Mar 28, 2017

Adik gua Buat Surprise

Assalamualaikum...


Khamis 2 minggu lepas, err dalam 16/4/17 gitu tak silap, adik aku buat kejutan yang tak pernah kami terfikir and jangka....memang surprise sungguh² laaa kannn...haha~


DIA BALIK RUMAH!


Balik rumah tu balik Malaysia lahh!! hahaha~  dah la tak inform sesape...eh mak ayah aku pun tak tahu dia nak balik oke! yang kitorang tau dia tak lepas nak pi US sebab Visa tak approved so dia terkandas kat London sensorang...housemate dia je dapat pi sebab dia dah buat visa 2 tahun lepas and valid for 10 years...full stop!


Sekali malam tu dia muncul depan rumah! choii sangat! dia pakat dengan kawan dia dak pikah....dia sampai KLIA kul 6.30pm gitu...pastu kawan dia amek lepas Maghrib...sempat dorang pekena nasi kukus Mama....sampai je depan rumah kawan dia call mak aku....time tu dah kul 9pm+ gitu...mak aku dah landing atas katil pun....ikut hati malas nak bukak pintu...tapi dak Pikah cakap ada barang kiriman adik aku....terpaksa la jugak bangun nak tengok barang kiriman sangat tu kannnnn...sekali....haa tersembul muka adik aku depan pintu...kau ghase?? ๐Ÿ˜‘


Aku takde kat rumah time adik aku sampai...aku keluar pi dinner...balik rumah nampak ada unfamiliar kereta park depan rumah...kitorang ingat kawan mak ke kan...sekali bukak pintu nampak muka debab adik...huk alooo! terus pelukkkk! rinduuuu....2 tahun tak jumpa....haha~  yelahh last jumpa masa aku pi London tahun 2015 dulu...lama dahhh...aku makin selim, dia makin debab...lol ๐Ÿ˜


Kitorang rahsiakan pasal adik aku balik dari sedara² lain...sebab nak buat seprais kat dorang gak...mana aci kitorang je terkezut...orang lain pun kena terkezut sama! hahaha~


 Dinner with lovely girls! saja mak ajak kazen² datang Bangi...dorang cuti seminggu so nak balik kampung kat Kelantan...sorang dari UIA Gombak, sorang baru lepas amek result SPM kat SMAP Labu, sorang lagi sekolah kat Klang...so sebelum balik Kelantan meh la jumpa kakak sedara korang dari London tuuu...kehkeh~  memasing terkezut tengok adik aku ada kat rumah...๐Ÿ˜


Masih lagi rahsiakan kehadiran adik aku kat family lain...kiranya dalam group wassap, facebook, IG tak cerita langsung pasal adik aku...Ahad tu plan nak terjah rumah makcik aku kat Ampang...nak surprisekan dia....haha~


Sekali makcik aku nan hado!! dia pi kenduri kawan dia kat Ipoh...grrrr~  tapi kazen² aku ada laa kat rumah....tapi jadi tak best sebab motif utama nak sepraiskan makcik aku!! arghh apa lahh mak onga niiii....time ni la nak pi Ipoh bagai....hahaha


So, kazen aku belanja lunch....lagipun rumah dia takde air...isu paip pecah rasanya....dorang pun tak makan dari pagi....kebulur dah...sian...ngee~


Kitorang pi @owlerycafe , kat Taman Dagang Avenue...dorang pun tak pernah pi cafe ni...so marilah cuba food kat sini....nyum nyum..


Macam² kitorang order...lapar kan...haha~  total damage RM284 gitu kot...tak ingat....thank you kakyong for the treats!! semoga makin murah rezeki kakyongggg! ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜


Kenyang makan, pi Antah Tower lak...rumah maklong aku...kebetulan adik beradik ayah berkumpul makan² that day...senang dapat jumpa semua serentak...takyah pening nak pi rumah sensorang...haha


atok rindu nau cucu dia...mujur tak sakit jantung tengok cucu membesar dengan jayanya! ๐Ÿ˜


Lepak Antah Tower sampai lewat petang...pastu balik...capek! sebab kekenyangan...kazen aku pi buat Shell Out pulak kat rumah maklong...aku baru tau aku ada kazen chef...LAKI oke! aku pun tak reti masak gitu...huhu~


During weekdays tak banyak aktiviti boleh buat dengan adik aku....kerja kan...mak aku je amek cuti semiggu sebab nak tolong setelkan urusan adik aku....bawak dia balik Parit jumpa tokcik, bawak dia pi Melaka jumpa makcik kat sana pulak, bawak dia pi dentist cabut and operate gigi, pi jumpa orthopedic...haha  memacam lah dia buat dalam masa seminggu kat Malaysia ni kan....


Sampai lah hari terakhir, dia ajak main boling...kempunan sangat katanya...tapi tangan dia tengah tak sihat...dah kata baru jumpa Orthopedic...masa keluar malam tu pulak aku lupa bawak stokin, ayah pun sama...lagi la malas nak main...takkan nak beli stokin baru lak kan...mahal woo kalau beli kat tempat boling tu....


Udahnya aku ajak ayah pi makan je lah...kitorang pi Alamanda....sebab situ tak ramai orang dah sejak IOI City Mall dibuka....selesa sikit jalan....hehe~


Ayah ajak makan kebab...rupanya toke kebab ni jiran aku...kahkah~   tak pernah tau ๐Ÿ˜


Then singgah Aeon Big beli barang sikit untuk adik aku bawak balik sana....takde apa sangat pun dia nak bawak balik...mostly makanan je...kain baju takde kot sebab dia balik sini pun selai sepinggang je aku tengok...hahaha


Adik aku dah balik London hari Sabtu lepas...flight kul 10am...naik MAS...kebetulan pulak time dia balik memang tengah Matta Fair...return tix cuma RM2.3k sahaja....sumpah berbaloi beli tiket flight during matta fair....hehe


Jumpa lagi another 2 years sista!! missing u always! ๐Ÿ˜˜




Terima kasih sudi membaca!

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

eima said...

klu ko ada kat rumah time die terjengol depan pintu rumah tu bagaimana la gamaknye super excited ko tu kan .. hahhahaha

dorsett pink said...

wow. sangat meriah..

Akif Imtiyaz said...

Hehee mesti seronok kan sesekali dapat junpa.adik beradik..ilang kejap rindu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015