May 3, 2017

Family Day GBSB #day 2

Assalamualaikum...


oke sambung lagi kisah family day...kalau tertinggal yang Day 1 boleh klik πŸ‘‡


Hari kedua, 2 April 2017, memasing bangun awal pagi....walaupun cuaca sejuk sebab hujan + dalam hutan, tapi tah kenapa eksaited semacam nak beraktiviti otomatik rajin bangun pagi....anak² pun senang bangun pagi...mandi je susah sikit sebab takde water heater kan πŸ™„


Breakfast di cafe yang sama kitorang dinner...menu nasi lemak, sandwich telur dan teh o tak silap...semua orang makan....anak² pun ku paksa makan...kang nak beriadah lapar pulak...tapi tetap banyak lebih nasi tu...haihh


Kawasan chalet ni luas...ada jugak dewan and padang tepi dewan...tapi ada group lain dah booking dulu....makanya kami cari port lain untuk beriadah....tak kisah pun memana...sebab group kami tak ramai sangat...15 family je...


Jom cekidaut antara games yang kitorang buat...thank you so much admins, sponsors dan semua yang terlibat menjayakan aktiviti games ni...happening gilaaaaa!! krem pipi duk gelak²...haha


 Game untuk anak², lari bawak bola ping pong dalam sudu...kemain panjang nama game..pfft! anak aku tah kenapa anti sosial + penakut pulak time ni...satu game hape pun dia takmo join πŸ˜€


Game pecahkan belon kawan...game untuk apak²...sakit perut aku ketawa...kalah bebudak apak main game...hahaha~


aktiviti susun cawan...siapa cepat dia menang!


rebut gula²...satu² nya game yang Zafirah nak join...tu pun dia takut² nak rebut πŸ˜‘


dua beradik lepak main batu sementara makpak busy main game...kahkah


 hepp apa main peluk² di khalayak ramai ni?? πŸ˜ ni namanya game 'tikar ajaib'...memula kau dengan pasangan kena berdiri atas kotak bersaiz err lebih kurang 1x1 kaki gitu....pepandai la ko ejas nak letak kaki macam mana....syarat dia, kaki TAK BOLEH keluar dari kotak!! dalam tempoh beberapa minit, kotak tu akan dilipat² jadi kecik...hahh time ni lah mula cabarannya!


Dorang ajar dak encem kena dukung aku baru boleh diri atas kotak tu...time dia bangun tu kejap je dah rebah...caittt! aku tak cukup selim ke cane?πŸ™„


A post shared by Azfar Roslan (@ujang9897) on

game 'BOOM' nama diberi....no 4 and 8 takleh sebut...ganti dengan word 'boom'! kalau salah keluar! orang paling last bertahan dia menang! nak main game ni kena tenangggg....bila rushing tu yang jadi tersilap, tersasul....kahkah~  krem pipi aku gelak! siapalah yang cipta game ni oii!


Dalam tengah hari gitu setel lah games semua ni....rasanya ada lagi game yang aku tak mention...tak ingat! haha~  memang saja bagi setel cepat...waktu check-out paling lambat kul 1pm tak silap...ada yang nak sambung mandi sungai lagi...aku lepas check out terus balik laa...capek! haha~


Mari mengemas! pandai buat sepah pandai la kemas ye dak?? hehe~


Sebelum bersurai wajib lah bergambar duluuuuuu...setahun sekali je pun family day ni...jom lah bergambar puas-puasssssssss πŸ˜


hero penakut...dia ni memang tau...tak se-friendly kaklong dia πŸ˜‘


dah macam team boria...tudung sedondon daripada @butikpenmerah ....lembut gila kain tudung....kain sejuk je walaupun kitorang beriadah tapi tak rasa panas, berpeluh²....paling penting senang gila nak bentuk! mujur tempah t-shirt kaler hitam...so boleh match kan dengan apa² kaler tudung...yeyy!


Dah check out masa ni...memasing dah siap mandi, tukar baju lagi...tapi lepak jap makan eskrim dulu...kebetulan lak ane jual eskrim park motor elok je kat laluan keluar ni...anak² nampak eskrim memang dorang suruh beli la kannn....eh makpak pun join sekali πŸ˜


Dalam kul 2pm gitu kot kitorang beransur pulang...tu pun lepas beberapa kali salam laga² pipi...susah betul nak move on πŸ˜‚


Next year harap dapat join lagi family day GBSB...kawan² alam maya paling best setakat ni! thank you korang sudi berkawan dengan aku yang tak berapa nak ramah dan have have ni....huhu~  till we meet again....muahh! πŸ˜˜πŸ˜˜





Special Thanks To Our Lovely Sponsors For This 3rd Event :
πŸ’•@allaboutprinting
πŸ’•@butikpenmerah
πŸ’•@wellnessmamahq
πŸ’•@beautee.my
πŸ’•@elementorganik
πŸ’•@cutencuddlyshop
πŸ’• @ylbydolceryna
πŸ’•@dapurnanafarhana
πŸ’•@sambalhitamciknaa
πŸ’•@dunia_aura_by_shinawann
πŸ’•@eczy7




p/s: kredit gambar to kayrul and mimi and Aznor...dengan pesanan penaja, update lah blog woii!!




Terima kasih sudi membaca! 

5 comments:

PERMATABIRU said...

FAMILY DAY SEKALI SEKALA MMG BEST RAMAI2 JOIN AKTIVITI

Akif Imtiyaz said...

Wahh seronoknyer dapat join family day..anak2 enjoy mak pak lagi laa tuu.

idzwa kamaruddin said...

meriah !

Nadia Johari said...

seronoknyaa..meriah

Hamelia Hamid said...

insyaallah tahun depan join.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015