Oct 28, 2011

Tazkirah Hari Ini (Part 22) | Wahai Isteri




Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud::

"Mahukah kamu semua kuberitahu tentang sebaik-baik harta simpanan seseorang? Itu adalah isteri yang solehah. Apabila suami melihatnya dia menggembirakan suaminya, apabila suami menyuruhnya dia mentaatinya, ketika suami tidak bersamanya (pergi) maka dia menjaga sang suami  di dalam diri (kehormatannya) dan harta (suami) nya. "


Rasulullah juga bersabda::

"Sekiranya aku dibenarkan menyuruh seseorang untuk sujud kepada orang lain, tentu kusuruh isteri supaya sujud kepada suaminya."







Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

Unknown said...

sejuk jer baca ni....thx for ur support

Izwa Kamaruddin said...

nice!

Anum said...

tenang dan sejuk je baca n3 hr nie

Fazleyatul Aini said...

nice sharing

Munirah Izzan said...

i love friday!! :)

Diana Rashid said...

sama2 kita kearah isteri yang solehah...:)

Unknown said...

TQ dear ..
semoga kita boleh jadi isteri solehah
selagi diizinkan allah ..
insyaallahhh :)

Rtp Farra Arisha said...

so, let's yourselves be a good wife to a good husband :')
thanks kerna sharing, sis. take care there!

nurkaloi said...

semoga kita menjadi isteri yg solehah aminnn~~~
eah orang tak kawen lagi bleyh je doa camtu kann heheh

Syahirah said...

harap dapat meresap ke dalam diri ni . huuu

Myra Jay said...

Sama2lah kita sebagai isteri menghormati dan menyayangi suami kita..
InsyaAllah..

Prince Halilintar said...

sentiasalah taat kpd suami bg yg bersuami itu ye..=)

qasehraihan said...

huhuhu..best je bc ayat ni..
cmna buat kotak pink tu ek?

aamalinaazman said...

aduhaii
meresap masuk sanubari =]

Unknown said...

bila baca camni rasa macam tak sabar nak kawen..hahaha gatal..iskk

saya ingin jadi bidadari kepada pemilik tulang rusuk ini..lalala

Mr feckry said...

semoga lu jadi isteri yang sentiasa soleha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015