Feb 14, 2017

Dr. Beau Dari Teja Herbs Merawat Kulit Bermasalah

Assalamualaikum...


Fakta menyatakan, semakin berusia kulit kita, semakin ia memerlukan rawatan rapi....kalau tak rawat apa jadi?? ofkos lah berkedut seribu...umur belum cecah 4 series tapi rupa dah macam nenek²...tambah dah jadi mak² dengan eyebag lagi besar dari panda, dengan tak cukup tidurnya...eh tak cukup tidur pun boleh buatkan kulit muka kita bertambah kertu tau...hishh seram oke!


Jadi, untuk menjaga kulit supaya sentiasa muda remaja sampai orang susah nak percaya yang kau sebenarnya dah jadi mak orang dengan umur yang dah lanjut....hahaha~  aku akan cuba apa sahaja asalkan kulit aku lagi cantik dari anak dara...gitewww! jenis pompuan cepat jeles bila suami pandang orang lain lagi cantik gitu lahh kan....usaha sehabis boleh nak nampak terbaik depan suami...ecece


 Pernah dengar Dr. Beau?? keluaran Teja Herbs...sejenis serum yang boleh merawat kulit...


Rupa macam pil kelapa dara...tapi sebenarnya korang kena sapu kat muka tau...BUKAN makan! hahaha~  jangan tersilap pulak! naya je perut tu nanti...huhu~  bau dia wangiiiiiiiiiiiii macam bau bunga....bukak botol je dah semerbak bau wangi oil tu...


Penggunaan serum seawal umur 25 tahun boleh mengekalkan keremajaan, keanjalan dan kelembapan kulit....tapi untuk yang dah 3 series, even 4 series sekalipun, masih belum terlambat tau nak guna serum Dr. Beau...ramuan serum yang tinggi konsentrasi meresap terus ke dalam epidermis kulit bagi membantu memberi nutrisi pada kulit....wow!


Kandungan Dr. Beau: 
πŸ’• Vitamin E ialah vitamin yang baik merawat kulit. 
πŸ’• Rosehip Oil yang melembutkan, melembabkan dan menjaga kesihatan kulit. 
πŸ’•Argan Oil yang sesuai untuk semua jenis kulit akan mengawal lebihan minyak pada kulit dan bagus untuk kulit kering. 
πŸ’•Almond Oil pula merawat set kulit mati dan menghilangkan kedut pada kulit muka. 
πŸ’•Apricot Kernel Oil yang ringan dan menyerap dengan cepat berfungsi sebagai pelembap yang baik terutamanya untuk kulit yang sensitif. Ianya kaya dengan vitamin A, C dan E yang melindungi kulit daripada tanda-tanda penuaan dan kerosakan daripada matahari. 
πŸ’• Wheat Germ Oil pula adalah salah satu sumber terkaya vitamin E, A dan D, protein dan mineral. 
πŸ’• Evening Primrose Oil mengandungi asid lemak Omega-3 yang sangat bagus untuk kulit sensitif dan ianya memastikan kulit sentiasa segar dan selesa.


Sentiasa percaya bahawa bahan semulajadi lebih selamat dan berkesan dalam tempoh masa yang lama....pilih DR. Beau, anda telah membuat pilihan yang bijak dan diyakini selamat. 
- 0% merkuri. 
- 100% bahan semulajadi 


Kelebihan VITAMIN DrBEAU: 
 Perlindungan daripada sinar UV 
 Tona kulit menjadi lebih sekata 
 Menggantikan tisu yang rosak dan daki lama 
 Mencerahkan kulit secara semulajadi 
 Membantu masalah kulit sensitif seperti eczema 
 Mengatasi masalah jerawat 
 Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan 
 Kulit lebih glowing dan berseri 
 Memudarkan parut 
 Manggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat 
 Mengatasi masalah whitehead dan blackhead 
 Membantu mengurangkan eyebag 
Mengawal masalah kulit berminyak dan kulit kering 
Mengatasi masalah jeragat 
melambatkan proses penuaan


Fungsi dan kesan: 
 Tidak berminyak 
 Tidak bercapuk ketika berpeluh 
 Membantu make-up tahan lama 
 Kulit nampak glowing dan cerah 
 Mampu menghilangkan parut-parut jerawat, jeragat dan sebarang cela 
 Mudah dicuci dan mesra solat 
 Melindungi kulit dari sinaran UV 
 Sesuai untuk semua jenis muka.



Cara² penggunaan:

 memula koyakkan hujung tiub...guna kuku je...tak susah pun..haha


then, tuang oil atas tapak tangan...pastu boleh terus ratakan ke seluruh muka....segar sangat rasa dia lepas tepek oil Dr Beau...dah la bau wangi...paling best serum Dr. Beau ni TIDAK MELEKIT ye...


Sesuai dipakai waktu pagi dan malam (sebelum tidur)....aku pakai sebelum keluar rumah...lepas sapu serum Dr Beau terus tepek mekap...saja nak try....elok pulak terletak mekap aku...muka pun tak nampak oily padahal baru lepas sapu oil! maybe oil tu dah selamat serap dalam epidermis muka aku....wohoaa!


More info atau nak buat pembelian, boleh visit link bawah ni:
Instagram: @tejaherbshq
Facebook: Teja Herbs


atau terus hubungi 016 963 3443





Terima kasih sudi membaca!

3 comments:

Liyana Anuar said...

menarik :)

Seorang Syed said...

comel betul benda tu nampak macam gula-gula. rasa nak makan pun ada hahaha.

idzwa kamaruddin said...

Nak try! Muka akak ni wrinkles terukkk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015