Aug 2, 2017

Shopping Makeup di Zalora

Assalamualaikum...


Ada beberapa kawan aku pernah tanya, lipstik apa yang tahan lama? Walaupun lepas makan minum, warna masih kekal, tak perlu nak calit baru.


So jawapan aku, lipstik brand Simplysiti. Aku pun pakai lipstik tu. hahaha~  memang puas hati weh. Kau calit sekali je. Then tak perlu risau lah nak makan minum sebab warna lipstik tu memang long lasting. Even terkena air pun dia tak mudah hilang. Tapi kalau nak amek wudu, sila lah guna makeup remover or wet tissue. Sebab kalau basuh dengan air gitu² je tak hilang tau. Serius niii


 Ni lah lipstiknya. Nampak macam tak berusik je kan? hahaha  aku pakai time keluar dengan family je aka during weekend or pi holiday. Pergi kerja calit lipstik warna nude. Opis aku takde yang kaki makeup. Semua muka pucat je kahkah. Makanya segan lah aku nak jadi jelita sorang² ๐Ÿ˜


Ni code lipstik tu. Sumpah best warna ni. Dia sebenarnya ke arah nude jugak. Aku tak berani pakai lipstik kaler terang². err pernah la pakai, depends pada occasion. ecece~  Biasanya aku lebih selesa tepek lipstik warna nude, or light² macam ni. Nampak muda tau ๐Ÿ˜


See, nampak muda. Ramai ingat aku anak dara lagi tau *jangankecamsis*


Kat mana nak beli lipstik tu??


Tak jauh wakkk. Zalora aje ๐Ÿ‘‡


Actually, banyak lagi brand makeup lain yang ada kat Zalora. Search je brand apa korang kenan. Harga sama je dengan kat kedai tak silap. Bezanya kau tak perlu bazir duit minyak, parking, tenaga. Klik klik then tunggu abam posmen hantar sampai depan rumah.


Untuk mak-mak yang ada anak kecik macam daku ni elok sangat lah shopping thru online je. Aku kalau pi kedai makeup wajib spend masa at least sejam. Memang la dah tau awal nak beli apa. Tapi bila masuk kedai tu mana boleh taknak tengok benda lain jugak! Dengan 'tester' memanggil². eh rugi tak cuba! lol~


Baru usha link makeup terus Zalora hantar email welcome back ye. amboi amboi. Macam tau² aku tengah aim nak beli bedak kat sana.๐Ÿ˜






Terima kasih sudi membaca!

7 comments:

dhia lyna said...

wah senang jer kan..hanya klik2 dh smpi hehe

Nurzakiah Hanum said...

senang kan dgn online

Cik Puan Eka said...

Aritu kat pkns lipstick simply siti rm10 akak pegi tak. mak eka pon pakai ni. eka belikan aritu. best pulak rase

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

beli kat hermo.my pon berbaloi2.. murah gilaaa

Norliza Nordin said...

cantik kaler lipstick tuu

qaseh dalia said...

Skrg pun suka warna nude2 je sejak jd mak2 haha

Hamelia Hamid said...

macam tau tau je tgh cari lipstik yang tahan lama..hehehe..ok terus bukak lazada!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015