Sep 30, 2015

Kembara Kota Paris #Part 5 | Hard Rock Cafe Paris

Assalamualaikum...


Lokasi terakhir dan yang wajib terjah tiap kali pi overseas...Hard Rock Cafe! dak encem kan pengumpul tegar t-shirt² HRC...huhu~


kitorang sampai HRC dah agak lewat sebenarnya...sebelum pukul 6pm...tapi pukul 6pm dah kena gerak balik epot...flight balik pukul 8pm tak silap...dah web check-in....tapi kitorang bukan familiar pun jalan area Paris! pfftt!


beria dak encem pilih baju laju², pastu terus beratur...ramai orang...tetibe cashier pulak slow nak mamps! boleh pulak ada customer yang kad tak boleh baca lah, masalah sistem lah...grr~  en-up tak jadi beli t-shirt HRC...sebab tak sempat sangat! adehh stress gila dak encem...hahaha~  tunggu la adik pi sana lagi sekali kita kirim je lah kat dia ye...hehe~


muka² keletihan dan kekecewaan sebab tak dapat beli t-shirt HRC...kahkah~  Zafirah je bahagia...dia bukan paham mission papa tu....dia tau seronok berjalannnnn je! :p


Alhamdulillah perjalanan dipermudahkan....walaupun kena bertukaran train...boleh refer blog adik aku untuk more details pasal station mana nak lalu... :)


sampai epot memasing keletihan kecuali budak bertuah ni....mentang² dalam epot tak sejuk sangat...kemain berlari sana sini...riang ria sangat dia masa ni....hehh~



bergilir² solat zuhur and asar kat epot...Alhamdulillah


ouh nak dijadikan cerita, aku amek wudu' kat baby changing room...ofkos la aku kunci pintu sebab nak bukak tudung segala...then bila dah setel wudu aku unlock pintu and nak pakai kasut...pastu ada minah french ni masuk dengan anak dia...nak tukar diapers kot...pastu dia bantai bebel bahasa french kat aku....muka tak puas hati...puas aku buat muka blur...tapi dia tetap dengan bahasa french dia...dah aku tak paham apa dia cakap buat bodo je la kan...pastu dia blah....hahaha pelik je perangai...tapi orang Paris memang rude pun...kurang adab! ni fakta tau! tak caya pi la sana experience sendiri...haha~


k tu je nak cerita...babai~



************************************************************************************


IKLAN

SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)

beli 2 atau lebih ada FREE GIFT menarik untuk korang!! free gift apa??
meh wassap cepat meh  ^_^





Terima kasih sudi membaca!

Sep 25, 2015

Sambutan Bulan Play-Doh | Shape A Colorful Community with Play-Doh

Assalamualaikum...


mainan feveret masa kekecik dulu...now jadi menan feveret anak² pulak....giteww~


Korang yang tak balik kampung tu moh la kita menjemah menyambut bulan Play-Doh...


Date: 26 September 2015
Time: 9.30am - 12.00pm
Location: Ground Floor Highstreet 1 Utama


Join us to craft Malaysian-inspired sculptures and be part of history as we attempt to make our way into the Malaysia Book of Records for The Most Number of PLAY-DOH Sculptures Created!

There will be a Meet-and-Greet session with Doh-Doh, PLAY-DOH's mascot and also plenty of freebies and goodies up for grabs!



Jumpa korang di sana!!! ^_^ 






Terima kasih sudi membaca!

Korban Tahun ni :)

Assalamualaikum...


Salam Aidil Adha to all my muslim readers! tahun ni kitorang beraya kat Bangi je...tak balik kampung memana or jalan memana...sebabnya dak encem ada buat korban tahun ni....so nak kena stay tengok lembu kena sembelih....sebab kena ada akad bagai...pastu memang tak plan nak berjalan memana sebab hari ni (Jumaat) memasing kerja....takut penat...pekerja berdedikasi memang macam ni...bahaha! :p


dak encem jadi peserta korban kat area rumah dia...rumah family dia dengan rumah family aku satu seksyen yang sama...tapi BUKAN berjiran...kehkeh~  senang kaoo cari jodoh dedekat...takyah rindu²....tiap minggu boleh jumpa....  :)


Tapi family mertua aku balik kampung...mil aku balik Melaka rumah mak dia, pak mertua lak balik rumah mak dia kat Seremban...jangan tanya lah nape asing²....sebab aku pun tak tau...hahaha~  parents aku lak lepas solat raya pi ziarah sedara mara ayah aku area KL....tinggal lah kitorang bertiga beranak je kat Bangi tengok lembu² untuk dikorbankan....giteww~  :)


Ada 12 ekor lembu and sekor kambing tak silap yang bertuah untuk dikorbankan tahun ni....kat Desa Surada lah...tempat lain, lain lah jumlah lembunya....Bangi ni ada banyak taman perumahan oii...setiap taman ada buat korban....idak pulak aku kaji korban kat taman perumahan yang lain....haha~  >_<


Lembu kami nombor 9...alolo segaknya awak cik lembu....terbayang² sup daging, sup tulang...nyum nyum! :p


Dalam pukul 9.30am gitu kot baru start acara korban...lepas solat raya memasing balik rumah bertukaran baju, breakfast segala then baru datang balik kawasan surau untuk korban...cuaca hari tu pun redup je...tak panas sangat....


Ramai gila tenaga muda yang turun padang...seronok sangat tengok! daripada menumbangkan lembu, sampai lah melapah semua anak² muda yang tolong...yang tua² dah boleh rehat....duduk bawah khemah tunggu daging² yang dah dilapah untuk ditimbang, dibahagi²kan masuk dalam plastik dan diagih-agihkan...gitu....eh tapi ada je orang tua²/otai² yang tolong jugak dari awal....Desa Surada ni dah otai buat sembelihan...teratur je aku tengok....tempat pembuangan sisa² korban pun dah siap ready dikorek sehari sebelum....nice sangat! :)


video
sesi menumbangkan lembu paling thrill aku rasa....tapi seronok tengok...apesal tah aku macam enjoy sangat tengok korban kali ni...hahaha~


video
akad sebelum sembelihan bermula...Alhamdulillah...semoga semakin murah rezeki dak encem lepas ni...amin  :)


kitorang tunggu sampai turn lembu kitorang kena sembelih, then baru decide nak pi tempat lain....nak tunggu sampai semua lembu dilapah, tunggu dorang bahagi² daging lama oii...aku dah pening berdiri lama sangat...haha  last² dak encem mintak tolong jiran dia untuk amekkan daging bahagian kitorang...setiap peserta dapat 1/3 daging tak silap...pastu setiap rumah kat Desa Surada tu dapat sekilo daging...gitu  :)


Dak encem ajak pi rumah wan dia kat Seremban...aku oke je...daripada melanguk kat rumah boring jugak...walaupun macam² kerja aku boleh buat kat rumah tu...tapi dah nama pun hari raya....malas nak buat kerja sangat...huhu~


Sebelum pi Seremban kitorang singgah sepital Az-Zahrah...visit kawan aku yang baru lepas bersalin sehari sebelum raya haji....cantik sangat timing bersalin tu...huhu~


Zafirah pantang nampak baby cecomel....sibuk nak dukung, nak gomol² pipi...bertabahlahh adik Zafirah sok hari² kena gomol dengan kaklong...iskk~


Kat Seremban duk rumah wan dak encem je...aku rasa banyak mentido je kat sana...kahkah~  cuaca panas sangat buatkan mata ni nak pejammm je...sebelum maghrib gerak balik Bangi....pastu hari ni kerja...Zafirah ikut mak aku pi rumah akak dia kat Melaka...dia memang kena ikut mak aku pun! taska dia tutup hari ni...nak bawak pi opis malas pulak...lagipun ramai kazen² aku kat sana...biar lah dia main puas²...bukan selalu pun dapat jumpa....hehe~


oke tu je kisah aidil adha kitorang tahun ni....korang macam mana?? :)


************************************************************************************


IKLAN


Free gift terbaru: MAKE UP BAG!!
limited stok!
wassap segera untuk pembelian! 
harga kasih sayang untuk korang  :)


SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)





Terima kasih sudi membaca!

Sep 23, 2015

Kembara Kota Paris #Part 4 | Museum The Lourve

Assalamualaikum...


Lagi tourist attaction di Paris is The Lourve...jangan tanya berhenti kat station mana....sumpah tak ingat! hahaha~  tapi tak susah nak mencari...either ko google or tanya orang....kat Paris pun aku suggest korang beli local sim and subscribe internet....zaman sekarang kalau takde internet rasa macam katak bawah tempurung...lagipun takkan kau taknak live update kat FB and instagram kan??? lol~  :p


or korang boleh refer blog adik aku...detail dia cerita pasal train, station mana nak berhenti, tips beli tiket segala...adik aku and dak encem yang banyak uruskan pasal tiket and perjalanan kitorang sepanjang kat Paris...aku menonong je follow...satu hape tak paham! kahkah~  :p


Sepanjang hari duk Paris hujan renyai²...sejuk kemain....tapi sebab banyak berjalan terbakar jugak lelemak kat badan ni...kurang lah sikit rasa sejuk tu....huhu~


sneak peak suasana dalam The Lourve...ekceli The Lourve ni muzium lukisan tak silap...ala filem The Da Vinci Code kan ada berlakon kat tempat niiii....ada beribu lukisan kot dalam ni...nak masuk kena bayar...ofkos la kitorang jenguk dari luar je kan...dah kata percutian bajet dan ekspress! kuikui~ 


haa tu yang macam piramid tu bumbung The Lourve....


kalau amek gambar dalam muzium orang tak tahu kau dah sampai The Lourve...amek gambar kat sini baru orang percaya...kannn?? kahkah~






mama bear and baby bear...bahaha! :p





Zafirah and papa asyik la posing melompat...nasib baik ai peknen...kalau tak dah join melompat jugak! >_<



yang macam pintu gerbang belakang tu namanya Carrousel du Louvre...sebuah shopping mall bawah tanah...aku baru google tadi...bahaha! :p





Habis posing, melompat², kitorang pi cari toilet...adik aku dah lama menahan nak terkucil...payah gila cari public toilet kat Paris...mujur lah Zafirah tu kecik lagi...bila dia nak kencing je aku pakaikan pampers...kencing dalam pampers je senang...haha adohaii~


ni lah underground mall tuuu...Carrousel du Louvre...ermm macam mall biasa je pun...tak tengok pun kedai² dalam ni...point datang sini pun sebab nak pi toilet...sekali adik aku pi masuk toilet mahal...kena bayar 1.50 Euro...


Dia kata dalam tu macam restoren...kena que sebelum masuk..nanti ada attendance akan panggil kita once ada toilet kosong....toilet paper pun ada macam² kaler...lepas habis membuang, dan dan tu jugak cleaner bersihkan toilet, then baru orang lain masuk...padan laa dengan harga yang dibayar kot kan?? adik aku tak amek pulak gambar dalam toilet...hehh next time awak pi sana jangan lupa singgah toilet ni lagi kayy...amek gambar sekali   :p




Belakang tu namanya Pyramide InversΓ©e (Inverted Pyramid) weighing 180 tons and 7 metres in height << ni pun baru google tadi...hakhak! :p


Oke tu je pasal The Lourve...memang takde apa sangat...just datang untuk bergambar je...dah kata tourist attraction kan...wajib datang kalau dah sampai Paris! :)


Till next entry...tata! (^^,)

************************************************************************************


IKLAN


Free gift terbaru: MAKE UP BAG!!
limited stok!
wassap segera untuk pembelian! 
harga kasih sayang untuk korang  :)


SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)




Terima kasih sudi membaca!

Sep 21, 2015

Pakej Haji dan Umrah dari Az Zuha Group Travel & Tours Sdn. Bhd.

Assalamualaikum...


 Az Zuha Group telah ditubuhkan pada 11 Januari 2012 atas nama AZ ZUHA GROUP TRAVEL & TOURS SDN BHD. Pada tahun yang sama syarikat ini telah beroperasi sepenuhnya selepas didaftarkan dan mendapat lesen KPL/LN (6839) daripada Kementerian Pelancongan Malaysia. Syarikat ini juga telah didaftarkan sebagai ahli Bumitra Malaysia (BM525) & Malaysia Association Travel & Tour Agency (MATTA). 


Ibu pejabat syarikat ini terletak di Bangi-Kajang, Selangor dan mempunyai cawangan di Kedah dan di Selangor. Syarikat ini menyediakan pelbagai perkhidmatan perlancongan untuk dalam dan luar negara. Selain itu kami juga menyediakan perkhidmatan lain seperti menempah tiket kapal terbang, pakej Haji dan Umrah. 






Untuk maklumat lanjut dan pakej terkini, layari : 



atau hubungi :

Ibu Pejabat: 
Az Zuha Group Travel & Tours Sdn Bhd 
5-3, Jalan Seri Putra 1/1, 
Bandar Seri Putra 
43000 Kajang-Bangi, 
Selangor Darul Ehsan 
Tel: +603-89123367 
Fax: +603-89123367 
Email: azzuhakl@gmail.com 

Cawangan Kedah
Az Zuha Group Travel & Tours Sdn Bhd 
No. 13322-A, Jalan Serai Wangi 13/6, 
Taman Serai Wangi 2 
09400 Padang Serai, 
Kedah Darul Aman 
Tel: +604-4857195 
Fax: +604-4851195 
Email: az_zuha@yahoo.com 

 Cawangan Selangor
Az Zuha Group Travel & Tours Sdn Bhd 
11-12-1A, Jalan Pahat J/15J, 
Seksyen 15 
40200 Shah Alam, 
Selangor Darul Ehsan 
Tel: +603-5523 4605





Terima kasih sudi membaca!

Sep 18, 2015

New Attraction di Water Park Legoland!!

Assalamualaikum...


Ingat lagi tak aku pernah cerita pasal Water Park di Legoland?? boleh refer sini >> Legoland Malaysia Water Park


tempting sangat tengok air tu, slide tu....musim² panas ni memang syok berendam! :)


Now Legoland ada sediakan attraction baru dalam water park ni....BUILT A BOAT namo eh...bagus attraction gini menguji kreativiti anak² korang...termasuk lah korang sekali if berminat....hehe~


If anak² dah biasa terdedah dengan permainan Lego, aku jamin dorang akan teruja tahap bersorak sambil lompat bintang bila tengok attraction ni...percayalah! :)


tapak (base) untuk bina boat dorang dah sediakan macam gambar atas ni...anak² korang just perlu tambah je hiasan or rekaan kat belah atas tu ikut kreativiti memasing...


tengok anak Lan bersungguh² bina boat...haha~



dah setel bina boat, get ready kat tempat 'pelepasan'....



ni haa rupa tempat 'pelepasan' yang aku maksudkan....ekceli kalau datang ramai² dengan kazen² or kawan² meriah sikit...boleh berlumba sesama sendiri boat siapa paling lajuuuu...tapi kalau datang 1 family je pun oke...kat sana ramai bebudak lain...lawan je lah lumba boat dengan anak orang lain pun....hihi~



Akiff dah ready untuk melepaskan boat! yeehaa!


sampai menganga Akiff tengok boat dia jalan...haha~  cool weh dia punya 'track'....siap ada jeram, ada arus yang berpusing lah....zaman aku kekecik kena pi sungai, pastu guna boat kertas je untuk merasa pengalaman gini...bebudak sekarang main boat guna LEGO okeh!! pfftt!




agak² tak puas hati boat tak berapa laju or tetibe boat karam, boleh la alter balik design boat tu sampai puas hati....fizik beb fizik! secara tak langsung anak² korang yang berusia 3-4 tahun dah belajar fizik...biar dorang fikir nak bina boat macam mana bagi stabil supaya tak karam dan lajuuuu! gituuu~


Main boat je sampai kecut badan...tu belum berendam dalam air lagi...pfftt! bertabahlahhh makpak! haha~


Korang yang belum pernah sampai ke World Largest LEGOLAND Waterpark ni boleh la start planing bawak anak-anak... cuti akhir tahun tak lama lagi...kat sini ada lebih dari 20 tarikan permainan untuk dicuba... confirm puas hati dan yang paling penting....berbaloiiiiiiiii!!! 


Info lanjut boleh bukak website LEGOLAND(klik) untuk promo terkini dan info tiket...


Ejoice! (^^,)




p/s: gambar credit to Qaseh....kamera dia je yang canggih...ngee~



Terima kasih sudi membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015