Mar 10, 2019

5 Serum Terbaik Merawat Jerawat dan Jeragat | Skin Oil Dr. Beau

Assalamualaikum...


Zaman sekarang ni siapa yang tak suka or tak pernah selfie?? Handphone makin canggih takkan la taknak selfie or wefie? Tipu lahh kan. hihi~ πŸ˜   Tapi tiap kali selfie mesti kena edit dulu gambar baru post. Sebab apa? Sebab muka kusammm, jerawat/jeragat sana sini. Dah tepek pondesen pun takmo hilang. Alahhh alahh fake betul rasa. Kalau aku rasa fake lahh dalam gambar nampak flawless, jumpa depan² kusam sebenarnya. hurm


Sebenarnya memang ada produk yang boleh bantu masalah kulit kusam dan jerawat/jeragat. Ye banyak produk seumpama kat pasaran. Tapi aku nak cerita produk yang aku pernah guna je lahh. gituu~  Bila umur dah masuk 3 series ni lagi lah kena jaga muka oii. Dah la aku ni bekerja. Asap kereta, asap rokok, habuk, panas matahari semua tu memang 'makanan' harian muka aku haa. So tiap malam rutin aku sebelum tidur tu mesti sapu serum dan night cream. Serum tu wajib oke wajibbb! Night cream tu membantu serum tadi bagi tindakbalas yang baik pada muka. Tak percaya cuba lah sendiri.✌


DR. BEAU dari Teja Herbs ni merupakan salah satu serum yang aku gunaπŸ€—


 Ni lah produk yang aku maksudkan! Siapa pernah cuba?? Komen sikit πŸ˜


Kandungan Dr. Beau: 
πŸ’• Vitamin E ialah vitamin yang baik merawat kulit. 
πŸ’• Rosehip Oil yang melembutkan, melembabkan dan menjaga kesihatan kulit. 
πŸ’•Argan Oil yang sesuai untuk semua jenis kulit akan mengawal lebihan minyak pada kulit dan bagus untuk kulit kering. 
πŸ’•Almond Oil pula merawat set kulit mati dan menghilangkan kedut pada kulit muka. 
πŸ’•Apricot Kernel Oil yang ringan dan menyerap dengan cepat berfungsi sebagai pelembap yang baik terutamanya untuk kulit yang sensitif. Ianya kaya dengan vitamin A, C dan E yang melindungi kulit daripada tanda-tanda penuaan dan kerosakan daripada matahari. 
πŸ’• Wheat Germ Oil pula adalah salah satu sumber terkaya vitamin E, A dan D, protein dan mineral. 
πŸ’• Evening Primrose Oil mengandungi asid lemak Omega-3 yang sangat bagus untuk kulit sensitif dan ianya memastikan kulit sentiasa segar dan selesa.


 Packaging dia comel gila oke! First time aku jumpa skin oil dipek dalam bentuk kapsul / softgel macam ni. Senang untuk bawa travel. Takde la risau tertumpah ke, botol bocor ke. Sekaligus kualiti kebersihan juga terjamin. Sebiji softgel cukup untuk sapu seluruh muka dan leher. Brilliant ai tell yu! πŸ˜


 Kelebihan VITAMIN DrBEAU: 
 Perlindungan daripada sinar UV 
 Tona kulit menjadi lebih sekata 
 Menggantikan tisu yang rosak dan daki lama 
 Mencerahkan kulit secara semulajadi 
 Membantu masalah kulit sensitif seperti eczema 
 Mengatasi masalah jerawat 
 Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan 
 Kulit lebih glowing dan berseri 
 Memudarkan parut 
 Manggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat 
 Mengatasi masalah whitehead dan blackhead 
 Membantu mengurangkan eyebag 
Mengawal masalah kulit berminyak dan kulit kering 
Mengatasi masalah jeragat 
Melambatkan proses penuaan


Since packaging dia tulis SKIN OIL, aku ada jugak letak kat tumit kaki! Kulit tumit mengelupas wehh! Lepas sapu serum ni elok lembut je kulit tumit. Takyah pi spa ke pedicure. Sapu oil jeee. Sebelum tidur malam tu sapu, esok pagi korang rasa lah perubahan tumit tu. Of course lah kena kerap guna baru nampak efek dia. Jangan la harapkan sekali sapu je kulit terus moist, glowing bagai. Nipu sangat tu. huhu


Fungsi dan kesan: 
 Tidak berminyak 
 Tidak bercapuk ketika berpeluh 
 Membantu make-up tahan lama 
 Kulit nampak glowing dan cerah 
 Mampu menghilangkan parut-parut jerawat, jeragat dan sebarang cela 
 Mudah dicuci dan mesra solat 
 Melindungi kulit dari sinaran UV 
 Sesuai untuk semua jenis muka.



Jom tengok antara testimoni pengguna² Dr. BeauπŸ‘‡




Wowww! Beza oke! πŸ˜πŸ˜  Tapi macam aku ada mentioned atas tu, korang kena konsisten guna baru nampak kesan dia. Kena istiqomah ok! πŸ˜‰


More info:
Facebook: Dr Beau Malaysia
Instagram: drbeau_official
No telefon: 0169633443 



Jom tengok video cara pemakaian serum Dr Beau πŸ‘†






Terima kasih sudi membaca!

1 comment:

Sheila Adziz said...

best kan guna dr. beau ni... akak pun suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015