May 21, 2010

Mari Bongkar Rahsia di Sebalik Persembahan 'Silat' Mata


Silat mata atau silap mata??? lalala~

Kalau silat mata mungkin adegan si jejaka ingin mengurat si gadis dengan bermain² mata..kut² boleh jatuh ke hati...ewah ewah~

silap mata pula lebih femes dengan istilah magik atau penjelasan ilmiahnya, mata kita ditipu..
eh eh logikkah??

hehehuhuhoho~





Kenal David Blaine?? *tak sangka dia ada web sendiri..huhu~*
Kalau search kat gugel memang ada menceritakan rahsia kehebatan magiknya...*hebatlah sangattt..cett~*
Memang ramai yang berkomplot ghopenye..hehh..tak baik tau diorang ni tipu penonton especially golongan kanak² yang otaknya tak cukup berkembang...ish³~


Jadi tadi, time aku duk sibuk mencari file yang hilang kat recycle bin, banyak lah pulak terjumpa video atau pluralnya videos ('s' melambangkan banyak) wakaka tiba² nak ajar orang english...=p



BINGO!!


bukan bingo yang main game pilih² nombor tu tapi bingo as in sudah berjaya!! atau cakap jawa disebut mission accomplish!! hakhakhaktuih~
aku terjumpa video yang menarik! *ecece 'ter' lah sangat, padahal mata tu memang tengok dengan teliti isi video² yang ada...hohohoho~* 

Selalu tengok kat Astro channel apa tah pasal rancangan yang reveals magician's secrets...
Aku tak sure yang ni pernah disiarkan ke belum..tapi diorang memang buat show depan orang ramai, atas pentas gitu....huhuhu~

Pada sesiapa yang teringin nak membuat persembahan magik kepada kanak² sekolah atau memeriahkan event bersama menteri atau mana² VVIP (sebab event VIP selalu boring) boleh lah meniru aksi² berikut...miahahahaha~






Mudah bukan??
dah cuba nanti roger aku...buleh tengok sejauh mana keberhasilan magik korang...hohoho~

Gud Luck!! ^_^





P/S:   Adek aku pun semangat search pasal card tricks kat youtube..tapi aku malas nak layan dia practice..hahaha~  aku suruh dia entertain cousin² aku yang kecik² je sebab budak kecik memang suka la melayan magik² ni...aku minat tengok drift jek...lalalalala~

22 comments:

POSH76 said...

pandai buat magic yer...tp kekadang nampak cam real la hehe

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

silap mata...?
mata silap memandang?
kita yg tertipu

hehehehe...

Mr feckry said...

silap mata ni adalah pembohongan dan fitnah. bohong bila manusia guna daya manusia, fitnah apabila dengan bantuan jin dan syaitan.

y@n@ M!B said...

:POSH76:
sy tak pandai pun..hehe
nk wat magik ni tgn kena laju =)

y@n@ M!B said...

:✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿:
yeah salahkan mata..hehu~

y@n@ M!B said...

:Mr feckry :
oh gitu..hehe~

embun d tengah malam said...

nk tgk drift p stadium shah alam sabtu ahad pepetang..ke u slalu g sana..hehhehe

lionteen said...

lionteen prnah tgk kat tv cite drg tnjuk care men silap mate tu..
mmg tipu je..
mate tersilap..
hehe

y@n@ M!B said...

:embun d tengah malam:
oo ada ek drift kt c2..hehe..xtau pon =p

y@n@ M!B said...

:lionteen:
tu la..susah payah tengok dengan teliti...tersilap gak tengok..ngee~

meo_comel said...

erm.. bleh buat magik ilangkan pipi tembam tak?

TokNabe said...

Tersalah mata melihat.....

syahira ariff said...

ahakss
menjadik betul!
tak sangka trick dia mudah jer
cuma peralatan cam lubang bawah pentas tue susah nak buat.
=]

y@n@ M!B said...

:meo_comel:
haha pipi sy pun tembam..xyah ilangkan..cute pe tembam..lalala~ =p

y@n@ M!B said...

:TokNabe:
otak juga slh mentafsir =)

y@n@ M!B said...

:syahira ariff:
kan tau xpe..bijak dorang nih..huhu~

azman said...

aku suka magic dan aku try magic tapi xmenjadi

y@n@ M!B said...

:azman:
practice makes perfect! cuba lg yeh ^_^

JULYA said...

kalau magik macam david blaine ni memang silap mata la.tapi kalau magik macam chris angle tu camne.badan putus 2, tak pape lepas kena lenyek traktor (kalau tak silap)...itu apeh namenye

y@n@ M!B said...

:JULYA:
itu magikjin kut...huhuhu~ akal pun kena tipu gak =p

niesz said...

tu la..kadang2 rase cam dorg ni..pandai tul..tp pndai menipu..hihi..

y@n@ M!B said...

:niesz:
dikira pandai gak la tu kan..huhuhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015