Mar 31, 2011

Siapa Kata Cerita Kartun Untuk Kanak² je??


Korang dah tengok cerita ni?? best weh...rugi kalau tak tengok lagi...hehe~






Malam tadi terjah TGV Jusco Cheras Selatan dengan dak encem...nampak tak harga tiket kitorang RM 0.00?? haha...kitorang guna tiket dari Nuffnang...tapi aku amek dari Diana sebab dia dapat 4 tiket free sempena bulan birthday...so aku paw 2 tiket...weeee~   ^_^










Mula² dak encem taknak pun tengok cerita ni...macam budak² katanya...aku ni memang gila kartun...so paksa juga dia tengok...aku bagi 2 pilihan la, nak tengok Merong Mahawangsa atau cerita ni...then dia pilih cerita ni...haha...sengal !! =_=


Dalam wayang suara dia lah paling kuat ketawa...siap menangis bagai...feeling punya pasal *oke fakta menangis tu aku tipu..hahaha~*  baru dia tahu cerita kartun keluaran Disney sememangnya berkualiti...bukan dari segi production je...kualiti gambar tak payah cakap la...kalah Merong Mahawangsa babe!! tapi jalan ceritanya sangat menarik...banyak pengajaran...


Sangat sesuai ditonton oleh anak² yang suka melawan cakap mak, asyik mengeluh je bila mak suruh buat kerja macam²....lepas tengok movie ni, kompem insaf!!  v(^^,)   Aku bagi rating 4.5/5...terbaekkkk!!!  \(^_^)/



McDonald Punya Pasal, Aku Masuk Opis Lambat !! grr~


Keranamu BIG BREAKFAST, ku sanggup beratur sampai sejam...!! gila!! hahaha...semalam aku terjah McDonald, Bangi tak ramai orang pun...apesal hari ni penuh??!! grrr~   korang baru tahu ke pasal kupon RM5 tu?? oh rugi la siapa yang baru tahu tu kan...lalalalalala~ 


Ada tiga orang kawan aku call pagi tadi tanya pasal kupon promo tuh...


kawan 1::  eh yana, boleh eh nak print je kupon tu?? photostat?? bukan dia kata nak original ke??

kawan 2::  yana, camne ek nak redeem kupon tu?? beli je apa² rm5 then tunjuk je kupon tu eh??

kawan 3::  oit yana! kalau guna kupon boleh beli tapau tak?? drive thru ke??


waduh! waduh! kawan²ku....apesal dah last day baru nak call?? isk isk~    korang tak baca blog aku ke weh?? bahahaha  =P





 beratur sampai ke luar pintu...dem! =__=




dalam blog dak encem letak gambar aku beratur kan...HAH! ni lah kerja dia time aku tengah beratur tu...hampeh kan?? (-_-")




Majoriti orang bekerja yang datang...eh bos korang tak marah ke?? bos ai takde...pi Dubai...wehuu~  v(^^,)"


Lain kali kalau orang dah bagi tahu pasal promotion tu cepat² la rebut peluang ye...tak kisah la promotion apa pun...jangan tunggu last minute...kalau tak dapat kan dah rugi...mengidam je nanti...heee~


peace! v(^__^)



Mar 30, 2011

1tube.my, Maria Elena, Abang Beng dan YANAMIB~

~ecece invite guna twitter je yu..~



~yezzerrrr! inilah lokasi rahsia kami...pffttt~



eh yang tu semalam punya tweet tau...bahahahaha...saja nak kecoh abang Beng tweet tweet dengan ai...lalalalala *nada riak di situ*   =P


Kalau korang follow blog abang Beng and dak encem kan, mesti korang dah tau motif entry aku nih....fine! aku tepek gambar je...tak nak bebel lebih²...nanti mesti korang komen, "dah baca kat blog Ujang and abang Ben pasal ni..."


demmit!!  boleh tak komen benda lain...?? macam, "eh stylo la yu depan kamera!!"  lalalalala~ v(^___^)"





abang beng memang sinonim dengan gelaran blogger tegar...tak lekang dengan lappy lenovo 10" dia tuh...hihihi~   sebelah abang Beng tu namanya Kenshin Himura...hahaha..nama betul tak tauuuuu  =P





Salah seorang warga 1tube.my...cik mia...


mia::  dalam gambar macam berisi je...tapi bila jumpa alahaiii keciknya badan...


aku::  ek?? ai amek gambar guna wide lense...sebab tu nampak gemuk kut


mia::  umur berapa eh??


aku::  25...hehe...awak??   
*ecece taktik perkenalan budak² tadika yang comel  =P *


mia::  ce teka cer teka...  
*sambil buat muka comel*


aku::  erm muda setahun kut...  
*nak jugak ngaku kakak kannnn...kehkehkeh*


mia::  eh tak...hehe...baru 2* tahun la....   
*umur terpaksa dirahsiakan sebab tiada kebenaran tuan badan..sekian!*



***********************************************************************




interview session...pehhh nervous gila aku mengadap kamera...dak encem masih mengekalkan peribadinya yang poyo~  (-_-")





banyak kali aku rasa macam nak menjerit kat cameraman, "CUTTTTT!!!!  rolling balik boleh takkkk??!!"
tapi lidah ai kelu oke!! tsk tsk  T__T




aku tak ingat apa yang aku cakap malam tu...diharap pihak 1tube boleh edit video ni dengan cemerlangnya...kalau nak CUT terus scene ai bercakap pun takpe...ai tak kisah...hikss   >_<




geng bas sekolah bang bang boommm!!
ladies (dari kiri):: Maria the peliks girl, mia dan yanaMIB
guys::  dak encem & abang Beng~




Perjumpaan yang menarik!! pengalaman pertama berdepan dengan kamera dan ditemu-ramah...walaupun tak formal dan agak sempoi, tapi aku still takde konfiden untuk bercakap depan kamera...bukan senang weyyy nak hadapi temu ramah depan kamera sebenarnya....tsk~  mungkin lepas ni kena selalu buat video sendiri ala ala Matluthfi...atau cikgu Shida....hihihi~  v(^^,)



Aku Terlupa Letak Widget Followers Ghopenye (-_-")


Pelik gak aku baca message budak ni...takkan lah dia tak reti nak scroll down kan cari widget followers...sekali bila aku tengok betul² bahagian sidebar memang takde daaaaaa widget followers...adeh la...patutlah followers aku tak bertambah sejak minggu lepas!!! dem! dem! =__=






Baiklah cik sitinurfaezah...saya dah letakkan widget followers betul² di bawah widget banner...oh sila lah follow saya dengan kadar segera!! miahahaha  =P


erm jap lagi nak story pasal malam tadi..walaupun dak encem dah cerita kat blog dia...tapi aku nak jugak cerita..! taknak kalah yu! v(^___^)"







p/s::

** hal dewan dah settle...phewww...


** hal gaji masih belum tahu keputusannya...adoiii...penantian itu satu penyeksaan  T__T





McDonald's Promotion Masih Hangat !!

Ingat tak dalam entry lepas aku ada cerita pasal McDonald's promo dengan hanya RM5 yang bakal tamat tempoh 31 March, Khamis ni??? *cuba baca dalam satu nafas!*  kalau tak ingat sila klik SINI~







Bila check keywords Nuffnang, tu diaaaa ramai gila orang search pasal McDonald's promo... yang ni keywords sepanjang minggu lepas ye...wallaaa...oh aku TERbuat tajuk SEO ghopenye...patutlah semua masuk blog aku je...bahahaha  =P







Aku pun taknak kalah tau...print kupon banyak²...guna printer opis...bos marah??  eh bos print lagiiiiiiiiiiiiiiiiiii banyak!! kah kah kah~  v(^___^)"


Hari ni aku masuk kerja lambat...so dapat lah guna kupon McDonald, melantak big breakfast sorang²...wuii jangan ingat orang kurus tak kuat makan...stamina beb! huhuhu~  


Aku amek half day hari ni sebab nak bawa makcik aku pi tengok dewan...dia nak tengok la keadaan dewan tu, macam mana nak susun² kerusi meja, arch, red carpet, PA system, buffet table segala time kenduri nanti...So pagi ni tak dapat nak blogwalking...ni pun entry autopublish je....c-ya after lunch oke! papai! ♥  (^^,)



Mar 29, 2011

Gaji Bulan Ni Masuk Lambat??!! argh! O_o'




HR::  erm gaji ai bagi lambat sikit ye...nak tunggu mr. V balik dulu...


D::  aaa?? oke oke... 


aku::  *wtfish!  duit makin surut nih...adoiiii la*  [rintih ku dalam hati]





Lunch hour


Aku::  weh apesal tiba² nak bagi gaji lambat?? dorang nak naikkan gaji ke??


D::  huhu entah la...mana pernah mr V sign cek gaji kan....ke dorang nak buat sistem baru...kena 3 pengarah sign cek??


Aku::  erm..kalau sistem baru takkan effect gaji kita kut...hish...macam dah mengharap ni naik gaji...dem!


D::  haaa tau takpe...tapi aku rasa betul kut...sebab dari cara HR cakap masuk gaji lambat, tapi dia senyum...mana ada orang senyum masuk gaji lambat...mesti ada apa² tu...


Aku::  erk..gitu ye...kalau betul naik berbaloi la kan dapat gaji lambat...sipi-sipi je duit aku nak habis nih...haishh~


D::  tau takpe...




Nak tahu apa kesudahannya...sila ikuti sambungan dialog ni esok petang ye...hehe...


HR kata kejap lagi mr. V nak datang...mr V ni one of the directors...dari gosip yang aku dengar, mr V nak interview kitorang...nak evaluate prestasi kerja...so MUNGKIN beliau akan revise gaji based on prestasi kerja kitorang...wuiiii hopefully betul lah naik gaji...nak kahwin ni duit adalah sangat penting ai tell yu!! sama² lah doakan yang terbaik untuk kami....


err surat yang aku karang dalam entry dulu tu boleh la di delete kan..huhuhu~  (^__^)"























p/s::  malam ni jumpa abang Ben lagi...lalalalalala~  (^^,)


Revolusi Cikgu Shida


Korang kenal kan cikgu Shida??  tak kenal?? adeh...korang duduk daerah mana weiii?? hahahaha~  alaa yang buat video miming² tu  (^^,)







Terus terang lah aku cakap...aku BUKAN peminat cikgu Shida...pernah la tengok 2-3 video beliau...terasa sungguh annoying...huhu...sebab bila aku dengar je lagu asal di radio, mesti dalam otak terngiang² aksi² cikgu Shida miming lagu tu...mana tak annoying kan?? orang nak hayati penyanyi asal...tapi terbayang muka orang lain...dem!  =_=


Tapi...tapi..tapi...sekarang aku dah mula positif dengan beliau...kenapa?? haha...sila teruskan membaca! =P







"mak dah tengok semua video dia...semangat tau mak search kat youtube...bagus apa video² dia tu...very entertaining...eh mak suka la...kreatif sangat! "


dem! DEM! dem!  why mak?? WHYYYYYYYY??!!!   tak sangka mak boleh keluarkan statement gitu...oh nak lari jauh² masuk dalam hutan dengan harapan berjumpa putera kayangan lalu berkahwin lah kami dan berbahagia hingga ke akhir hayat   (-____-")


"alah orang lain yang kritik tu otak kolot...kat oversea dah banyak ada video² miming macam ni...bagus apa...mak dengar, dia nak bagi keyakinan kat anak² murid dia untuk buat persembahan, dia tunjuk video² dia kat anak² murid dia tau...haaa kan bagus tu..."



oke sebelum korang menyampah dengan statement² mak aku, baik aku berhentikan perbualan kami di sini sahaja! =P






Tadi terbaca blog kak Adzriel...oh beliau juga meminati gimik cikgu Shida [baca SINI]~  erm mungkin memang ramai yang meminati cikgu Shida...kalau tak minat dengan orangnya, orang akan minat dengan gimik dan ideanya....tapi bukan aku!! huwaaaaa~  =_=


Nak kata peminat² cikgu Shida ni semuanya golongan cikgu cikgi, tak jugak kot...mak aku bekas cikgu...hehe...tapi mak aku asal Parit...wuiii sekampung dengan cikgu Shida ghopenye...bahahahaha~  =P


Tak kisah la apa pun sebabnya...lain orang, lain pandangan, lain citarasa...tak boleh juga nak kondem dia lebih²....pasal bab agama aku malas nak sentuh...aku cerita ni secara umum sahaja...kalau kome benci ke menyampah dengan cikgu Shida, itu terpulang...hak masing-masing...ate teman tak suruh pun kome jatuh cinta dengan cikgu Shida kan...lalalalala~ v(^___^)"



Mar 28, 2011

Aku Tacing Dengan Cik Bulat


Dengan ini, secara rasminya template Life 101 telah siap di make over sepenuhnya oleh Cik Bulat...pffttt...dah macam make over artis ke hape sampai 3 hari kaooo...bahaha~  ^_^


Setakat make over template je oke lagi la kan...tapi aku tengok macam² dah Cik Bulat tepek kat blog aku ni...setiap kali aku bukak blog, ada je benda baru yang dia tambah...terus jadi serba salah kaoo....haha  =P












Paling tak tahan bila dia tolong buatkan banner untuk aku..wallaaahhh...tak pernah terfikir nak buat banner untuk blog...gila la! gila la! tenkiu tenkiu Cik Bulat ...I like it so damn much!! apa lagi wehhh...copy la coding banner tu, tepek kat sidebar blog korang...bahaha aci tak nak paksa?? v(^__^)"







Bukan tu je...WATERMARK pun dia tolong buatkan babe!! perghhhh~   macam mana aku tak tacing kan kan kannnn...teeheee~  santek oke watermark buatan Cik Bulat ..lepas ni, setiap gambar yang aku upload mesti mau tepek watermark ni...phewww~  ^_^








Template Life 101 memang hakcipta Cik Bulat ye...cuba scroll sampai bawah untuk lihat gambar comel ini.... kalau nak copy sila minta izin dengan beliau..nak tempah pun boleh...korang belanja je Cik Bulat dinner kat KL Tower...settle!! =P


Thanks tau Cik Bulat ...ai tak tahu nak ucap terima kasih macam mana lagi dah...nak kata aku ni kaki bodek, sepatah haram pun aku tak pernah puji or kipas² montot cik Bulat...hohoho~  beliau membantu dengan ikhlas...especially orang cacat IT macam ai ni kan...sob sob~  T__T


Dak encem memang sangat jeles sebab Cik Bulat edit template aku sampai 3 hari...pehtu jauhhhhhhhh lebih menarik WAH WAH WES! ai tell yu!! cik Bulat, kalau dak encem minta edit blog dia, yu jangan layan tau...yu cakap dah letih edit blog ai ni...lalalalalalariiikkkkkkk~   =P


Sekarang aku nak edit bloglist sebab bloglist lama dah hilang...itu adalah kesan sampingan setelah menukar template ye...huhu...sila jangan sentap² ai akan tepek blog feveret ai kat sidebar nanti (^^,)


Mar 26, 2011

Tengok Wayang Dengan Ben Ashaari

pfftttt dah malam baru dapat update blog...hehe...harap maaf ye kerana membuatkan peminat-peminatku ternanti-nanti update dariku..bahahaha *PANG!*   =P


Malam tadi kan...ai tengok wayang dengan abang Ben...weehuuu~   oppss bukan berdua derr...tapi berEMPAT....aku, dak encem, abang Ben and his wifey...yeayyy...1st time jumpa abang Ben...wife beliau adalah sangat comel...tapi...tapi...aku tak amek pun gambar dengan dorang...hikss...ai malu nyah! >_<


Daripada perjumpaan semalam, aku tahu Ben dan wifenya juga ada baca blog aku...yeahhooo! \(^__^)/




~ Kitorang tengok cerita ni...~




~ kat Alamanda ^_^  ~



Layan wehh movie ni...suspen jugak la...lebam je tangan dak encem aku genggam..suspen punya pasal...hahahaha~  sori babe...cannot help myself...v(^^,)"


Abang Ben pun ada buat entry pasal ni [klik sini]...tapi kenapa abang Ben tak backlink blog saya???!!! ni nak majuk nih..T__T


Kalau korang tak tengok lagi, pi la tengok...serius best! aku nak makan....esok update cerita lain pulak ye...papai! mmuuaahh muuaahhh~   ^_^




Mar 25, 2011

Life 101 Berwajah Baru (^__^)

woiiiitttt dah petang² baru dapat online...bukan sebab busy! bukan juga sebab malas !! tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii oh line MAXIS BUAT HALLLLLL!!! grrrrr~   dari pagi melopong je lah aku dalam opis ni...mana ada kerja nak buat...semua dah siap!!! grrr grrr~


oke fine! lagi 2 jam nak balik baru dapat tengok blog yang dah bertukar template...isk isk...tak sempat nak rasmikan template baru tau  T__T





Goodbye kepada header dan template lama...wuiii 1st time tau ai buat header sendiri...guna adobe photoshop yu!! kah kah kah~   lepas header dah siap sampai sekarang tak usik dah photoshop...lalala~









HELLO to header dan template baru!! header kali ni BUKAN aku yang buat...hahaha...muchas gracias to Mizz Su...kalau dibandingkan dengan header lama memang beliau punya jauhhhhhh lebih cantik...wewiiitttt~   Su kata ni kira hadiah kahwin...ish takmo! takmo! nak jugak hadiah lain...lalalalalala  *terus su taknak datang kenduri aku fadan muka  v(^__^)" *


Template yang comel lagi bombastik sampai semua orang tak sanggup nak tekan butang pangkah kat atas nunnn sebab seronok sangat tengok warna template yang WAH WAH WESS telah direka sendiri oleh Cik Bulat...beliau tidak bulat seperti yang disangkakan  (-_-")


Thanks babe!! sangat cantik!! dak encem suruh ai jadi cerewet tapi ai rasa tak perlu kut...hahaha...ai lebih suka belajar sendiri...kalau tak faham kita message je kat FB ye CB...^_^


Terima kasih juga atas puji-pujian anda terhadap template baru saya yang sememang nya cantik..korang tak cakap pun ai memang dah tahu cantik...lalalalala *pitam!*   kalau uols uols mahukan puji-pujian seperti yang saya dapat, sila roger CIK BULAT...korang mintak je template apa yang korang minat...harga boleh dirunding !! kacang putih je buat template katanya  *oke fakta kacang putih tu aku reka sendiri...huhu~*


Sekarang aku mahu blogwalking...roger and out!!  v(^^,)


Mar 24, 2011

Penggunaan "Awal" dan "Lewat"


Aku ada satu isu yang telah memeningkan bahagian serebrum otak...Diana la ni pi tanya soalan pelik-pelik kat aku...udahnya aku pun jadi confuse jugak...hahahaha  =P


oke macam ni ceritanya....antara Malaysia dan Thailand, ada perbezaan waktu selama sejam kan?? maksudnya kalau kat Malaysia pukul 1pm, kat Thailand baru 12pm...so persoalan di sini ialah, macam mana nak jelaskan perbezaan masa kat sana??


"waktu di Thailand awal sejam dari Malaysia..."

atau....

"lewat sejam dari Malaysia???"





Apa yang aku faham, kalau awal sejam maksudnya masa kita lebih ke depan dari dorang...kannn??  dan lewat sejam bermaksud masa dorang ke belakang...macam tu??? ke terbalik?? macam diagram atas tu...faham takkkk?? mana satu yang betul?? hahahaha~  cuba korang pusing² ayat guna perkataan "awal" dan "lewat"...argh!   pening oke!   @__@


Selamat berfikir...zzzzz~









p/s::  Klik sini dan sini untuk baca kisah percutian 
Diana dan Ida di Hatyai  ^_^




Apa Yang Baby Buat Dalam Perut Ibu???

Pernah tak korang terfikir ape yang baby buat mase dorang kat dalam prot??hehe..sangat kreatif siapa yang reka kartun² nih...entry lama yang dipublish semula....cekidaut!  ^_^








Sila lah jadi kaya cepat dak encem oiiii...nampak tak anak doa apa tu??? KAH KAH KAH~  v(^__^)"










p/s::  hari ni rasa letih...tidur tak lena sebab mimpi jumpa hantu...grrrr~   apesal la tak mimpi dapat BE ke..lagi best! =_=