengguna tegar Cosway...sampai sekarang pun masihhhhhh setia dengan produk² Cosway...nampak tak tahap kesetiaan mak gua??? untung tau ayah kahwin dengan mak...kesetiaan yang tiada tolok bandingnya *tetibe*


Now, aku pulak yang terjebak jadi pengguna produk² Cosway...hahaha biasa tu...biasaaaaa! :p


 Tak silap aku ada few pilihan sabun basuh pinggan kat Cosway...salah satunya macam dalam gambar ni...ikut mood lah kan nak guna jenis mana sebab bagi aku sama je hasilnya lepas cuci...bau pun lebih kurang je...kuikui


 Baru ni aku buat qiqah Zafran...pastu tak perasan stok sabun dah nak habis...ekceli ada je lagi sebotol yang baru...tapi lepas dah habis kenduri tu tah macam mana botol sabun tu hilang! misteri sangat...sampai sekarang tak tahu mana pi botol sabun yang baru tu...haha


Udahnya pinggan, periuk belanga penuh dalam sinki...terpaksa guna sabun basuh botol susu untuk basuh pinggan...at least basuh la sikit...kalau tak memang tak muat sinki banyak sangat pinggan kotor...pfftt!


Esoknya tu aku pi la cawangan Cosway depan rumah ni je haa...sekali tutup! staff pi keluar rehat....adoyaii...tengah urgent pulak nak guna sabun basuh pinggan...dah mula berbau sinki sebab banyak sangat pinggan² kotor...nak tunggu, tah berapa lama pulak kan staff tu keluar rehat...so last² pi je kedai runcit berdekatan, beli sabun Sunlight tu...jenama tu je yang ada botol kecik...dan tu botol paling kecik...haha jadi lahhh sementara je  :)


Baru sehari guna sabun Sunlight, aku perasan tangan aku jadi kering, mengelupas, kasar...tak best oke! pastu rasa tak puas basuh pinggan...rasa tak hilang sangat kesan² minyak kat pinggan and periuk belanga...serius ni!! 


Memang beza sangat sabun Sunlight and sabun Cosway...


see! sabun Cosway memang jaga tangan kita....ni bukan pertama kali aku basuh pinggan dengan kuantiti yang banyak...2 tahun lepas aku dah experienced basuh pinggan yang super banyak masa buat open house kat rumah aku....masa tu memang decide nak masak sendiri...takmo guna katering...so memang gigih la mengadap timbunan pinggan mangkuk nak dibasuh...tapi tangan aku sikit pun tak rasa kering, takde rasa kesat pun! tetap MOIST macam biasa...ffuh!


ouh ni BUKAN entry iklan...entry ni sekadar bercerita pengalaman aku guna 2 jenis sabun basuh pinggan atas ni...dan aku akan terus pilih sabun jenama Cosway...tokey Sunlight jangan kecam saya pulak kayyy...bahaha  :p


Harga sebotol sabun cuci pinggan Cosway tu dalam RM15...600 ml sebotol...aku tak pasti lah harga tu berbaloi ke idak sebab memang tak pernah nak compare dengan produk luar...dah kata pengguna tegar Cosway...yang aku tau kualiti produk² dia memang terbaik! kalau tak percaya korang cuba lah sendiri sabun Cosway ni dan rasai sendiri perbezaan kat tangan korang and tahap kebersihan pinggan mangkuk korang...


Sekian entry ikhlas dari pengguna tegar Cosway...mohon taja sabun basuh pinggan untuk kami setahun...ehh! >_<


Korang guna sabun basuh pinggan apa?? :)




Terima kasih sudi membaca!

15 comments:

misz sheyla said...

guna sabun yg same...memang best...kdg2 ade offer terus beli byk2

mrs kayrul said...

Kad cosway dah expired...hanya mampu baca je la...huhuhu

aizamia3 said...

Akak pulak tak reti guna sabun cecair untuk basuh pinggan.. ;)

aziekz said...

Sabun penyental tandas brand cosway pun hbat...guna cuci tandas juga lantai

idzwa kamaruddin said...

boleh try la lepas nie

Yana Libra said...

saya guna labour je..huhu..

Juls Julie80 said...

Assalam..akak pun guna sabun ni..sbb dealer Cosway...so mmg try semua produk2..supaya kita tau elok ker tak..berkesan ke tidak..tp mmg elok...tanggal minyak.. pastu kalo cuci baju, mgm guna pencuci Cosway jugak... hehe

nadiah hanum said...

Dugaan pulak yer time nak cari sabun cosway pekerjanya pulak takde..haha..akak memang member cosway..suka sabun cuci toilet & mop lantai dia..tapi yg cuci pinggan ni tak pernah try lagi..ok, pasni nak try la.

nadiah hanum said...

Dugaan pulak yer time nak cari sabun cosway pekerjanya pulak takde..haha..akak memang member cosway..suka sabun cuci toilet & mop lantai dia..tapi yg cuci pinggan ni tak pernah try lagi..ok, pasni nak try la.

Nur Aimi Nabilah said...

Saya guna sabun basuh bilik air dia. Pergh dahsyat, memang tertanggal la semua kotor2 dalam bilik air. Memang dah tak beli yg lain, cosway mmg power product dia.

Mama Kembar 3 said...

dulu pengguna tegar cosway gak. tp dah lama tak beli. nnt nak sambung guna balik lah.

eima said...

aku guna yang paling muarh di pasaran ... hahaha seb baik tangan aku tak sensetip ...tgn org kampung ...jimat belanja

Diana Rashid said...

Yang hilang tu mesti dah kena rembat dengan pengguna tegar cosway jugak..heheh

ida said...

sama la saya, dah lama setia dgn sabun basuh pinggan cosway nih, mmg best

Liyana said...

kena try la pasni .. tp iols bukan member cosway. bole dpt harga ahli ke? heh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015