Apr 30, 2011

Giveaway yang DIPAKSA!! grr~

*minta halal ye My, ai tukar tajuk GA kamu ni..hihi~




Nampak tak gambar tu?? kenal tak?? tak kenal?? aku pun tak kenal...KAH KAH KAH~   oke aku tipu...itu ialah My...seorang gadis yang telah memaksa aku join GA beliau yang pertama...hamboihhh...elok je aku komen suruh dia panjangkan tempoh contest takut aku tak sempat nak join sebab nak kahwin *tarik nafas jap...hembus nafas...oke sambung balik*  terus dia paksa aku join GA dia before aku cuti...grrrr~


Paling tak tahan siap tag dak encem sekali...bahahaha...fine! fine! ai join ni...pffttt~  oh sila klik gambar untuk ke blog penganjur ye... ^_^


hurm hurmm...pesanan buat My, entry ni merupakan entry autopublish since ai pun memang tak online sepanjang cuti kahwin ni...entry ni ai type hari Isnin lepas, jam 3:12PM oke!! huh! diharap My datang ke kenduri kitorang, bawa hadiah besar² tau!! eh jap...aku rasa syarat giveaway suruh cerita pasal blog penganjur, bukan pesanan khidmat masyarakat...bwahahaha kira halal lah My!!  =P






Hadiah² GA di import khas dari Ho Chi Minh..selamat berhoneymoon eh ber-holiday ye cik My..!! kitorang ni tak layak nak pergi oversea sebab tak bayar duit ptptn...duduk je diam² dalam Malaysia! bahahaha~ =P


Tahniah sebab berjaya anjurkan GA pertama...semoga terus sukses dalam dunia blog...mmuaahhsss! (^^,)


Mangsa tag::

1)  Tasha

2)  Pembawa Wacana


weh aku tengah cakpong cakpong ni...boleh tak wakilkan sesiapa tolong bagitahu dorang untuk jawab tag ni?? kui kui kui...masehhhh! jasamu dikenang! v(^_^)"



Apr 29, 2011

Kenali Lelaki Dari H.A.R.T.A nya~

 ~gambar sekadar hiasan~



Hari ni takde mutiara kata or tazkirah...tak sempat nak cari bahan...
ecehh macam lah selama ni aku buat research segala...haha~   =P


Aku just nak share satu quotation yang aku copy dari blog Hanis Zalikha....hehe...
mintak halal lah ye cik hanis v(^_^)




"Best way to know a woman is to be with her when you're poor...

Best way to know a man is to be with him when he is RICH !!"


quote dari Hanis Zalikha..





siapa setuju sila joget macam saya!! bwahahahahaha~   v(^^,)




Faham tak maksud tersirat ayat tu??? hah??!! tak faham???!! grr~  pergi tanya Hanis Zalikha ...!! lalalalala~  v(^_^)














p/s::  entry ni autopublish je derr...by the time korang baca entry ni, aku tengah bersiap² untuk diijabkabulkan...pfttt~  apa la agaknya perasaan bergelar isteri orang ye...erk! i.s.t.e.r.i?? *pitam!*  @_@    doakan semoga perjalanan majlis kami lancar..semoga lidah dak encem tak kelu tiba²  *risau*  >_<


Apr 28, 2011

Hadiah Sebelum Kenduri...pffttt~



Hadiah-hadiah tu aku terima dari hari Selasa lepas...ada dari kawan mak aku, dari lecturer aku dan yang paling mengharukan jiwa raga ialah hadiah dalam sampul surat kaler coklat tu...pemberian seorang sahabat blogger yang aku agak kagumi...CIK NABILAH dari APA KATA HATI...terima kasih sangat-sangat nabilah!! sayang kamu ketat-ketat!! (^^,)


Aku tak buka lagi hadiah-hadiah ni...tunggu lepas kenduri baru buka...tak surprise aa buka awal-awal kan...muehehe~   =P


Hari ni hari TERAKHIR aku bergelar anak dara...wallaaweyyy...perasaan?? kosong! bahahahaha...kazen aku pun pelik tengok aku relek je kat rumah...tak macam orang nak kahwin pun...hihi~


Malam ni dah start sibuk dengan persiapan...sedara mara semua datang malam ni...doakan perjalanan majlis kami sempurna ye kawan-kawan...especially dak encem tu..jangan dia gagap eh gugup sudah! grrr~



Jemputan Walimatul Urus YanaMIB

~klik gambar untuk lebih jelas~


Dengan ini saya, YANAMIB ingin menjemput rakan² yang jauh dan dekat ke Majlis Perkahwinan Saya dan Ujang9897


Pada : 30/4/2011


Lokasi :Dewan Pusat Latihan Perindustrian dan Pemulihan (PLPP) Bangi, Jalan Sungai Merab, 43000 Kajang, Selangor.






comel kan bunting ni...?? hihi~  =P











p/s::  malam ni kutepek inai tebal² di jari jemari ku...yeayy~  ^_^


Apr 27, 2011

Hiasan Meja Beradab~


MMS dari Mak Onga...

dia kata bunga ni nak letak kat meja beradab nanti...phewww~

100% buatan sendiri hokay! v(^_^)

 Tapi tak tahu la belah mana nak letak bunga ni...haha...

tunggu aje hari Sabtu nanti...*wink wink*




mood::  excited + nervous = gila!! @_@








p/s::  hari ni aku dah start cuti...makanya sesi berblogwalking adalah terbantut selama seminggu kurang lebih...jumpa korang kat kenduri aku nanti yeh...yang tak dapat datang tu, kome tunggu je lah update dariku...ecewahh~  peace no war! v(^___^)"



Apr 26, 2011

Hiasan Meja Makan~



Buku menu...
Idea dari Mak Onga...well beliau ialah wedding planner aku *wink wink*
One side letak senarai menu untuk kenduri *banyak jugak la menu aku sebenarnya...muahahaha~*
Lagi satu side letak gambar² pre weds...pheww...meletop kaooo!!
Cantik kan?? cepat cakap cantik!! grrr~


Buku menu ni akan diletakkan di setiap meja makan tetamu...
Keliling buku ni akan ditabur dengan kelopak² bunga sakura...wow! *bayangkannnn~*


Bakal² pengantin yang mahu tiru idea ni, sila lah menghadirkan diri ke majlis saya pada 30 April 2011 di Dewan PLPP Sg. Merab, Bangi...hari Khamis nanti baru aku publish map ye...hehe~  ^_^














p/s:: gila la entry aku sekarang semua pasal persiapan kahwin je...annoying tak??  =P


Soalan Cepumas Dari Adik~



Adik::  kawan² awak tak buat wedding shower untuk awak ke??


Aku::  erm tak...rasanya dorang tak tahu kut wedding shower tu apa...HAHAHAHA~ 


Adik::  oh dorang bukan jenis yang eventfull eh...


Aku::  ye lah kot...




ehehh aku pun tak pernah terfikir pasal "shower²" ni...tapi aku tau la menatang "shower" tu apa...BUKAN mandi derr...ish...sengal jugak korang ni...itu lah pentingnya english education!! *bak kata usop wilca*  =P  oke oke, kepada yang tak tahu wedding shower tu apa, boleh baca kat SINI~  ^_^


Semalam Su baru tanya aku nak buat wedding shower ke tak...haha...tapi sebab dah tak sempat nak planning apa², yelah lagi 3 hari je bai aku nak kahwin, so aku ingat nanti buat baby shower je la yeh...doakan rezeki aku murah, boleh dapat anak kembar tros! weehuuu~  \(^_^)/


err wahai kazen², kome takmo ke buat wedding shower untuk teman?? lalalalala~  *lempangssssss*  v(^____^)"



Apr 25, 2011

Door Gift~



Kotak-kotak door gift dah siap dibungkus oleh my beloved cousin...
aku sendiri tak sangka beliau mampu membungkus door gift...
siap letak reben lagi pada kotak...caya lah! pheww~  =P


Semua door gift sekarang berada di rumah Mak Onga (makcik aku) di Ampang...
maybe hari Khamis or Jumaat baru dihantar ke Bangi...
erk counting...counting...grrr~


Lagi 4 hari je?? adeh~
*stress tiba²*  T__T



Akhirnya kau Ku Miliki~


Terima kasih dak encemku sayang...walaupun surprise u tu sangat annoying rasa nak lempang² je, tapi ai suka sangat u dah belikan kamera idaman ai ni...yeayy! \(^_^)/


Ramai yang suruh kitorang beli D90 and segala yang mahal² tu...hei kitorang punya bajet 2 ringgit je taw!! mana mampu beli camera yang berharga 4 ribu!! grrrr~  =_=  *siapa percaya bajet 2 ringgit memang gila...lalala~*





Sepatutnya kamera ni kitorang jadikan hantaran, tapi atas sebab tertentu makanya tak jadi nak bagi hantaran...baca entry ni untuk tahu kenapa~


Teruja nyah dapat slr...tapi sumpah aku TAK RETI guna!! kah kah kah~   kena berguru dengan mizz Su lah...boleh kan Su?? hekhek  =P


Lepas ni pergi gathering ke holiday ke dan yang paling utama sekarang ialah honeymoon!! boleh la posing² dengan bergaya...auww~  makin banyak la gambar aku tepek kat blog lepas ni...weeeee~   ada yang sudi jadi model ai?? hihi~  ^_^


Apr 23, 2011

Muka Aku Ada Rupa Artis...?? phewiiittt~



Ana Dahlia??!! omg! siapakah beliau?? artis baru kah?? memang tidak ku kenali...dengan pantas jari-jemari search wajah Ana Dahlia di Google...hehh~  ada ke dia kata muka aku iras² Ana Dahlia?? puas dah aku belek-belek gambar kitorang...tang mana yang sama pun aku tak pasti...yang aku tahu muka aku ni iras² Erra Fazira jew...KAH KAH KAH~  *pitam!*


oke la mungkin ada persamaan sikit....kotttttt...ngehhh~  adakah ini bermaksud aku juga bakal menjadi artis suatu hari nanti??? pfftttt~  *pengsannnnnnnnnn!*


Untuk mengetahui kisah lanjut, sila klik >>SINI<<











p/s::  dak encem tak tahu lagi pasal ni...tunggu dia komen apa...hikss...aku pasti beliau sangat berbangga mendapat bini yang mempunyai wajah selebriti...weehuuu~  *lempangggggggg!*  =P


Apr 22, 2011

Tilam Honeymoon~


Semalam kedai perabot baru hantar tilam yang aku dah order dari minggu lepas...pheww...lagi 7 hari nak kenduri baru settle katil + tilam baru...orang lain sebulan awal dah beli katil baru...ish ish ish  biasalah kerja last minute kan...bila dah kelam kabut baru terasa debaran nak kahwin....huhuhu~  =P






Kitorang pilih katil jenis divan sebab tahan lama berbanding katil kayu...beli kat kedai perabot biasa area Bangi je...dekat dengan rumah, kos penghantaran pun free...more, tak perlu risau kena tipu or service lembab, sebab anytime boleh chase diorang...ye lah dah dekat kan, kalau ada masalah, kita bako kedai deme!! miahahahaha~  v(^___^)"


Tapi aku belum rasmikan lagi tilam ni...cadar pun tak pasang lagi...tengok lah petang or malam ni kalau rajin aku pasang la cadar...tak pun tunggu weekend je...ngee~   oh cadar pun haruslah yang baru...kitorang beli kat Sogo time tengah sale [baca sini]...dah macam mak-mak shopping cadar...grrr~


Patut ke aku rasmikan tilam ni before kahwin?? or tunggu lepas kahwin baru tidur atas tilam ni?? bwahahahaha  statement tak menahannnnnn   v(^____^)"


Mutiara Kata (Part 4)



Janganlah menjadi begitu masin..
sehingga orang meludahmu..

dan janganlah pula berlaku terlampau manis, 
sehingga mereka menelan dirimu
begitu saja...



"Be a Rose which gives fragrance
even to those who crush it"




Apr 21, 2011

Aku Pun Kena Pilih Sorang Artis Untuk Dipuja Juga kew?? --'

Dak encem fanatik dengan Heliza Helmi...aku fanatik dengan siapa?? dem! =__=


"weh yana aku rasa ko pun kena cari sorang artis untuk dipuja jugak la...."


aaaa lebih kurang gitu la statement Diana...kehkehkeh...


erm erm...ekceli ramai je artis lelaki yang aku minat...tapi takde la fanatik macam memuja gitu...cuma kadang² TERmasuk dalam mimpi di malam hari...hohohoho~


Antara jejaka yang menjadi pujaan hatiku::





1) Cam Gigandet

Beliau ada berlakon dalam cerita The Twilight, Burlesque dan The Roommate...^_^


 6 packs babe! phewww~


dari mata turun ke hati...pengsannnn!~




2) Johnny Depp

Kalau korang tak kenal jejaka HOT ni korang memang gila!! sila terjun sungai Kelang sekarang!! bahahaha~  =P


senyuman menawan kalbu...urgh *pengsannnnn*


OMG!! pengsan laghikkkkk!! nasib baik lantai opis ada karpet...lalalala~  =P





3)  Taylor Lautner

Walaupun beliau budak tak cukup umur tapi ai tak kisah nyah...cinta itu kan buta  =P



cuba kau kira berapa pack kat perut dia tuu???  *pengsannnn~*





oke cukup lah 3 orang...ramai² kang semua kaum perempuan pengsan depan PC masing²...bahahaha~


korang perasan tak apa persamaan jejaka² yang aku minat kat atas ni???
tak perasan??? hehhh fine!


Diorang semua TAK SUNAT lagi weiiiii!!!
KAH KAH KAH~  *gelak guling²*



oke oke...dah dah....jangan ghelak lebih² nanti malam² menangis  =P


err sekarang nak fikir artis lelaki mana yang best tapi dah SUNAT!! grrrr~   O_o'









1)

TOMOK??!! omg! beliau nak kahwin 1 Julai ni...lagipun beliau tak pernah reply tweet aku...huh! REJECTTTTTTT!!!~






2)
ASHRAF SINCLAIR??! gulp...beliau dah jadi bapak!! tak baik kacau rumah tangga orang~
REJECTTTTTTTTTTTT!!!~






3)
ASHRAF MUSLIM??

oyeah oyeah! perfect choice!! muahahaha~  kalau dapat jadi adik ipar pun jadik la nyah!! ai like you so damn much!! bwahahahahaha~  =P




Sejurus ai publish entry ni, terus post link ke twitter Ashraf Muslim...lalalalala~  *wink wink*







Korang pula minat artis mana?? ce cite ce cite  (^^,)

















p/s::  dah settle planning untuk honeymoooonnnnn!! yeahooo...8 hari je lagi ni babe!! huwawawa  suspen suspen...ya Allah, permudahkan lah segala urusan kami...amin~ 


Jemput Makan Semua!!


 Hari ni breakfast mee goreng + telur mata






Disulam pula dengan air chocolate Dutch Lady...

tekak melayu + tekak western...meletop!! =P


kekenyangan....buurrpppppp~

Alhamdulillah~





korang breakfast apa hari ni??  ^_^



Apr 20, 2011

Padah Memberi Password Blog Kepada Pasangan!!

~gambar sekadar hiasan~




U::  sayang...sayang...ai dapat hadiah sebab jadi followers ke 100 untuk blog ******


Y::  yeke?? congratz...rezeki tuh...


U::  ehehh...tu lah..masa ai masuk blog dia, ada 98 followers je...


Y::  owh then you refresh banyak kali la ye nak tengok followers dia bertambah ke tak???


U::  hikss tak lah...ai log in yu punya blog, then ai follow budak tu guna account yu...lepas tu ai follow pulak guna account blog ai...jadilah ai followers yang ke 100...WAHAHAHAHAHA...bijak kan ai??


Y::  @%#^&*!!





Sila jangan contohi budak gila bernama U itu...sangat mental ai tell yu...hahahaha...nak lari jauh² sebelum kena lempang laju-laju sebab buat entry menghina dengan kejamnya...KAH KAH KAH~   v(^____^)"



Cik Yana as in Aunty Yana =P


Jumaat lepas, 15 April jam 11pm lebih sikit, lahirlah seorang hamba Allah yang sangat comel...Aisya Syakira nama diberi... congratz Kak D and Yayie...patutnya due 2 Mei nanti..tapi awal 2 minggu pulak dia keluar...nak tolong mama dia masak kut...tu keluar awal...kehkehkeh~  =P






Aisya is the first baby for Kak D and Yayie...dorang nikah 30 April 2010...aku nikah 29 April 2011....parents aku pulak nikah 14 April 1985...birthday adik aku and makcik aku juga pada bulan April...so does Aisya....well kitorang memang suka bulan April...so kepada kazen-kazen yang lain, sila menikah bulan April jugak ye...weehuu~  v(^___^)"





Subhanallah...comel gilaaaaaaaa Aisyaaaaaaa!! pheww...suka sangat dapat pegang Aisya...lembut je..hiks...bau baby adalah sangat wangiiiiiii..suka! suka!  ^_^



Aisya juga merupakan cucu pertama dalam keluarga belah mak aku....kira anak sedara aku yang pertama lah ni...cousin² belah ayah aku pun belum ada yang kahwin lagi...aku ni laaa cousin yang pertama nak kahwin...dah gatal kan...kena lah kahwin cepat!!  =P





parents Aisya Syakira, Yayie and kak D....my beloved cousins! muka Aisya ikut muka bapaknya yang semakin hari semakin gumux! teman bini makan katanya...puihhh~  yelah tu  =__=



Nanti bila Aisya dah besar nak suruh dia panggil aku cik Yana or aunty Yana?? kita mesti nak forever young dan moden kan...bahaha~   Mak aku pun excited dapat cucu sedara...maknanya aku kena honeymoon cepat² la yeh...?? KAH KAH KAH KAH~   kita nak honeymoon kat mana ni dak encem?? takkan kat rumah jew?? grrr~


Korang pun mesti excited kan dapat anak buah/anak sedara?? hihi~  ^_^


Apr 19, 2011

Musim Macaron la Pulak~ =_=

Ini ialah Red Velvet cupcakes~


Kalau dulu aku kecoh gila melantak Red Velvet, kali ni nak kecoh makan Macaron pulak...hehe...macam² jenis makanan sekarang...baru lah western kan...bahaha~  =P


Macam biasa lah benda ni aku dapat tau pun dari Diana...beliau umpama piring Astro dalam hidupku...segala informasi terkini aku serap dari kepala beliau....kah kah kah~  =P





~ini ialah Macaron~


Yang ni BUKAN mak aku buat...dia masih belajar macam mana nak buat Macaron...leceh rupanya...huhu~  no wonder harga pun mahal...seketul yang cinonet tu dah RM2 *pengsannnn!*  kalau red velvet, satu cup tu RM2.50...pengsan jugak! @_@


Mak, cepat lah belajar buat macaron...nanti kita pulak buat bisnes jual macaron...kehkehkeh~   macaron ni agak manis...makan seketul tu dah muak...aku lebih suka melantak Red Velvet..nyum nyum~  ^_^


Korang dah try rasa Macaron?? apa pendapat uols pulak?? hihi~  ^_^













p/s:: nak balik awal hari ni...nak amek baju sanding kat Jalan TAR...kali ni takmo tayang kat korang...baju nikah aku tayang awal² sebab korang bukan tengok pun aku nikah nanti...tak rugi apa pun aku tayang awal kan...? baju sanding aku tak tunjuk sebab nanti tak suspen laaaa...kalau nak tau aku beli baju apa, sila menghadirkan diri ke kenduri beta...auww~  oh siapa nak kad sila bagi emel kat komen ni...sekian! ^_^