May 11, 2011

Walaupun Aku Takde Pengalaman....~


Sup ayam pertama ku...yeahooo!! siapa kata orang yang tak reti masak sampai bila-bila pun dia tak reti masak??? huh!! daripada tak pandai, kalau belajar, confirm akan jadi pandai derr...

 
Niat aku buat sup ayam pun sebab nak bagi mak aku makan sup...dia demam...MAK AKU YANG DEMAM...bukan aku tau...hahaha aku baca komen korang semalam ramai yang tak baca betul-betul entry aku...grrr...susah payah ai taip nyah!!  =__=






oh aku amek resipi dari blog Mat Gebu...hehe...dah kata 1st time buat sup ayam, haruslah kena tengok resipi..tu namanya usaha untuk menjadi pandai...aku taknak jadi bodoh sombong!! ngehh~ klik SINI untuk lihat resipi sup ayam versi Mat Gebu...terima kasih atas resipi yang simple itu...mudah difahami dan diikuti untuk newby macam saya...ecehhh...^_^


Tapi aku modified sikit la resipi tu...ikut tekak aku jugak...bahaha...yang bahan-bahan untuk tumis tu aku tak letak pun...then aku add on cili api..kasi pedas sikit sup aku tuh...aku kan tak boleh telan makanan yang tak pedas ni...hehe~  


Apa-apa pun sup pertama aku adalah sangat mabelessss ai tell yu!!! muahahahaha....nak rasa sikit?? meh datang rumah aku...bawa bekas tupperware sekali ye...nanti ai bagi sikit...wink wink~  =P




















p/s::  Aku pergi site inspection kat Danau Kota...ada Parkson baru siap kat situ...maybe petang² sikit baru boleh blogwalking  =)

44 comments:

Cik Puan Tqah said...

hohoho.. nmpk sdp...lapa lakk..huuuu

♥bumblepink♥ said...

caya la yana.. go go gurlz.. usaha tangga kejayaan.. hehe.. saya pun nak balajar masak lah.. hehe.. jom singgah.. http://aeipink.blogspot.com/

i dah follow u.. hehehe..

Azwa Mohamad said...

yupp!!! betol2, sapa cakap kalo x pandai masak takkan pandai sampai bila2..... mantop la kak yana (^_^)

Munirah Izzan said...

sup ayam adalah kepakaran me...hhahaha...sebab it's one of my favo...senang and simple... :)

tapi kan,, ada orang kata yang sup ayam ni boleh buat kita jadi gemuk... hukhukhuk..betul ke?

^^nu[dd]yra^^ said...

btol....jangan jadi bodoh sombong kan....tak tahu kna la belajar...cayalah yana ;)

ir yien 9897 said...

kak yana bungkus.. nk rasa =)

Ibu Muda 30series said...

yummyyyyyyyyy

MizzTina said...

nampak sedap...
bravo yana!!!

♥sophie♥ said...

wah wah kak yana :D hebakkk
nah tupperware ! hihi

kama said...

betul,betul,betul...org yg xreti masak kalo kita bg peluang dy blaja masak cnfirm sedap...hehehe..tgok sup cik yana msak ni cam sedap je..moga mak cik yana cepat sembuh

Fasihah Supian said...

betul tu, xpandai masak, belajarlah, internet byk resipi, ape der hal..huhu

Liza @ Adzriel AB said...

betul yana, tak pandai kenalah belajarkan. mula2 kureng, lama2 sedap. tapi tengok yana buat mcm mula2 dah sedap ni. lepas ni pejam mata letak bahan2nya pun tetap sedap.

http://adzriel.blogspot.com/2011/01/memasakbuat-je.html

jeely jelly said...

same lah kite.. x pedas x leh makan.. huhu
eyh2.. tapi kan mak cik yana demam, boleh ke org demam makan sup pedas2.. huhu

Cik Puan Izan❤ said...

1st time nih tgk sup ayam letak cili api...biasanya mkn dgn sambal kicap..
apapun sup tu nampak yummyy..

erk...dik yana, tu guna periuk rice cooker ker? :p

GamUHU said...

nyum nyum! sedap. nanti buat yang lain pulak. :D

http://keleboqmaneh.blogspot.com/2011/05/garam-belacan.html

yatie's EPISODE said...

kriuk kriuk kriuk~ perut berbunyik dahh. wuwuwuw

safurara said...

owh....ingatkan yana yg demam.sory2.heehhe.apa rs sup tu?mak yana komen apa?hehehe

Unknown said...

terliur la plak sis :p

aizamia3 said...

terus usaha utk mengikat selera dak Ujang bagi dia besar.. hohoho..

psstt: aku kat umah terbalik pulak.. bukan aku yang ikat perut en. suami.. tapi en. suami yang ikat perut aku.. hikhikhik..

Tieah Madian said...

Sedap.. Hehehe.. Lepas ni kena beli buku memasak lah.. Ngee :)


Entry Terbaru : Isu Dakwaan Agama Krsitian Sebagai Agama Rasmi ; Hentikanlah

lalink7 said...

ade tesco nak bukak? woww..manrik2..hehehe

nampak cam sedap sup tue..tahniahh YANA..pasni leh main masak2 slalu..hehe

Isteri Encek Bard said...

wow sup ayam.. feveret ieb nie segala macam jenis sup

Cik Bambam said...

kalau x belajar mana nak pandai kan yana..heheheh

Unknown said...

wow sedapnya yana.. mek nk jugak.. fav tu sup ayam

Ujang9897 said...

untung suami..=)

Lina said...

yup betul tu...klu x pandai blaja kan lama2 pandai lar cam sy ni pun masih lg peringkat blaja masak...tgk sup tu sedappp

aDisH.sHidA said...

tahniah yana......suka sup buh kentang gak

Unknown said...

kalau dah kawen dari tak reti terus reti...nampak sedap

nabilah_2908 said...

hehehe....makin berisi la encik suami nnti... ;)

lepas ni nak try masak apa pulak..? (^_^)

Mila Ahmad said...

kl festival city
dgrnyer pelancaran akan dibuat buln 6 nanti..xtaula bole siap ke x?
tapi best de panggung wayang hehe...


p/s:sup ayam 2 nampak sedap :p

Anonymous said...

Sup tu lebih menarik kalau ayam tu kita potong kecil-kecil. Hehehe. Waaah, bestnya kalau maka sama nasi putih ni. Lapar laa pulak. :)

Unknown said...

nyum2

ade rupa sup..;D

kire jadi lah tuh.

welldone..;D

zuwaidah said...

usaha tangga kejayaan.
oppsssss dah siap ke Parkson tu..hahahahaha musim nak menghabihkan duit nih grrrrrrrrrrrrrrr

Unknown said...

tak bagi suami makan sekali ke?huhu

eyjalukman said...

wahh ,
mesti sodap ni kan ?
haha
alaa , khwen kena masak ke ?
*tak senonoh betul eyja ni. haha;D

Ct Arina said...

pehhh boroi r ujang pas ni! hihi ;D

CikPuanWanda said...

klu sup cam Yana ni maybe Wanda leh mkan..sb xsuka plain sup..rsa xde kick..kena da pedas2 gak

Lea Isnawi said...

nampak sedap jugak sup tu

Prince Halilintar said...

nampak marvelos sup tu...nyam2

meo said...

wah.. nak rase... :D

Liyana said...

wah...nampak sedap, pape hal mesti refer resepi dulu, baru masyuk.ehhehe

Fariehan Ibrahim said...

cehhh! ce try msk kari kepala ikan plak! ngahahaa XP

Unknown said...

sedapnya sup ayam :)

Unknown said...

sedappppp!!!!...eh orang kate kan....dah kawen x elok mam pedas2....kalau ngah rancang dpt baby ag xelok,..sebab die panas lam pewot

baca ni http://miszsheyla.blogspot.com/2011/04/kenapa-wanita-sukar-mengandung.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015