May 26, 2016

Produk Izeara Xtravaganza yang Penuh Kontroversi

Assalamualaikum...



Aku rasa 1 Malaysia dah kenal dak Bella ni....mana taknya, video dia buat report polis just bcoz dia tak puas hati dengan produk kurus yang dibelinya tu tak berkesan, jadi viral beb! mungkin niat dia nak selamatkan orang lain supaya tak tertipu....tapi apa yang jadi adalah sebaliknya....dia pulak yang dikecam teruk dengan netizen...adoii Bella...Bella....lain kali baca instruction betul² dulu...study bebetul pasal sesuatu produk tu sebelum guna....


Yang peniaga pun, if customer tanya soalan even soalan pelik tak masuk akal sekali pun, cuba lah bagi jawapan terbaik and jawab dengan elok...tapi kesian gak laa kat dealer nama Wani tu...huhu  mungkin dia pun tak tahu nak jawab bila si Bella tanya, "kenapa produk kurus ni TAK PANAS??"   haa ko rasa apa ko nak jawab kalau customer tanya soklan gitu???? hahaha


Cuma, jadi isu besar bila Bella keluarkan statement 'produk Melayu'....aishh kot ye pun tengah marah kan...hurm



Bila dah viral gitu, ayah kipidap punnnn masuk campur...eh! eh! apa ni?? haha  ayah Rani mintak Bella mintak maaf secara terbuka....bukan sebab Bella report polis tu, tapi more to mintak maaf sebab dia cuba hina 'produk Melayu'....isu² bangsa ni memang sensitif oke! jangan la cuba nak buat main....Bella siap mentioned Izeara Xtravaganza ni macam ****@$%...aishh kalau aku jadi toke rasa nak sedut je lemak² bella tu guna vacuum...baru ada akai agaknya kan....hehh~



Tapi Bella mintak maaf jugak akhirnya...malas nak panjang² cerita kot....yaa bila kita ngaku salah sebenarnya membuktikan yang kita kuat! bukan lemah ye...no no! syabas Bella! dah dah la tu kritik Bella ye korang...seram aku baca komen² netizen pasal Bella...pfft!



Owner produk, Izeara Xtravaganza juga ada membuat video membalas isu dan kontroversi yang melanda produk dia...aku suka cara owner tangani masalah ni....takde nak melenting² or buat report polis ke saman dak Bella ke...hewhew  well done bro! normal kan dalam perniagaan ada masam manis, pahit, getir segala bagai tu....semua tu akan jadikan kita lebih matang...👍


Dak encem pun ada guna produk Izeara Xtravaganza....sebab ramai sangat kawan² lama and sedara mara yang jarang jumpa, semua cakap dia makin gemok! hahaha  good luck papa! nak tahu hasilnya kena tunggu raya lah kot...haha 😁


ok tu je nak cerita...tata!






Terima kasih sudi membaca!

3 comments:

eima said...

patutnye tokey produk ni kena ucap terima kasih juga kat bella sebab bella dah buat promosi besar-besaran ...dri aku dan ramai org tak kenai pasal produk ni ...sampai kenal ... TQ bella ....

oh ye aku for sure tak guna produk ni buat masa ini keh keh keh

nuyui a.k.a miss YUI said...

huhu.. oh bru tau psl produk ni ka.

yanie yusuf said...

macam2 lah kan.. tp tringin pulak nak pakai produk ni hihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015