Nov 17, 2015

Kuala Lumpur Food Truck Feast #KLFTF

Assalamualaikum...


Alkisah sebelum bersalin hari tu...kemain gigih aku berjalan hulu hilir...kasi mudah bersalin kekdahnya...mujur lah berkesan...hihi


Korang pernah pi KL Food Truck (KLFTF) ni?? 

Lokasi: Dataran Merdeka...
Masa: Every Fortnight


Ekceli malam tu kitorang tak plan pun nak pi KLFTF...plan asal aku nak makan nan cheese RSMY kat Medan Tunku...Alhamdulillah sepanjang peknen merasa la melantak nan cheese 2 kali...tu pun dah hujung² peknen baru dapat...sebab restoren tu jauh nau...kalau ada cawangan kat Bangi takyah susah payah tunggu hujung² peknen baru nak pekena nan cheese...gitu ayat bodek suruh toke RSMY bukak cawangan kat Bangi...lolz  :p


Then otw nak balik Bangi lalu Dataran Merdeka....terrrrrrnampak lah KLFTF ni haa...tetibe dak encem cakap nak singgah...saja nak tengok apa yang menarik...sebab kazen aku pernah pi...dia tunjuk gambar kat wassap...dia cakap seronok tengok makanan...haha  so apa lagi kan? dah alang² sampai...bukan selalu nak datang sini...moh la singgah...boleh update kat blog apa² yang patut...giteww  :p


More reason nak singgah sini is nak bagi kaklong Zafirah tu main basikal dia...ikutkan plan asal nak bawak dia pi dataran kat depan masjid Putra tu...tapi dah tersampai kat dataran lain pulak so belasah je la...janji Zafirah boleh kayuh basikal sampai lebam  :p


betul cakap kazen aku...rambang mata tengok makanan yang dijual...mujur lah perut memasing dah penuh dengan nan cheese...so kitorang jeling² je lah...tak beli pun...eh beli air je..sebab dahaga....hihi 


dah puas tengok food truck kitorang jalan² area dataran tu...Zafirah kayuh basikal, kitorang kejar...kau ghase?? 


seronok gila kaklong dapat kayuh basikal laju², jauh²...kat rumah asyik kayuh pusing² keliling rumah je kan...nak bawak round satu taman perumahan tak rajin pulak...so ni haa mama papa kasi can kayuhhhh laaa sampai lebam! agak² dah lenguh kaki nanti kita balik...tapi korang rasa kaki siapa yang lenguh dulu?? :p 


 ada jugak persembahan api...bebudak je oii yang main sembur² api tu...hebat ko dik! ofkos la persembahan ni ada 'makna'...dah habis show ko hulur la singgit dua kat deme...


Aku agak terkilan tengok segelintir pengunjung, bila adik ni hulur topi nak mintak derma dorang pi lari jauhkan diri...macam la orang tu bagi bom kat kau...adohaii cuba la menolak dengan cara baik...kalau taknak bagi just say NO..tak perlu sampai jauhkan diri...dorang ni bukan harap ko derma sampai RM10, RM50...singgit pun dorang oke je...anggap je la sedekah...kalau korang mampu jalan² makan angin kat dataran merdeka dengan kengkawan kau, boifrren/gefren kau, apa lah sangat derma singgit kat orang...kan?? pendapat aku lahhh...


Zaman bercintan cintun dulu tak pernah nak dating kat sini...now dah ada anak syok pulak bawak anak jalan² macam ni...anak didahulukan, kebahagiaan diutamakan...giteww! :p


InsyaAllah akan repeat hang out macam ni lagi...tunggu Zafran dah besar sikit...boleh berlumba kayuh basikal dengan kaklong ke...oh myy! fitam mama! >_<


k tu je nak cerita...tata  (^^,)





Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

PeRdU cINta said...

betul tunggu Zafran besar..dah boleh kayuh basikal..ha..buku bertemu ruas kak long zafirah masa tu..hehehehe..mencecet cecet papa dengan mama kejar,,

mrs kayrul said...

Mcm best je...x pernah tau pun wujud tempat2 mcm nie

Diana Rashid said...

Biasa la yana..orang malaysia memang suka semua benda Free..nak keluar modal sikit untuk anggap benda tu bagai sedekah pun rasa tak kuasa..heheheh

eima said...

tak penah pi lagi dataran merdeka ... sejak dok sini dah 11 thn kot ...sekali pun tak penah ..dulu zaman muda tkt kena angkut ngan black maria sbb lepak black area ... heheh skrg ni jauh sgt la plak ...

mrs kayrul said...

Mcm best je...x pernah tau pun wujud tempat2 mcm nie

Cik Puan Eka said...

Menarik le pulokk kak. Yg pasal nam cheese tu. Sungguh. Buatlee kt bangi satu kohkohkoh

mOoN IzzaN said...

Excited bila dgr food truck.. pastu bila dah depan mata xtau nak pilih makan apa.. hahaha.. always mcm tu..

Wawa Yusoff said...

aku x pernah pulak jumpa food truck. tp kalau tgk cerita omputih makanan food truck ni kemain sedap kan.

Rizziela said...

bestnya..tp x tau plak ada festival ni

Yana Libra said...

meriah tgk :)

Mashitah Mamat said...

o mak aihh..meriahnya...tak tahu pulak ada bende alah ni..hehehehe...

btw, nak jemput mommies seme pada 27-29 Nov 2015 ke MALAYSIA ISLAMIC KIDS FAIR di SACC MALL SHAH ALAM, ada macam2 aktiviti untuk anak2 MALAYSIA ISLAMIC KIDS FAIR

Mommy Cici said...

selalu jugak lepak dataran tapi tak penah lagi pegi food truck fest. mesti banyak makanan best tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015