Feb 25, 2011

Tema Pre-Wedding yang Klasik dan Anggun~

Weekend ni aku and dak encem dah planning nak buat photo-shoot untuk pre-wedding...cuma masalah sekarang ni kitorang dalam dilema nak buat tema macam mana...adeh~ (-_-")


Dalam otak aku sekarang ada gambaran tema melayu klasik...ala ala 60-an atau 80-an...hinsfff  aku sedar diri la muka ai ni muka kampung je...so ai ikut tema yang bersesuaian dengan wajah ai yang ala ala primadona tu lah kannnnnn~  *lempanggggggggggggg*   =P




Scene 1

Aku sangat-sangat kagum dengan hasil seni encik Amri Daud dengan slogan beliau, "Kahwin Cara Kami~"   sangat kreatif dan berseni!! *jatuh cinta*  ^_^





:: kat mana eh ada tempat kereta² buruk macam ni?? ::



Korang boleh add facebook Amri Daud atau terjah blog batalion budak kamera untuk tengok lebih banyak lagi hasil seni beliau...serius cantik...







Scene 2

Aku suka scene macam ni sebab ala ala romantik....wuii aku memang gila dengan jejaka yang reti main gitar...sebab dak encem reti main gitar la aku sanggup kahwin dengan dia!! kah kah kah~  =P 






Agak-agak kat KL ni ada ke tempat macam ni?? hehh~  =__=








Scene 3

Aku sangat tertarik dengan props yang tidak melampau...simple yet elegant...serta unik!! lagipun tak susah nak cari tempat macam ni...pergi je stesen KTM Kuala Lumpur tu...sah-sah bangunan kat situ semua old school je kan...hehehe~  ^_^









oh diingatkan, kami TIDAK mengeluarkan sebarang modal untuk buat photo-shoot pre-wedding ni...semua props yang kami guna dari segi pakaian sampai lah ke photographer, ambil yang dah sedia ada je....jimat babe!!  *wink*


Korang rasa which one is better?? Scene 1, Scene 2 atau Scene 3??  semua best??!!! *pitam!*  >_<    Aku memang TAK suka jenis gambar yang edit melampau...nampak sangat palsu! =__=


Kalau korang ada pendapat lain boleh la share kat sini....miss lolly suggest buat tema kayangan...aku duduk atas buaian sambil pegang belon warna warni...tapi!! kat mana aku nak cari buaian?? broga hills??? belum sampai atas mekap dah cair!! eh depan rumah aku pun ada buaian...





~ bayangkan aku duduk situ sambil pegang belon warna warni....grrr ~




AH melalut!! aku macam berminat dengan Scene 3 tu...siapa sokong??!!  v(^^,)



31 comments:

qyqa said...

wah...
cantik2 scenes di atas...
sokong plih scene 3!!!!

Cik Tqah said...

yana.. wat kt KTM la.. nice sgt c2..kalo nk lagi klasik pegi KTM kt kampung2.. mmg klasik

suria lekatlekit said...

vote untuk scene yg pertama.. sungguh.. i loikeee...

Eya Eybizz said...

scene 2..hehe..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

scene 3 comey!! =)

yang comel,
Khumaera Ismail

Ujang9897 said...

belasah la mana2

shida anwar said...

gabungkan no 1 ngan 3..tema melayu klasik..kat tempat unik..warna itam putih...meletop..

Kisah Tatie said...

siapa nak duit bernilai rm250? siapa nak tiket wayang exclusive di Platinum Suite Cathay Cineplex dan lain-lain lagi... siapa nak sila join contest di blog tati sekarang!!! sah sehingga 31 mac...

http://berkatalahdia.blogspot.com/2011/02/contest-mesti-menang.html

❤Mrs. Myra❤ said...

scene 3 ! i loike ! ;)

LynnAiza said...

sis yana..i vote for no.3..tell en.ujang to play guitar there.heee~

Ain Shdn said...

Scene 1 and 2 lagi menarik. Suh dak encem jadi pemandu or pendayung smpan. HAHAHA

nabilah_2908 said...

semua best la Yana...

tp kalau sekitar KL...S3 la paling sesuai... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HAIWAN BERWARNA PELIK

efa said...

akak yana duk area mna?efa rsa no 2 or 3 ok,tp yg no 2 lg like sb en ujang taw main gitar so macam ok ja itu kan2 buat kt tasik titiwangsa tehehehe dekat ka ngn umah?ka jauh wuwu hanya cadangan..nak add la amir daud tu kt fb wehuhu minat tgk pic or shoot2 yg cntik like huhu =)konon2 nk jd photographer huhu

SUHAIDA said...

NO.2!!

Tieah Madian said...

Menarik owh..
Huhh..
Nanti letak tau gambar dalam ni nak tengok..



Entry Terbaru: Lisa Surihani Dan Liyana Jasmay Jadi Wartawan Pulak

Anonymous said...

skrg jugak akak imejin..mesti cantik! :)

Dinda Iva said...

gabungkan ketiga-tiga scene pon ok kan,...hehehehe...

APi said...

yang pertama..
^^,..

Anonymous said...

yg ke-2 best. nmpk rmntik. hehe

Fariehan Ibrahim said...

sokong scene 1!
suwet gler kottt, ^^

Unknown said...

y scene 1..besttt

Anim Azhari said...

scene 2 & 3 best..romantik tuh hehehe

Fazleyatul Aini said...

aku paling suka scene 3 tuh

azlinamilan said...

scene 2 comeh!!!
suweet bangat~
haha!
:)

Syira Qahira said...

salam

yang, abg ujang cakap belasah mana2 je...lelaki kan...hehehe


gabung ke3 3 tak boleh kew? kompom gempak..heheheh

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

menarik

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Tema kayangan tu biar lolly je lah yg pakai. Weeeeeeeeeee



SCENE 2 !!!!!!!!!!!!!! buatlah kat tasik titiwangsa ke. tasik putrajaya ke.. erk ? HAHA

R.A said...

yana..sume2 tu cntik..bt la tige2 skali..bru rse pames..

Diana Rashid said...

akak suka yang no satu tu yana..

lalink7 said...

scene 1 adalah cantek..klau kite pilih yg itu.hehehe

KatekateKite said...

search2, masuk sini!

heheee.... padahal dah pernah masuk dah sini b4 dis! =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015