Jan 11, 2017

Harijadi yang ke-31

Assalamualaikum...


fuuhh berjaya gak update entry pertama tahun 2017!! haha! banyak nak cerita...tapi tangan macam dah tak reti nak menaip...adoii


Alkisahnya 8 Januari lepas...hari Ahad...it's my BIRTHDAY!! yahoo! i'm officially 31 years old...tua dahhhh...tapi memang tak nampak tua...macam 18 tahun je kan?? I know *tiup kuku*


So, pada hari kejadian, aku ajak dak encem jalan²....takde spesifik plan nak jalan² mana...dak encem pun awal² dah bagitau dia takde idea nak buat seprais ke romantik²...kahkah! that's why I marry you lah...sebab tak romantik...lol~


Makanya aku pun request lah nak jalan jauh² sikit....ecece~  takde la jauh mana...pilihan dak encem Sunway Pyramid...okay lahhh....daripada IOI City Mall kannn....kenapa?? sebab IOI City tu dekat gila dengan rumah aku....dah selalu sangat pi situ...tak best! hahaha~


Sampai Sunway dalam pukul 11am gitu...tapi parking dah banyak FULL! pehh korang ni keluar rumah pukul berapa haa?? 


Elok je sampai parking laju² masuk dalam...cari kedai makan...lapar! tak breakfast oii...hahaha~  pilihan aku, Nando's...sebab nak redeem Peri-Vilege reward...dapat claim half chicken for free...jimat! πŸ˜


anak dara tu dah pandai selfie...layannn


Dak encem tanya staff situ takde ke birthday treats?? dia kata dulu ada...sekarang dah takde...then dia tanya birthday siapa...dak encem tunjuk aku...terus staff tu cakap,

"ai bagi u free soup"


sedappp sangat! mekaseh to staff Nando's yang baik hati belanja soup untuk birthday girl πŸ˜˜
p/s: harga soup ni RM4.90 gitu....saja bagitau...hihi


Habis makan, jalan² jap dalam mall...terjumpa lak Tokyo Secret...wohoaa!


birthday treats from beloved husband kekdahnya....haha~  to me, Tokyo Secret lagi sedap dari Hokkaido cheesetart...harga pun lagi mahal dari Hokkaido...RM7.90 seketol...pffft! beli 2 ketol je bagi anak tekak rasa....Zafirah paling banyak makan...ceh!


nampak pulak ada game ni....bagi can Zafirah try....menarik gak ada apps gini...Iphone ada dak?? ngee~


Dalam pukul 2pm gitu kot kitorang pi One City Mall pulak...sebab macam tak tahu nak jalan mana dah dalam Sunway tu...hahaha~  daku bukan jenis yang suka shopping² sakan....dah lama tak shopping kat mall tu jadi awkward je masuk shopping mall...krik krik je tengok kedai baju, kedai kasut...ffuhh!


Kat One City Mall, terjah kedai Jalan Jalan Japan....sawan jugak masuk kedai tu...kahkah~  mujur datang dengan dak encem....kalau datang sorang mau kiri kanan beg plastik aku shopping πŸ˜


Kitorang beli baby seat je kat situ...RM30 je...aku tengok orang jual rata² RM100++...kat situ rm30 je...oke laa...bukan pakai lama pun seat tu nanti...kihkih


Setel beli barang, terus balik....lepas Maghrib nak celebrate dengan mak ayah aku pulak...kemain request ayah belanja dinner...bahaha~


Kitorang dinner kat The Pavillion, Sg. Ramal, Bangi...kedai western...sedap food kat sini...service je slow sikit...


Masa tengah makan tetibe ayah aku panggil waiter, mintak nak jumpa manager or bos or person in charge malam tu...pelik waiter tu dah kenapa nak cari manager?? ayah aku lak tanya dengan muka serius...tak bagitau kenapa...dia just cakap, "panggil je laa saya nak jumpa..."  gelabah jap waiter tu cari manager...bila mak aku tanya pun dia jawab, "takde apa..saja nak jumpa manager..."
kau ghase??πŸ˜‘


Then bila manager sampai dia tanya la ada masalah apa² ke? ko tau apa ayah aku cakap??!
"takde ke menu special untuk birthday...hari ni birthday anak saya ni..."


ya Allah malu ai oke! hahahaha~  manager tu pun lega dengar mesti dia pun cuak ingat nak komplen pasal food ke service ke hape...kahkah~  thank you ayah for the surprise...nak gugur jantung sampai cari manager bagai tu dah kenapa??!!! hahaha~


But the manager did a very good work! malam tu ada pakcik karok untuk hiburkan guests...dia mintak pakcik tu nyanyikan lagu happy birthday untuk aku...siap sebut nama penuh "Siti Liyana"...hahahaha~  bukan 1 lagu oke dia nyanyi...siap macam² bahasa, cina, india, melayu...semua lagu Happy Birthday...you rock pakcik! thank you for making my day! πŸ˜


ni lahhh SPECIAL menu tuuu...churros with ice cream and chocolate dipping...tak pasti picks 'happy birthday' tu dorang baru beli ke atau memang dah prepare dalam kedai...hahaha~
Churros sedap! food sedap! i'm a happy 31 years old woman! kahkah~
Thank you to my beloved family for making my birthday so wonderful and cheerful...
Love my family till jannah! πŸ˜˜πŸ˜˜





Terima kasih sudi membaca! 

10 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Selamat hari lahir Yana..
Semoga murah rezeki..
panjang umur..
dan diberikan kesihatan yg baik jua hendaknya :)

Nurzakiah Hanum said...

happy birthday yana

Warisan Petani said...

Happy 31st birthday

Liyana said...

happy birthday yana :)

eima said...

HAPPY BELATED BIRTHDAYA YANA ...KEJAP JE KO BESAR KAN ... AKU INGAT KAN KO NI MUDA BYK DARI AKU KEH KEH KEH ....

BEST BETUL AYAH HANG ...

Siti Aminah Muhammad Imran said...

ayah memang suka propa..
p.s: it's 'you rock!' not you're rock.
=P

Hamelia Hamid said...

HAPPY 31ST BIRTHDAY YANA!

Adam said...

Hapi birthdey

Fazleyatul Aini said...

happy born day yana
aku tahun ni masuk 30 lalalalala

hahaaha

dorsett pink said...

Happy birthday yana.. semoga dimurahkan rezeki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015