Jan 17, 2017

Kenapa Golden Sands Resort, Penang BEST?!!

Assalamualaikum...


Ingat tak entry Trip to Penang?? kalau tak ingat boleh klik je tajuk tu...hehe~  entry tu aku tak habis cerita lagi pasal hotel yang aku pi....sebab banyakkkkkkk benda nak diceritakan...gituhh! moh la baca apa yang best sangat hotel yang aku pi ni....




1) Swimming Pool

Swimming pool kat sini the best ai tell yu! err setakat yang aku jumpa ni lahh...dengan kawasan yang sangat luas...ada few pools disediakan dengan kedalaman yang berbeza...paling dalam 3 meter! wohoaa! kalau terer berenang boleh la pi yang 3 meter tu...kitorang mandi kawasan bebudak je...kehkeh~


Splash Zone ni paling ohsem! ko berdiri bawah baldi atas tu, bila dah penuh air dalam baldi tu tertumpah la segala air dalam tu lalu menghasilkan bunyi SPLASH! πŸ™„


Zafirah memula takut dengan air pancut tu...alahh bukan kuat sangat pun...ngada! dah hari kedua, dia pulak sawan duk mandi kat situ....taknak balik kaoooo! grrr~


slide ni berdekatan dengan Splash Zone tadi...sebelah je! merasa lah jadi kekanak untuk 5 saat!! yahooo!! ouh FYI slide putih tu kurang laju, slide hijau tu lajuuuuuuuuu...hehe~   boleh je nak naik berdua dengan anak...kau pangku anak kat depan...tapi Zafirah tu penakut sangat..dia takut lemas....hahaha~  tahan la napas nak oiii


More, hotel ni sebelah je dengan pantai....lepas mandi swimming pool boleh main pasir pantai...or main parasailing or banana bot or macam² lahhh aktiviti yang ada kat tepi pantai tu termasuk lah massage...sediakan ongkos je! huhu~




2) Adventure Zone

kalau korang memang guests di Golden Sands Resort, korang boleh masuk Adventure Zone for FREE!! yaaa freeeeee...complimentary dari pihak hotel....nice kan?? kalau bukan guests Golden Sands, kena bayar RM24 per children...


Kekanak umur 4 tahun ke atas sahaja boleh main dalam kawasan ni...ada jugak tempat main untuk below 4 years...FOC je...guests hotel ke bukan memang takde cas untuk kawasan babies...paham dak apa aku cakap ni??


Lokasi Adventure Zone bersebelahan je dengan Sigi's Bar and Cafe ni....korang breakfast pun memang kat sini....lepas breakfast nak terus pi Adventure Zone pun boleh...tempat tu bukak pukul 9am tak silap...ke 10am tah tak ingat pulak...huhu~


di Adventure Zone jugak....ni Electric personal ninebot tuuu... tak reti lah nak explain...hahaha~  untuk main ni kena ukur ketinggian macam gambar atas ni...obviously Zafrah tak lepas syarat! huhu~  tapi nak main ni kena bayar ye...takde complimentary apa² rasanya...aku tak tanya lak harga sebab Zafirah takleh main kan....hehe


oke jom tengok apa ada dalam Adventure Zone tu...


Ouh sebelum tu nak inform, untuk masuk dalam ni WAJIB pakai stokin....kalau tak bawak boleh beli kat kaunter RM11...pfft! jangan bazir...sila bawak stokin sendiri ye...bukan anak je kena pakai, MAK PAK pun kena pakai stokin!


Kenapa??


Sebab nak join main sekali....HAHAHAHAHA πŸ˜


aa ni kawasan untuk kids below 4 years old tu...babies macam Zafran boleh la main kat sini....


bola²...boring kan? hahaha~


oke now jom tengok play area untuk kida 4 years and above πŸ‘‡


merentas halangan


jambatan gantung


halangan lagi...


Tempat ni macam ninja warrior for kids gitu...gambar² atas ni sebahagian je ye...best oi! kalau anak korang penakut (macam Zafirah masa memula datang sini), makpak boleh teman dorang main...nampak macam simple je halangan² nak kena redah....sekali dah cuba, hahh kaoo berpeluh ketiak wehh! dengan panjat tiang, panjat itu ini, lompat²! kahkah~  kasi can laa makdara nak merasa jadi kekanak balik....zaman aku kekecik dulu mana ada game ninja warrior cenggini....😁


Ekceli kat play area untuk babies tadi pun ada halangan² macam ninja warrior gak...cuma halangan dia takde la extreme macam kat kawasan Zafirah main ni....light² je...


Part palingggggggggg best dalam Adventure Zone ni ialahhhh *drum roll*


πŸ‘‡

πŸ‘‡

πŸ‘‡

πŸ‘‡



GELONGSOR!!! yeyy!


Bukan kekanak je sawan main slide, makpak pun samaaaaaaaaaa! asalnya nak teman anak main sebab dia takut....lama² seronok pulakkkk...cuma mengah la nak kena naik² tangga yang agak curam dan tinggi...stamina tak kental derr...mencungap gak lepas turun slide tu...hahaha~


bila dah banyakkk kali main, dah tak takut...siap kepak² kan tangan...amboi πŸ˜


slide paling extreme ku kira....untuk main slide yang ni and yang kaler biru sebelah kiri tu WAJIB pakai baju LENGAN PANJANG...and cuma kids 6 tahun ke atas je kot dibenarkan naik slide ni....makpak pun boleh naik ye...janji pakai stokin and baju lengan panjang...nice kan?? kagum gila lah kekanak yang berani naik slide tinggi² ni....banyak kali pulak tu duk ulang² main....ahkak pun seram dikkk! mampu tengok je...hahaha~


k tu je nak cerita apa yang best kat resort ni di mata aku....mungkin ada tempat lain yang setanding resort ni feel free to share kat komen box kayy...


Happy holiday korang! πŸ˜











IKLAN:


Jom cuba!






Terima kasih sudi membaca!

6 comments:

mrs kayrul said...

menarik sgt hotel tu

eima said...

memang menarik ... ko ada review ke berapa semalam dok hotel ni yana ... mcm best sgt nye hoi

Cik Puan Eka said...

pergh mcm best je kak. adra mesti suka ni kalau dpt swimming pool cmnii.

dorsett pink said...

Alaaaaa apsal saya tak tahu kewujudan hotel ni. Huhu. Saya baru jer balik dari penang

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

nampak menarik tertarik ni ..tapi kalau ada anak2 tu yg buat lagi best

aizamia 3 said...

Entry dalam blog dak Yana ni memang antara entry pilihan kalau nak p bercuti.. at least banyak maklumat boleh dapat. tq lah Yana.. lebiulah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015