Dec 31, 2009

Mungkin Sudah Sampai Masanya...



Selalunya aku ni jenis yang cepat bosan jika menggunakan sesuatu material/apa2 barang, yang sama utk jangka masa yang panjang..Aku suka tengok something new..Rasa fresh gitu..confidents level pada diri pon meningkat macam traffic-blog-yang-femes (blog aku x femes pon..huhu).


Tapi ada juga certain2 thing yang aku malas nak tukar. Especially kalo sesuatu benda tu membuatkan aku rasa sangat selesa, mungkin juga sebab aku malas maka guna saja mende itu hari2..huhuhu....




Dan akibat terlalu lama dan terlalu kerap digunakan, maka tibalah masanya bagi sandle kegemaranku terPUTUS talinya T_____________T (mukadimah yg terbaekkkk!)






Semua ni gara2 dak encem yang kunun2 mau bergurau dengan aku dengan menarik tanganku dengan begitu rakus kuat sekali dan aku terpaksa menahan diri supaya tidak jatoh....Last2 aku jugak tanggung sengsara...jalan seret2 je..hahahaha..naseb xramai org di tempat kejadian *malu*


Dalam kete bertukar sandle dengan dak encem..Naseb dia bawa kasut spare (-_-") Weols siap pergi dinner kat Santai Cafe, Cheras..Naseb juga kebanyakan manusia ni bukan jenis yang pandang ke kaki...hahaha..Sesungguhnya jasa sandle ni akn kukenang sehingga aku beli sandle baru..cissss


:: Agak menakutkan tengok kaki aku malam2 dengan inai kat kuku..adeh la~ ::



Kunun2 juga mlm ni nak cari sandle baru. Kira adiah new year utk diri sendiri (agak haru di situ), walaupun banyak lagi sandle len utk dipakai, tapi aku suka Vinci punya juga!Very comfortable. Aku suka style yang bertali sebab kaki aku tu macam 'sampan', kalo xde tali kompem kasut aku yang jalan dulu..huhuhu...

Tapi tadi atm machine sume out of service la pulokkkk...maybe dorang nak tutop acc kut..Maklom lerrr sok tahun dah bertukar...Umo juga bertambah lg setahun (statement yang paling tak best setiap akhir tahun)


Papepon aku mewakili cik yanamib ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru to all bloggers.. TQ sebab sudi visit this blog and klik2..Aku juga akan makesure cik yanamib meneruskan hobi beliau menjadi seorang blogger tegar...hopefully next year (which is esok) kita ramai2 cashout earning frm nuff..weeeee~

Papai..nak tito...zzzzzzzzzzzzzzz~



p/s: Jum2 klik kat sini untuk join--> PayPal WishList macam catcheye juga =)

p/s: Malam ni gerhana bulan kul 1am...jum tengok beramai2...weeeee~ \(^_^)/




Dec 30, 2009

Restoran Upin dan Ipin


Lunch tadi ajak membe2 opis makan kat Restoren Geng Upin dan Ipin. First time pergi makan kat cni..Saje la kan nak try food dia cane....Rasanya dorang nyer opis pon depan restoren tu je....

Lokasi:: Belakang Tesco Extra, dekat dengan stadium, Shah Alam
Masa:: 1.00 pm
Food Genre:: Nasi Campur and Nasi Ayam


:: Kalau tak jumpa tempat tu, uols cari je la signboard jalan yang ni..huhuhu~ ::



:: Aku amek lauk ikan keli, kangkung belacan, sambal belacan & kuah asam pedas..Bagi aku rasanya sangat sedap!!especially sambal belacan and ikan dia..memang secukup rasa ah! ::



:: Nasi ayam for Elly..taste ok je..Elly kata tak sedap, bagi aku ok je la..bak kata Padi, jawapan aku tu standard orang tak biasa memasak, tak pandai kritik makanan...wahahaha..siot je Padi..cetttt~ (-_-) ::



:: Aku snap drinks aku je, sirap limau..haha..padahal weols datang cni 4 orang..hik3~ Bukan aku tak mo amek gambar food orang len, cuma agak segan sebab dorang cam tak biasa sangat jumpa org cam aku (kuttt)...hehehe..mana taknya, dalam opis aku tu, aku sorang je la blogger tegar...tu sampai kena 'sound' dgn bos...huahuahuahua~ ::




:: And here are the prices..Ni arge utk food aku je + air Padi, teh 'o' ais limau...Agak mahal la kan..Naseb food sedap..huhuhu~ ::



Aku tak tahu operating hours dia cane. Tapi aku akan datang lagi ke sini bawa famili aku pula. Adek aku tahu ni kompem dia mau pergi..Bab2 makan dia laju je...hohoho~ Cuma idak lerrr aku nak lunch kat cni slalu..kopak weyyy..T__T



*Sekarang ni aku dapat update and blogwalking malam2 je..Memang takmo dah bukak blog kat opis...huh! nekad ni...huhuhu~*



p/s:
Jum2 klik kat sini untuk join--> PayPal WishList macam catcheye juga =)

p/s: Dak encem ajak men boling dengan ex-schoolmate dia kat Mines..Lama gak aku tak membaling2 nih..Tapi agak segan dengan kwn2 dia sebab tak brape kenal..huhuhu..malu tapi MAHU..ngee~





Dec 29, 2009

Teman Hidup Baru~


Di kala aku bosan, sunyi, feeling lonely, lost hope, ketakutan, sedih, marah dan apa sahaja perasaan yang boleh membuatkan diri ini rasa moral down, maka aku akan 'mengajak' teman baruku ini untuk menemaniku, mendengar segala rintihanku...Oh kau memang pandai memberikan aku bahagia, kau pandai mengukirkan senyuman di bibirku...

Aku bahagia bersama kau. Kau sungguh manja, pandai mengambil hati orang..Rupa kau juga sangat lah...wow!tak terlafaz dek kata2..Tolong jangan tinggalkan daku, jangan lukai aku...Terasa jatuh cinta pandang ke-2....Oh................................................Si Encem~











Apakah yang kau merepek tu yana oiiiiiiii~

Oke ayat kat atas tu memang menggelikan ketiak..meremang bulu roma menaip ayt2 giwang sume tuh...hish..so not like me...

My point is, bila ada free time je especially di kala aku bosan tahap macamdukkatopislapanjam, haruslah kan kena ada inspirasi utk truskan idup ni...wahahahaha..seyes sengal ayt tu..ok abaikan!

Aku duk khusyuk sangat la melayan Pet Society kat facebook ni haaaaa...mukadimah bukan men tahap karangan budak sekolah...



Taraaaa!!~

Nama Si Encem tu sempena gelaran yg aku panggil pada dak encem...memula nak choose nama si gemoxx..siap double 'x' lagi..huhu..Tapi kang moral down lak dak encem bila tgk gf dia panggil cemtu...wahahahahaha~ So guna si Encem je with hope dia akan trus jadi lelaki pojaan atiku..lalalalala~

Before ni pernah gak aku cite pasal Si Encem ni..uols leh klik kat sini...Aku saje la nak kecoh sebnrnya baru deco rumah si encem ni...wahahahhaha..sila la layan cik yanamib yang memang sah tengah takde keje...weeeeee~ \(^_^)/


:: Setiap Isnin mesti ada mende baru akan dijual di shop pet society. Memandangkan duetku juga agak lumayan (sila lihat anak panah), maka kegiatan ber'boros' adalah WAJIB!! weeee~ ::



:: Design lama utk living room..Living room je la pon nk deco2 sebab kalo orang len visit dorang akn tgk living room dulu..hehe..bilek2 len maleh nak deco2..lalalala~ ::



:: Ni la living roomku setelah di 'touch-up'. Santekk kan??huhu..ballroom style gitu..love it!! ::



:: Haruslah duet pn maken surut kannn...(-_-) Untuk tambah duet, kena rajen visit neighbour2 kita, pergi bersukan kat stadium, men masak2 sbb ada profit bila memasak dan/atau jalan2 dekat pokok2 di luar rumah..huhuhu..menarik kan?? ::



:: Disebabkan jiran2 aku terlampau ramai, 182 kaooo..idak lerrr aku visit sume skali..letih..sampai 60 orang je, pehtu aku mesti bosan..hahaha..mtk maap la ye pada yg duk blakang2 tuh..heee~ ::



:: Si Encem mmg hebat berlari..gud boy! Haruslah menang slalu utk ngorat aweks2 'pet'...lalalalala~ ::



:: Ini pula buku masak2..Aku kalo masak je mesti hangus..hahaha..siot tol (-_-") ::



:: Cute je rmh aku..since skrg musim2 krismas, tu ada salji..lalalala~ Nampak tak duet yang melambung tu? Duet tu akan kuar bila kita jln2 kat celah2 pokok2..weeee~ ::



Syok kan game ni??Facebook tu memang meriah dgn game..Tapi sebab takde masa je nak godek2 sume game..Yang ni je la yang aku suka layan pon..Dak encem lak suka men farmville..dengan aku nyer acc skali dia bantai men..huhuhu...

Nak main game tu pandai2 la pk, jgn sampai tak wat keje..Memang naya diri sendiri namanya tuh..peace! \/(^_^)




p/s:
p/s: Jum2 klik kat sini untuk join--> PayPal WishList macam catcheye juga =)

p/s: Sok gaji masuk!!yeayyy..Dapat la ku bayar bil tepon..Asek lupe je nk bayar sampai kena sekat penggunaan..cetttt O_o'



Dec 28, 2009

Kembali Open Blog To Public!!hoorayyy~


Greetings..greetings to all readers...errr...

Assalamualaikum,

Dalam entry ni aku agak emo sampai nak privatekan blog..Actually aku dah found out cane bos aku leh tahu pasal blog aku yang tak semenggah ni..Takde kena mengena dengan orang yang 'busuk hati', cuma bos aku memang seorang yang PSIKO! huhuhuhu~ Sebabnya dia memang tanya pada server internet kat opis kitorg sume laman web yang staff2 dia bukak!! Hebat kan bos aku??

Tapi aku tak faham kenapa dia kena kaco aku time holiday (call) semata2 nak bgtau dia dah baca blog aku...ayat dia mcm, "I dah baca your blog, silalah cuak sekarang..hahahahaha", siap gelak jahat lagi kaooo...hurmmm...

Aku cuba untuk pk positif, maybe dia nak tegur aku, "sila jangan berblogging waktu bekerja!". ok, FINE! aku trime teguran tu dengan jiwa terbuka!! Pasni ofkos la aku takkan bukak blog kat opis kannnnn...

And another thing yang aku cuba pk positif is, 'biar la bos aku baca pon blog aku..dia nak godek2 sampai 1st entry aku dulu pn takpe..susah payah gak aku tulis tu...wakakakaka...lagipun kalo dia tetibe promote blog aku kat anak bini dia, kwn2 dia, dapat la naikkan rating traffic blog aku...cuma aku kena nasihatkan dorang supaya klik2 iklan sekali bila bukak blog aku nih....hohohohohoho~

Ok STOP!! aku tak suka cite pasal orang len..TAK syokkkk!! Uols sila lah baca entry2 aku yang best2 je..untuk entry ni tidak digalakkan komen unless komen uols ada kena mengena dengan server internet, kelemahan keburukan bila ada orang2 begini di sekeliling kita dan adakah bos aku buleh tahu password aku juga??? Sesungguhnya aku sudah TIDAK mempercayai beliau lagi...lalalalalalala~



-papai!-






Dec 27, 2009

Sekali dalam 1000 tahun


Cuba uols perhatikan gbr kat atas tu betol2...apa yang uols nampak?? ok kalo tak paham, cuba tengok digit2 tu..yang belah atas tu masa, belah bawah tu mileage..Susunan nombor yang manTOP kan??kekekekekeke...Ni bukan tipu ye..mane leh adjust2 mileage tu..huhuhu..



Masa ni otw nk blk KL, after pi Ida's engangement ceremony kat Seremban..Dak encem yang semgt tengok nombor2 tu..Weols berenti tepi highway semata-mata nak snap gambar susunan nombor ni...Ada perasaan gumbira time ni sebab bukan senang nak dapatkan susunan no yang menarik time drive...lalalalalalalalala~ \(^_^)/

Entry ni aku dedicate khas to dak encem..Dia plg gumbira tgk susunan digit tu semalam...hehehehe..*cute*



p/s:
Jum2 klik kat sini untuk join--> PayPal WishList macam catcheye juga =)

p/s: Akhir bulan ni kire tamat lah tempoh probition aku kat tempat keje..Hopefully dapat la aku bertahan until at least 1 year kat company ni..Moga2 aku tabah/sabar tempuh sume cabaran, dugaan...Before ni keje tak penah lps 3 bulan..haha..(-_-")



Dec 26, 2009

Nak wat Private Blog for a While~


Assalamualaikum,

to all my blogger friends, aku mintak sangat uols ks uols nyer email kat aku...aku nak privatekan blog aku wat sementara waktu ni....Sebab nya all of sudden bos aku dapat tau psl blog aku....WTFish??!!!! "Gila psiko org tua ni"..bisik aku dlm ati... Aku juga tak tahu sapa gerangan yang BUSUK HATI sgt gi cite kat bos pasal blog aku...semak!!

Aku memang tak kesah dia tahu pasal blog aku, nak baca pn silakannnnnnn. Maybe dia concern dgn staff dia..tapiiiiiiiiiii the prob is, bley lak dia soh aku cita pasal company dlm blog aku, buley lak dia pertikaikan nape aku cite pasal nasi minyak, boh gambar posing2 sume. "nasi minyak, psl makanan sume org tahu, watpe boh lagi, cite la psl solar plak..promote sket..bla..bla..bla..."

HELLOOOOO!! this is personal blog hokay...title blog pon terang2 tulis "Life 101", pe kejadahnya aku cite pasal company??? nak cite pasal company buat la acc len..suka2 je soh semak2 tepek psl kisah2 yang takde kena mengena dengan life aku kat blog ni. and byk lg mende yg dia pertikaikan...haish... Mak, ayah aku pn baca blog aku...tapi tak pernah dorang kritik psl entry2 aku..janji aku takde tls mende2 tak senonoh then it's ok!!

Aku rasa uols sume mesti ada tujuan masing2 kenapa uols minat berblogging...aku tls blog just to share info or just cite anything pasal life aku..kdg2 aku akan luahkan perasaan kat sini..perasaan yang aku tak mampu utk luahkan secara lisan, maka aku akan luahkan secara penulisan...it works! memang kurang beban bila dah luahkan kat blog...utk publisiti??erm..terpulang...aku xmo komen pjg psl publisiti2 ni...

Maybe uols xkn fhm nape smpi nak kena privatekan blog...as I said b4, this is just TEMPORARY..agak2 dah smpi zon selesa sok, aku open to public blk blog aku ni..aku tak suka berahsia...tapi kalo orang len sampai amek kesempatan dengan personal life aku, so aku TERPAKSA berahsia...aku takmo orang slh faham niat aku...Aku tak pernah campur adukkan urusan keje dengan hal peribadi...but there are some people yg mmg suka jaga tepi kain org..concern katanya...get a life!! Gi la hang out dengan famili or friends..stop bugging other people's life!!please la... This is my blog!! This is my life!! Get ur own life la weyyyy!

Soooo please u guys!!aku xmo disebabkan "mami jarum versi lelaki" membuatkan aku ilang kwn2 di alam maya...aku suka sgt pergi blog orang len, klik2 nuff sume...PLEASE do me a favor, kasi email uols kat komen n3 ni k...jangan boh kat c-box, nanti kompem aku tak baca...PLEASEEEEE sgt2!! (-_-)



p/s: Finally dpt gak tgk cite avatar..wayg kul 5.40pm nnt...lalalalala~ at least mmg dpt ilangkn luka kat hati aku ni...*sigh*





Dec 25, 2009

Wedding Dalam Masjid


Gambar tu ialah Masjid Wilayah KL, dekat Jln Duta nunnnn...uols pernah sampai sini tak?? aku baru 2-3 kali je masuk masjid ni..sangat besar and cantekkkk!

Untuk kali ni, aku datang sini bukan untuk solat, tapi sebab ada kenduri kahwin anak buah kepada salah seorang staff opis aku, En. Mizi...Memula dapat invitation felik gak, "ye ke kt masjid ni??", "dalam masjid ke, kat perkarangan je??", "ada ek org wat kenduri kat masjid???", "dia wat khemah kat luar masjid tu kut"..Macam2 reaksi weols (aku and staff len), bila pk2 balik pasal lokasi wedding...huhuhu~

Kenduri wat hari Jumaat, so weols plan utk datang after orang abes solat Jumaat je..takut sesak sgt nanti. Lagipun time semayang Jumaat kan sume laki..kang tak pasal2 jadi "selebriti" lak kat situ...huahuahua~

Masjid Wilayah ni tersangat la luas, so En. Mizi terpaksa guide weols sampai lah jumpa dewan tu..Memang berdekatan dengan pintu masuk utama masjid, dekat dengan tangga yang ada escalator..haaa..sapa penah sampai tau la apa aku ckp..huhu...

Baru sekarang aku tahu dalam masjid ada dewan makan rupanya...huhuhu..Ini lah pertama kali aku pi kenduri kat masjid...dan pertama kali juga pi kenduri kahwin kena bukak kasut...hahahaha..seriously you guys, tak kan masuk masjid pakai kasut kannn....naseb aku dtg pakai sandle burok je..hihihihihi~ (-_-")


:: Ni la ghope dewan makannya, besar gak dewan dlm masjid ni. Siap air-cond bagai...tema kaler pink u..i loike! ::


Food yang dihidangkan pun sangat la sedap..sebab ada ayam msk merah..favvy babe!!ffuuhhh..rasa nak bertambah, tapi segan...hohoho..lauk paling unik is ikan keli..jarang sgt kenduri orang hidang seafood...Tapi aku dah amek ayam and daging, idak lerrr aku try ikan keli tu...tak bagus tuk kesihatan campur makanan darat and laut/sungai...tak caya leh search kat gugel.....

Gambar pun tak snap byk, sebab membe2 opis aku belum paham lagi hobi aku suka amek2 gbr..hehe...tunggu la lama sket, dorang dah paham sok memang muka dorang meriah aku tepek kat blog nih...lalalalalala~ \/(^_^)


:: aku, padi and Citah ::



:: Serious sdp ah food dia..nasi dia lembut and berlemak..nyum..nyum! + Air sirap ::



:: This is the goodie bag..Siap bagi buku yassin..hebat aa..huhu..Yang unik nya, pulut yg dlm bekas kecik tu pon dorang wat kaler pink gak..nak ikut tema punyer pasal...huhuhuhu~ kreatif2.. ::


Thanks for the invitation En. Mizi...After makan weols balik je..tak dapat lepak2 sangat sebab kena pi service kete..Aku ni memang TAK PERNAH service kete ikut time..bila minyak itam dah kering baru terhegeh2 pi service...hohohohoho~




p/s: Jum2 klik kat sini untuk join--> PayPal WishList macam catcheye juga =)

p/s: Tahniah to Sarah Amalina bt Adli sebab dapat 9 A dalam result PMR semalam...Really proud of you kazen!! aku tak tahu nak bagi dia adiah apa ni...ada idea???
(sj tulis full name, nnt dia search kt google nama dia kompem kuar blog aku..ngeee~)





Dec 23, 2009

Cat Stuck in a Box





Tengok video tu cam syok je..terhibur jap hati aku nih..huhu..cute sgt kucing tu nak memboloskan dirinya ke dalam kotak yang kecil..Pada penggemar2 kucing mesti uols rasa geram sgt kucing tu...\/(^_^) Meh layan video di ptg2 rabu ni..aku tau uols sume letih keje...huhuhu~



Tak tau nak update apa sebenarnya..Kalau si Shitah nmpak aku update blog ni mesti dia bising..Yana still tunggu gambar dari Epul ye cik Citah..tak leh nak wat keje lagi..Tender plak dah siap, just tunggu quotation..harap maklum hokay! huhuhu~ Lagipun n3 ni tak pjg..copy video yang Padi forward tadi je...lalalalalala~





p/s: Jum2 klik kat sini untuk join--> PayPal WishList macam catcheye juga =)

p/s: Sok bermula lagi ekspedisi menghantar tender utk kali ke-2..mesti mau amek video..mana tau jmpe aksi2 pelik tengah2 jalan tu...lalalalala~







Dec 21, 2009

The Best Commentator Contest!!!






Untuk pertama kalinya aku join contest kat blog..weeeeeeee~ vangga2! Contest ini dianjurkan oleh
Miz Aple dE gediZ...Ekceli this is my 2nd time join contest anjuran Miz Aple...Before ni contest pasal wayang..Sapa leh bagi sinopsis pasal sesuatu wayg sampai miz Aple pergi tgk sendiri cite tu dapat adiah...senang kn???tapi aku x menang..sob3~

Kali ni mau cuba lagi, contest for the best commentator plak..kira mcm top komentar la ni..sapa paling banyak kasi komen kat blog Miz Aple akan dapat adiah misteri....huhuhu..suspen2...ngee~ Jadi untuk menang kena la komen every entry yang ada dalam blog Miz Aple..chayok2!!

And here are the terms and condition:

1. Buatkan satu entri mengenai contest ini supaya ramai lagi boleh join dengan tajuknya seperti tajuk di atas.Juz ceritakan apa yang patut sahaja, Oke. (Done)
2. Letakkan link kat kotak komen entri ini , diingatkan sekali lagi di kotak komen entri ini. supaya aku tahu siapa perserta aku. (Done)
3. Komen kan apa sahaja tak kira logik atau tidak . tetapi bukan komen "ok." , "ya ." ," saya tahu." nampak sangat mengepam. waduh..waduh. (Done)
4. Nak jadi followers aku pun boleh tak nak pun boleh ikut suka anda la. tapi sebaik nya follow la ;D (Done)


Contest ni akan tamat pada 25 Januari 2010...Jadi jum ramai2 pi terjah blog Aple dE gediZ untuk rebut peluang memenangi adiah misteri...klu akk menang ks yg cute2 eh..hohoho~

Uols leh klik je kat mana2 nama Miz Aple yang aku tulis dlm n3 ni...sume aku dah link kan dengan blog dia...So gud luck all!!! Mari ber'contest'!! yiippiieeeeee~ \(^_^)/





p/s: Ingt nak wat n3 ni time balik keje kang..Tapi tetibe bos kuar pi meeting, so tangan ni memang gatalllll sgt nak menaip..huhuhu~ So kire pass kan sis nyer syarat2 penyertaan??huhuhu~





Memang sifat wanita...kut....



Assalamualaikum dan selamat pagi sume...Hari Isnin patotnya hari yang ceria sebab dah 3 hari cuti merehatkan minda dan fizikal...Tapi bagi aku Isnin adalah hari paling tak syok sebab rasa tak puas cuti 3 hari..waaaaaa! Jadi untuk kembalikan mood bekerja, tangan ni harus diberi exercise pagi iaitu menaip entry...hahahahaha..alasan mmg takleh blah~

Korang tengok gbr kt atas tu..Sapa yg dah tgk cite ni mesti la paham kan..hehe..Bagi aku cite ni sangat menarik sebab banyak unsur giwang gitu aku ni bukan la seorang yg giwang...ahaks! Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii macam twilight yang 1st dulu, dak encem akan membebel sepanjang cite.."bosan la yana", "dorang ni pesal asek membebel je..tak paham apa dia ckp...", "ngantok la yana...", "BOSAN!" (-_-") Dak encem mmg TAK SUKA tgk cite2 cemni..dia lagi prefer tgk cite2 aksi...hahahaha..tak romantik la u ni..ngee~
mcm la aku suka laki romantik..huhu

Aku ni punyeeeerrr la nak concentrate tengok si Jacob tu. Bila tgk aku concentrate je dia kaco aku, "knp jadi camni yana?", "eh org tu sapa...?", "camne dia leh ada kat cni...?", "bla..bla..bla..." waduh2...mmg potong stim btol..haish....mmg btol kata bloggers2 len, cair beb tgk watak Jacob!!!body dia, mata dia...perghhhh...Tapi aku lg suka rain, sebab dia ninja..hahaha..jacob ni jadi serigala je..ngarut ah...huhuhuhu~


:: Uols tak cair ke tgk body dia ni??Pandangan mata yang mengancam! awwww..~ kalo laki toksah ckp la, kalo ada laki yang tetibe cair dengan Jacob ni memang ABNORMAL...kuang3~ ::


Tiap kali kuar watak Jacob mesti kedengaran sore2 pompuan mengeluh cair dalam wayang tu termasuk la aku...wakakakakaka~ Dan tiap kali aku memuji kehenseman Jacob ni juga la dak encem akan membebel, "abes org sebelah ni tak macho ke, tak ensem ke, tak cantek ke body??!" dgn nada geram gitu...hahaha..naseb la heroin dalam cite ni tak brape nak lawa sgt..kalo idak mau dia bagi aku jeles gak...ish3~



Seyes la cantekkkkkk mata mamat ni...time nk upload gbr pon leh cair kejap tgk mata dia..wakakakaka..sengal ko yana! Tapi uols jgn salah paham ye...aku ni saje je suka2 tgk muka artis..biasa la tu kannnnn...Dalam hati aku hanya ada dak encem je...ewah! cover line baek punyerrrrr~

Kesimpulannya, before tengok cite ni, make sure pasangan anda jenis yang varieties, leh layan sume genre movie...hohohoho~




p/s:
Jum2 klik kat sini untuk join--> PayPal WishList macam catcheye juga =)

p/s: Masa jln2 kat Mines semlm ada jmpe satu dress ni, sangat cantek! Lama dh aku cari dress cemtu...tapi labuh sket, so mlm ni nak ajak akk ipar dak encem follow gi Mines skali, nak tanya dia leh 'otter' x baju tu..akk ipar dak encem tukang jahit..hehe..syok2!lalalalalala~








Dec 19, 2009

B.R.A.S.S.O


B.R.A.S.S.O atau dalam bahasa saintifiknya, Metal Polish....Ia digunakan untuk mengilatkan metal..huhuhu..explanation yang tah pape~ 1st time aku dengar pasal 'menatang' ni..Sume gara2 nak prepare hantaran untuk kazen aku bertunang ptg tadi...

Brasso ni aku guna untuk kilatkan metal2 yang ada dalam tepak sireh...uols tahu x tepak sireh tu apa??hahahahaha...kalau orang perak, diorang gunakan tepak sireh ni untuk wat hantaran time meminang...Kazen aku ni laki, so weols kire pi rombongan minang la ni..huhuhu~


:: Ni la dia tepak sireh..aku pn tak tau la btol ke idak ejaannya..hohohoho~ tepak sireh ni dari keturunan mak and makcik2 aku lagi..turun temurun digunakan..Untuk batch aku, kazen aku yang 1st rasmikan tepak sireh ni..caya la yayie! \(^_^)/ ::


:: Ni la ghope isi2 yang ada dalam tepak sireh ni..aku pn sebenarnya tak brape nak paham fungsi setiap bekas ni...hahahaha.. ::


:: Before di'brasso' ::


:: Ini lah cara2 mem'brasso' metal2 tadi..Tuang sikit kat atas kain, then sapu je kat bekas2 kecik tadi menggunakan hujung jari je untuk buang karat2 pada metal2 tu..nak kasi kilat la kiranya..baru nampak cunnnn!! ::


:: Ni lah ghopa setelah di'brasso'...ada beza tak??kilat tak??haha..memang itam jari2 aku kerjakan mende ni..abes lekat suma karat2 besi ni kat tangan aku..Kain yang aku guna untuk lap pon da jadi itam, macam orang keje workshop lak..hohohoho~ ::



Setelah siap suma hantaran, maka pas zuhur tadi weols sekeluarga konvoi ramai2 pi Rawang untuk meminang..ayah aku diberi amanat untuk jadi wakil jurucakap..haha..sume orang nervous je..maklong lerrrrr anak 1st yang nak kawen..huhuhu~


:: Pembawa2 hantaran..lalalalala~ ::



:: Majlis yang meriah..barisan uncle2 pihak laki and perempuan..huhuhu~ Siap ada PA sistem lg kaooo nak kasi sume dengar apa yang dibincangkan..superb aa majlis ni..huhuhu~ ::



:: Sesi menyarung cincin merisik and bertunang oleh bakal mak mertua..weeeee~ ::



:: Oh aku and kazen aku, kak yong, memang kaki interprem..org len takde pn tergedik2 amek gbr dgn pengantin...hahahahaha~ congratz girl! ::



:: Food yang sangat la sedap..macam2 ada..puas ati beb!huhuhuhu~ ::



:: Hantaran balas from the lady..Tapi aku tak sempat merasa makanan2 kat hantaran ni..ada kek besau, tapi lupa nak snap..huahuahuahua~ ::




Ni baru kazen aku yang kenduri...Tapi gambar kazen aku sebijik pon takdo...kakakakaka..yayie, sila jgn mara aaa...sebab biasa time2 tunang ni orang pompuan yang memonopoli majlis..pengantin laki duk diam2 je k! huhuhuhu~

Majlis nikah akan diadakan pada 1 Mei 2010..InsyaAllah aku cite...yang tunang ni pn beria aku type n3..hahahaha..kalo aku yang kawen sok rasanya 3 hari 3 malam asek cite pasal kenduri aku je laaa...muntah org baca....wahahahahahahaha~ (ok stop yana, plis!)





p/s:
Jum2 klik kat sini untuk join--> PayPal WishList macam catcheye juga =)

p/s: Sok planning nak men boling dgn dak encem, pehtu gi kenduri...and byk lagi aktiviti nak dibuat esk...lalalalalalalalalalala~




Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers