Oct 31, 2013

Meredah Jem Selama Sejam hanya di Bangi !!

Assalamualaikum....


Balik kerja semalam, elok je lepas tol Puchong, 
aku nampak jem dari mula² nak masuk susur ke Bangi/Kajang....
jem yang tak bergerak pulak tu!!! pehhh...
ligat otak aku fikir alternative route...
and wallaaaaa!!
aku tak masuk simpang tu, aku terus hala ke Cyberjaya...
then lalu kut Putrajaya and keluar kut Marriot Hotel...
jauh sikit la perjalanan....
yang penting lancar!!!
aku tak guna GPS or apps Waze pun!
aku dah biasa lalu jalan² tu....hahaha
nasib baikkkk otak aku bagi kerjasama yang sangat memberangsangkan semalam...
buatnya aku blur memang stress + meroyan aku ngadap jem lama²...
lagipun aku tak tahu panjang mana jem tu....


TAPI~!!!


hehh tak suspen la kalau takde 'tapi' dalam sesuatu cerita....muahaha~
bila nak keluar dari Putrajaya ke highway Silk, jem lagi !
orang keje Putrajaya mesti paham jem macam mana...
so aku u-turn kat junction Marriot Hotel....
tapi kat situ je dah jem teruk!!!
kereta tak bergerak!!
aku fikir mungkin sebab hujan...
ada eksiden...
hujan dan eksiden memang susah nak dipisahkan...hermm~
biasanya ada eksiden pun idak la teruk macam ni jem....
mesti eksiden yang super dahsyat kukira...
biasanya kalau aku dari arah bertentangan (Puchong-Bangi),
bila jem teruk area situ,
aku akan potong ikut Hospital Serdang...
orang tempatan je tahu nak potong² jem ni...kihkih~
tapi sebab aku keluar dari simpang Marriot,
mana dan nak masuk sepital Serdang...
kalau nak lalu hospital pun kena u-turn jauhhhh...malas la aku...
lagipun tak sangka jem hazab macam ni....adoiii~  T__T


aku tengok jam....
dah 6.15pm...
laju² call dak encem suruh amek Zafirah dari taska...
aku cakap la jem teruk...
tak mungkin sampai rumah 6.30pm...


aku dengar Mix.fm traffic info...
dia cakap ada treler eksiden near Hospital Serdang...
oke aku dah boleh bajet kat mana treler tu eksiden...
bila sebut treler aku dah bayangkan benda² dahsyat!
treler kooottttt!!
kemungkinan ada kemalangan jiwa....
dari simpang Marriot ke simpang keluar hospital Serdang tu tak jauh pun!
dalam 3 km gitu je....
tapi aku stuck kat situ nak dekat sejam!!
dah boleh makan 3 bungkus nasi lemak dalam kereta *tiba²*
dak encem pun dah call banyak kali....
sebab Zafirah dah mula cari² mama yang tak balik²...adeyy...
bersabarlahhh wahai hati....





ni lah treler tu (ihsan gambar dari wassap dak encem)
separuh highway tu dia landing!
no wonder la jem macam tuttttttttt!!! -.-'
masa aku sampai kat lokasi kejadian aku tengok treler baru dialihkan....
kenapa lambat nau alihkan treler???
korang buat apa dari petang tadi?? huwaaa!
sori la aku duk salahkan pihak berkuasa....
cuma aku rasa dorang ni kurang efficient...
sampai menyebabkan jem yang super hazab!! adoyaiiii  T_T




 satu² nya kenderaan yang terkena tempias treler tadi....
dahsyat kan???
Alhamdulillah driver kereta cuma mengalami patah tangan....
sebab kalau tengok keadaan kereta mesti macam lebih teruk kecederaan dia...hermm~


Aku sampai rumah dalam pukul 7.10pm gitu...
kemain seronok Zafirah tengok muka mama terpacak depan pintu...
satu perasaan bahagia yang tiada tandingannya!
hilang terus stress aku mengadap jem tadi...hihi~
tapi kaki aku menggeletar sebab tahan brek lama²....tsktsk
mujur ada encik suami yang memahami...
gigih dia massage kaki aku....
tenkiu tenkiu! ♥ ♥ ♥


pagi tadi dak encem wassap video macam mana treler tu terbalik...
bagus betul mamat ni rekod...
motif dia rekod nak tunjuk betapa lajunya treler ni bawak!
sekali eksiden kaooo....
dah jadi viral pun video ni di laman sosial...
aku je baru tengok pagi tadi...hikss~   ^_^



video

seram kan tengok cara dia terbabas???
kalau jadi depan mata aku mau fobia naik kereta seminggu!! pffttt~



ya Allah....kau lindungilah aku dan keluargaku dari sebarang malapetaka dan bencana yang dahsyat yang boleh mendatangkan kemudaratan kepada kami....amin~









p/s:  amalkan baca doa masuk kenderaan...insyaAllah perjalanan kita akan dilindungiNya...

 Terima kasih sudi membaca!

Oct 30, 2013

My Dear Warehouse Sale Datang Lagi !!!

Assalamualaikum...




Bermula 31 October - 10 November....


11 hari beb!!! wow!!
tak pernah² My Dear buat warehouse sale lama² macam ni...weeeee!!


Macam² dah aku set wishlist aku....
- pagar untuk tangga
- mainan² (mana yang best)
- baju-bajuan (pilih mana murah je)
- more (mana² barang yang tiba² buat aku sawan...kahkah)


oh bertabahlahhhh papa!! 
bukan selalu nak rajin pi warehouse sale...kihkih


erm lagi aku nak share....
tadi baca post sorang kawan blogger kat FB...
rumah dia kena pecah...
tapi perompak pi sebat stroller and car seat anak... *apakah??*
hoiii perompak!!
kalau ko takde bajet sangat pi la warehouse sale...
kat My Dear ni ko boleh dapat harga stroller serendah RM50,
car seat serendah RM100.....
pilihhhh je mana ko nakkk!!!
tak payah nak jahat sangat tangan kaki tu mencurik bagai!!
menyusahkan orang!!
memalukan kaum and family ko!!
cepat la kerajaan Malaysia oiii jalankan sistem HUDUD!!
Brunei dah jalankan!
takkan kita nak tengok je?!!
siapa cakap malaysia tak sesuai jalankan hudud aku mintak ko istighfar, mengucap banyak²...
hudud tu hukum ALLAH!
bukan hukum manusia!
siapa kita nak menidakkan hukum Allah....
unless ko memang jahat sebab tu takut dengan hukum Allah....paham!


*emo tiba² sebab aku sendiri pernah alami rumah kena pecah....jadi aku sangat faham perasaan kawan aku ni....tambah² melibatkan harta benda ANAK! sobbsss~ *






p/s:  tenkiu hakak kawasan a.k.a pinky momma selalu share pasal SALE kat blog! hug ketat²!! \(^_^)/

 Terima kasih sudi membaca!

Oct 29, 2013

Majlis Perlantikan Duta Ephyra @Flora Terrace, Hampshire Place

Assalamualaikum....



 invitation untuk bloggers....Alhamdulillah....  :)


 my hero, my bodyguard wajibbb join sekali....invitation tu untuk seorang, tapi yelah benda boleh bawak bincang...budi bicara gitu...cuma anak je memang tak boleh bawak...sebab ni majlis formal....terpaksa la mintak tolong parents mertua tolong jaga kan Zafirah....nasib anak aku tak kisah duk dengan tok nenek dia...siap babai² mama, papa masa kitorang nak gerak pi event ni....huhu~   muchas gracias mak, abah....


untung bawak pasangan sebenarnya...dia lah jadi dreber (sebab aku memang haram nak paham jalan² kat KL ni...walaupun ada GPS), dia jugak jadi photographer aku malam tu...hikss~  tenkiu papa sudi bawak binik u pi event Ephyra....and jadi photographer....walaupun banyak gambar² yang blur...  (-_-")


Majlis sepatutnya start pukul 8.00pm....registration pukul 7.45pm....kitorang bertolak dari Bangi pukul 7pm...solat Maghrib kat Hampshire Place....tempat ni macam office place...surau cantik, selesa....nak mekap² pun senang...ecewahh...sekali sekala je oiii aku tepek bedak tebal² kat muka! biasanya memang al-pemalas nak menepek bedak....hahaha~  


Setiap guests akan dapat 1 goody bag....sekotak Ephyra (trial pack), mug (siap tulis I ♥ Ephyra) and few Ferrero Rocher (diletak dalam mug)....terbaekkkk!! trial pack tu aku suruh dak encem minum....sebab ada sorang blogger ni cakap, sejak dia minum Ephyra berat badan dia makin menurun....baju 10 tahun lepas dah boleh pakai balik! WOW!! 


 Dalam pukul 8.30pm baru majlis start rasanya...sebab prot aku dah mula berbunyik mintak diisi...bahaha~   sis Amyza Aznan sebagai pengacara malam tu....sempoi kak myza ni....ada je lawak dia nak bagi so tetamu tak rasa boring...  :)


 then ada ucapan alu-aluan dari CEO Oceanlife Marketing....selaku syarikat pengeluar Ephyra, sis Amiza Amiruddin....hoihh malam tu ada 3 orang nama Amiza....tiba² jadi komersial pulak nama Amiza malam tu....pffttt!


lepas ucapan alu-aluan sekaligus sis Amiza merasmikan perlantikan duta Ephyra....


MEMEY SUHAIZA & NORMAN HAKIM!!


 weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!


Siap ada potong reben, lepaskan belon ke udara (err ekceli lepaskan dalam restoren tu jugak)....pheww! meriah uols! ^__^


 ada jugak sesi memotong kek....eh apesal aku tak rasa kek ni hari tu?? adoyaiii....  -.-'


dan......


masa yang ditunggu².....


makan time!!! yeyyyyy!!! *lompat bintang!*



 banyak jugak menu yang dihidangkan....prot aku macam dah masuk angin masa ni sebab lambat nau makan....riso jugak gastrik datang menziarah malam tu....adeyy~  tapi aku gigih jugak makan....huhu~  popia tu sedapppp!!! by the time aku nak tambah dah habis....aku tak perasan dorang re-stock ke idak buffet dorang...segan pulak aku nak perhati meja buffet lama² kan....kahkah~


 2nd plate....light² kononnya....spaghetti tu kering sangat....nasib baik amek sikit...huhu~  cupcakes tu sedap! tapi manis gilerrr...perit tekak aku menelan...last² tak habis pun....hehh~ 


Ekceli ada lagi 3rd plate...dessert je....tu pun dak encem dah jeling² suruh aku stop makan....wakakaka~  dalam kata prot masuk angin bagai tu kannnn...sampai 3 pinggan jugak aku belasah....muahahaha! :p


 sambil² tetamu menjamu selera, ada sesi soal jawab dengan media....dorang tanya pengalaman Norman and Memey mengamalkan Ephyra....rupanya dorang ni dah lama jugak makan Ephyra....memang pengguna tegar....berbaloi betul amek dorang as duta...sebab dorang lebih faham dan dah arif tentang produk Ephyra so senang nak bercerita kat orang luar....kannnn?  :)


 aku tak dengar sangat sesi soal jawab tu...sibuk menjemah dengan kak Ina KL....kahkah...sis Mialiana and asben duk semeja dengan aku....bro Eyriqazz pun sebok nak join menjemah....baeklahhh!! :p


Ko perasan tak atas meja kitorang tu ada bekas shaker and sachet Ephyra??? setiap tetamu memang dapat satu sample Ephyra berserta shaker....ada demonstrasi memakan Ephyra bersama Memey...giteww~


Memey ajar cara² nak bancuh Ephyra....eii suka betul aku nengok muka Memey...licinnnn! ^_^


Ni aku saja nak share la kan....lepas aku minum Ephyra malam tu...dalam 30 minit gitu, aku pi toilet....buang air kecil je pun....lepas tu aku kentut²...then lega terus sakit prot aku tadi....dah takde rasa sebu, angin segala...aku yakin, bila badan dah biasa dengan Ephyra, effect yang bakal terhasil juga akan jadi lebih pantas! terbaik! ^__^


lepas sesi soal jawab segala, ada sesi berkaraoke dengan pemenang² contest Ephyra....sis Amiza pun kena buli malam tu....hahaha  tapi sedap kot suara sis Miza...terkedu semua orang dengar sis Amiza nyanyi....  :)


Sementara dorang sebok berkaraoke, aku sebok bergambar dengan Memey....giteww~  tinggi oii dia ni...aku dah pakai heels 4 inci pun dia tetapppp lebih tinggi dari aku....pffttt!


Arwish...anak Memey....maaf lah kalau salah eja nama anak dia....hihi~  masa ni dah pukul 10pm++....Arwish dah mengantuk...dah menggaru² mata, merengek...lahaii sian dia....aku dukung kejap je...tengok dia macam tak selesa aku pass kat mama dia balik....bebudak kalau dah ngantuk memang cari mama je...iols pun ada anak kecik...so sangat memahami jiwa bebudak...kahkah~  :p


with sis Amiza and sis Amyza Aznan....apesal pinggang aku macam patah??!! grrr~   fotogenik sungguh kak Amiza ni tau...no wonder boleh jadi model....  :)


lagi bloggers yang hadir....dari kiri: Nory , Nadia Syafiq, Mila Ahmad and Eida Baharum....nice to meet y'all!! ^__^


bloggers lelaki...ada jugak yang bukan bloggers...sekadar meneman pasangan gitu....  :)


Dalam pukul 11pm gitu baru kitorang gerak balik....


thank you so much sis Amiza for your invitation....kalau ada event lagi sudi² lah invite ai....kalau takde aral insyaAllah ai akan join....  (^_^)


FYI:  
korang nak beli Ephyra thru aku pun boleh...just emel me at ctliyanadmib@gmail.com....harga lebih murah dari pasaran!!!  plus free shaker and recycle bag....





p/s:  kotak ke-3 dah nak habis...kena re-stock lagi ni...hikss~  ^_^

 Terima kasih sudi membaca!

Oct 28, 2013

Resipi Sambal Udang Menantu Moden

Assalamualaikum...


Kemain panjang nama menu kali ni...bahaha
sila teruskan membaca untuk tahu dari mana datang nama resipi ni....
pasti anda tersentap! mihmih  :p


Bahan² yang diperlukan:

beberapa ekor udang...


sebiji kentang....direbus sehingga lembut...


sambal yang dah dimasak....import dari rumah mertua....KAHKAHKAH




Cara² membuatnya:

masukkan sambal....panaskan sekejap....then masukkan udang....masak sekejap...


masukkan pula kentang yang dah direbus tadi.....tunggu sehingga udang betul² masak....then siap!


tak sampai 10 minit buat sambal udang menantu moden (SUMM)...kelassss nak short form bagai....wakakakaka~




Mak mertua (MIL) aku selalu buat sambal tumis....
pedas lagi....
kebetulan lak selera aku dengan MIL sama...
kitorang memang hantu pedas!
kalau food tu tak pedas memang tak lalu nak makan...
dak encem kadang² marah jugak aku duk belasah pedas banyak²...
sebab aku ada gastrik...
bila datang gastrik baru nak insaf...
tapi bila gastrik hilang, keinsafan tu pun hilang jugak...acaner?? (-_-")


MIL aku kalau masak sambal mesti banyakkkkkkkk....
tanpa rasa bersalah aku suruh asben tapaukan sambal mil....kehkeh
tapau sikit je....
simpan stok dalam fridge...
bila² rasa nak makan,
panaskan je sambal...
terus boleh makan dengan nasi....
kelasssss kannnnn??? bahahaha~


Dak encem dah suruh aku belajar dengan mak dia buat sambal tumis...
dah dia nak makan sambal tumis versi mak dia jugakkkk....
tapi belum datang lagi roh rajin nak membuat sambal....
benda paling leceh nak dimasak bagi aku is sambal tumis/goreng....
lagipun tak tahan kang satu rumah bau sambal....adeyy
so cara mudah....
import je sambal yang dah dimasak dari rumah MIL....muehehehe~  :p


korang....pernah dak import stok makanan dari rumah mertua?? (^^,)








p/s:  sambal, cili, sama je kan?? haha bagi aku sama je...kecuali belacan....errrr~  -.-'

 Terima kasih sudi membaca!

Oct 25, 2013

Resipi Tomyam for Babies (1 Tahun ke atas)

Assalamualaikum....


Aku tengok resipi ni kat blog Rara...
mekaseh yunk share resipi simple.... *hugs!*


oke tanpa melengahkan masa *KAHKAH*
jom cekidaut bahan² yang diperlukan:


  1.  seulas bawang putih (dihiris halus)
  2. sebiji bawang merah (dihiris halus)
  3. sebatang serai (dititik)
  4. dua helai daun limau purut (sehelai pun dah cukup sebenarnya...kehkeh)
  5. setengah biji carrot (dipotong kecil)
  6. sebiji limau kasturi (untuk diperah jusnya)
  7. sedikit broccoli (dipotong kecil)
  8. tiga ketul udang
  9. sedikit garam....sikitttttt je! asal ada rasa sudah!


Untuk sayuran dan isi tomyam ikut suka korang nak letak apa...
letak ayam boleh, daging boleh, sotong etc etc....  :)


Aku masak ni memang ngam² portion untuk Zafirah makan sorang...
kalau ada lebih pun senang aku nak habiskan....
takmo membazir gitu kan...
aku dah tak buat stock frozen food untuk Zafirah...
sebab dia dah besar and kebanyakan food yang dia makan sama je dengan food mama papa...
senang share²...
kalau roh rajin datang baru aku gigih masak food khas untuk dia...mihmihmih~  :p


Next...is cara² membuatnya:


 masukkan bawang merah, bawang putih, serai, daun limau purut dan carrot dalam periuk...rebus kesemua sekali hingga carrot tu lembuttttt...aku pastikan carrot tu tersangat lembut senang ku hancur²kan je masa nak menyuap Zafirah sebab Zafirah tak suka makan benda yang agak keras...diluaknya balik carrot tu...hehh!


bila carrot dah lembut, masukkan pula broccoli dan udang....tabur garam sikit....campurkan limau kasturi....masak sampai udang kemerah²an dan broccoli jadi lembut....rasa sikit, kalau oke, tutup api....siap!


Nak makan dengan nasi boleh,
nak makan dengan pasta boleh,
nak makan macam tuuu je ponnn bolehh!
Senang je kannnnnnnnnnnnnn??
tak perlu guna pes tomyam pun!
kalau nak masak untuk korang,
just tambahkan cili api...
pasti terangkat! aummm! ^__^


Kebetulan masa aku buat tomyam abang ipar aku datang...
tiba² anak dia cakap nak makan nasi...
hah! nasib baikkkk makngah masak Zuyyin oiii...
kalau tak, memang aku blur nak masak nasi, lauk lagi...kahkah~
so biras aku la duk menyuap anak dia and Zafirah join sekaki...
beria budak dua orang tu makan....
sampai boncetttt prot memasing...kohkoh
terkejut gak aku tengok Zafirah makan beria malam tu...
sebab dah lama dia tak makan nasi kat rumah...
dia macam dalam fasa 'taknak makan'...giteww~


Next time mama buat lagi ehhh...
benda² senang memang mama tak kisah nak buat selalu...
jangan sok mintak ayam masak merah udah lerr...
mama tak reti!
sekian terima kasih! :p



Selamat mencuba uols! (^^,)








p/s:  aku tersilap pi campak sekali kulit limau kasturi dalam tomyam...lama² tomyam aku rasa pahit....grr~  nasib baik lepas semua dah settle makan baru terasa kepahitan tu...hehh~  *belajardarikesilapan*  :)


 Terima kasih sudi membaca!

Oct 24, 2013

Nombor tak Dikenali~

Assalamualaikum....


Lately ni kan, selalu pulak aku dapat sms dari nombor tak dikenali....
ekceli idak la selalu sangat pun....
dalam 3-4 kali gitu....
tapi selang seminggu or selang 2 minggu....
aku tak pernah reply kalau nombor² tak kenal ni....
even ada miscall sekali pun...
aku tak pernah returns call kalau nombor tu takde dalam list aku....
termasuk lah nombor ofis...
tak kose nak melayan...hahaha~


Pastu dorang ni kalau sms tersangatlah ringkas...
macam saja provoke orang...
and yes....
memang aku rasa annoying pun dengan sms² dorang ni...
tahniah laa....
anda² berjaya buat saya rasa annoying....


meh meh aku tayang nombor² and message² dorang...
aku tak pernah delete message² dorang...
saja nak tengok sejauh mana dorang nak provoke aku...
kot dah melampau sangat...
boleh jadi bukti ke PDRM....gitewww~
nahhhh...sila lah jadi glemer dalam blog haku!



 01123114321


 0133427983

sentap jugak la memula bukak sms ni...
gila kau send kat orang gambar hantu!
nasib baik waktu pagi dia hantar sms gini...hehh~  -.-'



01123682276



See!! semuanya sms ringkas!
takat tulis 'Hai'...
alahaiii  tak paham aku motif dorang sebenarnya....
tak rasa ke macam membazir kredit??
membuang masa send sms macam tu kat orang?? hermm~


Korang, pernah dapat tak sms gini??








p/s:  ada appointment spa malam ni kat Damansara....mintak tolong mertua jaga kan Zafirah...harap² dia behave² je...herm


 Terima kasih sudi membaca!

Nak Update Cerita The Loaf...tapi....hermmm...~

Assalamualaikum....


Korang yang rajin terjah blog aku mesti perasan,
aku jenis suka update blog berserta gambar...
jarang betul aku update blog tanpa gambar....kan?? *macamlahorangheran*


Tapi....


Tadi....


dah datang idea nak cerita pasal The Loaf....
eksaited nak transfer gambar dari fon ke PC...
sebab nak edit kat Photoscape....


sekali....


Aku tertekan DELETE!!!!


arghh!!!


stress!!


apesal la tangan ni sengal pepagi ni...
aku nak send gambar tu kat Skype...
tapi pi klik DELETE!!  choii~! T_T


so....


ni je lah update aku pagi ni.....
cerita pasal The Loaf tu....
tunggu aku amek gambar lain la pulak....
maksudnya....
kena tunggu aku terjah cawangan The Loaf...
baru boleh amek gambar!! grrr~


kesian entry pagi ni....
mesti korang menyesal bukak blog aku....mihmih~  :p



 Terima kasih sudi membaca!

Oct 23, 2013

Zafirah Melawat Zoo Melaka~

Assalamualaikum....



 kemain eksaited dapat jalan²...huhu~


Akibat tengok orang lain bawak anak² pi zoo...
haku pun takmo ketinggalan la kannnn...
lagipun Zafirah dah kenal binatang²...
seronok oii bawak bebudak baru belajar pi zoo...  :)


Aku pi 2 minggu lepas...
asek tak sempat je nak hapdet kat blog...
banyak nau kisah sensasi yang hadir...ecewahh *lempang!*
update kat FB pun lambat...hikss~


harga tiket...FYI~  :)



Kitorang pilih zoo melaka sebab ramai orang review zoo Melaka best!
mungkin sebab ada night Safari...
bagi aku, night safari macam tak berbaloi...haha~
aku taknak amek risiko...
so kita terjah zoo waktu siang sudahhhh!  :)


Ekceli hari aku pi zoo ni makcik aku yang duk Melaka ada buat tahlil...
alang² nak pi Melaka gitu kan...
singgah zoo kejap...  (^_^)


oke takde apa dah nak dibebelkan...
jom layan gambar² Zafirah melihat binatang secara LIVE!
selama ni tengok dalam flash card and tv je...
hah kali ni...tataplah wajah haiwan² ciptaan Allah s.w.t....  ^_^




 encik buffalo yang berketak²....beliau pi gym agaknya...pffttt!


 hi cik cik giraffe 


 monyetttt!!! ada lak some chinese family ni pi hulur makanan kat monyet² ni...eii aku jalan laju² masa ni....risau kang monyet² serang sebab nak makanan lagi...hehh sabo je lerrr...idiots!   -.-'


 pehhh bau binatang ni lagi perit daripada bau tahi Zafirah...  (-_-")


 rimau bintang!


 rimau belang....tak silap, satu²nya binatang yang 'berbunyi' sepanjang jelajah kitorang dalam zoo ni....selain burung...huhu~   seronok Zafirah dengar rimau mengaummmm! dia pun sibuk mengaum jugak...kui³~   


 oii femalas rimau ni...bangun oii...! orang datang dari jauh menziarah korang ni tahu??!! grrr~  mostly haiwan dalam zoo semuanya mentido...tak pun diam seribu bahasa...tak dengar bunyi binatang langsung dalam ni....macam aku cakap tadi, selain bunyi burung, kitorang cuma dengar bunyi rimau mengaum...tu pun sebab tiba² rimau tu ada konflik dengan 'room-mate' dia....hikss~  stress aku nengok haiwan² dalam ni....senyappppp je! hehh~


 oii Zafirah...apesal comel sangat lentok gitu??? hahaha~   (^_^)


 patung turtle...masa ni Zafirah tak nampak lagi dia duduk atas apa....bila kitorang tunjuk kat dia terus dia takmo dah duk atas tu...wakakakaka~!


 "tatooottttt....tatootttttttt...!!"

"nanakk tuwunn...nanak tuwunnn...."

(-_-")


 memang kena berdukung je si Zafirah sepanjang dalam zoo...dah la bosau zoo Melaka ni oiii...paling semput bila jalan tu berbukit...pfftt! papa la yang semput...aku pegang handbag je...kui³~   papa yang lenjun lebih masuk zoo...Zafirah relekkk je...hahaha~  kitorang lupa bawak buggy...tapi...err aku ghase ada buggy pun bukan dia nak duduk dalam tu...mesti nak berdukung punya! adoyainyepun!  -.-'


 elephant....tengah mamam! baru Zafirah tau saiz sebenar cik elephant kannnn...kehkeh~


settle round tengok haiwan², kitorang lepak jap kat taman permainan...dekat dengan pintu keluar....saja amek napas jap...kejapppp je pun!


Dalam 2 jam kitorang dalam ni....
berbaloi ke??
erm oke laaa....
aku a bit disappointed sebab kebanyakan haiwan mentido and mendiamkan diri...
mungkin waktu petang memang waktu dorang tido/makan/berehat/bermalas²an...hermm~
masa on the way pi rumah makcik aku,
Zafiah bantai mentido...
keletihan tengok haiwan² agaknya...hihi~


akan datang, aku mungkin akan bawak Zafirah melawat zoo lagi...
cuma next time aku nak pi zoo negara pulak...
saja nak compare apa bezanya dengan zoo Melaka...
err next time tu maksud aku......
err........................................


unknown..............


tunggu Zafirah besar sikit lagi...
atau tunggu mood rajin datang...kehkeh~
insyaAllah....


 Terima kasih sudi membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015