Nov 29, 2010

Sepagi Di Taman Botani~

Salam readers...
seperti yang dijanjikan semalam, berjumpa lah kita di pagi Isnin yang nyaman dan bahagia....haruslah bahagia, dah dapat update blog...internet laju wooo..kalah arnab *cisss setakat kerja curik tulang, kau kata bahagia??*   kah kah kah~  Welllllllll......kerjaku tak berapa nak banyak sangat hari ni...lalalalala~  =P


Sambungan dari entry lepas, since berukband di rumah adalah di tahap slow yang menguji kesabaran sebab tak boleh upload gambar (boleh tekan sini), makanya hari ni aku upload banyakkkkkk gambar-gambarku dan skandal-skandalku bersuka ria di Taman Botani sehinggakan pihak JAIS pun tak berani nak ganggu keghairahan kami bersama...wallaweyyy~  =P




Arrival jam 8am+...semangat tau bangun pagi di hari Ahad...phewww~
*aku malas nak rotate gambar...huhuhu~*




Niat di hati nak cari kat mana tempat nak sewa basikal...disebabkan tak jumpa dan tak tahu, makanya kami berjalan mengelilingi Taman Botani sambil bermesra-mesraan dan melihat bunga-bunga...oh indahnya suasana pagi di sana......posing pun haruslah macam nak buat video klip lagu cinta...auwww~  ^_^




Sungguh mesra kan?? siap berpegangan tangan...lalalala~  =P




Berjalan lah kami sampai ketiak jadi basah, kaki jadi lenguh (dah la tak breakfast lagi)....Pukul 10am baru tahu kat mana lokasi sebenar untuk menyewa basikal...adeh la~  (-_-")




OH sangat teruja mendapat basikal...akhirnya!! \(^_^)/    well ini kali kedua aku kayuh basikal dalam tahun ni...itu pun setelah beberapa tahun tak kayuh basikal...kesian kan?? huhuhu~  




 Dua jenis basikal disewa...satu single seat, satu lagi 2 seater (tandem)....bergilir-gilir naik...tapi aku conquer yang single seat je since montot aku macam sakit bila naik basikal jenis tandem ni...maklong lah takde lemak...tulang semata! tsk~  T_T


 

Check point yang ke berapa tah...letih weiiii kayuh basikal turun naik bukit...tinggi rupanya bukit-bukit dalam taman botani ni...=__=    




Muka ketat....memang rasa nak tercabut dah urat sarapku...ngehhh~  T__T
tapi pemandangan sangat cantik...whheww~  ^_^




Sewa basikal sejam je...RM4/hour (single seat) dan RM8/hour (tandem)....oke kan price tu?? ^_^
Dah la tak bawak bekal air...DAHAGA!!!  
habis je kayuh basikal, cepat-cepat jalan pergi kereta, cari kedai makan...lapar+dahaga = gila!!  hohoho~
Restoren kat taman botani mahal...tahap kesedapan pulak tak dapat dipastikan...so better pergi tempat lain... =)






weols makan kat Anis Sup Utara yang dekat dengan Mydin tu...precint berapa tah...aku rasa ada satu je cawangan Anis Sup Utara kat Putrajaya nih  ^_^    nikmat kaooo pekena orange jus...mMMmmM~





Kesimpulan dari kisah ini ialah, daku tersangat lah enjoy ber-exercise di taman botani...future plan mahu adakan aktiviti berbasikal at least sebulan sekali...hehe~   nak kasi fit maaaa...ada sesiapa mahu join??? mari mari kita sihatkan badan! *wink wink*


Bajet hari ni bakal sakit-sakit badan, jalan kengkang-kengkang, since aku ni pun dah lamaaaaa tak exercise..... But, surprisingly, sikit pun tak rasa sakit yu!! WOW!~   oh cuma montot aku je still sakit macam lebam...aku salahkan seat basikal yang keras dan berlekuk itu! tsk tsk~  T___T




Next time apa pula aktiviti kita wahai sayang-sayangku?? =P






psst::  Jangan lupa vote blog LIFE 101 k...klik SINI    ^_^


30 comments:

Lya Colours said...

eh aku lagi lamaaaaaaaaaaaaaa x kayuh basikal nih
last masa skolah rendah lah kot
gilo lamo

My Little Diary said...

salam,
wah3x... bergambo sakan ye!... hehe

lalink7 said...

saya pun pernah ke sana..syok sangat menikmati keindahan pemandangan yang cantek lagi menghijau..hehe

Rinna said...

Wahh seronoknyaa..jln². Akak tak penah laa pegi ke sana lagik..

Akak lagik laa dah lama dah tak naik basikal..dah lupa kut hehehe..

HonEyBuNNy said...

wah2...suka ria d hujung minggu..heheh...

Ciklinn said...

wahh syoknyer berpegangn tgn dgn kawan2.... huhuhuh ciklinn sgt rindu thin momen tau....

makdara TERdiva said...

pegi sane memang best!
x pegi rumah musim ke yana??

eh! takde beruk yg suka kacau org tu ke???

y@n@ M!B said...

@lya:: haha mmg lama..ffuhh~




@MylittleDiary:: untuk tatapn di masa akn dtg =P




@lalink:: syok kn..lbh syok dpt nek beskal ^_^




@sis Rinna:: akak dtg la..bwk anak akak..mesti dia suka =)




@HonEyBuNNy:: best sgt! ^_^




@ciklinn:: skandal² tu..kiki~ moh lerr kayuh beskal..ks thin blk =P




@sis MDT:: ada rmh musim ke?ahaha kena pi cari next time =P xnmpk beruk pon..tupai ada la..hihi~

AzUa said...

tmn botani ni kt s.alam ke?
bkt cahaya seri alam?
apasal nmpk cam mkin canteq je..huhu lme da x g..

BENA said...

ziera tengok pic sis ni ala2 GENGSTER pon de gak . hahahaha =)


pape pon! zra nak jugakkkkkk try basikal bekembar tuuu .. xpenah ag naek ! heeeee~

nabilah_2908 said...

seronoknya...

makan tu kira lunch sekali ke...? :)

psst....sy dh vote tuk kamu yer... good luck..!! (^_^)


jom ke APA KATA HATI pulak,
PLAN TAK MENJADI

POSH76 said...

bess jugak beriadah macam ni....dah lama tak naik basikal ronda2 hehe

liyana said...

alahai bestnye dpt p.. seronok noo.. :D

y@n@ M!B said...

@Azua:: tmn botani ni kat Putrajaya dear..tak tau pulak s.alam ada tmn botani..huhu~ =)




@Bena:: bajet je tu zra..hohoho~ =P meh dtg putrajaya meh =P




@nabilah:: aah b'fast+lunch..hehe~
thanks sudi vote =)




@sis posh:: meh meh dtg putrajaya..abes sume org sy ajak dtg putrajaya..hoho~ =P





@liyana:: sgt seronok..mcm kanak² ribena =P

syirakhalid said...

dapat naik basikal dalam taman itu sesuatu yg bahagia! hihi

ieda said...

perghh akak dapat bayangkan betapa penatnya bila mengelilingi taman botani tu dgn jalan kaki .. mau kematu kaki tuu heheh

akhirnya dpt jugak basikal .. cantik2 kan tmpt nie :)

hamzah ian said...

seronok korang eh...

Anna Boleyn said...

waaa..bestnya! nak try lah sewa basikal kat taman botani tu. :)

Amy Syaquena said...

salam..

wahhh!!! bestnya bersuka ria dengan kawan2..

Semarak Api said...

hyee..pestime dropping by kt cni..

owhh..ni tmn botani putrajaya.xpnh smp agi nih.shah alm tu bukit cerakah/tmn sri alm.lg mcbr oh nek bsikal kt bkt cerakah.mgigil2 kaki bl trun beskal tuh.

folo u:)

fatin said...

kat japan ni salu je nek beskal!nk g supermarket beli brg ke..g 7e ke...tapi da musim2 sejuk ni hibernate je dlm bilik..makan+tido=debab!!haha

dotblogspotdotkom said...

pasai blog pakcik tak de dalam senarai VOTE tu... argh!!!..

pernah p sana masa memula teroka putrajaya..... tahun 2004....

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

da lame x gi jalan2..
bosan je mase cuti2 mcm nie duk uma ! erggh !

sugar2 kapas strawberry said...

sudah lama sy tidak berbasikal..huhu

y@n@ M!B said...

@syirakhalid:: sgt bahagia especially bila dah bertahunnn tak kayuh beskal..yeayy~ ^_^




@kak ieda:: kitorang jalan pelan-pelan..pehtu banyak stop² amek gbr..so tak terasa sgt penatnya..hehe..dah blk br terasa jauhnya perjalanan =P




@hamzah ian:: sgt seronok..aku tau ko pon nak pi kan kan..teehee~ =P




@anna boleyn:: pi pi sewa..sgt berbaloiiii ^_^




@kak amy:: sgt best..kena buat selalu aktiviti cenggini =)




@Semarak Api:: ooo..tak pernah pi tmn kt s.alam..xtau pon ada tmn bunga kt sana..hehe..next time boleh la nk try pi sana plak ^_^




@fatin:: hibernasi dlm selimut eh..hehe~ ^_^




@pakcikdot:: haha xde org calonkan pacek kut =P lama dah tu pacek teroka putrajaya..thn 2010 x teroka lg?? =)




@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza:: pi lepak taman botani..hehe seyes best! ^_^




@sugar2 kapas strawberry:: jum berbasikal kt tmn botani di hujung minggu! yeayy~ ^_^

meo said...

gadis bertudung itam tue comellah...

Cempaka R.Minta said...

hii
cempaka suka taman..suka gambarnya juga

cik EPAL said...

dekat anis sup utara ni makanan dia best ke?

Sharinginfoz said...

macam seronok aja, boleh cuba ni...

y@n@ M!B said...

@meo:: ehem dia dah berpunya..*wink*




@cempaka:: nama kamu pn dah sama dgn bunga..hihi~ ^_^




@cik epal:: erm sedap jugak..x kecewa la mkn kt c2 =)




@Sharinginfoz :: sgt seronok =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015