Nov 16, 2015

Hero Mama dah Botak! ^_^

Assalamualaikum...


MIL aku cakap muka Zafran ada rupa mamak...genetik pak mertua aku la kot sebab FIL aku memang ada keturunan mamak...kazen mak aku pulak cakap muka Zafran macam muka ayah aku...mungkin sebab kulit dia gelap sikit...bahaha  oke la tu...Zafirah ikut keturunan mak aku kulit putih...Zafran ikut keturunan atok²...sok dah besar boleh jadi tall, dark and handsome...kalah KJ...wohoaa! *doa mak mak mustajab oii* :p


ouh alkisahnya Ahad lepas adik mak aku datang rumah...saja tidur semalaman sebelum gerak balik Kelantan...alang² dia datang, aku mintak tolong makcik aku cukurkan rambut Zafran yang kemain lebat tuuuu...yaa rambut hero aku ni memang sangat lebat...beza dengan kaklong dia dulu rambut halus kemain...malu² nak tumbuh...sampai sekarang pun macam tu...


Makcik aku guna pencukur macam ni...cap buaya to be specific...katanya cap lain tak setajam cap buaya...lambat nak mencukur nanti....kitorang follow je...dia lagi otai...haha  :p


baikkkkk sangat Zafran sepanjang proses mencukur...dia nangis kejap je...mungkin terkejut kepala rasa sejuk berangin tiba²...tapi lepas makcik aku dah dodoi² terus dia tidur...sampai lahhhh setel cukur satu kepala...pfftt! good boy!


Zafirah dulu pun makcik aku ni jugak yang mencukur kepala dia...boleh refer balik entry aku "Proses Mencukur Jambul"  :)


Tak lama pun makcik aku amek masa nak mencukur...otai katakan...ce suruh kitorang cukur sendiri...seminggu baru habis cukur kot? kahkah  :p


dan hasil selepas dicukur...








alolo slimnya muka tu...bila tengok gambar Zafirah dulu beza sangat...Zafirah bulat bam bam kemain...Zafran kocik jo...maybe dah habis pantang kot baru badan dia naik bulat bam bam jugak...tapi berat Zafran cepat naik walaupun kecik...3 minggu je berat dia dah 3.6kg...mana tak berat kan asyik menyusu je kerja...tapi sebenarnya tak kisah la bulat ke slim ke kecik ke bam bam...yang penting sihat ye dak? :)


Hari ke-15 baru dicukur rambut tu...oke la kan? janji cukur...hehe


oke tu je nak cerita...tata (^^,)



***********************************************************************************************


IKLAN

SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)

beli 2 atau lebih ada FREE GIFT menarik untuk korang!! free gift apa??
meh wassap cepat meh  ^_^





Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

mrs kayrul said...

Dah macam hero hindustan la...encem nya

Allene typicalmommy said...

Makin hencem bila botak...

Liyana said...

Iols belum sempat lg cukurkan 2nd hero ni. Bila entah behehe

Norma NML said...

comel:)

eima said...

dah botak kemain comey muka dia .... geram pulak

adianiez AIDA said...

Comel :-)

Cik Mimie said...

alololor...tomeynya dia da botak :)

Juls Julie80 said...

assalammualaikum khalifah kecikk...

selamat datang ke dunia...

encemm la budak motakkkk nihh..hehehe omeyy sangatt

Sue Izza said...

haah hitam betul rambutnya ,sama la ngan cik sue ye hheheheh kecik2 dulu rambut hitam bkilat...eh sekarang pun hehehe

syamimihaziqah said...

Comelnya babyyy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015