Aug 2, 2011

Siapa Kata English Education Tak Penting??!!



gambar sekadar hiasan~


Lokasi:: Restoren Makanan Segera
Sumber cerita dari emel


customer::  May I have a half dozen of nuggets please..?

cashier::  We don't have a half dozen of nuggets

customer::  you don't??

cashier::  we only have six, nine or twelve

customer::  so I can't order a half dozen of nuggets, but I can order six????

cashier::  That's right!



*yennadeeee!! ada sesiapa lagi yang tak tahu half dozen itu bersamaan dengan ENAM (6) ??? grrrr~  kalau baru tahu sila hempuk kepala dengan buku sejarah sekarang!! (-__-")


Tiba² mood cikgu garang hari ni...hahaha~  korang sihat?? puasa tak hari ni?? aku puasa...insyaAllah dapat puasa penuh bulan ni...aminnnn~  ^___^











p/s::  apesal ramai wish tahniah kat aku eh?? lalalalalalala~   (^__^)"






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

35 comments:

AYuNG said...

aiyooo...half dozen tuh 6 ker?
hehe~~~~baru tau nih...

**malu**

safurara said...

heheheh sian cashier tu kan.

Unknown said...

la...akak yang sekolah tak tinggi ni pun tau..
itu maknanye 1 dozen pun dia tak tau berapa..hehehe

Duniakuabstrak said...

aku tak tau..hempuk la..hempuk la

Mila Ahmad said...

eih..yana hv a become mummy???
klu betul congrate!!!!( ^__^ )

Yana Yassin said...

wah,.. puasa penuh eh,.. tahniah jika ada kebenaran yana akan menjadi ibu,.. yehuuu, excited tetibaa,.. lalalala !!!!

Fazleyatul Aini said...

puasa penuh?? dah berisi ke yana. kalau betol congrats !! =)

Munirah Izzan said...

congrats yana...nak jadi ibu dah ea...









i wish i will be soon~~

oshin-jamel said...

hehehhe!!!! cian²!!!..tahniah yana (^O^)

MAY said...

awat bengap sangat cashier tu?
btw..tahniah sebab berjaya untuk puasa penuh tahun ni..macamne buleh tak period plak tahun ni?tettt!!! lari!!!

NaNad said...

selamat berpuasa..^^

Unknown said...

tayahlah nk berkias2 deyyyyyy...;D

Ibu Muda 30series said...

tahniah la yana kalau dpt puasa penuh. kalau ahkak dulu, mabuk teruk...puasa selang2...huhu

Seha's Residence said...

tahniah~~~~
hahahahahahahahahahahahahaha :):):)
tak lame lagi dapat cicit lah nenek :)

nadiaazira said...

macam ada berita happy je...
hehehe...

Pencacai Alim said...

hakahkahak..macam2 ragam

Prince Halilintar said...

cashier tu bdk baru kot..

tahniah juga yana..wpon prince xtaw ape sebab wish, mayb sbb nk terima kehadiran org baru kot..haha

ketawariang said...

english education mmg sangat la penting! especially bila kerja dekat fast food pny tmpat...

grrr marah sebab pernah gi Kfc mintak EXTRA PLATE, sekali minah-sengal-poyo-gila-nak-mati jeling atas bawah and ckp "apa? nak SNACK PLATE?"...ulang lagi dan akhirnya cakap nak Pinggan lebih baru la dak poyo tu fhm.. T.T

gi mcd pn dah byk kali kene mintak TEA dpt COFFEE.... huuuu sadis

eh.... nak jadi mummy dah? congrats!

Unknown said...

haha...ape lah..megong tull...

eh ehkheehehe...

hehe...tahniah...bila nak annouce secara rasminyer...hehe...sweettt...tahniah sekali lagi...

Tieah Madian said...

Tahu tahu.. Ngee :) Maybe dia ingat orang order 1/2 nuget kot.. Hahaha..


Entry Terbaru 1 : Peraduan Mudah 7 Hari Bermula Hari Ini
Entry Terbaru 2 : Golden Churn Creamary Butter Tidak Halal

Lulu Caldina said...

betul ke tekaan lulu tu wei??? ngee...

My Name is Mar said...

Puan Yana, anda disahkan... tuuuuuuutttt~~
Ha-ha-ha:D
Congratesss!!!!!

**eksaited**

Kenapa kau letak diorang dalam BLOGLIST??!

Cinoi Lavigne said...

Laaa memang ahh 1 dozen = 12 kan.

kalau half dozen msti ah 6. HAhahahaha kalakau

bicara mak dara said...

hahahahaha.. lain kalai speaking jerman dengan dia baru dia paham tu hahahaha

aizamia3 said...

dalam kepalanya telah diset 6, 9, 12 dan bukannya half a dozen.. ;)

farra8979 said...

bestnye dah nak dapat bb.. tahniah ye. nanti doakan akak jugak. ^__^

Unknown said...

wah..dpt puasa pnuh mknanya nk jd ibu..yeayy!.. :)

Lunia said...

haha yup english education mmg sgt penting ^^

iameunicegm said...

haha..so sarcastic laa the customer..lol.. ==""

aamalinaazman said...

huhuhuhu
mungkin ye x taw dozen = 12
wuwuwuwu
bahaya gak ni kalo x taw istilah an..

Iela Fazielah said...

mmg mengong casher tu... katuk kang..er..tahniah....

Unknown said...

saya tau yang half dozen itu 6pcs !!wee~

TAHNIAH SEKALI LAGI!!!
eksaited sgt sbb kkk kte pn ngndung jgk tu..so nnt msti ank korg sebaya..heee

CikPuanWanda said...

announce la cepat2...takmo la kias2 camni..heheh

cik_izatul said...

tahniah kak yana (",)

Hajar Yumi said...

kak yana becoming a mummy??pose penoh...wahhhh seronoknye...tahniahhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015