May 2, 2017

Buffet Ramadhan 2017: Bangi Golf Resort

Assalamualaikum...


Ramadhan dah dekat sangat ni...err puasa dah habis ganti ke belum?? hihi~  Semoga dipermudahkan lah ye urusan korang untuk ganti puasa...amin~  


oke meh aku nak share sikit lokasi buffet Ramadhan yang menarik...tengok² dulu menu, kot berkenan boleh terus buat tempahan...gituu


 Bangi Golf Resort (BGR)....boleh kata every year aku berbuka kat sini....sebab utama, lokasi dekat gila dengan rumah....5 minit je perjalanan naik kereta...hehe~  food dia pun kena dengan selera aku...dan paling penting, harga buffet kat sini antara yang TERMURAH tau!


Tahun ni, ada kelainan sikit...ada menu special! wahh~  nak tau, sila teruskan membaca....😝


 Dewan makan....luas + berhawa dingin = SELESA!


Jom cekidaut antara menu² berbuka puasa yang disediakan di BGR👇


 Pelbagai jenis desserts...tradisional ada, western pun ada...



 lauk pauk...untuk dimakan bersama nasi putih....atau ratah gitu je (untuk orang diet)😜


 Pelbagai jenis MEE


 Nasi lemak pun adaaaa...balik rumah terus tidur lena...kehkeh


 Antara menu western yang ada ialah Lasagna dan Spaghetti Carbonara...lupa snap gambar spaghetti...hehe


 Khas untuk pencinta kambing bakar...BGR memang sediakan menu ni untuk korang! setakat aku pergi sana daging kambing tu dimasak lembut je, kuah black pepper pun 👍


oke setel hidangan untuk dalam dewan....jom tengok buffet luar dewan pulak...


ye korang tak salah baca...bahagian luar dewan pun ada makanan jugak wehh!! makan la kau sampai jadi ular sawa....bahaha~


 Live band


 yaaa ni lahhh specialties yang dimaksudkan tadi...PESTA DURIAN! memang tengah musim durian sekarang kan?? ni durian Musang King tau! haa bukan calang² durian...ahahaha~   bukan takat durian je ada, buah² an tempatan lain pun ada jugak!


TAPI, pakej buffet ramadhan di BGR tidak termasuk sekali untuk fruit stall ni ye...kiranya kalau nak makan durian atau buah² lain di fruit stall ni kena bayar! ngeee~


Bila bloggers bertemuuuu...meriah!


Amacam?? agak² kena tak dengan selera korang menu² yang dihidangkan?? 😁



Harga Buffet Ramdhan BGR 2017:
RM58 nett Dewasa
RM28 nett Kanak-kanak


Alamat:
BANGI GOLF RESORT
No 1 Persiaran Bandar Baru Bangi,
43650 Bandar Baru Bangi Selangor


Telefon: +603 89253728 / 603 8210 2288
Email: sales@bgrrest.com
Website: www.bgrrest.com
Facebook: Bangi Golf Resort 
Instagram: @bangigolfresortofficial




Terima kasih sudi membaca!

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow bestnyaaaaaaaaaaaaa

PeRdU cINta said...

Harga best...hihi..sebab tengok menu pun best..

efa said...

bestnya untuk semua menunya..

Diana Rashid said...

wah..banyak pilihan..best2..

Chekgu Azrine said...

mcam terinhin nak try bebruka kat sini...tp tula jauh la pulak...huwaaa,huwaaa..nti kita tanya2 la laki kita tgk menu dia tempting giler

Nadia Johari said...

macam-macam ada..makan sampai kenyang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015