Oct 30, 2015

Assalamualaikum My Little Caliph

Assalamualaikum...


Entry yang orang dah boleh agak ni...haha   


Alhamdulillah dengan izin Allah dan berkat doa semua orang, aku selamat melahirkan seorang lagi khalifah Allah pada 26 Oktober lepas...hari Isnin...lebih bersyukur kali ni aku berjaya bersalin secara normal....merasa lah kan dua², sakit czer and normal...hehe  pengalaman bersalin nanti aku cerita lain entry...ni warm-up je dulu...urat banyak tegang woo...kena taip pelan²....kehkeh :p


Korang² yang ada hantar emel tanya pasal produk review, promote bisnes semua tu harap maaf saya tak sempat nak reply...tapi buat masa ni memang tak buat service review product or iklan² di blog...bukan lah nak tolak rezeki...tapi tak boleh nak bagi komitmen...dah masuk fasa kehidupan baru bila anak dah masuk dua...hihi   maaf ye  :)


Aku bersalin kat HUKM....masuk ward tengah malam hari Isnin tu...subuh pukul 6.25am lahirlah puteraku ke dunia...macam kejap, macam senang je aku bersalin kan?? tapi time menahan sakit contraction tu macam lambatnya masa berlalu! haha



IT'S A BOY! yaa rezeki aku dapat sepasang...Alhamdulillah  ouh jangan salah faham dengan gambar ni....nurse tick kat Hepatitis B tu maksudnya anak aku dah dapat injection for Hep B....bukannya dia positif Hep B...no no no! :)


Bersalin hari Isnin pagi, petang tu aku dah mintak nak discharge....buat apa duk sepital lama² kan? masa aku masuk, wad tak penuh pun...banyak sangat katil kosong...nurse² semua very helpful and friendly...dari awal aku masuk sampai lah nak discharge....tapi aku yang tak selesa duk sepital...duk rumah senang mintak² tolong asben or mak aku jagakan baby sementara aku pi toilet, tolong tukarkan pampers etc etc...ngada? eh mesti lah! bahaha


ouh nama baby dah ada...tapi kami umumkan hari ke-7 la ye...ikut sunnah gitu... :)


hurm...apa lagi ek nak cerita??


tu je lah kot buat masa ni...tunggu next entry pulak kayy....insyaAllah...tata! (^^,)




***********************************************************************************************


IKLAN

SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)

beli 2 atau lebih ada FREE GIFT menarik untuk korang!! free gift apa??
meh wassap cepat meh  ^_^





Terima kasih sudi membaca!

Oct 23, 2015

Akhirnya...Lengkap dah Semua

Assalamualaikum...


Item terakhir yang aku beli tadi kat Warta....RM38 after less...singgit je pun less nya!! kedekot betul...hehh  mujur la memang nak guna sangat...malas nak round kedai lain....so pejam mata je lah bayar....  -.-


ouh aku terjebak beli cream Tropika ni daripada kawan aku and internet....haha  Zafirah dulu aku tak bawak langsung minyak apa² untuk sapu kat perut and badan dia...duk hospital 3 hari pulak tu....balik je rumah dia melalak macam apa tah...new mom kekdahnya mana nak tau kenapa anak tu menangis selain sebab nak susu....rupanya dia kembung...adehh  T__T


Kali ni aku memang bersedia lah segala minyak² angin bagai...untuk aku sekali....angkut pi sepital...just in case....lagipun orang cakap anak laki lagi kena alert dengan angin² ni....takut efek kat private part dia....bahagian 'telur' dia tu....orang melayu panggil 'angin pasang'....atau bahasa saintifik 'hernia'....kan kan?? kalau salah maaf lah ye....first time nak dapat anak laki....hehe


Dengan pembelian krim Tropika tu maka lengkap lah segala mak nenek keperluan untuk pi sepital nanti...yeyy! lagi seminggu nak meletop baru setel segala benda....hahaha   aku packing sikit²....barut and bedung baby pun baru beli minggu ni....yang lama, Zafirah punya dulu, kazen aku pinjam....boleh je nak mintak balik sebab anak dia pun tak pakai dah bedung and barut...tapi tah bila nak jumpa pun tak tahu....dia sibuk kerja....so aku beli je lah sendiri....senang....kat mana aku beli tu nanti² lah aku cerita ye....tunggu baby keluar dulu ke...hihi  :)


beg merah tu semua barang² baby...bag pack tu barang² aku...aku bawak yang basic and yang penting² je....kot ada terkurang memana nanti boleh je mintak tolong laki or family members lain tolong bawakkan...bukan jauh sangat HUKM dengan Bandar Baru Bangi tu kan...huhu


ouh aku memang tak letak bag² ni dalam kereta...sebabnya aku takde kereta sendiri....kejap kang pinjam kereta mak, kejap kang pinjam kereta ayah, tak pun pinjam kereta suami...kesian aku....haha  so aku just letak beg² ni kat rumah....tapi dah pesan kat dak encem awal², in case nak terberanak, ni lah beg² yang kena bawak...angkut je masuk kereta...   :)


k tu je nak cerita...setakat hari ni still belum ada apa² tanda nak beranak...hehh syok sangat duk dalam perut mama ye?? jangan lama sangat kayy...semua orang dah tak sabar sangat nak jumpa awak....especially kaklong Zafirah...tak habis² cakap adik dia nanti comel sangat....semua orang suka tengok...haha  awak pun comel kaklong oii!  ^_^


tata! (^^,)



***********************************************************************************************


IKLAN

SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)

beli 2 atau lebih ada FREE GIFT menarik untuk korang!! free gift apa??
meh wassap cepat meh  ^_^





Terima kasih sudi membaca!

Oct 22, 2015

Susun Atur: Stack Box dari Mr. DIY

Assalamualaikum...


Kalau korang biasa masuk Mr. DIY mungkin akan perasan lah stack box ni....aku first time nampak box ni terus datang idea untuk simpan kain baju time pantang nanti....haha    tapi kan stok bukan sentiasa ada tau...depends pada cawangan DIY mana korang pergi....aku dah selalu sangat masuk Mr. DIY tu yang aku tau pasal stok² dorang....tinggal nak tunggu dorang panggil aku jadi duta je ni tau! kahkah  *berangan itu free!*  :p 


Agak besar jugak stack box ni....RM39 seketol...bagi aku harga dia agak berbaloi sebab kotak ni boleh pakai lama...material plastik.... boleh dibasuh dan dilap if berhabuk or kotor....


more, ada roda...so senang nak alih² kan kotak... :)


Ada jugak saiz kecik...tapi selalu habis stok....aku dah pi cawangan Klang Lama and cawangan Bangi, dua² takde yang saiz kecik...kalau ada pun either kaler tak best or ada defect macam penutup bengkok ke gitu lahh...so aku beli yang saiz besar je...untuk isi kain baju.... 


salah satu kotak aku letak kat bilik aku...alkisahnya pintu almari tu dah rosak...susah nak bukak sampai habis tu dapat snap gambar separuh je...haha  tapi korang boleh faham lah kedudukan kotak tu macam mana kan?? :p   dalam tu aku letak baju² tidur/basahan dak encem....sebelum ni simpan dalam laci IKEA...tapi laci tu jadi kendur sebab berat sangat...so aku transfer separuh masuk dalam kotak...nak amek pun senang sebenarnya...penutup depan tu boleh bukak macam pintu... :) 


lagi 2 kotak aku letak kat tingkat bawah...letak kain baju baby yang bakal keluar ni dengan kain baju persalinan aku sepanjang tempoh berpantang nanti....tak payah la menumpang almari mak aku kan...sok dah habis pantang angkut je kotak² tu sekali susun dalam bilik leklok...gituu  :)


Bagi aku kotak ni convenience sebab senang susun kain baju dalam tu...nak amek kain baju dalam tu pun senang...kalau tak percaya pi lah tengok sendiri kat Mr. DIY...selera memasing kan...hihi


k tu je nak cerita....bila tah nak start pantang...haha sok tengah pantang sibuk nak cepat habis pantang pulak kan...biasa tu....biasaaaaaaa   >_<



************************************************************************************


IKLAN

SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)

beli 2 atau lebih ada FREE GIFT menarik untuk korang!! free gift apa??
meh wassap cepat meh  ^_^






Terima kasih sudi membaca!

Oct 21, 2015

Dah Start Cuti Panjang

Assalamualaikum...




Dah masuk hari ke-4 pun aku bercuti....ouh tapi aku BELUM bersalin lagi ye...haha...saja amek cuti awal....kat ofis dah takde kerja nak buat....manager tak kasi projek baru....maybe tau aku tak dapat handle sampai habis...kang stop tengah jalan leceh barangkali nak kena follow up bagai....so aku pi opis pun umpama makan gaji buta....melanguk ngadap internet....kadang pc yang tengok aku....sebab aku mentido....kahkah


More, duk opis buatkan pinggang aku sakit...seat tak selesa kot, simptom penuaan lagi....dah la pergi balik kerja kena redah jem...balik rumah nak urus kain baju lagi, anak lagi...ohoii bertambah stress pinggang! haha   then hari tu siap dapat notis dari bos sebab selalu sangat datang lambat....masuk kerja patut pukul 8.30am...aku bantai masuk pukul 9.30am ke atas....padan muka dapat notis! hahaha  eh dah kata bosan duk opis takde kerja kan....buat apa aku datang on time? balik on time takpe...bahahaha  :p


so setelah berbincang dengan suami and dia pun agreed aku amek cuti awal....siap tambah lagi sebulan cuti tanpa gaji tahun depan....anak dah masuk dua....tak tau lagi rutin 'mak anak dua' ni macam mana....kompeni bagi cuti bersalin 2 bulan je...tak cukup oii...aku ni mana reti nak buat kerja cecepat! mau kelam kabut pepagi nak urus anak², urus diri sendiri....kang tak pasal je masuk opis muka macam mak lampir...lolz  :p


Sorry lah kalau entry ni nampak mengada²...tapi peknen kali ni lain macam betul...cepat sangat rasa letih, lesu, sakit pinggang, sakit kepala, sakit bahu, cramp perut...eh asyik sakit je lah kerja aku....sampai habis MC tahunan....haa camtu sekali....haha  dulu time peknen Zafirah takde rasa sakit² macam ni pun....dah la dulu ofis lama kena naik tangga 3 tingkat....hari² panjat tangga relek je...mengah tetap mengah....tapi tak semengah sekarang....sekarang ni nak naik tangga rumah pun terkedek²....


Betul lah orang cakap lain anak lain pe'elnya...tapi Alhamdulillah aku takde alahan apa² dari awal mengandung sampai sekarang...takat rasa loya gitu² ada lah....tapi tak teruk sampai muntah², sampai takde selera makan....biasa² je....haa jangan kata aku tak makan supplement...aku makan je suppelement², ubat² klinik...sampai sekarang masih lagi makan ubat² klinik....gigih oke! sedar diri dah tua...huhu


Now usia kandungan dah nak masuk 39 weeks...memang tunggu hari je untuk meletop....Zafirah dulu 39 weeks dia dah keluar....semalam pi check up nurse cakap kepala baby belum engaged lagi....and dia kata anak nombor 2 biasanya memang lambat sikit nak keluar....ada jugak aku dengar kalau baby boy memang lambat keluar....pulakkk!!! jangan la lambat² sangat baby! especially overdue!! please JANGAN overdue!! paling aku takut! sebab nya kali ni nak try VBAC....aku risau kalau overdue chances nak vbac tu agak tipis...huii risau....!


Tapi apa pun aku berserah pada Allah....Allah knows best! bak kata kazen aku, in case aku tak berjaya vbac kali ni, benda tu dah tercatat dalam luh mahfuz...aku kena redha...yang penting aku dah usaha apa² yang patut....insyaAllah....


Doakan aku korang! muahciked! ^_^






Terima kasih sudi membaca!


Oct 15, 2015

Kemeriahan Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari

Assalamualaikum...

11 September 2015

Nampak tak zaman bila punya tarikh tu?? bahaha~  ampunnn tuan pengerusi...iols baru ada mood nak update ni haa...kuikui  ingat nak buat entry part by part sebab banyak sangat nak cerita...tapi kang tah bila pulak nak habis mengarang?? bahaha   sudi² lah baca entry lump sum ni sampai habis ye...muahciked! ^_^


Alkisahnya pada tarikh yang disebut kan tu, kitorang satu family mem-busykan diri join family day Kelab Blogger Ben Ashaari...tak silap ni kali kedua KBBA buat family day....tapi kali pertama weols join...tak ingat pulak sebab apa tak join dulu....malu kot?? kahkah  :p


11 September tu hari Jumaat....kitorang gerak pi resort lepas Maghrib....ada jugak yang datang lepas Jumaat...tapi haku nak jimat cuti...tu yang lepas maghrib baru boleh datang...kuikui  lagipun untuk hari pertama takde aktiviti apa pun....free and easy...lepas Maghrib baru ada aktiviti...pertandingan karok lagi kaoo! pfftt~


Kitorang sampai sebelum pukul 9pm....sampai je kena register, amek kunci bilik kat ajk bertugas...mujur dapat bilik dekat sangat dengan restoren and lokasi² beriadah...macehh AJK! dah setel letak segala mak nenek luggage dalam bilik, terus pi restoren untuk dinner and acara karok...


Lepas dinner layan kengkawan karok...sampai tertido anak abe Que...merdu sangat kot suara aunty², uncle² tu karok?? bahaha~


antara peserta karok, toke pavlova dan hubby...omey angat penyanyi latar yang tengah² tu...ehh! :p


Aku tak stay sampai habis acara karok pun...Zafirah dah mula tantrum...sebab?? mengantuk lahh! apa lagi?! haha~  mata mama pun dah mengantuk sebenarnya...keletihan bekerja seharian kekdahnya...pfft! so aku pun tak tahu siapa yang menang malam tu...ngee~


Tapi dak encem stay lah restoren tu sampai habis acara semua....dia kan orang kanan AJK...kena tolong pape yang patut....kehkeh~


dalam bilik ada satu katil queen and satu katil double decker...Zafirah tu tak habis² nak memanjat katil double decker belah atas tu....risau aku dia jatuh...grrrr!


Malam tu memasing lena tidur...penat kot dah kerja seharian....hihi~




12 September 2015

Keesokan harinya kena bangun awal...sebab aktiviti riadah start pukul 8.30am gitu....mujur Zafirah senang nak bangun...tu pun aku umpan nak mandi sungai....terus segar bugar mata dia....ceh!


lepas breakfast kita senaman dulu...bakar lemak dan kalori....haha~  aku tengok je...sebab malu pulak nak bersenam dengan perut memboyot...huduh sangat kurasa.... :p


siap ada chicken dance...kemain seronok Zafirah berjoget sambil bersenam....huhu~


Habis bersenam ada acara flying fox....ni pun aku tak join....sebab dorang psiko nanti baby tercicir....kahkah! ai pasghahhhh!


untung laa papa merasa jugak naik flying fox buat pertama kalinya....haha


gaya tu penting! gayat simpan dalam jangan ketara sangat  :p


aktiviti anak² sementara tunggu makpak naik flying fox....ada 45 orang semuanya yang naik! lama oii nak tunggu! pheww~


ouh satu benda aku tak puas hati dengan sikap staff sini....BUKAN kids friendly! aku tak kisah lah kau tak reti layan bebudak ke hape...tapi manner takde beb! hula hoop yang bebudak ni main rupanya pihak resort dah susun untuk team lain punya sukaneka...mana lah weols nak tau kan?? pastu bila staff tu macam nak susun balik hula hoop ni dia bukan reti nak mintak leklok dari bebudak ni....main kaut je! yang Zafirah letak hula hoop sebelah dia...staff tu boleh main amek gitu je...NO MANNER! melalak la Zafirah "mainan" dia ada orang amek! susah sangat ke mintak leklok?! depan aku lak dia buat gitu kan....sok anak kau orang buat benda sama baru padan muka! huh!


Nasib jugak senang nak pujuk Zafirah....bagi dia main benda lain pulak...hehh~


main pasir! ngeh²~   bukan selalu pun aku bagi dia main pasir...huhu~


:)


Dah boring tunggu orang main flying fox, kita bantai mandi sungai pulak! yeehaa!


nyaman!!


Tak lama pun berendam....lepas lunch aku tidurkan Zafirah dalam bilik...sebab dia dah keletihan....bertantruman...so tidurkan dia sebab lepas asar ada aktiviti sukan rakyat pulak....don't wanna miss it walaupun aku memang takkan join sukan tu! haha~


Dalam pukul 5pm gitu bermulalah acara sukan rakyat...siap ada rumah sukan koo! ^_^


team merah....musuh ketat ni...haha~


team biru


team mak kau hijau  >_<


video
lastly, team JUARA! eh~  team purple! >_<


Aku, dak encem and Zafirah ofkos la masuk team champion kan! wakaka~  tapi masa amek gambar ramai² macam ni aku masih kat bilik sebab Zafirah still mentido...sebab tu takde gambar kitorang dalam tu...sobsob~


sukan pertama, main trompah gitu....pastu ada lari kepit belon la...memacam! aku dengar dari dalam bilik je dorang duk bersorak²....last² tak tahan aku kejutkan je Zafirah suruh bangun....kahkah  sian budak tu tak puas tidur  :p


Ada dalam 3 acara kot yang aku missed...mujur ada yang amek video, amek gambar...dapat la jugak tengok gaya sukan rakyat tu....hehe~


video

video

Video² ni acara sukan air pulak....cramp perut aku gelak macam hape tah....dah lama sangat tak gelak macamni...hilang segala mak nenek stress duniawi....hahaha~


Dah habis sukan, sesi berendam dalam sungai lagi!! yeehaa! sungai depan bilik je...senang nak ulang alik bertukaran baju.... :)




kali ni berendam lama sikit....sampai kecut lah senang cerita... :)



habis mandi sungai budak bertuah ni sibuk main bola pulak kat padang depan bilik...haihh aku yang penat tengok dia berlari² non-stop! -.-'


Then lepas maghrib ada acara penutup family day...penyampaian hadiah segala... ^_^


 tetibe nama aku dipanggil sebab menang lucky draw!! wohoaa! thank you kak Qasehsu sebab sponsor kain ela cantik! tunggu baby keluar baru hantar kedai untuk jahit....yeyy! ^_^




Setel penyampaian hadiah, perut pun dah kenyang, moh ler tidur...haha dasarrr sangat! AJK macam biasa lah kena stay up setelkan pape yang patut... :)




13 September 2015

Hari terakhir family day....macam biasa bangun awal pagi macam nak pi kerja...breakfast kat cafe then ada aktiviti zumba! amboi sangat! 


Zafirah moody pagi tu...tak puas rehat kot...


setel berzumba, kitorang berendam dalam sungai lagi....nak bagi Zafirah mandi puas²....kat rumah tak jumpa dah sungai² ni....nak berendam dalam tub boleh laa....tapi feel tak sama beb! hahaha~


dah puas berendam macam biasa dia duk main bola pulak kat padang ni....ouh bola² tu semua ihsan dari anak Lan and anak bang Ben....aku tak bawak pulak Zafirah punya bola datang sini....anak dara iols memang minat main mainan boboy....ku layan kan aje selagi tak melampau sangat....huhu~


Dalam lepas Zuhur gitu baru kitorang gerak balik...setel kan lunch dulu...perut dah kenyang baru senang hati nak balik rumah....sebab kat rumah nanti terus sambung membungkang je...bahaha~  :p


we are happy family...happy to be part of KBBA community...


Next year tolong lah buat lagi family day macam ni....if tak peknen memang i nak join setiap aktiviti yang dianjurkan....wajib join!!!! penat tau tahan sentap tengok korang happy², i gelak dari jauh je...hahaha~


k tu je nak cerita....terima kasih buat semua penaja yang terlibat! korang memang ohsem!! ^_^



Penaja Utama 

Penaja Bersama 
- QasehSu 

 Official Videografi & Photografi 






Terima kasih sudi membaca!

Oct 9, 2015

Produk ni TAK Dijual di Farmasi :)

Assalamualaikum...


Produk yang sangat dicari²....tapi tak banyak tempat yang menjual....hihi~  biasa produk yang tinggi kualiti kalau letak ceruk mana pun memang orang akan cari jugak....kan?? :)


Sampai ada customer yang tanya produk ni takde jual kat farmasi ke?? alolo mintak maaf bebanyak! memang takde! produk ni hanya dijual di stokis² CNi sahaja....dah nama pun produk keluaran CNi....kompeni MLM yang tak ramai tahu kewujudannya...tapi ramai kenal produk² keluarannya....sampai pernah ada yang cakap, ooo produk ni CNi punya ke?? dah bertahun² pakai/makan/guna tapi tak pernah tahu CNi punya produk....pfftt!


comel angat awak ni  :p


ni lah salah satu produk yang dicari² tuuuu




CNi Nutrimoist


Aku jadi pengguna tegar Nutrimoist since peknen kan Zafirah....sapu kat perut untuk hilangkan stretchmarks...


Then, bila Zafirah lahir, aku guna Nutrimoist untuk sapu kulit dia yang ada kesan² gigitan nyamuk, kesan² luka menggaru sebab kuku panjang sangat sampai lah untuk hilangkan parut chicken pox....Alhamulillah berkesan! even sampai sekarang masih tegar dengan Nutrimoist...sampaikan nak travel memana wajib bawak Nutrimoist sekali... :)


Dulu beli yang botol besar (120g), tahan 3 tahun kaoo! now Zafirah nak dapat adik dah pun...insyaAllah akan diteruskan guna Nutrimoist untuk adik Zafirah dan adik²nya yang lain...wohoaa!


Kelebihan Nutrimoist:
* merawat kulit lecur
* merawat gigitan serangga
* merawat luka akibat eksiden etc
* merawat kulit gatal
* merawat kesan lebam
* menghilangkan selulit



Senang cerita Nutrimoist ni memang khas untuk segala mak nenek masalah kulit lah...more, produk ni selamat jika TERmakan! yaaa termakan...termasuk mulut lalu terrrrrtelannn! pfftt!


Sangat sesuai untuk keluarga yang ada anak² kecik...kadang tu Zafirah sapu sendiri je Nutrimoist kat tangan, kaki dia...tak payah fikir nak kena cuci tangan dia bersih² dengan sabun/clorox bagai untuk hilangkan kesan Nutrimoist lepas sapu tu....hahaha~  serius tak bahaya pun! ^_^


Daripada pengguna tegar, terus jadi penjual pulak...heh heh heh! cliche sangat! :p


If berminat boleh beli direct dengan aku or mana² stokis CNi berdekatan korang...jangan tanya aku kat mana stokis...mohon google sendiri... :)


sms/wassap 0133618800 untuk pembelian

RM85 untuk botol kecik (50g)
RM198 untuk botol besar (120g)

(EXCLUDE postage)


COD sekitar Bangi, UPM dan Serdang sahaja


if nak harga murah, mohon jadi ahli CNi....contact me untuk details jadi ahli....tapi lepas jadi ahli, setiap pembelian produk korang beli sendiri la ye...takkan nak suruh aku jugak belikan...duit minyak aku siapa nak bayar? gituu.... ^_^


k tu je nak cerita...tata! (^^,)





Terima kasih sudi membaca!

Oct 8, 2015

Delete Account Facebook Selepas Mati

Assalamualaikum...


Bila kita dah mati nanti siapa nak tolong delete kan account facebook kita?? kena ingat, tak semua orang SUKA kita! tak semua orang senang dengan kata², gambar² yang kita post dan share....entah² kau pernah meroyan, perli, mengata orang sampai orang terasa hati dengan kau...takkan nak mati pun tetap nak ego takmo kemaafan dari orang lain?? 


so siapa nak manage account kita nanti bila kita dah takde?? tak mungkin kau akan bangun dari kubur semata² nak inform waris ID dan password facebook kan?? bahaha~  *oke tak kelakar*


Pernah terfikir tak pasal ni??


Aku pernah! aku make sure dak encem tahu semua password social media aku....save dekat fon....senang dia nak rujuk nanti...bak kata pepatah, 'sediakan payung sebelum hujan...'  


Tapi semalam nampak sorang hamba Allah ni share yang facebook ada setting khas untuk delete account selepas kematian tuannya...wow!! kagum pulak dengan pemikiran Mark ni...sebab mampu wujudkan setting sebegini....haha~


Senang sangat gais...klik SETTING > SECURITY > LEGACY CONTACT





if guna apps kat fon akan keluar paparan macam atas ni....terpulang korang nak suruh facebook delete terus acc korang atau korang mintak waris yang handle account korang lepas kematian korang....aku pilih untuk tidak delete...sebab banyak gambar² kenangan dalam ni....gambar², video² yang aku takde backup dalam laptop or PC di rumah...bebila rindu memang aku tengok thru FB je...hihi~


if guna PC/monitor akan keluar paparan macam atas ni pulak....


Step sama...klik SETTING > SECURITY > LEGACY CONTACT


Selamat mencuba!! ^_^


************************************************************************************


IKLAN

SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)

beli 2 atau lebih ada FREE GIFT menarik untuk korang!! free gift apa??
meh wassap cepat meh  ^_^




Terima kasih sudi membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015