Jan 21, 2016

Jamu Moden Pilihan Wanita Masa Kini

Assalamualaikum...


Aku rasa ramai wanita² yang tak makan jamu...kan?? tak kira la dia anak dara ke, mak dara ke...aku pun BUKAN seorang pemakan jamu...tapi aku makan supplements...macam produk² CNi dan Ephyra...gitu...


4 tahun lepas, masa dalam pantang dengan Zafirah, makcik aku ada belikan jamu...jenama Afiat...1 set dia beli...ada manjakani, krim herba pastu apa tah lagi...banyak oii! sebotol tu pulak ada beratus² pil...sekali makan kena 4 bijik gitu...nak muntah oke! hahaha  dasar tak suka makan ubat gini lahh...hehh


Seminggu je kot aku makan jamu² tu...pastu tak makan dah sampaiiiiiiii lah aku bersalin kan dak Zafran pulak...cuma kali ni aku memang tak beli pun jamu² tradisional ni...taknak berlaku pembaziran macam dulu...so aku cari supplements atau jamu² moden yang aku boleh istiqamah makan hari²...


Terima kasih kepada tokey² dua syarikat yang aku kagumi, CNi dan Ephyra (Oceanlife Marketing) sebab keluarkan produk jamu moden khas untuk wanita² yang tak suka makan jamu tradisional...macam aku! mihmih *muahciked*


yaaa ni lah dua produk yang aku amalkan since berpantang hari tu...Inteemor (produk Ephyra) dan Permata Suri (produk CNi)...tapi aku start amek Inteemor lepas 30 hari pantang...Zafran ada prolonged jaundice so aku risau bila makan jamu makin lambat surut jaundice dia tu...Permata Suri pulak aku amek bila nifas aku dah kering...even tengah period pun tak boleh amek permata suri kayyy! ada tulis kat botol tu...tunggu dah kering period/nifas baru amek Permata Suri  :)


Ekceli jamu² moden ni bukannya time pantang or orang dah ada anak baru makan...anak dara pun elok makan tau jamu...orang perempuan ni banyak nau pantang makan minum....sebab rahim kita ni sensitif...rahim nak pakai lamaaaaa...jadi sila lah jaga sebaik² nya...aku banyak baca page² mak bidan tu aku tau la sikit² pasal penjagaan dalaman, jamu² segala bagai ni...dulu zaman anak dara takde awareness penjagaan dalaman...sejak dah jadi mak-anak-2 ni kesedaran tu tiba² datang...haha  untuk suami jugakkkkkk...siapa tak sayang suami oiii  :p


Ada orang rajin nak buat jamu sendiri...blend sendiri manjakani, halia segala bagai tu...pastu minum air dia macam tu je...aku tak boleh beb! nak muntahhhhhh! T__T


Bila ada jamu moden gini suka lah aku nak makan jamu...rasa pun idak la sepahit, sebusuk, se-loya jamu tradisional...mula² makan memang kau akan rasa "ewww"....especially Permata Suri tu...bau herba dia tu mak oiii...pekat habaq hang!


Tapi bila dah hari² makan, tak rasa "eww" dah...rasa sedapppp je...rasa manis² sirap...nak teguk terus dari botol pun takde hal lahh....haa gitu... ^_^




INTEEMOR ~ MEMBANTU MERAWAT DALAMAN DAN LUARAN DIRI WANITA 
☀ Merawat keputihan dan lendiran yang banyak 
☀Menyempitkan rahim dan ketat seperti perawan 
☀Mengecutkan peranakan 
☀Menghilangkan gatal-gatal di faraj wanita 
☀Melancarkan peredaran haid 
☀Cik V akan berbau harum semulajadi 
☀Memberi tenaga sepanjang hari 
☀Membuang angin dalam badan 
☀Membetulkan kitaran haid yang tak teratur 
☀Menghilangkan sengugut 
☀Melangsingkan badan dan menjadikan bentuk badan lebih menawan 
☀Merawat dan menyembuh luka² dalaman semasa dalam pantang &selepas bersalin


Rahsia Jamu Moden Jus Premium Inteemor
- gabungan 16 herba terhebat + makanan sunnah :- 
๐Ÿ”ธ kacip fatimah 
๐Ÿ”ธ manjakani 
๐Ÿ”ธ pueraria mirifica 
๐Ÿ”ธ kunyit 
๐Ÿ”ธ kolagen 
๐Ÿ”ธ dong qui 
๐Ÿ”ธ serapat 
๐Ÿ”ธ habbatusauda 
๐Ÿ”ธ buah tin 
 ๐Ÿ”ธ aprikot seed 
๐Ÿ”ธ acai berry 
 ๐Ÿ”ธ delima 
๐Ÿ”ธ aloevera 
 ๐Ÿ”ธ durian belanda 
๐Ÿ”ธ sireh 
๐Ÿ”ธ madu 

♥♥ Anak Dara, Wanita yang dah Berkahwin 
dan Ibu berpantang boleh minum Inteemor.


Berminat???

RM49
*termasuk postage*




Permata Suri ialah satu produk yang ditingkatkan kualitinya untuk membantu kaum hawa untuk mengekalkan kesihatan dan mencari kepuasan hidup, kejelitaan dan kecergasan terutamanya dalam kehidupan rumahtangga. 


Keistimewaan: 
☀ Mempertingkatkan keintiman seksual 
☀ Mengurangkan masalah fisiologi wanita seperti sakit haid dan keputihan 
☀ Menegangkan otot terutamanya di kemaluan, perut dan payudara


Maklumat tambahan: 
☀ Untuk mendapatkan kesan yang lebih baik dan cepat, elakkan daripada mengadakan hubungan kelamin semasa 3 hari pertama pengambilan 
☀ Banyakkan minum air sepanjang pengambilan produk ini 
☀ Simpan di peti sejuk selepas dibuka


Berminat???

RM60 *tak termasuk postage*




Wassap 0133618800 now!!!

READY STOCK ye korang...

Selamat menjaga dalaman demi suami tercinta...ecehh  ^_^





Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bagus nie

Julia Johari said...

Suka jamu moden, best...tak panas badan guna...

mOoN IzzaN said...

Bca ni terus rasa nak beli inteemor tuuu.. heee

mOoN IzzaN said...

Bca ni terus rasa nak beli inteemor tuuu.. heee

Chekgu Azrine said...

berminat nak cuba tapi dah ada produk lain tgh makan...dh lama sebenarnya nk cuba..huhu

Diana Rashid said...

jamu permata suri tu tak pernah try..Inteemor dah rasa.

aizamia3 said...

dua2 belum cuba lagi.. nanti ek.. ;)

Sue Izza said...

dua2 cik sue boleh telan,jamu tradisional rajin gak makan zaman umur 15 sampai 20 tapi lama2 tak tahan akar kayu panas kena benti..hehehe..jamu-jamu moden ni memang sedap la nak pilih yang serasi ngan badan je ...produk epyhra memang terbaik la...
p/s cik sue pakai pes tomyam dalam botol yang banyak jual kat pasaraya tak pakai yg kiub tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015