Jun 28, 2013

Jom Lakukan Fart Exercise!

Assalamualaikum....

Favvy Zafirah sekarang suka nau melayan video Nodame Fart Exercise...video dari Korea kot...memang layan okeh video ni....hari² aku duk pasang video ni kasi Zafirah tengok...bukan aku yang suruh dia tengok....dia sendiri duk mintak suruh pasang video ni....sampai dah hafal lirik + step² menari bagai...pfftt!


video


Aku ghase Fart Exercise ni sangat sesuai dilakukan di rumah...untuk mereka² yang ada masalah membuang angin...atau yang terlebih kerap membuang angin....hahahaha~

Serius! Zafirah layan video ni sambil makan....pastu terus dengar poo poo...perghh!

Tak percaya?

Cubalah sendiri!! v(^_^)"



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Jun 27, 2013

Rindu Nak Ada Baby Lagi...EH! :p

Assalamualaikum...

Macam tak boleh kontroversi lagi je tajuk aku tu kan...bahahha~  :p

Petang semalam aku pi visit abang ipar aku....wife dia baru bersalin...anak nombor 2 yaw! anak yang sulung umur dah 2 tahun lebih....standard la kan jarak 2 tahun? dulu nak dapat anak first kemain lama tunggu...4 tahun katanya....tapi orang tua² kata, bila dah lekat yang pertama, yang seterusnya tu akan jadi senang gila nak lekat....wallahu'alam...semua tu rezeki dari Allah....syukur! ^_^




Biras aku ni bersalin kat Az-Zahrah, Bangi...baby girl...ya Allah comelllllllllll!!!! persis muka ibunya....yang sulung ikut muka ayah...second ni ikut muka ibu...oke lah tu...fair and square...gegege~  :p



Aku sejak dari dulu memang sukaaaaa peluk cium bau baby...wangiiiii! geram! setengah orang takut pegang baby baru lahir...lembut sangat badan dia....tapi aku belasahhhh! geram punya pasal...hahaha~  semalam, lepas dukung, cium² anak buah baru aku ni....tetibe datang perasaan rindu masa lepas bersalinkan Zafirah dulu...tapi bila pikir² balik,

"aku ni dah ready ke nak peknen lagi??"

"kalau apa² jadi kat luka czer aku ni macam mana??"

"sure ke luka czer ni dah betul² sembuh??"

ye disebabkan ai czer masa bersalinkan Zafirah dulu...macam² aku duk pikir sampai serabut otak aku....hahahaha~   walaupun ada je kawan² aku yang bersalin czer anak pertama, tapi selang setahun dah beranak lagi....elokkkk je....sihat wal'afiat...haha~  ermm tapi aku ghase biar lah Zafirah besar sikit baru bagi dia adik...lagipun aku muda lagi....relek² je dulu ye dak?? ngeee~

Standard orang kita bila tengok ada family terdekat duk tambah² anak, kompem akan ada soklan² cliche tempias kat aku...."korang bila lagi??"....aku yakin, especially hari raya sok, mesti bertubi² aku dapat soklan  gitu....

Annoying??

agak laaaaa...tapi mana mungkin aku dapat lari dari soklan² gitu....so dari sekarang sediakan benteng untuk menahan emosi annoying aku tu....muahahaha~

Sebaik² perancang adalah Allah s.w.t...doakan yang terbaik buat aku dan family...insyaAllah...  :)









p/s:  Zafirah dah pandai jeles bila aku dukung baby lain...ayakk! (-_-")


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Jun 26, 2013

Celebrate Birthday Ayah yang ke 52 @Black Canyon!

Assalamualaikum....

Birthday ayah aku sebenarnya jatuh pada 22 Jun...tapi hari Sabtu hari tu ayah ada event kat Kuantan...so terpaksa postponed celebrate hari Ahad...lokasi pilihan, restoren Black Canyon, AEON Setiawangsa, AU2...kenapa pilih tempat tu??? sebab pada hari yang sama kan ai ada gathering dengan geng² gojes...lagipun...aku yang nak belanja makan....so kuasa veto adalah di tangan aku! mihmihmih~

Aku deal dengan ayah aku by noon jumpa kat AEON....ekceli tak plan pape pun nak makan kat mana...kebetulan kat bawah Kidzoona tu aku nampak Black Canyon...terus suggest kat situ je...lagipun jerebu tengah agak kuat masa ni...tak kose nak merayau cari restoren lain....mak aku sorang je pernah makan kat Black Canyon, Alamanda...dia kata sedap....belasahhhhh! janji makan...prot kebuluq dah time ni....pfftt!  ^_^



Duckface lah sangat! aku tengah mengagah Zafirah lah time ni...hoho~  dak encem tu macam biasa sibuk main Candy Crush...pastu riak dengan aku tiap kali lepas satu level...cis cis cis!


Dari kiri, adik aku, mak, Zafirah bucuk dan besday boy!! *err boy??*  -.-'



Sementara tunggu food sampai, tok nenek Zafirah la duk melayan peel cucu melasak, membebel...favvy bebudak sekarang asal nampak gadjet mesti lajuuuuu tangan tu mencapai....atok tahan napas je la tengok cucu duk pegang henpon dia...jangan jatuh sudahhh! ngeh³~


alolo manja nya lahhhh cucu sorang ni haaa...cucu sulung katakan! lempang nak??? wakakaka~


okeh jom cekidaut menu yang kitorang order....siapa yang tengah pose tu...ehehh aku suggest toksah baca la entry ni...tunggu malam kang baru baca...kang TERbatal lak pose kang...ai takmo tanggung tau...ngeee~  :p



aku order chocolate blended...mabelesssss!! sampai sekarang teringin je lagi cokolat blended dia...sllurrppp!


hot tea for birthday boy! err rasa teh...patut ke aku evaluate kesedapan air teh?? (-_-")  
ayah aku memang tak suka minum air sejuk...tiap kali pi makan luar mesti dia order air panas...menjaga kesihatan sungguh....aku ni tah bila nak menjaga kesihatan tah...asek minum ais batu je...huhu~


lime fros untuk dak encem! sedap! bajet skill lah kan snap gambar cenggini...dak encem suruh! ngeh³~

Adik aku order ice lemon tea...tak mencabar langsung...! orang nak belanja makan kedai memahal order la air memahal/pelik² sikit...ice lemon tea baik pi restoren depan rumah tu haaa...lagi sedap! bahaha~  sebab tu la aku tak snap gambar air dia....tapi air besday boy pun tak mencabar jugak...hahaha~  dah nama besday boy...haruslah interfrem jugakkk! huehue~  :)

oke seterusnya manu makanan...yummeah!


tom yam pasta apa tah....pasta jenis berpintal tu....tak ingat pulak nama dia....sedapppp!! nikmat sungguh tahap kepedasan tom yam tu....adik aku cakap rasa sebijik cam tom yam secret recipe...sedap la kan?? hehe~


aa pasta gini la dalam tomyam aku tadi...cuma yang ni dried tomyam....ayah punya....sedap katanya....tapi ayah aku ni susah sikit nak mintak evaluate....sedap ke idak muka dia selamba je....so tak tahu tahap kesedapan dia tu macam mana....hahaha~   ayah aku makan memang licin....ayah jenis tak suka membazir...susah la tengok dia makan tak habis....baguihhh baguihhh...berbaloi belanja...ahaks! :p


ni untuk Zafirah...kononnya....rice dengan fried fish apa tah....sedap la jugak....menu ni tak pedas...tekak aku kureng sikit food tak pedas ni....  :)


untuk dak encem...macam nasi goreng ayam gitu....sedap katanya...licin dia makan....  :)


mak yang order...fried green curry rice ke apa tah...yang kaler ijo tu memang kari....mak aku tak suka sebab katanya banyak letak daun limau purut ke apa tah...tak ingat pulak....kalau korang jenis suka makan kari oke la menu ni....ikut tekak memasing lah ye...  :)


Menu adik aku tak amek lak gambar...hahaha  dia duk jauh sangat...dia order pasta apa tah...umpama pasta masak kicap....masak sendiri kat rumah lagi sedap...hahaha katanya lah....nasib dia makan habis...huhu~

Lagi satu menu aku lupa nak snap, ayah aku order fish cake...tak sedappp!!! rasa otak² tapi banyak nau daun² apa tah dalam tu...pastu agak liat....tak kena lak dengan piawaian tekak aku...maaf ye...  :)



Ni yang bestnya bila keluar dengan family aku, mesti mak or adik aku yang tolong melayan sang puteri di meja beradab...mama boleh concentrate makan dengan nikmatnya! muahahaha~  

Selalunya dak encem habis makan dulu dari orang lain...lepas dia habis makan, dia la yang sambung melayan sang puteri....mama macam biasa makan kalah pengantin....kunyah patplohpat kali....ikut sunnah katanya....oh itu juga salah satu rahsia kurus ai walaupun makan banyak.....kunyah lama²....sekian terima kasih! (^^,)



Makan dalam 4-5 suap je pung! pastu nak mainnnnnnnnnn! grrr~   tengok mata tu dah sembab...anak orang lain aku nengok dah selamattttt belayar di alam mimpi....Zafirah??? hehh~  letih duk dodoi² selawat nabi...dia lentok kat bahu kejap je....pastu nak main lagi...grrr~

Dan disebabkan Zafirah makan nasi ciput gila....rasa sayang lah makanan berlebih² tu....ai is tak suka pembaziran...bila kita selalu membazir terutama makanan, rezeki susah nak masuk nanti....wallahualam.... makanya ku gunakan magik prot raksasa ku untuk menyelesaikan masalah pembaziran tadi....pfftt!



haaa kaooo! settle 2 pinggan aku bedal....cuma nasi tu tak larat lah aku nak kasi licin....sobsob~  maafkan saya nasi....


Secara keseluruhan aku sangat puas hati dengan food kat Grand Canyon! service pun bagus...masa bayar tu staff dorang siap tanya lagi if ada yang tak puas hati pasal meal dorang....thumbs up! aku suka service gitu....sebab dengan cara tu ko boleh repair apa yang kurang....

Total aku kena bayar dalam RM130 gitu (kurang lebih)....sekali sekala...oke la....bagi aku, apa lah sangat nilai RM130 tu banding dengan total duit yang ayah dah keluarkan sepanjang besarkan aku....when comes to family, aku memang akan sentiasa usaha untuk berikan yang terbaik walaupun hanya belanja makan....dorang memang tak minta....tapi aku buat untuk kepuasan hati aku sendiri....  :)

Happy 52's birthday ayah! semoga terus dimurahkan rezeki melimpah ruah, dikurniakan kesihatan berpanjangan dan diberkati oleh Allah dalam apa jua yang dilakukan....amin~

hugs and kisses! xoxo~  ^_^




 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Jun 25, 2013

Gathering Mommy Gojes!

Assalamualaikum...

Ahad lepas aku join gathering group mommy gojes....ekceli group ni ditubuhkan khas untuk blogger yang bergelar mak/mama/umi/ibu...eh senang cite kalau ko ada anak + blog boleh la join group ni....  :)

Ikutkan dah banyak kali dorang ni ber-gathering...ala macam bila ada mommy yang buat besday party anak ke, qiqah anak ke, aa gathering kat situ je lah....tak pun jumpa kat mana² mall ke...tapi satu pun aku tak pernah join....bakal menteri gitu asek busy manjang...  :p

Kali ni punya gathering tah kenapa aku bersungguh sangat nak join...rasa rugiiiiiiii lah kalau tak dapat join...maybe sebab tengok list yang akan hadir agak meriah...tu yang lagi membuak² perasaan teruja untuk ber-gathering...ye aku tau ayat aku agak poyo di situ...kehkehkeh~

Plan asal, admin set venue kat Taman Layang², Selayang...tapi kan tiba² lak jerebu melanda....sebagai parents yang prihatin dengan kesihatan anak², ramai² pakat mintak tukar venue ke indoor....so last minute plan, hari Sabtu baru admin confirmkan venue at Kidzoona, AEON Setiawangsa, AU2....syukur sangat dengan pertukaran venue sebab hari Ahad tu memang teruk gila jerebu! MasyaAllah...kesian anak²  :(




Aku sampai sana dalam pukul 10am gitu (kurang lebih)...sebab dalam plan cakap berkumpul pukul 10am...konon kann....kahkah~  lagipun dari Bangi ke Setiawangsa tu bukan jauh nau...jalan pun tak jem...tu boleh sampai cepat...pastu aku macam segan gila nak bertegur sapa dengan mommies gojes lain....dak encem yang bagi arahan suruh aku beramah mesra...tu pun agak berpeluh gak ketiak aku nih...nebes punya pasal....bahahaha~

Bukan apa, aku ni jenis pelupa sikit....takat borak kat FB, chatting macam kenal sangat...bila jumpa depan² aku jadi blur...bila dorang sebut nama baru aku cam dorang sapa...aa gitu...kenal by nama...tapi not by rupa...mahap lah ye....penyakit ai ni memang tak jumpa lagi ubatnya...kui kui kui~   :p


 sebelah kiri tu, Iman...anak dara Yumie...aktiffff! tak tau macam mana Yumie marathon hari² dengan anak dia....kompem fit mama Yumie ni....kihkih~  


First time hangkut Zafirah masuk Kidzoona....mula² tu seronok la dia duk main² ....bila dah ramai anak² gojes terjah masuk terus dia jadi takut....bergerak setempat je...kalau nak jalan mengharungi orang ramai disuruhnya mama papa dukung...takmo jalan sendiri....erm Zafirah mendemam masa ni....sebab tu kot moody manjang...ko akan perasan semua gambar² Zafirah dalam entry ni nan ado yang senyum...semua masam mencuka...hehh~  -.-'


 baby boy tu anak Leenda....ensem oii! ramah pulak tu....kemain dia nak berkawan dengan Zafirah tapi anak aku buat dekkk je...nak lari lagi ado! haiyaaa~  -.-'


 suka tau usha orang cenggitu....haishh~   tu belakang tu sis Aini membantu anaknya menjadi engineer...EH!  :p


 Zafirah the builder...bakal engineer dalam keluarga kami...insyaAllah   :)


 1...2...3....weeeeee!!
eh sama pulak kaler gelongsor tu dengan baju Zafirah...ngeee~  


 "mommy aty cakap menan ni boleh asah skill menulis..."


naik car...papa tolong tolak...hikss~


Zafirah dan papa~


Letih jugak la melayan si anak main dalam Kidzoona ni....aku yang berpeluh lebih! Zafirah relekkkk je...cisss~   sebenarnya idak la banyak nau mainan dalam ni....tapi sebab bebudak especially yang baru dapat kaki ni sebok nak berjalan hulu hilir...kita pulak kena pimpin dia melasak...tu jadi mengahhhh!

Tapi mengah² pun daku tetap enjoy sebab tengok anak² orang lain aktif ya Allah geramnyaaaa...semua comel²....rasa nak peluk sorang², gigit pipi sorang²....gegege~  aku tak amek pun gambar anak and mommy gojes lain sebab snap gambar pun pakai henpon je...lupa lah nak bawak kamera mahal tu...wakaka~  snap pakai henpon ni tak feel sangat nak snap banyak²...bagi aku laaa....aku pun duk mengharap ihsan bakti orang lain tuk share gambar kat group je...huhu~  :)



oh ada jugak sesi bertukar² hadiah....aku beli hadiah Sabtu malam...gila last minute...nasib lah kat Bangi bersepah kedai baby...aku main rembat je mana yang aku rasa menarik...yang boleh pakai lama...hehe~  hadiah aku tu nombor 13...harap mommies yang terima hadiah tu suka lah ye....blur sangat nak mencarik hadiah sebenarnya...  :)


aku dapat hadiah bernombor 8....hadiah apa?? tu nanti kita cerita lain entry...kihkih~  :)


group photo! say cheeseeeeeee!!


kami tau kami gojes....mihmihmih~  :p


ni pulak geng bapak² gojes yang sporting habis hangkut binik² gojes ber-gathering...pastu tolong jaga anak sambil snap² gambar sementara binik² bergosip...kehkeh~  mereka lah tulang belakang group mommies gojes...mekaseh...mekaseh!  ^_^


lepas sesi group photo, tukar² hadiah, ada sesi memotong kek besday Qaleef Eeman...anak Aty....aku tak stay lama masa ni...lepas nyanyi lagu besday terus salam, laga² pipi semua orang...ada hal lain pulak lepas tu...ramai cakap kek Qaleef sedap...oke mengidam tiba²...sobsob~  


Oh mekaseh Aty bagi gift yang super best! belum guna lagi...nak tunggu pindah rumah baru guna...hihi~  :)

Apa² pun aku sangat puas hati dapat join gathering gojes kali ni....rasa tak puas berkenalan dengan semua orang....sebab sibuk melayan anak yang mendemam bagai...jeles tengok korang yang bergosip² bagai...haihhh~  tunggu lah next gath....akan ku pastikan aku join sekali bergosip dengan korang...muahahaha~

Geng gojes rock yaw!! hugs ketat²!  \(^__^)/



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Jun 21, 2013

Mentang² Uncle tu Macho...kemainnnnn!

Assalamualaikum....

Malam tadi ikut dak encem tengok pra-tonton filem MIG...dak encem dapat tiket under media...media lah sangat kan....blog pun dah bersawang...puiii....hahaha~  ikutkan setiap kali MIG buat pra-tonton, dak encem mesti akan di-invite sekali....tapi aku jarang lah nak ngikut....sebab dorang buat hari bekerja....kalau buat kat Alamanda oke lagi....tapi selalunya dorang buat kat Sunway Pyramid....bagi aku jauh la....baik aku berguling² atas katil kat rumah dengan Zafirah....lagi syiokkk! muahaha~

Tapi kadang² aku join je dak encem pi pra-tonton....sebab risokan laki....ramai nau awek cun kat situ especially retis² ni....dah la cun, seksi lagi....kahkahkah~  *motip??*  :p

Filem terbaru MIG ni tajuknya 1 Lawan 1...cerita action...menarik gak cite dia....biasanya aku memang tak suka sangat filem² MIG ni....cliche dan bosan...tak kena dengan jiwa aku agaknya...nasib baik filem 1 lawan 1 arahan Piere Andre ni best! :)

Nak dijadikan cerita, before masuk panggung, kitorang yang dapat invitation under media ni, bukan blogger ye, media *eksyen sangat!*  dapat masuk satu bilik khas di mana retis² semua ditemuramah dan berfotografi....part jumpa retis tu aku tak heran sangat....part paling best ialah dalam bilik tu disediakan makanan!! yahooo! jimat duit makan malam...kahkahkah~  :p

Since dak encem dah selalu sangat join event MIG, ramai lah staff² MIG yang kenal dia....salah seorang nya uncle Azhar....Zafirah la panggil dia uncle...aku panggil dia adik je....mihmihmih~  *padahal aku tak sure pun umur dia berapa...tah tah sebaya...perasan tua pulak kannn :p*




Mula² Zafirah takmo pun kat Azhar ni....pastu si Azhar men rembat je anak aku, pastu bawak lari....tapi idak pulak Zafirah menjerit ke hape kan....agak kehairanan di situ....  O_o



Lama jugak dia menepek kat uncle Azhar....sampai aku hulur tangan dia buat dekkk je...hamboihhhhhhhhh! nampak laki dahi licin terus behave, sopan santun....ikut perangai sape tahhhh....bahahahaha~  kalau aku yang mendukung kompem terlonjak², terjerit², mintak turun nak berjalan....memacam! -.-'

oh FYI, si Azhar ni dah berumahtangga....tapi belum ada cahaya mata lagi...insyaAllah ye dik...amek aura Zafirah dulu...kekekeke~   aku ghase kalau binik dia baca entry aku ni kompem vangga tahap dewa...haruslah kan....aku pun vangga jugak kalau orang cakap dak encem tu macho....tapi sambil letak tangan di dada, mata ke atas....lalalalala~  :p

Tapi aku perasan pe'el budak perempuan memang lebih sukakan laki and vice versa....kan?? standard la Allah memang ciptakan manusia sebegitu rupa...so normal lah sikap anak aku ni kalau dia lebih sukakan orang laki mendukung dia berbanding orang perempuan....

Tak percaya??


nah!


buktinya!




KAHKAHKAH~



tu je nak cerita...


BYE! \(^_^)/











p/s:  Esok Sabtu....cuti...yey! yey!

p/s:  Kat Puchong dah mula nampak jerebu....Bangi takde lagi....riso bawak Zafirah keluar....hehh~



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Jun 20, 2013

Breakfast Tart

Assalamualaikum....

Dah dua hari berturut² bekpes kuih tart...bukan tart nenas....tapi coklat and cheese tart...yummeahh! ^_^




First time makan coklat tart....rupa macam menarik...tapi rasa kurang enak...muak lagi ada...makan satu, terus tekak sebu, tak lalu nak sumbat benda lain dah....mungkin sesuai untuk mereka² yang mahu kontrol nafsu makan....muahahaha~  :p




Yang ni semua orang kenal...blueberry cheese tart...feveret daku sepanjang zaman...nasib baik harganya mahal...sebijik saiz besar biasa orang jual RM2.70 gitu....ce kalau sebijik ni harga RM1...hari² aku bedal cheese tart sampai muntah cheese tart baru berhenti memborong...bahahaha~  :p

Dua² tart ni aku beli kat PKNS Bangi...kat restoren sebelah kepci tu....lama dah aku aim nak beli tart² ni especially coklat tart....aku ni kalau dah mengidam kalah orang mengandung....tapi time peknen idak pulak aku mengidam macam²....aihh pelik nafsu aku nih....hahaha~  :p

Ada jugak orang jual cheese tart saiz comel², yang boleh makan sekali ngap je....memang tak muak makan tart kecik² tu....cuma tak perasan berapa banyak lemak cheese yang dah masuk dalam perut....ngeee~


Korang....minat dak makan cheese tart?  :)









p/s:  tart nenas pun favvy aku jugak...biasa musim hari raya baru nafsu melantak tart nenas tu datang...kalau hari biasa macam tak feel nak makan tart nenas...haha  pelik kan selera aku nih? ada musim bagai   :p


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Jun 19, 2013

Zafirah di Sebalik Cermin~

Assalamualaikum....

Hari ni hari Rabu kan?? Wordless Wednesday kononnya....lagipun aku tengah kering idea nak update blog...wakaka~  tapi nak jugak update....sebab kesian kat korang asyik baca entry sama je *ecece*  :p

Moh layan Zafirah dengan ekspresi² mukanya....hehe~











Tu lah dia Aimy Zafirah...suka nau buat macam² ekspresi muka....tau la comel....ce kalau mama buat muka² gitu...hahahaha~  pitammmm! :p

Masa ni tengah melawat tapak...rumah MIL tengah rancak di-renovate-kan....papa je yang turun padang berbincang dengan kontraktor...aku dengan Zafirah duk diam² dalam kereta sebab tapak construction kan banyak habuk/debu....tak elok untuk bebudak gitu...tapi duk dalam kereta idak la diam mana Zafirah tu....tu aku saja bukak tingkap...kemain dia menjerit² panggil 'papa...papaaaaa!!!' 

bosan agaknya duk dalam kereta lama²...huhu~


eh pendek je entry??

oke la...tak letih baca...kejap je dah khatam! bahaha~

kbai~!  (^^,)



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Jun 18, 2013

Zafirah di Houz Depot

Assalamualaikum...

Weekend lepas aku bawak MIL pi Houz Depot kat area Sogo tu...sebab rumah MIL tengah renovation sekarang....saja la kan tengok² barang rumah yang comel²....kitorang pi survey cuci² mata, amek idea je dulu....takde beli pape pung!

Standard kalau shopping dengan dak encem memang dia TAKKAN terus beli...mesti survey lapanpuluhlapan kali atau sampai dah habis terjah semua kedai seluruh lembah Klang atau sampai binik dia dah mula bersuara, "kalau nak survey lagi, u pi sendiri...ai takmo ikot...!"

muahahaha~  sekali sekala boleh la guna ayat psiko gitu....senjata rahsia....kalau guna selalu ada jugak aku yang sakit telinga dengar beliau membebel...grrrr~

Nak dijadikan cerita, Houz Depot tu kedainya amatlah luas! ko tau kan dak Zafirah tu baru dapat 'kaki'?? bila nampak kawasan luas gitu kemain dia nak merayau hulu hilir...tapi dia bukan nak jalan sendiri....sibuk nak pimpin tangan mama....grrrr~

Ada banyak tingkat Houz Depot ni ghopenye...aihh jenuh mak jemah melayan anak kecik yang melasak! terasa lemak², kalori dalam badan dibakar dengan meriahnya...pffttt~

Masa kat tingkat 1, tempat lighting, toilet-ware, pintu², kithen-ware tu, dorang ada sediakan bakul.... Zafirah dan bakul memang tak dapat dipisahkan! (-_-")





Selamba dia je pi usung bakul tu hulu hilir...bawah tu ada roda, lagi senang la dia nak usung...hehh~  panjang sungguh akal dak kecik ni....kalau kat rumah dia pi usung bakul² baju...bukan bakul kosong tapi bakul yang penuh berisi baju....nasib baik comel okeh!   :)




Lepas ngusung bakul, masuk dalam bakul  (-_-")   adik ipar aku punya keje lerr nih! seronok kemain Zafirah dapat menan baru katanya....



tak dapat menan race car, naik bakul pun jadi lahhhhh!! :p




oh gambar ni aku saja letak....ko tengok harga tu??? siap ada warning, "nice to see nice to hold, once broken consider sold!"  ewahh....sebab tu aku tak duduk atas tu....letak Zafirah je...berat Zafirah tak sampai 10 kilo pun! so mustahil la 'broken' kan....muehehe~   kalau broken jugak nampak nau takde kualiti....ngeh³~



Sofa ni boleh goyang²....sebab tu dia nak duduk situ....ce kalau sofa biasa je....kompem dia nak terjun! grrr  bikin longgar jantung aku ni hehh~

Lebih kurang 2 jam aku round² cuci mata dalam Houz Depot....keluar je kedai aku terus ajak dak encem pi makan! padahal before gerak pi KL tu memang dah makan pun...makan nasi lagi....hahaha~   tenaga dah banyak habis oiii exercise bersama anak tersayang! haruslah melantak...melantak...melantakkkkkk!! berbulu telinga dak encem dengar bini asyik mintak makannnnnn jek....kehkehkeh~  ^___^

Dah...tu je aku nak cerita...hahaha~


kbai~!  (^^,)




 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015