May 27, 2015

Bloggers Day Out di Kelab Komuniti Cyberjaya

Assalamualaikum...


Kesian korang asal bukak Life 101 baca cite peknen...asal bukak je blog ni cerita sama...tak berubah²....hahaha ampunnnn!! dasar pembawakan ni memang macam ni....nak muntah tengok blog sendiri....cerita nya ada....banyak sangat cerita yang diperam...gambar sesepah dalam fon yang nak dikongsi dengan korang...tapi...tu lah...asal bukak blog je blurr nak taip ayat apa....last² terbengkalai je lahhhh..... T_T


oke ni cerita bulan lepas....dah sindrom pembawakan macam gini memang susah la korang nak baca cerita² terkini, up-to-date...semua cerita throwback je....bahaha  :p


bebetul 2 hari sebelum kitorang fly pi London, kitorang sempat menyibukkan diri join blogger's day out bersama KBBA...meriah oii!! lokasi pilihan ialah Kelab Komuniti Cyberjaya....rasanya dah 2 kali aku ke sini....menarik woo tempat ni....masa ni ramai gilerrrrr orang buat family day....sebab tempat ni sangat convenience, macam² aktiviti boleh buat dalam ni....


Jom cekidaut apa aktiviti Blogger's Day out hari tu....macam ingat² lupa je ni sebab dah sebulan kan  :p



payah nak selfie bertiga....yang kaklong tu melasak je kerja....huhu


main golf....ni more to practice je lahh....practice pukul bola gitu....tapi kitorang buat game siapa pukul paling jauh...kot?? tapi dak encem macam biasa lahhh gaya je lebeyyy...pukul angin kaooo....mampu?? >_<


masa ni orang lain sibuk main game dalam hall badminton....Zafirah nampak playground dia lagi teruja nak main kat playground....takde maknanya dia nak melanguk tengok orang lain berjimba²...dia pun nak berjimba² jugakkkk...dah la panas kawasan playground rasa nak pitam berdiri lama²....nasib banyak kerusi disediakan....aku tengok je dia main dari jauh....huhu


Kat area playground ni ada jugak swimming pool, gymnasium...surau pun disediakan kat area ni....aku tak terfikir nak bawak swimsuit Zafirah so tahan je lah dengar dia merengek nak mandiiiiii....nak mandi situuuuuu  T_T   aku ada je bawak baju spare untuk Zafirah....boleh je nak bagi dia terjun dengan baju tu...masalahnya siapa nak jaga dia time dia berenang??!!! sabar lah nak...lain kali mama bawak aimy mandi swimming pool... T_T


masa ni kak Sal (tudung merah) nak balik dahhh...anak² mula buat peel...biasa la kannn bebudak...tambah time ni dah tengah hari...time tidur dorang...mekaseh kak kasi pinjam beg! *motif?*  :p


aku tak berapa faham game dorang masa ni...sebab banyak duk kat luar layan Zafirah main kat playground je...huhu


next main go-kart....aku mampu jadi penonton je...orang peknen tak boleh kan naik go-kart?? haha  sebab dia punya gegaran tu...pheww  yang pernah naik paham lerr....dak encem lepas naik tu memang dia tak bagi aku naik langsung! bahaya katanya....huhu  baiklah! ai menurut perintah.... :p


topeng ni BUKAN sewa ye...memang dorang BAGI sorang satu...ko bawak balik dan basuh sendiri...next time rasa² nak main go-kart bawak je lah topeng ni....tapi kalau ko pi banyak kali makanya banyak lah topeng yang kau akan dapat....nak buat apa pun topeng banyak² kan?? hahaha~


last game main paintball....nampak macam kejap je dah final game...padahal setiap game amek masa agak lama jugak untuk settle...serius tau! sangat fun tengok dorang bergelak ketawa, enjoy je....nasib lah ai preggy tak dapat join sangat game² dengan korang....jadi penonton je pun dah terasa keseronokan apa lagi dorang yang memang join setiap game...pheww~


last pose sebelum balik....mak² dara KBBA...wewiittt!


Aku balik awal sebab ada hal nak ke Ampang pulak....gi house warming kawan aku pastu gi rumah makcik aku amek sambal tumis, karipap and kuih tart...adik aku lerr suruh makcik aku masak sambal tumis...teringin katanya....nasib orang jauh....turutkan laa jugak kehendak dia tu...huhu~  


Family bloggers...we're proud to be bloggers! tunggu Zafirah dah pandai menulis, menaip kita turunkan ilmu blogging kat dia pulak...wohoaa! :p


Korang yang tengah cari tempat untuk buat family day, sports day ke whatever day yang happening dan fun, boleh terjah Kelab Komuniti Cyberjaya....


Terima kasih bebanyak kepada semua penaja² dalam menjayakan event paling havoc dalam sejarah blogging Malaysia! *giteww*

Kelab Komuniti Cyberjaya: www.facebook.com/kelabkomuniticyberjaya
Cyberview cyberjaya: www.cyberview.com.my
Cosmoderm: www.cosmoderm.com.my
Yeos Malaysia: www.yeos.com.my
Stamp N Print Enterprise: www.stampnprint.blogspot.com
Natalia: www.natalia.my
Monster Crazy Crunchy: www.crazycrunchy.com/pengedar






p/s: yesss!! berjaya habiskan satu entry!! syabas untuk diri sendiri!! wahahaha  ^_^



Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

mOoN IzzaN said...

finally kan... hehehe...

terselit pic aeera di situ.. mcm x puas hati je pandang zafirah.. hahahaha

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Wah seronoknya berkumpul sama-sama geng blogger.

saye niza said...

happeningnyee..nak join jugak hehee :)

eima said...

HEBAT SIAP ADA PENAJA TU ....

safurara said...

hehehehehe akhirnyaaa! lepas bape minggu event eh kak.hahaha.ptt lah ada beg besor.

mas saari said...

best!! tapi kita tak sempat selpie.. hehehee

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yana,
agak konpius dengan motif bah busat itu he3

Puteri Beribiru said...

eyyy camne nak join2 korang ek?
jeles ahhh~

adianiez AIDA said...

best nyer...
satu program merapatkan ukhwah di antara blogger :)
besar manfaatnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015