Nov 13, 2015

Kejutan Hari Jadi Dengan Teddyprank :)

Assalamualaikum...


7 November lepas besday dak encem...boleh kata setiap tahun aku akan pastikan celebrate birthday dia...paling koman pun belanja makan....zaman bercintan cintun dulu dah rajin nak celebrate² birthday...ni dah kahwin takkan takmo celebrate pulak kan?? patut dah kahwin la lagi rancak celebrate itu ini...kan kan?? pendapat aku lah  ^_^


Macam tahun lepas celebrate ramai² dengan family mertua kat Ayer 8...boleh refer entry "Pada Tarikh 7-11 hari tu"


Boleh kata every year aku akan celebrate birthday dak encem kat luar...tak pernah lagi celebrate kat rumah...bukan la nak riak kata banyak duit ke hape...saja bercerita...tapi tahun ni ditakdirkan aku berpantang time birthday dia...7/11 hari tu baru hari yang ke 13 pantang...takkan nak celebrate kat luar macam biasa kan?? aku nak jalan and duduk pun tak betul lagi...lambat pulak sihat luka episiotomy...huhu  dah la tengah pantang bukan boleh makan macam²...kang meleleh pulak air liur tengok orang lain mentakedarah...T__T 


So nak taknak memang kena celebrate kat rumah...tapi nak celebrate macam mana?? aku bukan boleh beli kek...makan kek pun tak boleh...err sikit² boleh la kan...hikss   pastu takkan nak suruh dak encem beli kek sendiri, beli hadiah sendiri, pastu celebrate kat rumah?? tak romantik langsung kan...hahaha  :p


Mujur lahhhh ada service birthday prank by Teddyprank!!! aku tengok IG dia je terus geliga otak aku nak plan birthday prank untuk suami tercinta...ewahh! rasanya sepanjang kitorang kahwin tak pernah lagi aku buat seprais kat dak encem...eh sepanjang aku kenal dia lah memang tak pernah nak buat seprais segala bagai ni...iols bukan la manusia yang romantik...haha  tapi dia pernah buat seprais kat aku sampai leleh gak air mata...masa anniversary kitorang tahun lepas...so aku rasa dah sampai masa aku pulak balas buat seprais yang dia boleh ingat sampai bebila...gituhhh! :p


7/11 tu jatuh hari Sabtu...syukur sebab aku boleh join sekaki buat prank kat dak encem...kuikui   team Teddyprank datang dalam lepas Zuhur gitu...ikutkan dak encem nak keluar tengah hari tu, ikut family dia pi kenduri...tapi aku cakap ada orang nak datang tengok baby...so dia kena duk rumah diam²...kahkah  takde orang pun tahu plan aku ni...termasuk lah family aku and family mertua...TAKDE SIAPA tahu oke! ouh dah last minute tu aku bagitau adik aku nak mintak pendapat pakej mana yang paling best...so dia sorang je lah yang tahu awal plan aku ni...haha  tapi dia kat London so dia pun tak sempat nak cerita kat orang lain pasal plan aku... :)


Perancangan dibuat seawal sebulan sebelum birthday...dalam banyak² pakej, ada 1 pakej ni je yang aku berkenan sangat...sebab gayanya unik and memorable! serius niiii...tak percaya cuba korang tengok video and gambar bawah ni  :)


video
nampak tak muka terkezut di situ?? Zafirah pun tumpang happy...haha


Lepas dah nyanyi² happy birthday, aku ajak dia keluar rumah pulak....makin blur muka dia...aku bagitau ada seprais lagi...hahaha



taraaaaa!! ni lah seprais yang palingggggg aku suka!! ^_^


Terkedu dia tengok sticky notes bersepah kat kereta...wahaha   and kalau korang nak tahu, sampai hari ni dia tak cabut² lagi notes tu...habis berhujan berpanas...aku rasa dah melekat teruk notes tu kat kereta dia...orang lalu lalang depan rumah kitorang mesti berhenti tengok kereta dak encem...mesti dorang ingat orang ni tak bayar bank ke hape? hutang along ke hape? kahkah  


eh ayat² kat notes tu sweet² kot! ada 250 sticky notes yang ditampal...gigih aku fikir perkataan apa nak ditulis untuk 250 notes...pfftt! tapi BUKAN aku yang tampal notes² tu oke! aku tengah pantang kot gila apa nak panjat² kereta semata² nak tampal notes...haha  semuanya dibuat oleh team Teddyprank...A-Z team Teddyprank yang buat...aku duduk rumah tunggu dorang bagi que untuk seprais je...and make sure tak kantoi lah time dorang tampal² notes tu kan...tak susah pun! hahaha  ^__^


kek tu sedap! cukup untuk kami tiga beranak makan...err tak habis pun...tapau sikit kasi adik² ipar...ouh buah oren tu makanan orang pantang...tak termasuk dalam pakej Teddyprank ye...ngee  :p


belon pun ado! tapi jadi mainan Zafirah lah kan...huhu


Thank you soooooo much Teddyprank sebab tolong jadikan birthday my husband tahun ni memorable and happening walaupunnnnnn iols dalam pantang...seprais menjadi!! wohoaa! lepas ni mungkin penulis skrip boleh buat drama tajuk Isteriku Romantik...bahahahahaha *panggg!*  >_<


Tak rugi upah service dari Teddyprank...I'm a happy customer! jom buat seprais untuk orang tersayang tak kira la husband ke, mak, ayah ke, mertua ke, sesiapa je lahhh...


tempah NOW!!!  ^_^


More info:
Instagram: @teddyprank
Facebook: Teddyprank
Call/SMS/Wassap: 019-7564019





Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

nak book gak la

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Wah memang supprise lah Yana..
Kalau akak pun mahu terkejut jugak..
Menjadi suprrise yana..
Macam nak book jugak utk anniversary nanti..

Yana Libra said...

menariknya :)

cik hani said...

wah...memang surprise sangat..
yang sticky note tu memang rajin betul aihhhh nak lekatkan..

adianiez AIDA said...

Terbaik... memang happening abis and melekat dlm ingatan ni :-) !!!
Malangnya mr.asben aida awal2 da warning jgn buat gini hu hu hu... especially kat opis.

Nur Hamizah said...

nice idea

Allene typicalmommy said...

Aku pun belum celebrate besday laki lg ni. Huhu. Tak terfikir plak. Nak wat gini

Cik Mimie said...

Wah, bestnya... suka surprise2 ni..ehehe :) boleh pikirkan untuk tahun hadapan..muahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015