Jun 30, 2009

Interbiu..huk..huk..



Pg td aku g Putrajaya, ade interbiu keje. Lame gak x bgn pg, berkarat dh mate ni...perghhh, payah btol nk bukak mata tadik.. huhu...

Semlm interviewer tu call, die xckp lak nk kna dtg kul brape, so aku assume dtg pg lerrr...aku kuar rmh td dlm kul 9am. Aku diarahkn utk jmpe dgn Dato' Nafsiah kt Jab. Perangkaan. Dia ni kira bos kt c2 aa..So time otw aku call la PA Dato' ni. Die kate Dato' tgh meeting lak time tuh..erm xpe la kn, aku kate aku bley tggu bia aku yg tggu die, jgn die tggu aku................

Since aku ni mmg FAIL dgn jln2 kt putrajaya tuh, aku mtk tlg la kt ayah aku drivekn aku g tpt nk interbiu tuh kalo aku drive sorg mau mkn mase berejam nk carik tpt je, blom cmpr carik parking laghik. Naseb gak ayh aku yg bwk td, korg tau je la kn parking kt bangunan2 kerajaan kt putrajaya tuh cane korg tau ke??heh3.. mmg ampeh. kna park tepi2 jln. tu pn naseb2 je kalo ade parking..kalo xde???????????xkn nk park kt Alamanda lak kn. Jenuh beb jln..adeh la...

So sesmpi je kt bangunan tu, aku da konpius nk msk yg mane..haha..byk sgt w'pn da spesifik org tu kate kt Presint 1 (mmg seme bangunan kerajaan kt cni), Parcel C, Blok C (blok C pon ade byk, C1, C2 etc....). Since aku pn xsure, so ayh aku just drop je aku kt satu building ni (sebelah bgnn JPA), aku pn msk la dlm utk ty kt kaunter pertanyaan kt dlm tuh. Ayh aku xtggu pon, die nk g Cyberjaya, so aku msk aa sorg2...Rupe2nye tpt yg aku carik selang 2 bangunan dr bangunan yg aku msk ni..adessss...dh aa aku pakai bj kurung, dgn high heels laghik..perrgghh, saket kaki aku jln..haha..aku bknnye biase pon ber'heels2' nii...isk...

Sooooooooo sesmpi je kt Jab. Perangkaan nyer building, aku pn g kt receptionist...

aku: hye, sy nk jmpe dgn Dato' Nafsiah, ade appointment dgn die..

receptionist: ooo, amek pas kt guard dl k.. naseb aku ty, ingt nk nek je trus tgkt 8 tuh..haha

aku: ok trime kaseh...


:: ni la pasnyeee ::


Pehtu aku pn nek la tgkt 8..Sesmpi je tgkt 8 tuuuuuuu...ade 3 bilek besar, ade bilek Mawar la, Bilek Utama la...adoiiiiii...konpius2..aku try call PA die xangkt lak..ish3...last2 aku ty je kt akk yg kebetulan lalu c2 direction g bilek Dato' tu...die kate 'msk bilek utama pehtu belok kanan (wow ade belok2). Dlm bilek tu pn agak besar, ade byk bilek kecik lg...isk..luas gak tpt ni, xde signboard, mmg sesat aa...hahaha...makanyee terpaksa la aku ty staff kt dlm tu plak...

aku: tumpang ty, mane bilek Dato' Nafsiah ek??

staff: *tuding jari jek*

aku: Mekaseh


Msk je dlm bilek (jmpe tpt PA dl, then br bilek Dato' tu), PA die xde lak kt meja..adoii laaa..dlm ati aku da pk, "die ni curik tulang hape, mentang2 bos xde, g meeting..ish3". So aku pn wat la cam opis sendirik..layan diri jek..haha...sian aku, xde sape layan..isk...


:: sempt lg aku snap gbr meja PA ni time die xde..haks ::


Ade la dlm 15 mnt ke atas aku duk menung kt c2..then br PA dato' tu dtg..die kate die g minum jap..erm..leh la trime alsn tuh..huhu..xlame pas tu Dato' tu lak smpi, br abes meeting...dlm kul 10.20am br aku dpt jmpe die (lebey kurg 30mnt aku tggu..ok la tu kn).

Time jmpe tu aku bg la resume and seme sijil2 aku kt Dato'.. Aku nk apply jwtn engineer, tp die kate maybe xde kosong skrg. Lgpn jwtn professional payah nk dpt..so die soh aku jgn memilih sgt, die nk bg aku keje admin je (part time). Aku xkesah pon, janji keje...huhu...Dia kate maybe dlm mggu ni jugak dpt jwpn...erm..harap2 bley dpt laa..

Ptg td lak, dlm kul 4.30pm cemtu, org dr IKRAM lak call..die kate ikram tgh carik engineer skrg (structure engineer). Dorg pggl aku interbiu jumaat ni kul 3.30pm...alhamdulillah, rezeki2..aku pn setuju je la..hehe..mintak2 sgt dimurahkn rezeki, senang dpt keje..isk..riso aku nganggur lame2 (padahal br sebln..huhu)


Sekian..aku nk tidoooo...nite2...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz








Jun 29, 2009

Doa Untuk Jauhi Wabak



Seperti yg diketahui umum skrg ni dunia digemparkn dgn penyakit@virus br iaitu H1Ni...Virus ni plak senang menular. Ade skali tu virus ni dh smpi kt tpt aku, kt sepital Serdang..tp alhamdulillah org tu diisytiharkn slamat..tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii kite xleh terlalu selesa wpn virus tu xde berdekatan kwsn tpt tggl kite...

Selain virus H1N1, byk lg penyakit berjangkit len yg mungkin akn melanda kite atau org sekeliling kite. Jadiiiiiiiiiiiiiiiiii sbg seorang Muslim, kite di ajar utk sentiasa berwaspada dan berdoa kepada Allah utk lindungi kita dpd terkena bencana2 seperti ini..Di sini sy akan berkongsi doa utk jauhi wabak dengan seme rakan2 blog (atau sape2 je yg bc blog ni). Sila la amalkn. InsyaAllah kita akn selamat dr bencana penyakit berjangkit...


Sebagai pendinding bersama:



p/s: maceh pada Mell ats emel yg bergune ni utk aku share dgn seme owg..










Jun 28, 2009

Game di Facebook~~~


B4 aku cite lebey lanjut psl tajuk n3 aku ni, 1st of ol aku nk jwb tag dl...Erm... sbnrnyeeeee aku da pnh dpt tag ni...tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii..ape slhnyeee kn amek 2 kali..ade owg nk mara ke???ngeh3...papepon maceh pada saudara setiasahabat aku xtau name btol die sbb sudi bg tag ni kt haku..ingt jugak die kt aku ni yek..huhu.. pasan!!

1) copy gambar amal islam di atas..

-ni kali ke-2 ye aku kopi n pessss....ahak!!

2) pilih 10 orang sahabat anda dan wajibkan mereka melakukan perkara yang sama....

-erm..aci x kalo sy xmo pileh sesape...hohoho...cemni la...pada seme followers sy yg x wat lg tag ni sile la amek ye..pada yg xmo jwb pon xpe..kalo rase nk jwb 2-3 kali pon bley...xde sape nk larang..we are in free country...okeeyyysss!!! peace no war...lalala~~~



:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



Wokeh, continued pada point utama n3 ni...Wat mase ni aku sedang menganggur. Bosan gak la duk rmh sejak xdpt nk smbg kontrak keje since sebln yg lalu. Dh byk gak tpt aku apply, non-govt & govt..mane2 ade iklan je aku apply erm blum rezeki aku lg agaknye..hurmm...

Sooooooooooooooooooooooo utk isi masa lapang aku, rajen bebeno lerrr haku ni menghapdate blog, meng'forward2' emel, usha acc fs, fb (facebook), mespes n seme2 yg seangkatan dgnnye...tapiiiiiiiiiiiiiii yg plg aku fokus skali is men game kt fb. Salah satu game yg plg aku suke is Farm Town. Aku pn xtau la nape aku minat sgt men mende ni...huhu..


:: ni la farm aku..xtau lak brape keluasan tnh tp byk gak mende aku bley tnm..hehe..yg ruang kosong tu aku ingt nk wat rmh..tp tggu kmpl duet dl..lalala.. ::


:: ni lak neighbour aku yg plg aku suke sgt deco farm die, si Happy (i loike) and aku mcm nk tiru jek style die ni..hehe.. ::


:: ni lak trophy yg aku dpt..full beb, 8/8--perfecto!! ::


:: ni lak marketplace, tpt utk kite jual seme tanaman yg dah di'harvest', xpn nk cr owg utk kite hired die keje kt farm kte...hehe..besh2 ::


:: Selain dr marketplace, visit neighbour, bley gak g tpt2 len..cth mcm dlm gbr ni haa..kowg nk tau lebey lanjut men la sendiri yek..cam xkuasa lak aku nk cite pjg2...hohoho ::



Satu laghik game yg aku suukkkeeeeee sgt men kt fb ni smpi xhengat dunia is...Pet Society. Name pn da mcm ala2 budak2 sket kn..tp game die besh..ni la 1st game yg aku men kt fb ni. Membe2 aku la yg ye2 ajak2 aku men game ni, sbb lg ramai neighbours, lg senang kite kmpl duet. Tiap kali kite visit neighbours kite (daily) kite akn dpt duet...syok kn??hehe...


:: ni kire living room aku..hehe..name pet aku Ujang ye..ngeh3.. ::



:: ni time racing dkt stadium..kalo menang dpt 3o coins ::


:: ni la rmh aku and view sekeliling die..hehe..cute kn?? ade 7 bilek niiiii ::


:: ni la award yg aku da dpt so far..ade 28/45..tiap kali dpt award pn kite akn dpt coins lg..hee ::


:: ni aku visit membe selaku neighbour aku, Miz Izza..rmh die chanteq.. i loike..die mmg sgt pandai deco rmh die (pet die berlalat sbb die da lame xmandikn pet die..eewwww) ::


Ni saje la mende aku nk story pown..haks...pada sesape yg ade fb, bley la bg id kowg, nnt aku add..tp makesure kowg men farm town and pet society..leh jd neighbour aku sbb aku mmg ske add2 org yg men game ni wpn aku xknl dorg...hehe...same2 la kite berkreatif and berimaginasi di alm gamezzzz...


p/s: dak encem xske men game2 ni, die kate cam budak2..die ske men game boling je kt fb tu...BOOOOORRRIIIIINNNKKKK!!! lalalala~~~








Jun 27, 2009

Wedding Sideq



Sorang lg kwn sekola aku kawen hr ni. Thn ni xtau la da brape ramai kwn2 aku kawen. Mmg almost every month aku mesti g kenduri kawen kwn sekola aku. Semua sebaya dgn aku lak tu..isk..kdg2 jeles gak aku nengok dorg ni kawen..kawen..kawen..ade gak yg da ade anak cpt btol progress korg yeeea..haha.. tu la namanye rezeki...papepon aku ucapkan tahniah sesgt sbb korang berjaya dirikan 'masjid'. Bukan senang ye nk dirikan 'masjid' ni....

Sidek ni da nikah 6 Jun hr tu, ni kire kenduri belah laki la plak...Dr semlm lg aku da plan dgn membe2 aku yg len nk gerak g kenduri kul brape. Since aku duk area Bangi, agak jauh dr rmh pengantin and membe2 aku yg len dorg duk area serdang je, dkt dgn rmh pengantin so aku terpaksa la plan utk jmpe dorg kt rmh sidek ni je..

Aku kuar rmh td dlm kul 1 lbh sket..dak encem pn ikut skali sbb dl die pnh satu tpt keje dgn sidek ni. Sidek ni keje kt fakulti medic kt UPM...so basically dorg mmg knl aa...Meh layan piccas kt bwh. Cite pjg2 pon nnt bkn ade owg nk bace...haks...


:: mase ni br smpi. tgh tggu dayah (rmh die dkt area rmh sidek je), die nk jln skali dgn kitowg. So, park kete kt area rmh dayah ni. Smbl2 tggu cik dayah ni dak encem request la soh amek gbr die dgn kete kesyangan die..huhu..yg adiah tu utk pengantin yeee...ngee~~ ::



:: aku pon nk gak nyemak amek gbr sementara tggu dayah smpi ni..huhu.. ::



:: Ni time mkn..aku da mkn lame dh..elok je aku abes mkn, pengantin pon smpi..huhu..pehtu aku lak amek gbr pengantin mkn..jgn maraa aaa sidek aku edit gbr ni..hoho..eh die bc ke blog aku ni..lalala ::


:: ni plak BFF aku. name die Mell..dr form 1 aku kwn dgn die...sgt baek orgnyee..sabar je dgn kerenah haku ni. Tiap kali jmpe die mesti terkenang zaman2 sekola dl..mmg sengal, pehtu gelak cam org gilo..hak3..She's still single but not so mingle...erk apakah?? ::


:: dak encem ni mmg suke wat muke cenggitu time amek gbr..huhu..felik2.. ::



:: emon, wanJBA, sidek and dak encem. time ni ujan gerimis, tp gagah gak snap2 gbr..erk!! ::



:: Sesi bergmbr dgn kwn2 kuuuu...syg kowg!! mmuah2!! ::


Ucapan to Sidek :: Moga2 perkahwinan ko kekal smpi akhir hayat ye..dpt baby tu bgtau lerr kengkwn..ngeh3...



::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Aku nk selitkn skali video fav aku as a tribute to Allahyarham Michael Jackson (MJ) a.k.a Mikhael (btol ek eja die??)---gune Allahyarham coz die Muslim...

Aku mmg minat gak dgn Allahyarham ni since aku kecik lg..dgn bangganye aku bgtau aku pnh jmpe die mase die dtg mesia, kt OU (xingt thn ble). Tp mase tu aku kecik lg, so kire ingt2 lupe. mmg xde ganti aa penyanyi and penghibur mcm Allahyarham ni. Beliau mungkin dirindui tetapi TIDAK akan DILUPAKAN...Moga rohnya dicucuri rahmat...Aminnn...Al-Fatihah......








Tag yg Simple mimple~~~

Tag kali ni agak pendek & sgt simple..kn bagos kalo seme 'pengforward' tag bg tag yg cenggini jek. Mudah bg org2 yg bz utk meng'upload' n3 tag ni...huhu...tp aku suke je jwb tag pjg2 pn sbb aku xbz..lalala

Tag ni adeq aku yg bg..so meh tgk apakah bentuk soklan tag die...SGT2 MUDAH!!



Peraturannya:


Perkara2 yang perlu anda lakukan ialah:



1) Copy gambar amal Islam di bawah. Copy satu post ni pun tak ape. Mudah dan menjimatkan masa. harapnye gitu..


2) Kemudian pilih 10 orang sahabat anda dan wajibkan mereka melakukan perkara yang sama. Ingat! 10 orang tahu? Lebih2, lagi bagus. Terlebih? Jangan melampau sudah. Calon-calon terpilih:

::Siap kate 'WAJIB' lg...so calon2 yg bertuah, sile settlekn tag ni...hahaha..::

-nenekrock- (dh brape la agaknye tag aku yg die perap..ngeh3)
-effa-
-ujang-(reti ke die wat mende ni??lalala)
-dodo-
-JS-
-memyra- (kenalan brku di blog..hehe)
-cik epal-
-aleena-
-annyssophellia-
-ira-










Award lagi..oyeah2!!



Kali ni aku dpt award dr miz lionteen a.k.a fiza..cute orgnyee.award beliau juge cute..hehe..award ni ditujukn khas utk pengikut2 setia blog die (followers).



::ni la awardnyee..pink..i loike!!::


Maceh byk2 la dik noonn yeeeeaaa...terharu gak dpt award ni (apakah??)
Moga persahabatan kita di alam maya (bloggers) akn kekal lama (fuh gwang gak speech aku neh..isk)
And rajen2 juge la dtg ke blog Life 101 yg suke merepek2 ni...hohoho..cheers!!






Jun 26, 2009

Template Baru~~Wind of Change..lalala~~


Erk!!apakah??semgt btol aku wat n3 utk mende ni..haks...tetibe rase cam nk tkr mood plak kn..mcm da bosan lak gune template lame tu..hoho..Da lame gak niat nk tkr template, tp sbb leceh nk carik blk widget2 and link2 yg ilang, maka terbatal niat utk 'wind of change'..adeh la..


Tadi, mcm biasa la kn aku bersiar2 ke blog rakan2 ku (hebat2 blog dorg), terdetik gak hatiku ini (chewaah ayat!!) untuk menukar template blog ks nmpk lebey cute and len sket..Puas la aku cr template2 yg best utk aku padankn dgn blog aku neh.....Sesmpi je di blog nenekrock...aku terperasan la ade link utk kategori blog template aku br pasan link tu sbnrnye..hoho... So aku pn klik la kt link tu...fffuuuuhhhhh..punye la byk template cun2...rambang mate gak aku nk pileh..huhu..






Lame gak aku amek mase utk wat pemilihan template tuh mcm pileh calon suami lak..hoho..
last2 ni la hasil pemilihan aku...


::ok x??::


Erm..ni la template pilihan aku..bg aku template ni canteq je..hehe..cute lg...sanggup lak tu aku x g lunch semata2 wat mende alah ni...pergghhhhh...ni la aku bile da terlalu asek dgn satu mende tu mmg x hengat dunia..huhu..

Pada kengkwn blogku, rajen2 la visit blog aku yg da berwajah br ni...lalalala ~~~smbl korek idung~~~~
Aku juge ade letak link utk template2 yg cun2 tu kt sidebar belah kanan blog aku ni (blog template) utk sape2 yg maseh tercr2 template yg seswai utk uols boh kt blog uols yeeaaa...

p/s: maceh pd seme followers aku sbb korg la aku dpt carik blk seme link2 dlm blog aku and seme widget2 yg besh2..jasamu dikenang ~~~~









Jun 25, 2009

~~Award Oh AwaRd~~


Tadi aku g la bersiar2 kt blog kengkwn aku...pehtu smpi je kt blog kak rinna ni, aku pn baca la seme n3 die. Agak lame gak aku x menjenguk blog die sejak die jadik followers aku..ngeh3..

Tgh aku asek bc2 n3 die...tetibeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...kt sidebar belah kanan blog die aku nmpk la ade byk award die susun (hebat akak ni dpt byk glerr award..huhu). Pehtu ade salah satu award tu die tujukan khas utk pengunjung2 blog die..ahak...





Jadiiiiiiiiiiiiiiii tanpa segan silu dan penuh rakusnyeetatatertib aku pon merompak mengambil award ni dan pastekn ke blog haku..lalala~~ papepon maceh ye kak Rinna..jasamu dikenang (erk..ade kena mengena ke??)







Jun 24, 2009

Award frm my Sis



a) Copy badge "Vespa blogger Award Friendship" di atas untuk diletakkan di blog anda

::okeyss aku da copy n paste..hehe::


b)Link / ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

::adek aku yg bg..erm kna cite ek psl adek aku??adeh la...
die satu2nye adek yg aku ade..haha..aku ske gado dgn die, sbb da xde org lain aku leh gado selain adeq aku and dak encem...ngahaha..(haruskah??). Skrg adeq aku ni blaja kt uia amek biosc, sem 2 xsilap aku..ngeh3..dh la tu ek..mls nk type..lalala~~~::


c) Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri

::byknyeeeeee..erm...
1. org menggelarku yana/liyana
2. kurus dan agak kecil orgnyee (xde la kecik mane pon tp sbb aku kurus so nmpk kecik)
3. anak pertama dr 2 beradek
4. agak pendiam tp kalo jmpe dgn org yg peramah, akn jadi peramah gak
5. suke shopping
6. suke surf internet (blogging..ngeh3)
7. bercita2 ingin menjadi seorang engineer yg hebat (aminn...)
8. suke mkn fast food
9. xsuke mkn sayur dan ape2 makanan kesihatan..wek!! kecuali royal jelly..heh3
10. sgt mudah didekati jika tau caranya. kalo org xknl akn ckp aku ni sombong...ish3::


d) Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda

::dak encem (die kembali aktifkn blog die sbb jeles tgk hakunye blog..ngahaha)::
::nenekrock::
::JS::
::effa::
::dodo::
::ira::


Jun 22, 2009

Tag frm cik Epal


Huaaarrrrgghhh...lame dah x menjwb tag..huhu...Ok gak dpt tag ni sbb mcm xde mende menarik yg len utk aku pos n3 wat mase ni..ngeh3..Tp soklan2 die agak kontroversi membuatkan jwpn2 aku agak emo ckit..papepon kite layannnnkn ajeeeee...lalalala~~~~


1. apa perasan sekarang
erk..slh eja..huhu...xpe la aku jwb gak...'perasaan' sy skrg.....sy sgt lapaaaaaaaa...



2. saya nak makan
ayam goreng + french fries...nyumm..nyumm...


:: ni lunch aku sbnrnyee...heh3.. ::




3. saya x suka
ble ade pompuan2 gedik menggedik dan mengambil2 gbr dgn dak encem aku..grrrr...jeles2..rase nk sepak2 je a** die...miahahaha...(setan2)


4. impian saya
ingin menjadi seorang wanita yg luar biasa hebatnyeee...ngeh3...


5. haiwan yg saya tidak suka
erm...lipas dan nyamuk!! rmh aku mmg byk lipas..grr...tension2. tetibe kang nmpk kt dlm bilek air la, kt dapur la...eeeeiiiii...aku sembur jek gune CNi insect spray trus dorg matiii...ngahaha...nyamuk lak ske memberi ciuman yg amat menggatlkan tubuh aku..pehtu die tgglkn love bite....aaaaaaaaaaaaaaaaaa



6. saya harapkan
Hubungan sy dan dak encem akn sentiasa bahgia tanpa gangguan2 penggediks2 di mesia ni...amiinnnn!!!


7. jika boleh diputarkan masa
aku akn ubah semua sikap2 burok aku yg membuatkn org termakn ati/sakit ati/kecewa/sebgnyee..arap maapkn aku ye kengkwn...nobody's perfect and everybody deserve a forgiveness..mmuuaahh2!!


8. saya pada 10 thn akan datang
mempunyai keluarga yg sgt bahagie, life yg semua org impikan, tggl dlm rmh besar, kete besar (transformers..wahaha)-------xslh jika kite berimpian, tp seorg sahabat aku pnh ckp, "impian hanya akn jadi mimpi jika tiada usaha"


9. hp saya adalah
Sony Ericsson K630i


10. saya pernah bercinta sebanyak
erk..skali ni jek..tahniah pada dak encem kerana menjadi 1st love aku..arap2 xde la 2nd, 3rd.....dan seterusnyeee yeeeee...hik3...da byk yg kite lalui selama 4 thn 3 bln ni..huhu..



11. saya suka pada
org yg jenis TAK ckp belakang..kalo xpuas ati ckp je la dpn2, sbb aku pn jenis sound tepek je..watpe la tmbh dosa ngumpat2 org kn..ish3..tp cara penyampaian kena btol ye, bkn sound2 org dgn cara yg menyakitkn ati..ada cara nk tegur2 silap org ni..okeyysss!!! peace no war!!


12. kawan2 saya
sgt ramai...tp yg slalu aku ajak 'dating'----- dayah (dodo), mell, cikin, aida (tp die asek bz jek..isk), maryam.....


13. pernah dikhianati
erm...sy mmg pernah dikhianiati..tp xyah aa cite sape and bagaimana...mende da lps, die pn da mtk maap...soooooooo...abaikaaannnnnnnnnnnnn..


14. apa yang hendak dilakukan terhadap org yg mengkhianati anda
erm..mase kna tu aku nangis je. terkedu sekejap..ble da tenang, aku rase biar tuhan je yg balas perbuatan die. Doa org yg teraniaya mmg MUDAH dimakbulkan, tp aku x la doa mende yg burok2. Just mtk Allah bukak ati die utk insaf and berubah dgn sikap yg lebey baek..Kalo die x sedar diri gak, pepandai la die lalui hukum karma yg bakal menimpa die...ngahaha..(haruskah??)


15. senaraikan 8 orang untuk di tag
:: dodo ::
:: JS ::
:: adeq ::
:: nenekrock ::
:: miz effa ::
:: kak rinna ::
:: mama ezureen ::
:: anis ::




Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers