Mar 22, 2019

Resipi Chicken Popcorn Mudah

Assalamualaikum...



Siapa yang follow IG aku mesti tau aku suka sediakan bekal untuk Zafirah pergi sekolah. Selalu upload gambar bento kat situ. hihi~


Zafirah tu picky eater. Menu bento dia tak variety pun. 
🎈Roti telur cheese
🎈 nugget
🎈 chicken ball
🎈chicken popcorn
🎈 coco crunch
🎈 buah


Pusing² gitu je lah menu dia. Cuma minggu ni aku saja try buat chicken popcorn. Mula² dia macam taknak. Eksyen pulak dia kan. Aku siap pesan, kalau taknak bagi je la kawan makan. Padahal dalam hati mendidih dah sampai hati cakap mama masak tak sedap πŸ˜’


Banyak jugak aku letak, memang saja suruh dia share dengan kawan². Sekali bila balik sekolah dia cakap,
"sedap la bekal mama bagi tadi. Habis kaklong makan. Kawan amek satu je, yang lain semua kaklong makan sorang"😍


Sebagai mak dah tentu lahh aku happy gila anak cakap gitu. Baloi lahh berpeluh pepagi sediakan bekal dia. hahaha~


Esoknya tu dia mintak nak bekal chicken popcorn lagi. Takde hal lah kaklong. Mama dah expert buat. Zup zap zup zap je. Siap! πŸ˜


 Kali ke-2 dah pandai sikit. Helok sangat kejadian.


Balik sekolah dia mintakkk lagi nak chicken popcorn. Halahh halahh. Lemah laa bila anak request² ni. Bab makan memang aku tak kisah. Sebab dia pun jenis susah gila nak makan. So kalau dia siap request nak makan apa tu hahh terus bagi jeee.


Boleh kata hari² jugak lah dia request ayam popcorn tu. Dah kena mandrem ke? hahaha~


Oke meh aku share resipi dan cara².πŸ‘‡


Senang gila korang. Tak sempat berpeluh pun dah siap ayamnya πŸ˜  Try la buat. Sedap dan mengenyangkan! πŸ€—


K tu je nak cerita. tata!





Terima kasih sudi membaca!

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaa

Siti Yang Menaip said...

comey ciken popcorn mummy buat. mestila sedap.. air tangan ibu.
hehe anak baru nak belajar nikmatnya makanan mak sediakan =)

Norhayati Mohd Isa said...

Ohh guna tepung bestari ye YY..
Mmg mudah Tu..
Nanti nak cuba..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015