Sep 7, 2016

Hari Sukan Zafirah

Assalamualaikum...


Ahad minggu lepas tadika Zafirah buat hari sukan...lokasi IPG, Sg. Merab, Bangi...cikgu kata 7.30am kena berkumpul kat sana....ffuhh! aku keluar pi kerja pun pukul 8am...hahaha~  eh anak punya pasal gigih la bangun awal....kena ajar anak punctual! walaupun mama kelaut log-in office...๐Ÿ˜


kemain lagi siap banner, bunting cecomels sepanjang jalan dari pintu gerbang tu ke padang...yelahh bukan semua parents familiar dengan tempat ni...tambah first timer macam kitorang ni....kalau takde bunting² melilau la cari padang kat belah mana...hari minggu mana ada orang kat kawasan ni...sunyi sepi...


Alhamdulillah tepat 7.30am kitorang sampai padang...kena register bagai....kitorang yang PERTAMA register! kahkah  syabas untuk diri sendiri sebab punctual! ngeee~


first time oiii tengok anak bersukan!! eksaited gilaaaaaaa ๐Ÿ˜


Rupanya temasya sukan hari tu melibatkan banyak tadika² lain sekitar Bangi...yang aku faham, mana² tadika nak join acara ni, dorang join lah...mana taknak join, dorang buat acara sukan sendiri²....tak campur ramai² dengan tadika lain macam ni...


Jujur, aku lebih suka ramai² gini...meriahhhhh!! baru fefeeling sukan olimpik peringkat tadika giteww...kihkih~


posing dengan mama yang eksaited plisss...anak relek je haaa...hahaha ๐Ÿ˜


dapat door gift beg frozen kaooo...bukan lah semua tadika dapat beg ni...tadika anak aku je dapat beg ni...dalam beg siap ada botol air mineral 500ml tu dengan twiggies coklat 2 pack...mekasehhh teacher nenek aka owner taska sebab bijak belanjakan yuran² yang saya bayar...hehe~


FYI, bebudak tadika memang panggil owner tadika ni teacher nenek...dah memang pangkat nenek² pun wehh...dia sendiri ada cucu...haha~  asben dia pulak dorang panggil teacher atok...aishh comel sangat gelaran ni dah kenapa?? ๐Ÿ˜


Lepas register, kitorang cari makanan...lapar! aku takde prepare breakfast pape...sebab memang plan nak beli je...hihi~  banyak jugak gerai² menjual makanan....ada nasi lemak, cekodok pisang (tawar dan tak sedap!), nugget, air milo etc...one of gerai nasi lemak tu first time meniaga katanya....sedap lak tu sambal nasi lemak dia....cepat je habis jual...


Tahun depan aku nak bukak gerai jualan jugak lah masa hari sukan tadika...jual mainan buih² tu pun laku keras oii! pfft!


sementara tunggu acara bermula, bebudak ni dah selamat main lari² kat padang...padang luas kan....lari lah puas²...balik kang penat tido je kayy...hihi


belum start acara dah lenjun dengan peluh...hahaha~  pukul 8.30am tak mula² lagi acara sukannya...stress pulak mak...dah la datang awal...pastu lambat start...haihh


Rupanya dorang ada masalah dengan PA sistem...sunyi sepi je padang...ada kawan kitorang yang kebetulan hantar anak kat tadika sama bagitau, tahun lepas meriah dorang pasang lagu²....tahun ni sunyi....anak dia dah 5 tahun, so dah ada pengalaman lah datang sini...hurm


Ramai jugak datang bawak tikar, kerusi lipat² tu...kitorang je tak bawak pape...mana nak tahu kan? takde pengalaman...huhu~  ada je khemah ibubapa disediakan...tapi ramai yang prefer duk dekat dengan khemah anak²...senang kot dorang dahaga ke lapar, boleh hulur je...tak payah lari jauh²...gituu


almost 9am kot baru teacher² arahkan bebudak ni berbaris...nak berarak gitu...ecece~  cute sangat!


dorang berarak pi depan khemah ibu bapa...tak jauh mana pun....


Zafran dah mengantuk...sebab bangun awal pagi...6.30am dah kena mandi budak hensem ni...haha sian dia...tapi aku tak bagi dia tidur lagi...paksa dia tengok kaklong berarak dulu...kahkah


Sepatutnya ada persembahan bagai dari bebudak ni....persembahan tarian lagu Gemuruh Jiwa nyanyian Faizal Tahir...hari² Zafirah training kat rumah....tapi dah kata PA sistem rosak...tak dapat la nak persembahan sangat...dorang just nyanyi lagu negaraku, asma'ul husna dengan apa tah....aku tak tunggu sampai habis...aku stay khemah tadika...nak tidokan Zafran....


Next year lah kot baru dapat tengok Zafirah buat persembahan....huhu


lepas bagi susu, round² kawasan padang, kena angin sepoi-sepoi...baru lena budak bertuah niiii....penat sangat tu sampai senget² tido tu...haha~   malas nak betulkan sebab dia ni jenis senang terjaga...once dah terjaga susah gila nak tidokan balik....so biar je lah dia tidur senget² gitu...


A video posted by @ujang9897 on
salah satu acara yang Zafirah masuk....lari dah laju...tapi sampai hujung dia slow...dia tak faham nak menang tu macam mana...hahaha~  takpe lah...nanti mama ajar...next year kasi menang tau tau! ๐Ÿ˜


Ada dua acara je yang Zafirah masuk....satu lagi lari kutip buah....yang tu lagi kelakar...memula dah laju dia lari...sampai tetengah dia dengar maksu dia sorak² terus TERmalu pastu jalan lenggang kangkung macam beli buah kat pasar!! hahaha adoyaii anak! takpe lah...tahun depan cuba lagi kayyy! mama still proud of you....ni first time dia exposed dengan sukaneka....oke lah tu...hihi


Dalam pukul 11am gitu kitorang tanya teacher ada lagi tak acara sukan untuk Zafirah...malas nak tunggu sampai habis...panas membahang dah cuaca....peluh² dah memasing...then teacher cakap takde acara apa dah untuk Zafirah...so apa lagi?? cabut!!! bahaha~  eh ramai je parents dah balik...tak larat tunggu...ngee ๐Ÿ˜


k tu je nak cerita....bye!















IKLAN:



Rahsia suami makin sayang ๐Ÿ˜

kulit berseri BEBAS JERAWAT! ๐Ÿ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
๐Ÿ’• Pudarkan jeragat degil
๐Ÿ’• Kecutkan jerawat
๐Ÿ’• Hilangkan parut
๐Ÿ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
๐Ÿ’• Hilangkan bintik hitam
๐Ÿ’• Cerahkan kulit kusam
๐Ÿ’• Baiki tona tak sekata

๐Ÿค” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
๐Ÿค” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
๐Ÿค” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! ๐Ÿ˜˜



Terima kasih sudi membaca!

4 comments:

Mila Ahmad said...

dah sekolah dah zafirah lama tak jenguk blog. tau tau 2 dah anak akak hehe...

Nurzakiah Hanum said...

enjoy spend time togerther

Bro Framestone said...

Dah besar dah dia....

Diana Rashid said...

Zafirah bawak tukang sorak ke??lepas tu dah sorak malu pulak..Ke malu tengok yang tukang sorak tu eksaited kemain mengalah kan yang tengah berlari?jhahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015