Mar 2, 2011

Kisah Percintaan Aku dan Dia~

Notakepala:: kalau tak rajin nak baca boleh terus skip ke komen (^^,)





WiddlyTinks.com

Wedding Countdown at WiddlyTinks.com



Cepat betul masa berlalu...terasa baru semalam aku kenal dak encem...jatuh cinta...kapel² macam munyet (cinta munyit)...lepas tu gado-gado...putus-putus, kapel balik...tah berapa banyak kali gado pun tak ingat...kahkahkah~   *biasa lah zaman jahiliah* =P


Tiba² sekarang nak kahwin dah??? wallaaaa....kepada yang tak follow blog aku dari awal mesti ingat kitorang bercinta sebab blog kan?? hehe...aku kenal dak encem lepas habis sekolah daaa, tahun 2004...kenal kat mana??? kat mirc...percaya tak?? lalalala~






1st time jumpa dak encem masa aku study kat KLIUC, tahun 2004 jugak...kira blind date ye...zaman tu takde facebook, friendster, myspace...aku chatting kat mirc je...dak encem lak belajar kat Politeknik Shah Alam...so memang tak tahu la macam mana ghope mamat tu...cukup sifat ke, NYAH ke...bahaha~  =P


Macam mana aku boleh percaya nak jumpa beliau??? sebab cara dia berkenalan dengan aku TIDAK mencapap! dia tak cakap pun nak berkenalan ke hape...dia cerita pasal CNi je kat aku...hahaha~   dah kenal setahun baru kapel...tu pun atas hasutan kawan²...nampak sangat tak ikhlas kapel  (-_-")







Kenapa aku boleh jatuh cinta dengan beliau?? sebab beliau hensem...mesti ramai yang muntah hijau! =P   eh tu dulu la...6 tahun lepas oke!! sekarang ni kalau ada yang kata si ujang tu hensem aku pulak nak muntah hijau!! beliau sudah boroiiii!! KAH KAH KAH~ 







oh lagi satu aku syok kat beliau sebab beliau boleh main guitar...walaupun TIDAK mempunyai suara selunak Tomok...eh tak kisah la...janji pakej ahli muzik tu ado! sebat je lah! kehkehkeh~  =P








errmm apa lagi eh aku nak cerita...takde apa dah kut...bahaya cerita detail² kat blog...hehe~   gambar² pre weds ada banyak lagi...aku upload sikit² la yeh...apa yang aku upload kat sini tiada dalam blog dak encem..apa yang dak encem upload kat blog dia, takde dalam blog ni...jadi rajin² lah wusha kedua² blog...hehe~


Aku agak busy hari ni...entry ni pun aku buat dari semalam O_o'


Later aku blogwalking k...papai~  ^_^



50 comments:

Apple Sweet said...

Tahniah yana...moga2 bhgia hgga akhir hayat..amin

iManAzRaf said...

hehe.. lama gak tuh korang..
pe pun, tahniah... semoga bahagia hingga ke syurga.. insyaAllah.. =)

Finaz Jaafar said...

so sweet !
moga berbahagia hingga ke akhir hayat=)

Ujang9897 said...

wei kenal time gua kerja pizza hut kajang la..time tu kawan2 lagi.., lepas tu kerja 7eleven pun masih kwn2 lagi

YanaMIB said...

@dak encem:: haha c-bok je...dipendekkan cite, lepas stahun kenal la br kapel..grrr~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

gile rr ujang, cakap ngan yana p0m gua guaaaaaaaaa. tensyen tau ujang. BAHAHHAHA

d_tieah said...

MIRC????????????????
Perghhh, sape cakap cinta dunia maya tak ke mana2 kan????????????????
Tahniah owh..
29 April tu hari jadi akak aku lah..
Huhuhuhu..
So sweet lah korang..
Semoga ikatan tu selama2nya..



Entry Terbaru : Usianya Sudah 59 Tahun

nabilah_2908 said...

sweet betul couple ni...

lama juga yer dari 2004... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW_2

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah lamanya cintan cintun... moga kekal hingga akhir hayat ler... memang sweet la korang

DALAM BERBLOG TAKDE ISTILAH KAWAN ATAU LAWAN

apezs shah said...

pergh the best and tahniah.. ;)

jaa64 said...

lalalalalal..bestnyer nak kawenn..heheheh..sweet la yana n ujang!!!

nice pic!!semua cntikk :)

D`littleye said...

al kisahnyaa...:)
bengong angah!hahahaa

Un Phat Lee said...

semoga berbahagia.hoho

y u y u Z u l a i k h a said...

bhahahahah! si nyah tu boroii?? bhahahah!

Isteri Yang Comel said...

wah cik yana sedang bedarah manis.. abis lah ujang belum naik pelamin sudeh boroi, per lagi klu dah tawen sok... kang samer besar plak ngan peyut cik yana klu cik yana pregnant 9 bulan.. hihihihi

MIZZ SUE said...

ALA....SUWITTTTTNYE KORANG..SUKE2

lionteen said...

x lame dah nk kawen.

oo.. kenal mirc rupenye. lionteen lak knl dut2 kat mspace. kahkah. lawak je kann..

liyana said...

pergh! dr mirc rupe nye.. sape sangka kan. :)
comel la korang. smg berbahagia ke akhir hyt k.
nk tgk yanaMIB & ujang junior lak pasni :D

shah-kayrul said...

aku mirc pun tak tau amenda tue...best ker???..kenal laki aku nie kat depan umah jer...hehehehe

Tapi memang sweet citer korang...

specky gurlz said...

peerrgghh sweet sesangat semoga kekal selamanya..:)

AngahSayang2314 said...

alamak yana bila ingat2 balik mesti kelakar kan zaman percintaan dulu2 hehehe

niesz said...

sweet nye..dah nk jd pengantin baru lorh..ehe..tahniah sis :)

mOoN said...

hikhik...suwit jek...

qyqa said...

hahahaha
sweet nyer...
barakallah

Mr feckry said...

sekarang ni lu mau jage2..pasal ujian time ni adalah paling dahsyat

Akmal Ezzah Alias said...

comey sgt2!!

Anati Soki said...

heheheheh.. clash couple clash couple tuh.. adat bercinta lah kan? heheheh.. suka suka suka!! moga heppy slalu!!

atie said...

semoga segala urusan skang dan masa depan bersama ujang berjalan lancar dan diberkati Allah~ (^_^)

mR.sYaH said...

cinta mirc gak.. mmg org sezaman yana byk kenal dlm mirc.. kakak aku pun mcm tu.. keh3..

apap2pun xsampai dua bulan lagi.. semoga berbahagia hingga ke anak cucu..

FariehanIbrahim [LBC] said...

alolOo, suwet nyeh! >.<
moga hepi together-gather always! ^^

eh, nati de bby. ajr bby wat belog gak er. ;pp

Alexandriana Alia said...

wah, lamanya kawan... akhirnya ke jinjang pelamin gak. syukur moga berbahagia selalu.

diana said...

putus sambung..
putus sambung..
agak2 berapa kali putus sambung tu??
hehhe..lepas ni jangan putus2 dah ye??
gaduh kecik2 jangan dibesar2kan..
semoga berbahagia..

Mrs Fauzi said...

hhahaha...dah aku pun di heret sama utk dgr CNI masa tu..kat bawah asrama je jumpa...dengan nyamuk penuh..yana sungguh gagah masa tu...hahaha...
dan aku juga menjadi saksi yana menangis masa gaduhh2 dulu..muahahahaha....pecah rahsia kau...

apa2 pun aku doakan kau sentiasa bahagia dgn azfar smpai ke akhir hayat...

ieda said...

semoga sampai ke jinjang pelamin dikkk .. terima dia seadanya .. insyaallah akan bahgia .. :)

sissyira said...

salam

era mirc tu...ngee...

semoga bahagia hendaknya...58 hari tu sat je tu =)

Putri_Aizat said...

hehe...dulu mmg fames mirc kan...
neway lawa lah cik yana berbaju kurung ijau itue..eh salah gambo tu yg lawa ye..hehe...

x3,dayana said...

aww sweet sgt la kak yana! means da lme kn k0rg knal, lpas sk0la time u la ni ea :), yg plg menarik sebab kat mirc tu! haha teringat zaman maen mirc dlu :P, semoga berkekalan ye!!

Woofer Storm said...

boroi tu seksi sis..heheee bestnye nak kwin..hhaaaa

Lya Colours said...

ko guna photographer apa weh
kepoh
hahaha

aLieF si Muncung ManiS said...

wahhh..kak yana,tahniah...tak ape kalau si ujang tu boroi.lepas kawen nanti,,suruh dia bersenam..k..gurau je..boroi tak boroi,yang penting cinta berkekalan...heehehe

YanaMIB said...

@mrs fauzi:: haha mengong ko ida..mengimbau nostalgia lama..cis cis..malu ai =P

Anis Nasri said...

tahniah k.yana..
Sblum ni selalu usha blog ujang je.
baru nk b'jinak2 kt blog akak plak.
semoga berkekalan hendaknye. :D

lalink7 said...

wah so sweet...lama jugak korang berchenta ek Yana? semoga hubungan korang sampai ke akhir hayat amin..


menghitung hariii,..detik demi detikkkkkkkkkkk

aDisH.sHidA said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahh...baru malam td shida borak2 ngan sunah pasal ujang n yana...best dah kawen...cinta mirc..shida pun dulu lepak mirc jugak...tp 2004 dah strt ym dah jth talak kpd mirc

Sunah Mohammad said...

peeewwwwwiiiiiiiiitttt! hehehe~ tahniah akak cumil! ;)

cinta dunia maya..wehuuuu~ :p

Hazrina Erin said...

comel la~
pre-wed pun da comel..
kalau nikah+sanding nanti mst lg comel! ^,^

Tasha said...

life is very unexpected kan? cinta tak kenal siapa~

MissyNursy ♥ said...

alahai..sweet je gmbar2 korg! :)

eyjalukman said...

fuhyoo , unik lah perkenalan kak yana . lagi unik knal after skolah smpai laa ni . tabik spring lah . hehe

Kenari Putih said...

Zaman mirc... Alah... Comelnyer... Kalo dah judoh kan... Dalam kuali bertemu jua... Hihi