Oct 27, 2016

Menu Terbaru di Pretz n' Beanz Cafe @ Jalan Telawi, Bangsar

Assalamualaikum...



First time jejakkan kaki ke Cafe ni....asyik baca review orang je kan hah kali ni aku sendiri nak pi merasa food and drinks yang ada kat cafe ni....yummeahh!


Pretz n' Beanz Cafe ni ada banyak cawangan dalam KL...yang aku pi ni cawangan Bangsar....


 deko dalam kedai yang simple tapi cozy!


Sampai² terus mintak menu, nak order lunch...yaa LUNCH! kebetulan pulak tak breakfast pagi tu...so memasing tengah kebuluran! hahaha~  order untuk kids dulu sian dorang lapar sangat...mulut asyik cakap lapar, nak makan, lapar...eh kesian pulak dengar...


Pastu staff bagitau kids eat for free...apa?? FREE!!! biar betul!


gosok mata banyak kali baca promotion ni....eh betul laaa...tak tipu!! banyaknyaaaa pilihan! ๐Ÿ˜


ku order Kid's Pretzel Pizza for Zafirah + coklat milkshake...air TAK free tau! food je yang free...ngee~


makan share² dengan Akiff...tu pun tak habis! oii sikit je tu tau! apadaa korang ni


 air yang aku order, Chocolate Milkshake (RM14.90), Caffe Mocha - cold (RM12) and Mean Green (RM13.50)


Untuk food, kitorang saja order menu² terbaru dorang...saja nak jadi orang terawal merasa and review menu baru tu...kehkeh~   jom cekidaut!


 Spaghetti Marinara - Meatball (RM17.50)


 Pretzel Tower with varieties of dipping sauce!! omg yang ni memang wajib order oke!!

๐Ÿ‘‰Mini Tower - 6 mini plain pretzels @ RM19 (choice of 4 dipping sauce)
๐Ÿ‘‰Regular Tower - 12 Mini plain pretzels @ RM35 (comes with 9 dipping sauce)


Sedap! sumpah sedap! suggestion aku, order dipping sauce flavor cheddar cheese, Nutella, Satay sauce and Tomato Salsa...terbaik wehh!


The famous Pretzel Pizza...yang ni pun menu wajib bila datang sini...haha  dasar raksasa semua benda aku nak order! lol~  ada banyak toppings boleh pilih...yang ni kitorang order topping Tom Yam Seafood...RM16.50 untuk saiz 7" dan RM24.50 untuk saiz 10"...


 Mini Pretzel Platter...nama je mini tapi aku rasa macam besar je...haha  standard saiz kot...makan sorang memang boleh kenyang tau....yang dalam gambar ni kitorang order flavor Chocolate Cookie Crunch, Cinnamon Sugar, Poppy Seeds and  Parmesan Cheese...sedap dan mengenyangkan! Alhamdulillah


Small Basket - 4 mini pretzels @ RM12
Big Basket - 8 mini pretzels @ RM24


makan sampai pejam² mata...menikmati sangat! ๐Ÿ˜


Filled Pretzel...ada banyak jenis filling untuk korang pilih...yang ni kitorang pilih filling sweet potato (RM8.50)...sedap gila kot! baby pun boleh makan ni...lembut sangat texture roti...tak pernah terfikir untuk jadikan sweet potato as filling dalam roti...oke now dah dapat new menu untuk bekal Zafran...yeyy!


Lastly, sebagai penutup haruslah kena ada dessert...


 Macam² dessert ada ikut selera memasing


Pilihan aku ๐Ÿ‘‡


Volcano Chocolate Cake with Ice Cream (RM10.50)...ya ampunn sedap nak arwah! dah la memang pencinta coklat....makan pulak dengan eskrim vanilla...meletup² rasa dalam mulut kaoo...tak cukup order 1 oke! kahkah


Actually ada banyak lagi PROMO yang Pretz n' Beanz buat sekarang ni....haaa meh aku nak cerita promo apa yang ada....๐Ÿ˜


๐Ÿ˜ฑ World Cake Day 
(18-26 November 2016)
- Free a slice of cake when purchase a cup of coffee

๐Ÿ˜ฑ Gimmick
(11 November 2016, Friday, 3-5 pm)
- Join Membership at RM10 and get a Free RM10 Cash Voucher
- Mini Cinnamon Pretzel + Caffe Latte or Cappuccino @ RM11
- Mini Cinnamon Pretzel @ RM1 (Members ONLY)

๐Ÿ˜ฑ Free Halloween Cupcake worth @ RM6.90 (Members ONLY)
(22 - 31 Oktober 2016)

๐Ÿ˜ฑ Pokemon Game
(November - Disember 2016)
- Flash us your "Zubat", "Pidgey"& "Weedle"
FREE mini Pretzel with a min spend of RM10 
(Mini Cinnamon Pretzel)

- Flash "Ratata", "Jigglypuff", "Nidoran Female", "Pikachu"& Oddish"
FREE selected Filled Pretzel with a min spend of RM20
(Sweet Potato / Apple Cinnamon / Pepperoni Beef / BBQ Frankfurter)

- Flash "Charmander", "Bulbasaur", "Venonat", "Growlithe", "Poliwag", "Clefairy", "Dodou", "Gastly". "Diglet' & "Dratini"
FREE selected 7" Pizza with a min spend of RM30
(Ala Caprese / Chicken Bolognaise / Pepperoni Beef )


T&C Applied ye korang...jadi mohon baca t&c dulu sebelum redeem apa² ๐Ÿ˜


Bukan takat tu aje, Pretz n' Beanz juga menyediakan perkhidmatan katerer!! wow!


Professional catering for ANY occasion...pasni bos buat meeting boleh la order makan² dari Pretz n' Beanz...baru la tak ngantuk dalam bilik meeting! muahaha~


wajah² kekenyangan...burpp! Alhamdulillah...worth visiting ai tell yu!!


Address: No. 9, Ground Floor, Jalan Telawi 2 Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur (waze je)
Operation Hours: 7.30am to 12am (Sunday to Thursday), 7.30am to 1am (Friday, Saturday and every Public Holiday), CLOSES on Monday
Contact: +603 2201 9026
Email: pretnbeanz@pretznbeanz.com



More info pasal menu, promo etc, korang boleh visit their Website atau check out their Facebook and Instagram.





Terima kasih sudi membaca!

Oct 26, 2016

Zafran Turns 1 Today!

Assalamualaikum...


yeyy hero hensem dah setahun!!! kejapnya masa ya Allah!! tak puas la tengok dia jadi baby....huhu~  nak buat baby baru tetibe teringat pulak saat² contraction...trauma! kahkah~


Peel terkini:
๐Ÿ˜‘ kuat merajuk
๐Ÿ˜‘ kuat makan
๐Ÿ˜‘ kuat gelak
๐Ÿ˜‘ kuat berlakon
๐Ÿ˜‘ kuat menjerit
etc  *malas nak taip*


hero handsome yang super manja!! omg geram je kalau kat rumah tu asyik nak berdukung, nak berkepit dengan mama....sado dah lengan mama ni tauuu!


Kuat makan, bagi lah apa saja semua dia ngap! tapi badan kecik je! sah la genetik mama...ngeh ngeh๐Ÿ˜


video
suka kena agah...jerit kuat², gelak kuat²...haha


dah reti panjat tangga! omg! dah boleh dah pasang gate kat tangga...hehh!


My little darling,
may every year of your life
be as happy-go-lucky as your first one.
Happy 1st birthday!


Mama doa semoga anak mama jadi anak soleh, sentiasa patuh pada perintah Allah, hormat orang tua, jadi insan berjaya dunia akhirat,  yang akan membantu ramai orang di dunia....I love you till jannah! ๐Ÿ˜˜


*terus flashback saat² kat hospital, kaki krem, jahit episiotomy...oke mama drama lebih!*




Terima kasih sudi membaca! 

Oct 20, 2016

SusunAtur: Beli Baru Bekas Sabun Basuh Kain

Assalamualaikum...


Ingat lagi aku pernah cerita pasal bekas simpan sabun basuh kain??




Mesti la tak ingat kan...2 tahun lepas punya cerita! kahkah






gini haa bekas tu....full entry refer SINI ๐Ÿ‘ˆklik


Sekarang ni bekas tu dah pecah....sebab banyak kali jatuh....semua salah laundry rack yang aku beli kat DIY!! memula guna kukuh je...makin lama skru dia macam longgar...pastu senget²...pastu berlanggar dengan washing machine...bila washing machine tengah spin bergegar lah rack tu....habis jatuh barang² atas rack...termasuk lah bekas sabun tu....tu yang pecah tu....dem!


Mungkin sebab aku letak rack tu luar rumah...dia cepat rosak?? entah lahh....pepandai la korang nilai sendiri....jangan cakap ahkak tak payung! ๐Ÿ˜


Sebab kan bekas sabun tu dah pecah, kena la cari bekas baru *ecece alasan nak shopping je sebenarnya...* lagipun dah 2 tahun pakai, oke la tu...harga RM5 tahan 2 tahun...dah sampai masa tukar yang baru...hehe~ ๐Ÿ˜ 


Tapi aku tak pi dah Daiso...sebab takde Daiso berdekatan dengan area opis aku sekarang ni....sekarang aku jadi duta Mr. DIY pulak! kahkah  *self-declared*  lantak di situ ๐Ÿ˜


Lama gak misi mencari bekas baru...sebab kat DIY takde design yang sama macam aku beli kat Daiso....so aku kena cari design lain yang sesuai....makan masa berminggu jugak oke misi pencarian bekas simpan sabun!!! hahaha~  *dasar perempuan + OCD*


finally, jumpa jugak!! yeyy!!!


 aku beli bekas macam ni....harga RM7.50...kenapa?? sebab comel, unik, mudah dialihkan / angkat, mudah dicuci eh banyak la lagi yang best aku nampak pada bekas ni...walaupun dia tulis situ 'mini dustbin' tapi aku suka laa improvise kegunaan dia....takyah la lurus sangat kan dengan description kat kotak tu...hahaha~


Dak encem tengok laju je kritik aku....malas layan....standard orang laki dia memang tak boleh jadi se-kreatif orang perempuan...so takyah amek hati sangat....kahkah


lepas dah masukkan sabun...muatan 2kg sabun! saiz jauh lebih kecil dari yang aku beli kat Daiso tu, tapi muatan tetap sama! cuma kena ketuk² sikit bekas tu bagi penuh ruang dalam bekas...sebab ngam² sangat muatan dia....yang penting COMEL!! ๐Ÿ˜


Aku masih lagi guna laundry rack DIY....tapi kena selalu alert dengan skru² dia...kadang ada yang loose jadi senget rack tu....aku tak letak banyak barang pun atas rack...so setakat ni bagi aku berbaloi lah aku spend beli rack tu....tapi aku tak suggest korang beli...kahkah~  pi cari kat Lazada lah! yang jenis stainless steel ke...kukuh sikit...huhu


 k tu je nak cerita...


Korang guna bekas sabun macam mana??













IKLAN:


Jom cuba!







Terima kasih sudi membaca!

Oct 18, 2016

Gathering Mak-mak Gojes!

Assalamualaikum...


Sabtu lepas, 15 October 2016, geng GBSB buat gathering kat Taman Botani, Putrajaya...ekceli dah banyak kali dorang ni buat gathering...aku je jarang gila nak join...eh rasanya ni baru 2 kali kot aku join gathering dorang...tu pun sebab kali ni dorang pilih lokasi dekat dengan rumah aku....tu yang boleh join tu...mohon jangan kick aku leave group tau admin! sebab jarang turun gathering ๐Ÿ˜


Dalam itinerary, berkumpul kat taman pukul 9am...tapi heh biasa lah dugaan mak² nak kejut anak² bangun awal pagi bukan lah sesuatu yang mudah...huhu~  aku pun sampai lewat...tapi bukan lah sebab aku bangun lambat! anak² aku dua² jenis senang bangun pagi tapi dak encem cakap malas datang awal...nanti kena tunggu orang...hahaha~  asalnya dia takmo ikut....dah dia pun bangun awal hari tu siapa suruh kan....kena paksa ikut sekali...bahaha~


geng gojes kalau buat gathering WAJIB ada potluck! terer kome masak oii!! sedap² pulak tu...aku mampu bawak teh tarik je se-tong...tu pun mertua yang tolong bancuh....tak gheti bancuh sendiri....kang tak sedap maluuuuuu ๐Ÿ˜


oke sedikit description gambar ikut nombor:

1. pot luck 1st batch....sandwich telur, kerabu megi, roti apa tah lagi tak ingat...sedap semuanya!
2. pot luck 2nd batch....nasi goreng owerly (special made), mee goreng, mihun goreng, keropok etc etc (tak ingat! haha)
3. pot luck 3rd batch (dah nak tengah hari baru dorang sampai...ceh!)...nasi lemak, roti jala + kuah kari etc etc...aku tak merasa yang 3rd batch ni sebab perut tengah kenyang lagi...pastu semua orang cakap sedap sedap...eh nyesal pulak tak makan!! T__T


Mood Zafran hari tu baik kemain....elok pulak dia duk diam² atas riba rara...macam tau² je dalam perut orang tu geng boboy jugak...amboi~


 sekumpulan mak mak kelaparan! hahaha~


 meriah oke! total yang join dalam 14 orang members! campur spouse dan anak² lebih 30 orang jugak lahhh! pheww~  mujur kawasan lapang, nak buat bising pun tak risau ganggu orang lain...


hashtag little heart for cancer....abaikan entiti seketol pakai baju merah tu...tak paham aku macam mana dia boleh terselit tetengah jelitawan² ni... ๐Ÿค”


 pastu si mimi bawak banyak gila goodies untuk anak²...omg! terbaikk sangat!


 memang enjoy lah bebudak dapat belon kan....siap ada yang terbang² masuk tasik...oh myyy! seketol tu rm5 pulak tu...pheww~  moga makin murah rezeki ko and family mi! ๐Ÿ˜˜


pam pun dia bawak sesiap! pfft!  apesal canggih sangat ko mi?! aku pun tak pernah terfikir nak bawak benda² ni semua kalau gathering kat mana²....huhu~


Bukan tu je dia bawak....ada lagi props untuk photoshoot!! cekidaut!


๐Ÿ‘‡



 gambar ni pun si Mimi amek guna kamera dia! cun wehh! dah selamat jadi DP facebook...weeee! ๐Ÿ˜๐Ÿ˜


belakang tabir photoshoot! terbaikk ahh photographer...! Mimi yang pakai blouse putih tu...tengah panas terik kot time ni...๐Ÿ’ช


 sekumpulan mak-mak gojes! dan apak-apak jugak! hehe~  thank you husbeng² melayan karenah bini bergathering, tolong jaga anak sementara mak-mak menjemah...lain kali ikut lagi gathering kayyy! hahaha


Walaupun jarang join gathering, tapi bila jumpa dorang ni macam jenis jumpa hari²!! tak kekok langsung! borak², bergurau macam dah kenal lama....eh memang dah lama pun aku kenal dorang...tapi borak² pun thru facebook je lahh...duk komen² status and gambar² dorang...tu jee...


Ada jugak yang first time jumpa...tapi serius macam dah selalu jumpa....punya rancak menjemah....tu aku sayang sangat group ni! perkenalan hanya di alam maya, tapi boleh jadi rapat sampai macam ni sekali....thank you so much admin sebab tubuhkan group ni!!


yaa semua ni bloggers...kategori blogger mak-mak...haha~   dulu memang semua aktif blogging...now semua dah sendu...termasuk lah haku! kahkah~  tapi Alhamdulillah, group ni ditubuhkan BUKAN untuk blog semata....bukan untuk dapatkan job, pi event merata...tapi lebih pada ukhuwah, sharing info, knowledge mak-mak, kekeluargaan etc....semoga ukhuwah kita terus terjalin, terus positif sampai bebileeeee! amin!


 dalam pukul 1pm gitu kot baru kitorang balik...tu pun bila anak² ramai yang dah tantrum...waktu tidur dorang kannn...haha~


 on the way balik singgah bagi makan ikan jap...saja bagi bebudak seronok...eh makpak budak pun seronok pe baling² roti ๐Ÿ˜



Antara geng gojes yang sempat selfie!


Till we meet again korang! sekali join gathering terus ketagih nak join next gathering wehh!! insyaAllah, ada jodoh kita jumpa lagi next time! buat la dekat² area aku lagi tau....hehe~


FYI, keahlian untuk group ni dah ditutup! admin saja limitkan bilangan ahli....senang nak control...ngee~


k tu je nak cerita...daaaa~












IKLAN:


Jom cuba!


JAMU MODEN, SKINBAR & SERUM SKIN NANO!





Terima kasih sudi membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015