Feb 7, 2017

Shopping Basikal di Ezbuy

Assalamualaikum...


Pernah shopping kat Ezbuy?? haa sekali dah terjebak, susah nak stop! sedar² duit dalam bank dah surut...kahh! ๐Ÿ˜


Ada kenalan blogger jugak la yang kenalkan aku dengan website ni....sebab masa tu duk sibuk mencari kedai yang jual basikal kekanak dengan harga terlajak murah....first time nak beli beskal untuk anak...mana reti nak bajet harga...ingatkan boleh dapat below RM100 untuk jenis sporty gitu...sekali nan hado!! even warehouse sale pun harga almost RM200...pfft!


eh aku tengok jugak la kualiti....memang ada beskal below RM100...tapi material semua plastik, takde bakul, takde seat belakang (kalau ada pun material plastik), tayar mati...aku nak beskal material besi, ada bakul and seat belakang (pun material besi), tayar hidup (means tayar ada bunga), saiz 16 inci...gituhh


So lepas usha ezbuy jumpa jugak lahh basikal idaman kalbu...walaupun anak aku tak reti nak bezakan basikal berkualiti dengan tak, tapi takpelah, biar aku rasa puas membeli untuk dia....hihi


 Ni lahh basikal pilihan! tak sampai RM150 pun! siap ada loceng...wohoaa! laju² rembat! sebab tak tahan sangat godaan...kahkah~   saja pilih kaler putih sebab nampak suci...ehh! ๐Ÿ˜


Sebulan kemudian, baru sampai parcel...haa kenapa sebulan??


Sebab barang² dalam Ezbuy ni di import dari overseas...mostly China lah...pepandai la ko baca description dia...postage cuma RM8.80 je wakkkk!!! memang terlajak lajak murahhhh!! pastu COD area Serdang...kalau taknak COD, nak pos sampai ke rumah pun boleh...kena tambah lagi la harga postage untuk pos ke rumah pulak...yang RM8.80 tu shipping naik kapal...haa paham tak paham??


 Lepas COD terus bukak kotak, terus install kat opis jugak...hahaha~   tenkiuu papa! ๐Ÿ˜˜


taraa dah siap pasang! sama sebijik macam dalam gambar!! i'm a happy customer!! yeyy!


Jom sepraiskan dak kaklong tuuuuu


ecece sepraisss!!! memang suka laa dia dapat basikal baru....dah lamaaaa dia mintak nak basikal baru....kitorang ni pulak jenis suka survey dulu....bukan main beli je...tu yang kena tunggu lama baru dapat basikal baru...tapi oke laa...kebetulan jugak dia dapat anugerah cemerlang kat tadika, so cantik dah timing dapat basikal tu...ngee~


Now dah almost 3 bulan basikal ni...setakat ni oke je, tahan panas, tahan hujan (tempias sikit²)...eh puas hati lahh...ada lagi item yang aku beli kat Ezbuy...nanti dah sampai aku share...insyaAllah~


Selamat terjebak!! ๐Ÿ˜




Terima kasih sudi membaca! 

9 comments:

antalya said...

salam. beskal tu kena pasang sendiri ke? org yg COD tu xleh pasangkan?

Yana MIB said...

COD tu company ezbuy bukan individu..ada beratus lagi barang yang dorang cod mmg x de service install basikal dari dorang rsnya...ngee

Seorang Syed said...

hahaha muka dia malu-malu je dapat surprise dari mak ngn ayah.

Noor Maizan said...

Waaa stylo la basikal dia :P

mrs kayrul said...

tersengih2 acik tengok zafirah suka dpt basikal

Lin Azlina said...

xreti nk beli kt ezbuy tu...barang murah2 jer kan...

aizamia 3 said...

alamak.. ni yang buat akak turut sama terjebak ni.. eemm.. hehehe..

revampwithsara said...

Ni yang nak jenguk EZbuy ni!

idzwa kamaruddin said...

mughahhhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015