Apr 24, 2015

Laser Warzone, Wangsa Walk

Assalamualaikum...


korang pernah main laser tag?? sejujurnya aku pun tak pernah main...kahkah! :p


Weekend lepas aku teman dak encem 'berperang' sesama bloggers kat cawangan terbaru Laser Warzone, Wangsa Walk....ni bukan first time dak encem main laser tag....tapi first time bertemankan bini dan anak....hewhew~


Untuk korang yang tak familiar dengan area Wangsa Walk (macam iols), Laser Warzone ni terletak di tingkat 2...berdekatan dengan wayang and bowling...senang cite korang cari je signange macam ni....korang akan masuk dalam kawasan games arcade (Cobay Kids)...alaa game yang kalau nak main kena masukkan token tuuuu....lupa pulak nak snap gambar keseluruhan kedai....ngee~


If korang tak pernah main dan tak reti main laser tag, jangan risauuuuu sebab sebelum start game akan ada briefing daripada marshal bertugas...dia akan explain details mengenai cara bermain, rules segala...tak faham boleh tanya je abang ni....malu bertanya sesat jalan...giteww~  :)


medals...siapakah yang bergelar juara??? sila teruskan membaca...hehe~


oke now jom tengok macam mana rupa tapak permainan laser tag ni...





ooo gini rupanya....aku pun first time tengok! hahaha~   susunan bongkah² untuk korang menyorok tu sebijik macam paintball....cuma game ni ko tembak orang guna laser....bukan guna paint....paham?? :)


More game laser tag ni fully indoor....tak perlu risau dengan cuaca panas terik, hujan ribut, muka jadi hitam legam....no no no...tapi part ketiak basah ai tak berani jamin...kalau korang jenis main lemah gemalai, tak berlari, jalan lenggang kangkung tembak orang pun kena tak kena insyaAllah ketiak tak basahhhh....TAPI kalau korang main bersungguh² (macam laki iols) siap membongkok, meniarap, berlari, mengelak dan pelbagai aksi 'berperang' semata² nak tembak orang untuk dapatkan high score, jangan kata ketiak je basah....seluruh badan kau akan lenjun akibat bermandi peluh....pfftt!


Let the best team wins!! ♥


TIPS untuk main laser tag...pastikan korang pakai baju berwarna gelap...hitam is better! sebab dalam 'bilik berperang' nanti lampu malap² je...bila pakai baju hitam susah la 'musuh' nak nampak bayangan korang lalu ditembak tanpa belas! gituu konsepnya   :)


Untuk team lain yang menunggu and mereka² yang tak main macam iols boleh tengok aksi peperangan thru skrin yang disediakan kat belah luar bilik...macam tengok cctv je pon....haha  :p


Ada 6 team semuanya yang bertanding...satu team dalam 5 orang ahli gitu....each team akan fight each other...and the best team with the highest score wins! gitu ter-speaking pulaks! :p


Daripada pukul 12pm menunggu sampaiiiiiiiiiiiiiiiii lahhh pukul 6pm baru habis game! ada anak² dah mentido, ada yang tantrum (anak iols ler teww) sebab kepenatan....and the winner goes to


*drum roll*




TEAM 5 aka team dak encem!! yeyy~   tak sia² bermandi peluh, sakit kaki segala....champion akhirnya...Alhamdulillah...hilang gak stress aku melayan Zafirah tantrum...haha~  :)


gambar ni amek sebelum game start...ingat nak poyo je...sekali bebetul champion kooo...miuhuhu~   syabas team 5!!  ^_^


Harga adalah seperti yang tertera....


Aku highly recommended korang yang nak berjimba² dengan kengkawan untuk cari kelainan sikit....instead of tengok wayang atau main boling pe kata korang main laser tag pulakkkk...kalau diberi peluang memang aku nak main....tapi dak encem tak bagi dengan condition aku sekarang ni...sokayyy next time pun bolehhhh...insyaAllah   :)


Facebook Laser Warzone:
Instagram:

Call:
03-4131 0006




Terima kasih sudi membaca!

Apr 22, 2015

Tukar Gambar Passport

Assalamualaikum...


 ni gambar lama dalam passport Zafirah....aku start buat passport untuk dia since umur dia 8 bulan....boleh refer entry Gambar passport Baby....untung kannnn 8 bulan dah merasa travel oversea...London lagi...pheww~   masa tu aku buat passport dia untuk 5 tahun terus...sebab murah....untuk babies and kids, 5 tahun RM100 je tak silap...orang besar yang mahal....so untuk aku and dak encem renew passport 2 tahun sekali  :)


Now umur Zafirah dah 3 tahun...memang takde rupa langsung dengan gambar atas ni....haha~  pegawai imegresen cakap kalau muka dah lain sangat better tukar gambar....kastam Malaysia maybe lepas tapi kang time nak balik mesia problem lak siapa nak tanggung?? so taknak amek risiko kita tukar je lah gambar passport....bukan kena bayar apa pun....err bayar print gambar je lah....hehe~


Aku buat kat imegresen Hentian Kajang...pi weekdays sebab ada kaunter khas...takyah tunggu lama...kalau pi weekend takde kaunter khas oke! rugi rugi  :p


Kalau nak tukar gambar sahaja kita kena bawak gambar sendiri....tapi kalau nak renew passport takyah bawak gambar sendiri sebab dorang amek gambar kita kat kaunter je nanti....nasib la depan imegresen ada kedai gambar...tak ingat dapat berapa keping tapi kos dalam RM15 sahaja....proses pun tak lama....cuma nak menunggu passport siap tu yang lama sikit...aku ingatkan dapat passport baru...


rupanya..............


dorang just lekat je gambar baru Zafirah kat page lain dalam PASSPORT YANG SAMA....hahaha sabo je lerr...ni je gambar terbaik Zafirah...boleh pulak dia malu² kucing time nak amek gambar....dah macam rupa anak amoi lak dengan sepit rambut gitu....kehkeh~


So kalau korang nak tukar gambar passport jangan risau kalau dah terbeli tiket flight awal...sebab tak kacau nombor passport pun....but if renew passport baru kena risau...satu hal pulak nak contact airlines bagitau nombor passport dah lain....yang tu aku tak sure proses dia macam mana sebab tak pernah lagi alami....if korang pernah experience boleh la share kat komen bawah ni...boleh jadi rujukan readers lain....  :)


k tu je nak cerita...doakan urusan kitorang dipermudahkan....amin~  (^^,)





Terima kasih sudi membaca!

Apr 21, 2015

Happy Birthday Qaleef!! ^_^

Assalamualaikum...


Sabtu lepas aku memenuhi jemputan Aty untuk menghuru harakan besday party anak sulung dia, Qaleef....dah lama tak nyemak rumah Aty...kebetulan memang takde aktiviti lain hari tu....dak encem pun senang hati je nak pi....sooo hoorayyy!! let's partayyy! ^_^


Majlis start pukul 3-6pm....idok ler aku datang tepat pukul 3pm kan...segan pulak jadi orang terawal...kehkeh~   so dalam pukul 3pm gitu baru gerak dari bangi....berhenti kat AEON Rawang beli hadiah....kantoi di situ kat mana aku beli hadiah Qaleef...kahkah~  :p


Elok je keluar AEON hujan turun....boleh tahan lebat...nasib la boleh park kereta depan rumah jiran aty sebab jiran dia memang tengah takde kat rumah time tu....


Sementara tunggu hujan berhenti kita melantak lah dulu sambil snap² gambar....sedap kuih muih tu....nak melantak banyak sangat senak perut pulak....aku tak diet tauuu....tapi memang takleh nak sumbat banyak² sangat...kena makan sikit², tapi kerap...giteww~  :)


tema hari tu merah...based on kartun Cars....tapi aku tak baca bebetul invitation Aty so tak perasan warna tema...belasah je pakai baju warna apa pun....hahaha kalau tak mesti cantik dah bergambar dengan khemah...eh! >_<


event² camni je aku gigih pakaikan Zafirah gaun....kalau tak aku lebih prefer sarungkan dia jeans and t-shirt je...nampak simple....aku suka fashion yang simple².....hihi~


mak 'pengantin'....alolo gemoknya aku...kalah makyong yang dah 8 bulan hoii!! ko makan ke idak Aty?? hahaha~


Birthday boy tak jumpa....sibuk main kat playroom tingkat atas...idok ler aku naik atas kan kang Zafirah sawan dia takmo balik pulak...so duk je lah bawah dendiam....main apa yang ada je...hahaha  :)


kak Ameris...first time jumpa ya Allah sweetnyaaaa!!! ♥ ♥  nice to meet u kak! one day saya kena order jugak lasagna akak! ^_^


hah tu belakang tu besday boy...seminit je kot dia turun bawah...pastu naik atas balik...ramai kengkawan dia kat atas agaknya....kat bawah kengkawan mama papa...boring lah kan? huhu~


ros anis pun adooo...selamba kacau orang tengah nyusukan anak...ngehehe~   :p


Ramai jugak bloggers lain yang Aty invite...tapi tak dan nak selfie dengan semua orang...ada yang dah balik awal...gitu...


Thank you Aty for having us! happy bornday Qaleef....semoga membesar jadi anak soleh kebanggaan ibu ayah....sok dah besar jangan lupa baca blog aunty....bahaha~  :p


k tu je nak cerita...bye! (^^,)



**********************************************************************************************


IKLAN:

-Ephyra-

-Skinbar-



CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang!





Terima kasih sudi membaca!

Apr 16, 2015

Happy 1st Birthday Irdina Maisarah!!

Assalamualaikum...


Ahad lepas kazen aku buat besday party anak sulung dia yang ke setahun....buat kat rumah mak dia kat Melaka...gigih aku pergi sebab terbayang makanan² yang bakal dihidang...muahaha   boleh kata SEMUA menu yang disediakan kazen aku buat sendiri! ye...sendirian berhad! no katering²...pheww gigih oii!! ^_^


Majlis start pukul 3pm...sebelum pukul 3pm aku dah belasah laksa....aku yang request makcik aku buatkan laksa sebab tetibe teringin laksa...eh makcik² aku semua sporting....aku suka ngorder macam²....dah siapa suruh dorang masak sedap sangat! sedap jugak la aku ngorderrrrrr jeeee....asal ada family reunion mesti tanya menu apa dorang masak...pastu request sesuka hati tekak nak makan apa....haha  maceh mak onga! lebiu to the moon and back! ^_^


 last preps sebelum nyanyi²....yang pakai dressing ala² princess siap crown tu lahhh birthday girl!! eh backdrop tu ponnnn kazen aku deco sendiri....bukan takat backdrop jeeee...kek besday, kuih muih, nasi tomato eh macam² lah dia buat sendiri! kecuali pavlova tu je dorang beli kat kedai...hamaigaddd apesal rajin sangat??! ♥♥♥


Nyanyi time!! nampak tak anak siapa posing paling drama??? -.-'


Zafirah ni memang tau sekarang...suka nak menguji keimanan aku....asal pi tempat orang ramai lahhh dia nak memekak, melalak! behave sikit tak boleh ke?? haihh  especially time dia tak tidur siang...makin menjadi² drama! orang dah suruh tidur dalam kereta taknak! grrrr~  *urut dada*


 tiup bunga api...haha   tu memang bunga api pon! tapi khas untuk birthday celebration lahhhh...edible katanya...tapi idok ler kitorang makan benda tu hoihh....since Irdina kocik lagi tak reti meniup² so kakyong Aisya lahhh tolong tiupkannnn....Zafirah tengah tantrum so dia kena duk tepi je....hahaha~ 


 Irdina Maisarah


Aisya Syakira


 bebudak ni selamba je calit² krim kek pastu jilat...huhu~  nasib la majlis sedara²....kalau orang lain punya majlis bikin malu mama je oii~  :p


see! dia ratah krim je....sabo je lerr....


Lepas asar kitorang gerak balik....kat rumah membungkang! esoknya kerja oii....perlukan rehat secukupnya untuk bangun pagi di hari Isnin...hahaha~


k tu je nak cerita....Happy 1st birthday dina mok cayang!! semoga membesar menjadi anak solehah yang berjaya dunia akhirat...aminnn  ♥ ♥







p/s:  mood update blog kelaut sekarang...bukan takde benda nak cerita...tapi malas nak menaip fikir ayat apa nak tulis...haha  ampunnn! :p


Terima kasih sudi membaca!

Apr 3, 2015

Harga Baru Selepas GST??

Assalamualaikum...


Hari ni hari ke-3 negara mengamalkan GST...walaupun dah hari ketiga, sana sini still hangat orang bercerita betapa tak sukanya mereka dengan GST...termasuk lah haku! hakhak~


Aku perasan yang jadi tak suka tu sebab rata² peniaga naikkan harga jualan...yang tu aku tak berani nak komplen sebab ada jugak kawan² aku naikkan harga jualan dorang sebab nak tanggung perbelanjaan sara diri yang semakin meningkat...kesian sebenarnya...peniaga kecil²an jadi mangsa keadaan....tapi peniaga² besar pun nak naikkan harga memang aku takleh hadam! hurmm


BUT


GOOD NEWS untuk korang yang setia membeli dengan aku!! meh baca bawah ni... ^_^




TIADA KENAIKAN HARGA untuk setiap pembelian Ephyra!! wohoaa!! ouh harga yang tertera ialah harga pasaran....harga aku?? ofkos laa ada diskaunnn! weeeee~  ^_^


Stok terbaru skinbar! mahap lah lambat nak ceghite...orang lain dah lama promote skinbar....kehkeh~  harga skinbar juga TAK BERUBAH selepas GST...


RM39 tak termasuk postage....aku guna poslaju so additional RM6 untuk postage... :)


ATAU boleh beli ikut pakej yang aku memandai² sediakan...kikiki...eh korang jugak yang untungggggg! ^_^


Pakej 1:
Beli Premium pack + skinbar
FREE shaker + mistery gift
FREE postage


Pakej 2:
Beli trial pack + skinbar
FREE shaker/mistery gift (depends on availability)
FREE postage


Pakej 3:
Beli skinbar lebih daripada 1 kotak
FREE postage



oke tu je kisah pasal Ephyra dan GST...haha~  untuk buaian berendoi pun aku tak naikkan harga....masih lagi RM150 (tak termasuk kos penghantaran)



SMS/Wassap 0133618800 now! :)


Last but not least...terima kasih banyak² sebab percayakan aku menjual barang² ni semua kat korang....semoga kita sama² dapat mengharungi gst dengan cekal dan tabah....huhuhu~  (^^,)






Terima kasih sudi membaca!

Apr 1, 2015

Telekung dari MARSqueen

Assalamualaikum...


Aku jarang membeli telekung...rasanya kali terakhir aku beli telekung masa sekolah....sebab zaman kekanak dulu mak aku memang rajin belikan aku telekung baru....especially musim raya....mungkin nak suruh aku semangat bangun pepagi untuk solat hari raya....pandai mak aku psiko sebab dia tau anak dia liat bangun pagi....bila ada baju baru, telekung baru baru laaa mood raya tu berkobar²....lepas subuh terus mandi, siap² nak solat raya....wohoa! :p


But dah besar panjang ni idok ler mak belikan telekung baru....dah berlambak sangat telekung kat rumah....pakai je lah apa yang ada sampai lusuh....huhu~


Then sebelum kahwin for the first time seumur hidup aku beli telekung sendiri....untuk buat hantaran....err dak encem lah yang beli...dah aku yang nak pakai telekung tu....takkan laki lak pakai telekung kann....hahaha~   lepas kahwin ramai lah orang bagi hadiah telekung kat aku....untuk Zafirah pun sama....makcik aku yang bagi hadiah telekung untuk dia...nak harapkan aku?? asyik tak jumpa je telekung yang sesuai untuk dia....hahaha~  Alahmdulillah....rejeki....rejeki  :)


Baru ni ada orang promote telekung kat aku....memula aku tengok macam biasa je...sekali dia kata, untuk anak pun ada! boleh matching dengan mak! omg!! berjemaah pakai telekung yang sama dengan anak??!!! ai is soookkaaaa!!!! ♥ ♥ ♥ ♥


ANGGUN, SELESA, PATUH SYARIAT


holohhh holohhh...sedondon takkk??? pi masjid insyaAllah tak sesat...dari jauh boleh tau tu anak siapa sebab telekung sama dengan mama nya...ngeee~  more telekung ni material dia sejukkkk....dalam masjid kan biasa panas sebab ramai orang kannnn...insyaAllah kurang lah kepala tu nak berpeluh kalau pakai telekung niii....  :)


korang cakap je anak korang berapa tahun and pihak MARSqueen akan suggest telekung saiz apa untuk korang....Zafirah pakai saiz 4 tak silap...besar sikit tapi okay laa....tak ketara sangat pun kebesaran telekung tu...lagipun dorang ni kejap je membesar...so beli saiz besar sikit boleh pakai lamaaaa....gitu~  ^_^




Details mengenai telekung SAFEYYA:
  • TELEKUNG ANGGUN & SELESA MENGADAP PENCIPTA๐Ÿ˜Š

    ๐ŸŽ€Alhamdulillah dah makin ramai customer yang yakin & berpuas hati dgn kualiti material telekung kami

    ๐ŸŽ€Material: Micro Fiber Jersey High Quality 

    ๐ŸŽ€Fully imported from Korea (material & upah jahit)

    ๐ŸŽ€Super Comfy, TAK panas, TAK jarang, TAK nipis, jatuh terletak, cantik terbentuk pada muka & yang paling penting memenuhi tuntutan syariat Islam

    ๐ŸŽ€Telekung AZ-ZAHRA Basic: Double Piping comes with 11 colors yg sgt menawan!

    ๐ŸŽ€Telekung AISYA Eksklusif: Lace Piping comes with 13 colors yg sgt sweet!

    ๐ŸŽ€Telekung SAFEYYA kids: Single Piping comes with 8 colors yang boleh matching dengan si ibu 

    ๐ŸŽ€Sesuai untuk dijadikan:
         ๐ŸŒธ kegunaan sendiri
         ๐ŸŒธ hantaran perkahwinan
         ๐ŸŒธ hadiah (birthday, farewall @ wedding)
         ๐ŸŒธ diwakafkan

    ๐ŸŽ€Harga yang sangat² berbaloi dengan kualiti - worth for money!!



Untuk pembelian korang terjah je link bawah ni:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015