May 31, 2009

Eye-Test on very Interesting Images

Erm..hr ni cam xde mende menarik sgt yg aku wat. Tgh hr td g kenduri kawen anak jiran aku, pehtu kul 6.30pm g mkn (dinner) kt Santai Cafe, Cheras..membe aku nk lanje, tu yg sanggup g jauh2 tuu..ahaks!! Mekaceh ye Dayah lanje aku, jasamu dikenang...(sbnrnye die byr utg aku..lalalala..)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Meh kte layan pic2 kt bwh ni utk uji mata2 anda...layaaannnnnn...zaaasssss!!!




CAN YOU SEE 10 FACES IN THE TREE

It took me a bit, but now I find it hard to see the tree through the faces =)

(mmg mate korg akn juling sekejap time nk cr imej muke dlm gbr niee...hoho..)


THERE'S A FACE IN HERE. CAN YOU SEE IT?



CAN YOU SEE THE UNBORN BABY?



CAN YOU SEE THE KISSING COUPLE?
OR THE LEGS DANGLING, HOW ABOUT THE STOCKINGS ?




CAN YOU SEE THREE WOMEN?




WEIRD WALKING COW......

Warning: Do not view while drinking!!

Is it me or does the right hand/hove look like a tea pot
for just a second before it turns into a head?

COOL !!!



Can you tell the difference between a horse and a frog?

Watch closely....







p/s:: jgn slhkn aku tau kalo tetibe mate korg jadik juling...wahahahaha...






May 30, 2009

Lunch @ Cheng Ho



:: tu gbr Cheng Ho kut..huhu..::


Skrg da mule cuti sekola, 2 mggu. Aku pn br tau semlm cuti sekola da mule, macek aku yg ckp sbb die dtg tdo rmh aku smpi ari ahad (esok). Almaklum la kn da lame tgglkn sekola, mane la nk tau bile cuti sekola w'pn mak aku tu cikgu, tp aku xamek tau gak ble die coti..hoho

Macek aku ni dr Segamat, die dtg sbb esok kitorg kna attend kenduri kawen jiran aku ni haaa a.k.a ketua kg seksyen 8
So rmh aku skrg ni mmg meriah dgn manusia sbb ramai dak2 kecik..hehe..best2!! Pehtu pg td dorg g visit kubur nenek aku kt area blakang KTM UKM tuh, xingt lak name tpt tu..ngeee...aku x g sbb mls mslh pompuan

Then time lunch lak mak aku bg idea yg sgt beshh, die ajak kitorg mkn kt restoren Cheng Ho restoren amy search kt Wangsa Maju tuh..

Da lame sbnrnye kitorg teringin nk g mkn kt sane, tp mase br2 bukak dl, ramai glerr org smpi kna beratur. Waktu mlm lak tu, dh aa tgh lapa. xkuasa lak nk beratur kn, tu yg xjd g..isk...So skrg, da alang2 sedara-mara aku ade kt rmh, mak aku pn dgn baek atinye nk lanje aku pon ade hulur sket k kitorg g la mkn kt c2.kitorg g dlm 12 org td..xramai pn org mase kitorg smpi, maybe dorg g shopping dl, da mlm br g mkn kt c2 kut..hehe..(assume je)


:: dalam kete, otw nk g Cheng Ho..hohoho ::
:: dr kiri, kinah, sofiya, yana ::


:: Kitorg order set ns puteh & 7 dishes ::
:: ns puteh ni 2 round beb, asek tmbh2 je..seme "phirana" nii..hoho..(naseb b'fast mkn roti canai je, tu kebulur seme) ::


:: Ni Lai chi Kang macek aku order, aku xrase pon tp die kate sdp..huhu.. ::



NI LA DISHES2 NYEEE...NYUMM..NYUMM!!


::dish utama, of course la ikan..(xingt name ikan ni dgn msk ape..hoho..)::


:: ade aym sweet sour, telor (msk ape tah), tauhu (pon xtau msk ape), TOM YAM seafood (slurrpp!!) & kangkung belacan ::


:: Dish yg last i.e desert..tembikai & tembikai susu (dlm menu kate mixed fruit, tp xde la mixed sgt pown..hmm) ::



So kesimpulan die, food kt cni kire ok la..aku bg 3 STARS!! Tp ni cume pendapat aku, len org len la citarasa kn. Lgpn aku kureng puas ati dgn service die sbb agak lmbt. Maybe sbb staff xcukup ramai kut pehtu xde lak amy search kt c2..ngeee...tapiiiiiiii pada sesapa yg xpnh g lg restoren Cheng Ho ni sila la g....


:: heh entefrem gbr kazen aku neh, tomeyyy & nakalzz!! ::

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Pas mkn kitorg g rmh kazen aku kt Ampang, solat2, pehtu g plak rmh pacek aku kt Danau Kota.kt sane dpt mkn lg, tp kitorg mkn kuey teow je sbb da kenyang sgt mkn kt Cheng Ho tuuh...fuuhh..mmg hr famili btol hr nii..ahak!!besh2!!

Pastuuuuuuuuuuuuu...pas Asar tu kitorg pon balek aa rmh..kt rmh kitorg mkn popiah cheese jek utk dinner..sdp & mengenyangkn jugeeee...sape2 nk recipe bley msg aku..hehu..

Ni la kisah aku utk hr ni..c-ya in da next post...

ROGER & OUT!!


May 29, 2009

Lagi Tag dr nenekRock...

b4 aku jwb tag ni, meh aku nk intro sket psl akk nenekrock neh..ehem2..
pada suatu zaman yg tidak diketahui tahunnye akk ni senior aku time sekola dl beza umo kitorg 2 thn..kui3, tp aku xpnh knl die..knp yek??haaa sbb die xde skandal dgn aku dl...wakakaka..tp mmg jodoh aa jmpe die kt blog plak kn..ngehehehe..best kwn ngan akk ni sbb die sgt becok peramah and aku harap dpt jmpe die akk nk lanje mkn Nando's kt Mines (ske 2 je wat statement sendirik..lalala)

Mesti korg ade t'pk, sapekah gerangan akk nenekrock itu??yg knl tu xyah aa kecoh kn, aku ty utk yg xknl jek..nape die dipggl akk??adakah die mude??adakah die nenek yg mmg rock??atau adakah die seorg gadis biase je, yg gune nick nenek??hehehe..

Nah!! amek korg muke nenekrockwat suspen je


::dgn ini sy pn "rompak" gbr akk juge..miahahaha...::

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tag kali ni sgt unik & ringkas..terjemah kn name sendirik dgn name jepang jepun..hoho..sgt menghiburkn w'pn pc aku lembab tahap israel, aku gagahkn juge minda utk siapkn tag yg simple mimple nieee...lalalalala..kalo korg rajen, try la wat, pehtu post kt blog kowg yek..hehu..^_^


Huruf2 ni mewakili perkataan dlm bhs jepun ye, mcm da vinci code gitu..^_^

A - ka----F - lu---- K - me---- P - no---- U - do---- Z - zi

B - tu----G - ji----- L - ta----- Q - ke ----V - ru

C - mi----H - ri ----M - rin ----R - shi ---W - mei

D - te----I - ki -----N - to----- S - ari---- X - na

E - ku--- J - zu ----O - mo ----T - chi---- Y - fu


nama panjang:

S-I-T-I
L-I-Y-A-N-A


after convert to jepang word:

ARI-KI-CHI-KI
TA-KI-FU-KA-TO-KA


-----------------------------

nama pendek:

Y-A-N-A


after convert to jepang word:

FU-KA-TO-KA





1st time nengok name aku transform jadik cenggini..haks3!! b4 ni name aku sdp sket "ishimaruakira"

pasni korg pggl aku, 'toka' je la yek..bwahahahahahaha..!!

gilo dh nieee...tata...



May 28, 2009

1st MeeT!nG

Pejam celik, pejam celik, dh sebln rupenye aku keje kt Dexalon Sdn Bhd ni. Best keje kt cni, wpn larik bidang tp byk mende br yg aku blaja. Rase penuh gak la ilmu di dada bkn di kepala..huhu..Hari ni aku nk cite sket pengalaman aku g meeting dgn pihak authority (BOMBA). Ni 1st time g meeting since aku keje kt cni..so, excited tu cam agak t'lampau sket..hoho..mane taknyeee letih siot duk opis jek.dh aa staff 4 kerat jek, xde life langsung..aaaaaaa...



Sebenarnye aku dgn membe aku ni ade assignment kna wat, sifu ayt bombastik die manager la kitorg bg utk evaluate pencapaian kitorg selama keje kt c2..die soh anta assgmnt tuh esok (Jumaat) kul 3pm.die bg assgmnt tu Semlm (Rabu, kul 3pm), so kitorg ade 3 hr utk siapkn assgmnt tuh dgn jaya & cemerlangnyee.tapiiiiiiiiiiiii tiru nenekrock..hehe...tetibe sifu aku neh g running simulation keje yg company aku wat lak kt comp kitorg, kalo takat satu projek je xpe, ni smpi 3-4 projek serentak die wat simulation, abes lembab glerrr tahap palestin dh jadiknyee comp kitorg neh..nk bukak autoCAD pn kna tggu smpi sejam...waaaaaaaaaaaa..... Agak tension gak aa wat keje, sket2 hang, nk gerak mouse pn tersekat2 korg paham x msg yg aku nk smpikn?? rase nk baling je comp tu kt dinding...aaaaa dusshhh!!

Pehtuuuu, td one of our director, Mr. Victor dtg opis die dtg opis ni ble ade hal2 penting je..die kate dorg sifu & directors kna attend meeting dgn BOMBA kt cyberjaya kul 11.30am. So si victor ni ajak kitorg join skali, nk ks kitorg exposed ape presentation yg kna wat utk BOMBA time meeting ni.. Fuhhh aku dgn membe aku ni bkn men happy lg dgr dpt g meeting, bkn ape, kitorg nk kuar dr opis tu..tu jekk..haha..nk amek fresh air, jmpe org2 br kut2 la ade engineer mude yg ensem2..gataiiiii!!
So dgn muke gilang-gemilang nyee kitorg pon ikut la sifu kitorg g meeting. kitorg gerak dlm kul 10.30 sbb xtau sgt tpt die katne, tkt sesat tp xsesat pon, senang je cr balai bomba tuh..




::gbr kete dorg je dpt amek, sbb segan nk snap2 gbr dpn org ramai..kui3..::




::yg bj biru tu sifu aku, yg len2 tu otai2 fire engineer..hehe..::



Pas meeting, kitorg g mkn kt hentian bas cyberjaya tuh, kt restoren Hassan mamak..Pehtu aku kenal la ngan sorg amoi ni, cute, die engineer gak, name die sue..hehe..die pn g meeting dgn BOMBA gak, tp die engineer dr company len tp wat projek yg same (korg nk tau ke projek ape??projek carrefour kt sek 11 Damansara..) die ade fb, so sape2 nk knl dgn die leh add die kt fb aku..die single lg...hoho..
wokeh back to da point ske bg info lebey2 la aku neh, aku g lunch dgn sifu aku and seme otai2 engineer yg len..syok beb sbb xyah kuar duet sendirik...wakakakaka...burok perangai..

Pas mkn kitorg balek la opis balek..sambung blk perjuangan kitorg utk siapkn assgmnt yg sifu bg...chayouk2!!!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Pas blk keje plak, aku g tgk wayg ngan dak encem, cite Terminator 3, kt alamanda...besh gak aa cite die. aku x follow yg b4 ni nyer tp aku phm gak jln cite die, mcm ala2 transformer pn ade gak, tetibe ramai robots2 pehtu bley tkr2 rupe..kdg2 konpius "aku ni tgk cite transformer ke terminator??"



tp td naseb baek ade membe2 bley tlg blikn tiket, fullll glerr wayg...penuh dgn manusia xkn robot lak kn..apola..almaklumla org br dpt gaji...ahaks!!jeles lak aku..ish3




Tp pape pon cite die best sbb aku xtdo pn dlm wayg...lalalala...

Sekian..aku nk tito..skrg da kul 12.11am...nite2 seme!!Salam...


May 27, 2009

ScRabbLe ChamP!onS

Mownin people!!

This is a good thing to give a thought. I am just wondering whether it could be true. Bet all of you haven't seen this one!!!




Time nk post n3 ni, teringt lak zaman2 blaja dl, slalu glerr men scrabble. Addicted smpi time exam pn kitorg bkn stdy, tp men scrabble kt library..haha..aku la mastermind die sbb aku je yg ade game ni kt rmh. dh aa besar gabak..ble bwk nek library muke seme nk bangge, kunun2 pemain handalan scrabble..hohoho..pelik btol perangai time tuh..tp skrg, xde geng dh nk men scrabble, seme da ade kerjaya sendirik..isk..windunyeee ngan kowang seme!!~~~




::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

This is one of the cleverest
E-mails I've received in awhile.
Someone out there either has too much
spare time or is deadly at Scrabble..
(Wait till you see the last one)!


DORMITORY:
When you rearrange the letters:
DIRTY ROOM

PRESBYTERIAN:
When you rearrange th letters:
BEST IN PRAYER

ASTRONOMER:
When you rearrange the letters:
MOON STARER

DESPERATION:
When you rearrange the letters:
A ROPE ENDS IT

THE EYES:
When you rearrange the letters:
THEY SEE

GEORGE BUSH:
When you rearrange the letters:
HE BUGS GORE

THE MORSE CODE:
When you rearrange the letters:
HERE COME DOTS

SLOT MACHINES:
When you rearrange the letters:
CASH LOST IN ME

ANIMOSITY:
When you rearrange the letters:
IS NO AMITY

ELECTION RESULTS:
When you rearrange the letters:
LIES - LET'S RECOUNT

SNOOZE ALARMS:
When you rearrange the letters:
ALAS! NO MORE Z 'S

A DECIMAL POINT:
When you rearrange the letters:
I'M A DOT IN PLACE

THE EARTHQUAKES:
When you rearrange the letters:
THAT QUEER SHAKE

ELEVEN PLUS TWO:
When you rearrange the letters:
TWELVE PLUS ONE


AND FOR THE GRAND FINALE:

MOTHER-IN-LAW:
When you rearrange the letters:
WOMAN HITLER


Yep! Someone with waaaaaaaaaaay
too much time on their hands! (Probably a son-in-law).


May 26, 2009

Credit Card Scam

Duped by credit card scam upon check in at Hotel

You arrive at your hotel and check in at the front desk. When checking in, you give the front desk your credit card (for all the charges for your room). You get to your room and settle in. Someone calls the front desk and asked for (example) Room 620 (which happens to be your room).

Your phone rings in your room. You answer and the person on the other end says the following, 'This is the front desk. When checking in, we came across a problem with your charge card information. Please re-read me your credit card number and verify the last 3 digits numbers at the reverse side of your charge card. '


Not thinking anything you might give this person your information, since the call seems to come from the front desk. But actually, it is a scam of someone calling from outside the hotel/front desk. They ask for a random room number. Then, ask you for credit card information and address information. Sounding so professional that you do think you are talking to the front desk.


If you ever encounter this problem on your vacation, tell the caller that you will be down at the front desk to clear up any problems. Then, go to the front desk and ask if there was a problem. If there was none, inform the manager of the hotel that someone called to scam you of your credit card information acting like a front desk employee.


Please read more crime prevention tips at www.hanter-alarm.blogspot.com






May 25, 2009

Last Weekend

Hepi Monday to all my fwenz!! Hr ni nk kongsi cite aktiviti aku di hujung mggu yg lalu..bg aku aktiviti ni best la, maybe bg sesetgh org mende ni biase je. Tp aku ske lak nk menaip and n3 ni agak pjg gak, so pada yg xde keje tuh bley la membuang mase korg bace n3 aku..




Sabtu, 23 May 2009

Bgn je dr tdo cam biasa la..men tenet dl.. Aku sorg time tu sbb parents aku g keje slalu kna duk rmh sorg2..isk....Tgh khusyuk men tenet tetibe dak encem call..treettt..trett..ringtone aku lg jonas brothers..huhu

dak encem: yana katne?
aku: rumah je, nape?
dak encem: org saket pale ni, berdenyut, dr semlm xleh tdo..ni otw nk g klinik kt upm
aku: lorr yeke, truk sgt ke saket?g klinik sorg je ke?
nada bersimpati, ingt die nk bwk aku teman..tp....
dak encem: a'ah sorg je..mmg saket sgt xtau nape, dr semlm lg..
aku: erm..ok la, drive leklok k..
aku pon mls nk teman sbb tgh saket prot...wahahaha

Aku pn sambung la men tenet..............................
tak lame lps tu, tepon aku bunyik lg..dak encem call...ringgg..ringg...
aik tkr lak bunyik ringtone..hmm..

dak encem: katne tu?
aku: rmh lerr..nape??
die ske ty soklan camni padahal td dh ckp ade kt rmh..ish3..
dak encem: jum g mkn..
aku: ok jum
x menolak tuuu..haha..mmg tgh lapa pon time ni

Kitorg mkn kt restoren Limau Nipis dpn umah aku jek..hoho..Pas g mkn kitorg pn blk la ke rmh masing2.Dak encem nk tdo, saket pale la katakn..cian die.doc kate die byk sgt berpk
ntah ape yg dipk tah, exam da abes..huhu..

Sebelah ptgnye plak, aku rase agak bosan duk rmh
mak aku cam lmbt lak blk, smpi dh xtau nk on9 ape dh..hoho...aku pn wat keputusan nk kuar ngedate ngan dak encem..so aku pn sms la die..

aku: saket pale lg ke??
dak encem: a'ah nape?
aku: erm ingt nk ajak tgk night at the museum..
dak encem: erm..bile??
aku: skrg aa...mls nk kuar mlm..
nnt mak aku ckp ape plak kn hr2 kuar mlm..ish3..
dak encem: erm ok la, org amek skrg..

Kebetulan time tu aku kt kedai bli brg so, aku pn bergegas la blk rmh tggu dak encem dtg...
aku yg drive sbb cian dak encem skt pale..huhu..

Sesmpi je kt Mines, mase tu dlm 4.45pm, masyaAllah ramainye manusia!!!berduyun-duyun kete!!dh aa wayg mmg kul 4.45pm.xtau la sempt ke x neh..isk..kitorg park kt parking seblh mines tu yg tpt conference hall tuh, kna jln jauh sket.

Time nk bli tiket plak, seat full!! adeh la..tggl yg dpn2 je, xkn nk mendongak kut tgk wayg..xsyok btol..haish, last2 kitorg tgk je la cite syurga cinta.
..wayg kitorg kul 5.30, so ade ms 30 mnt lg, jd kitorg pn jln2 la..kt center hall die ade ramai lak org, mcm ade artis je nk dtg..kitorg pn duk la c2..rupenye mmg btol ada artis nk dtg..wahahaha...artis2 itu adalah heliza, awal, lisa surihani, lan pet pet dan azly (senario). dorg wat promotion psl cite syurga cinta and jgn pndg blakang congkak..fuhh langkah kanan btol kitorg hr ni..

Mule2 yg entertain kitowg lan pet pet ngan lisa surihani. saket prot gelak tgk aksi lan pet pet neh..adeh la..lisa surihani ni lak aku mmg minat sbb die lawa glerr..hoho..dak encem aku ni minat glerr dgn heliza, tp by the time kul 5.30 entertainment dr lan pet pet n lisa x abes2 lg..last2 dak encem ni nk gak jmpe heliza, kitorg pn g la blakang pentas, mtk permission dgn ajk yg terlibat, mule2 mtk sign je kt tiket wayg kitorg..tp mcm xcukup lak kn..haha..tamak btol..dak encem ni pn mtk aa permission nk amek gbr dgn heliza alasan kitorg nk tgk wayg tkt xsempt nk jmpe heliza..hehe..baek punyerr..tp mmg btol pon alsn tuh..

Ajk yg b'tugas lak sempoi abes, xde kerek2, die pn ajk a msk bilek kt blakang pentas tuh and kitowg pon amek la gbr dgn heliza & awal..lalalalala..trus ilang lak tuh saket pale dak encem neh sbb dpt jmpe heliza..haish...gedik btol!!

Ni je gbr yg aku leh haplod, lgpn gbr dgn artis len xsempt nk amek sbb nk tgk wayg..isk..


::nmpknye awal lg ensem dr dak encem aku..wahaha...::


p/s: Cite syurga chenta tu mmg besh..xsangke heliza terror belakun..dgn awal lak tuh..hoho..

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ahad, 24 May 2009

Hr ni x byk mende bley story..aku kuar g kenduri membe dak encem kt s.alam. So aku bgn pg sket sbb aku ni jenis siap lmbt..haha..dlm kul 10.30 kitorg gerak g s.alam..actually kitorg ikut konvoi tpc (Persona Club) sbb pengantin laki neh members dlm tpc aku interframe name club kowg kt cni yek..jgn mara aa....janji kumpl kt giant kul 12, tp biase la janji melayu kn..kitorg pn smpi lmbt gak sbb dak encem nk g bsh kete, kt equine..knp equine??haa sbbnye membe dak encem yg soh g sane, kunun2 nnt nk gerak skali aa dorg gelar diri dorg geng dak nakal...ahaks!!
Dipendekkn cite, smpi dewan kenduri kul 1pm, mkn2, pehtu borak2, pehtu sesi amek2 gbr, pehtu dlm kul 2.30 bersurai la semenye...

p/s: gbr dorg xupload lg aa, ingt nk rompak je kt forum tpc tuh. aku mmg xde amek2 gbr pn kt sane, interframe kt camera org jek..huhu..nnt da ada gbr aku upload yek..dun worry, be happy..





Blk dr kenduri aku ngan dak encem g tgk wayg lak kt mines, cite monsters vs aliens..hehe..kitorg blk umah dl aa mandi manda, korg pn tau kn cane panaznyee ble g kenduri..huhu..



Pas tgk wayg, g mkn kt restoren dkt ngan maybank kt serdang tuh, tetibe ngidam tom yam..hoho..pehtu kitowg pn balek aa..hr ni keje kn, kna tdo awl..yola tuu..

Dgn ini tamatlah sudah n3 sy utk hr ni...the end..bley la sambung keje korg blk ye..daaaa..
Roger & out!!







May 24, 2009

Tag dr Miz Effa


Sementara tggu nk g kenduri ni aku usha2 la blog. Tetibe dak effa ni mengetag aku plak..hehe..so aku akn cube jwb dlm mase 15 mnt je.gud luck for me...lalala..Neway mekaceh ye effa mengetag sis...

Dengan bacaan Bismillah aku memulakn jwb tag neh..mcm ssh sgt je tag ni..haha..

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tp sbnrnye aku xsempt nk abeskn jwb tag ni sbb pjg sgt..haha..jd skrg kul 8.23pm aku sambung jwb tag dr miz effa neh..td stop smpi soklan no 16 je..hehe..


1)Bekas kekasih saya adalah..
Tiada sbb yg skrg ni kire 1st love...chewwahhh!!

2)Saya sedang mendengar..
Bunyi kipas mcm bunyi kucing, kipas lama la katakn, bunyi org bertukang org dpn rmh aku ni tgh renovate rmh die...hahaha...

3)Mungkin saya patut..
Cari keje len sbb keje skrg ni xde kna mengena dgn course yg sy amek time blaja dl..isk..

4)Saya suka..
Men pet society and farm town kat facebook!!!

5)Sahabat-sahabat saya...
Mcd name btol die diana, Dayah sorg dayah(ex-smkss),sorg lg dayah(kliuc), Mell, Maryam dan ramai lg..^_^

6)Saya tak paham..
Mcm mane org yg hanya wat biz MLM bley jd jutawan...nk gak jd cam dorg..lalala

7)Saya kehilangan..
Tpt sy mengadu pada 10 April 2007

8)Ramai yang berkata..
Muke sy dgn dak encem same cam adk bradek...wahaha...dorg rabun kut..kekeke..

10)Cinta itu adalah..
Give and take, to sacrifice something bkn maruah & harga diri ye, jgn slh tafsir
(nape xde soklan no 9??pelik tol tag cik effa neh..huhu)


11)Di suatu tempat, seseorang sedang..
Tido dgn dengkuran yg sgt kuat...kuang3

12)Saya akan cuba..
Menjadi seorang yg luar biasa!!

13)Ayat SELAMANYA membawa maksud..
Tiada apa yg kekal selamanya melainkn CINTA pada Allah...br lps tgk cite syurga cinta la ni kuar ayt camni...hehehe..

14)Telefon bimbit saya..
Same dgn hp org jht dlm cite The Mall Cop..ade kena mengena tak??heee

15)Bile saya terjaga..
Sy akan tgk jam kt hp pehtu sambung tido blk, lg 5-10 mnt br bgn....hahaha...

16)Saya paling meluat..
HIPOKRIT, BACKSTAB!!

17)Pesta/parti adalah..
Something yg happening, utk org enjoy2 dgn kwn2..hehe

18)Haiwan yang paling comel penah saya temui..
Kucing..meow2..

19)Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah..
16 sbb time tu TEENAGERS la katakn, mude remaja..time tu rase life is simple..^_^

20)Hari ini..
G kenduri membe dak encem, kt s.alam, pehtu g tgk wayg cite monsters vs aliens n3 akn dtg aku cite psl weekend aku yek..

21)Malam ini saya akan..
Tdo awl sbb sok pg keje...wahahaha

22)Esok pula saya akan..
G keje cam biasa..apo punyer soklan ni..ish3..

23)Saya betul2 inginkan..
Sebuah kete BMW 7 series mcm dlm cite Taxi tu...lalala

24)Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini..
Sy rase muke cam pelik sket sbb pakai selendang biase pakai tdg 4segi yg biasa tu je..kahkahkah

25)Pusat membeli belah atau arked permainan..
Erm...biasa g Mines@ Alamanda je..sbb dkt dgn rmh..g jauh2 bazir duet minyak je..hehe..

26)Makanan barat atau jepun..
I like western better than japanese sbb mknn western seme dimasak..apakah??

27)Bilik yang terang atau gelap..
Terang!! takutt gelap2..hehe..unless time ramai org dlm bilek tu...

28)Makanan segera adalah..
Tidak bagos utk kesihatan dan menggemukkan kecuali org2 yg genetiknye mcm aku, mkn la ape pon mmg xkn gemox

29)Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang..
"yana nk tls blog dl ni, nnt kte borak k" kataku pada dak encem...

30)Siapa yang anda ingin tag..

a) Adekku - Min a.k.a ana_jundullah
b) Nenekrock
c) Pakcikdot
d) Mr Azman Shah
e) Dodo a.k.a Dayah







May 23, 2009

Safety TipS

Since skrg ni da byk sgt brite psl jenayah ni, so aku nk share sket tips2 slmtkn diri dgn korg. Cuma amek mase 5 minit je utk baca n3 ni. Bley guna utk selamatkn diri korg atau org2 sekeliling korang..slamat m'baca..


In daylight hours, refresh yourself of these things to do in an emergency situation...This is for you and for you to share with your wife, your children and everyone you know.



1. Tip from Tae Kwon Do :
The elbow is the strongest point on your body. If you are close enough to use it, do!

2. Learned this from a tourist guide in New Orleans. If a robber asks for your wallet and/or purse, DO NOT HAND IT TO HIM. Toss it away from you....chances are that he is more interested in your wallet and/or purse than you and he will go for the wallet/purse.
RUN LIKE MAD IN THE OTHER DIRECTION!

3. If you are ever thrown into the trunk of a car, kick out the back tail lights and stick your arm out the hole and start waving like crazy. The driver won't see you, but everybody else will.
This has saved lives.

4. Women have a tendency to get into their cars after shopping, eating, working, etc. and just sit (doing their checkbook, or making a list, etc. DON'T DO THIS!) The predator will be watching you, and this is the perfect opportunity for him to get in on the passenger side, put a gun to your head and tell you where to go. AS SOON AS YOU GET INTO YOUR CAR , LOCK THE DOORS AND LEAVE.

5. If someone is in the car with a gun to your head DO NOT DRIVE OFF, repeat: DO NOT DRIVE OFF! Instead gun the engine and speed into anything, wrecking the car. Your Air Bag will save you. If the person is in the back seat they will get the worst of it . As soon as the car crashes bail out and run. It is better than having them find your body in a remote location.

6. A few notes about getting into your car in a parking lot, or parking garage:
A.) Be aware: look around you, look into your car, at the passenger side floor , and in the back seat
B.) If you are parked next to a big van, enter your car from the passenger door. Most serial killers attack their victims by pulling them into their vans while the women are attempting to get into their cars.
C.) Look at the car parked on the driver's side of your vehicle, and the passenger side.. If a male is sitting alone in the seat nearest your car, you may want to walk back
into the mall, or work and get a guard/policeman to walk you back out. IT IS ALWAYS BETTER TO BE SAFE THAN SORRY. (And better paranoid than dead.)

7. ALWAYS take the elevator instead of the stairs. (Stairwells are horrible places to be alone and the perfect crime spot. This is especially true at NIGHT!)

8. If the predator has a gun and you are not under his control, ALWAYS RUN! The predator will only hit you (a running target) 4 in 100 times; And even then, it most likely WILL NOT be a vital organ. RUN, Preferably in a zig -zag pattern!

9. As women, we are always trying to be sympathetic: STOP! It may get you raped, or killed. Ted Bundy, the serial killer, was a good-looking, well educated man, who ALWAYS played on the sympathies of unsuspecting women. He walked with a cane, or a limp, and often asked 'for help' into his vehicle or with his vehicle, which is when he abducted his next victim.

10. Another Safety Point:
Someone just told me that her friend heard a crying baby on her porch the night before last and she called the police because it was late and she thought it was weird. The police told her 'Whatever you do, DO NOT open the door..' The lady then said that it sounded like the baby had crawled near a window and she was worried that it would crawl to the street and get run over. The policeman said, 'We already have a unit on the way, whatever you do, DO NOT open the door.' He told her that they think a serial killer has a baby's cry recorded and uses it to coax women out of their homes thinking that someone dropped off a baby. He said they have not verified it, but have had several calls by women saying that they hear baby's cries outside their doors when they're home alone at night.





May 22, 2009

Tag dr Nenekrock

Mekaceh pada akk 'nenekrock' sbb ks tag ni tag pertama aku.. aku sbnrnye xde mood nk wat keje, saket glerr prot neh...waaaaaa...masalah pompuan ye harap maklum nk mkn ubt xde stock la plak, nk g kedai xlrt nk jln..drive pn xlrt so td soh ayh dtg amek..haha...
Sementara tggu nk blk ni, men2 tenet pehtu siapkn tag nenekrock..hehe...slamat m'baca...


1. ambil gambar keychain yang ada pada kunci kereta/motor/van/lori atau apa-apa sahaja kenderaan. (kunci rumah/office tak aci ok)




2. buat ulasan lanjut tentang keychain korang.

Keychain ni membe kolej aku yg bg, name die azura..die bli keychain ni kt penang. Kalo korg pasan ade la name "Penang" kt tengah2 tulang ikan tu..hehe..da lame gak die bg keychain ni, dlm 2 thn lps xsilap. Tu yg da berkarat2..hehe..nk buang syg...org bg beb, mane bley buang2 kn..len la kalo da lunyai..hehu..nk kilatkn kna bli bhn pengilat silver tuh, tp mls nk bli sbb rase m'bazir lak..haha..bia je la kn, lgpn bkn ade org nk tgk..tp tetibe dpt tag cenggini lak..adeh la..
terasa gak segan nk post gbr keychain ni, tp lantak la..aku syg keychain neh..hehe..



3. nyatakan juga jika ada memori atau kenangan indah pada keychain tersebut.

Alemak mane ade memori keychain neh..membe aku je yg bg..tu pn die bli sbb die ade ikut tournament bowling, MAPCU, under kolej kitorg kt Penang..
Erm..yg maybe jadik memorinye, keychain ni da berkarat sbb da lebih 2 thn and aku ske sgt keychain ni mcm mane aku ske tn yg memberi..hohoho...windu kt zura..lame glerr xjmpe..isk..










UnTuK WaNiTa Yg SayaNg MarUahnYa

Terima kasih Pejol sbb post bulletin camni. Aku post kt blog utk kongsi dgn seme kwn2 aku, especially ladies since zaman skrg mmg byk kes jenayah di mana mangsanya adalah kaum hawa utk guys uol bley bgtau kt ur gf, family and frenz too k...

Ini adalah Doa Khusus Untuk Elak 'Dirogol' (Hafal dan Sebarkan)



رَسُولَ اللَّهِ يقول من قال بِسْمِ اللَّهِ الذي لَا يَضُرُّ مع اسْمِهِ شَيْءٌ في الأرض ولا في السَّمَاءِ وهو السَّمِيعُ الْعَلِيمُ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ لم تُصِبْهُ فَجْأَةُ بَلَاءٍ حتى يُصْبِحَ وَمَنْ قَالَهَا حين يُصْبِحُ ثَلَاثُ مَرَّاتٍ لم تُصِبْهُ فَجْأَةُ بَلَاءٍ حتى يُمْسِيَ

DALAM sebutan rumi : BISMILLAH ALLAZI LA YADURRU MA'ASMIHI SYAIUN FIL ARDI WA LA FIS SAMAIE , WAHUWAS SAMI'UL 'ALIM

Ertinya : Rasulullah s.a.w didengari berkata sesiapa yang berdoa : "Dengan nama Allah yang tiada dimudaratkan sesuatu apapun dengan namaNya samada di bumi dan di langit, dan Dialah maha mendengar dan maha mengetahui" sebanyak 3 kali, maka ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehinggalah subuh esoknya, dan barangsiapa membacanya ketika subuh 3 kali, ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehingga petangnya" ( Riwayat Abu Daud, 4/323 ; At-Tirmidizi, 5/465 dan Ahmad ; Tirmizi : Hasan - Teks doa berwarna Merah Syeikh Syuaib ; Hasan)


Ingin saya utarakan satu lagi doa sohih yang dibaca oleh isteri Nabi Ibrahim a.s (iaitu Siti Sarah) yang menyebabkan para lelaki zalim termasuk rajanya melarikan diri, saya sertakan sekali sumber rujukannya dari hadis Nabi s.a.w.

اللّهُمَّ اِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ اني آمَنْتُ بِكَ وَبِرَسُولِكَ وَأَحْصَنْتُ فرجي إِلاَّ على زوجي فَلاَ تُسَلِّطْ عَلَىَّ الْكَافِرَ

DALAM SEBUTAN RUMI : ALLAHUMMA IN KUNTA TA'LAMU INNI AAMANTU BIKA, WA BIRASULIKA WA AHSONTU FARJI ILLA 'ALA ZAWJI FALA TUSALLIT 'ALAYYA AL-KAFIR WA AZ-ZALIM

Ertinya : Ya Allah, jika engkau mengetahui bahawa aku beriman kepada Mu dan Rasul Mu, dan aku menjaga kehormatanku hanya untuk suamiku, maka lindungilah aku daripada dikuasai oleh orang-orang kafir dan zalim" ( Riwayat Al-Bukhari, no 2104, 2/722 ; Sunan Al-Baihaqi, 5/97; Musnad ahmad, 2/403 ; Fath Al-Bari, 6/393; Umdat Al-Qari, 12/30 ; Sohih )


Semoga ia dapat dihafaz dan di amalkan oleh semua wanita Muslimah, Cuma jangan lupa bahawa doa ini bersifat tawassul dengan amal soleh anda, iaitu apabila diikat dengan imannya dengan Allah s.w.t dan RasulNya dan telah dijaga kehormatannya dan sudah tentu auratnya.

Justeru, seolah-olah kemaqbulan doa ini juga diikat tentang kewajiban untuk beriman dengan Allah dan rasulNya dan menutup aurat anda. Tanpanya, doa ini masih amat digalakkan untuk dilakukan, cuma jaminan seolah-olah lebih pasti bagi yang apa yang dikatanya (dalam doa ini) menepati apa yang sebenarnya penampilan fizikal anda.

Justeru, jika berbaju kebaya terbelah, baju sendat menampakkan susuk tubuh, berpakaian nipis seolah telanjang, bersolek canggih seperti artis bukan Islam..sudah tentu doa ini sahaja belum cukup mampu menjaga anda. Bukan kerana Allah s.w.t tidak mampu, tetapi Allah s.w.t tidak anggap wanita itu layak dek kerana kedegilannya sendiri.
Fikirkanlah.


May 21, 2009

GoOd LucK

N3 ni aku tujukn khas pada kwn2 yg tgh exam skrg ni especially dak encem..hik3..malu lak
moga2 berkat usaha korg b4 ni dpt digunakn time exam ni..chayouk2!!


:: gbr hiasan - cenggini la ghope org exam ye..hehu ::



Kpd dak encem:: yana doakn A (name xtpo..huhu..) tenang time jwb soklan, bc doa byk2..w'pn da final sem, tp jgn stress, anggap je cam sem2 len gak, jwb cam biase k...all the best 4 u..here's ur good luck kish...mmuackss!! nape die sorg je dpt special wish..ish3..




::Bear ni aku ks khas wat kwn2, adk aku, minn & dak encem::



: Kata Hikmat :

"Minda kita adalah seperti payung terjun. Ia hanya berfungsi sekiranya ia terbuka"


May 20, 2009

1st TiMe...

Hari ni aku xkeje, amek cuti sbb nk g service kete..aku xpnh g service kete sendiri so mlm td aku ajak aa mak aku temankn..memule die kate ok, tetibe pg td die kate xleh teman lak. ayh aku lak nk cpt g keje, ade hal, bla..bla..bla..Last2 aku dgn xde moodnye g la proton nyer tpt service kt sebelah shell bdr baru bangi tuh sorg2 b4 tu aku ada je ajak dak ensem teman, tp die ade hal plak..haish.. Tp time aku otw td mak aku call ckp die akn dtg gak kt tpt service tu tgk aku..hehe..ank manja tol kn..




Biasanya b4 service aku akn bli minyak itam sendiri kt CNi dak ensem yg ajr bli kt cni so that ble service tu murah la sket kos die. tp td g stokis dpn masjid hasanah tu xde parking lak, dh aa cuaca agak panas so aku wat keputusan nk g bli minyak itam kt shell je sebelah tpt service tuh





:: Promote skali neh minyak itam CNi..haha..harge rm90 je.. ::


Sesmpi je kt shell, mcm payah lak cr parking tpt die agak leceh and sempit ditmbh pulak aku ni tgh xde mood sbb xde sape nk teman g service kete, last2 xjd bli minyak itam sendiri, bia org tu je provide seme sengal je kn..
B4 g service dak ensem ade pesan, tkr oil filter ngan air filter je, tp aku dgr msk telinga kanan kuar telinga kiri, abes mcm2 org tu tkr...skali bil rm214 daaa...

1:: engine oil semi = rm99 kalo bli sendiri rm90 je
2:: oil filter = rm10.55
3:: washer p. plug = rm2.00 aku pn tatau menatang ape ni
4:: two pin bulb*1 = rm9.00 yg ni mmg kna tkr sbb lampu blakang and signal kiri mmg da rosak
5:: wind screen cleaner = rm8.00 mende neh??haish
6:: sundrise = rm14.00 ni xtau menatang ape
7:: sody vacuum = 10.00 yg ni sbb aku yg mtk die bshkn kete aku skali, da xensem dh..huhu..
8:: service tax = rm61.60 glerr mahal proton charge, baek g kedai biasa jep..huhu

*dpd list kt ats byk yg xperlu sbnrnye kn*

adeh la..ayh aku ks bajet rm200 jep, tp aku ckp kt ayh aku rm150 da cukup sbb bli minyak itam sendiri. naseb la mak aku dtg melawat td tgk ok ke aku g service kete sendiri, t'paksa la soh mak aku topup lg rm50..haha...

:: So moral of da story, ble org pesan pape dgr btol2, take note and jgn jadik kamben blurr sgt sbb mende ni melibatkn value duet, bkn soal ade byk duet atau x, tp cara pengurusan duet kna btol...aku akn smpn pengalaman aku ni so that next time xde la aku bodo sgt kn. at least bley la berdikari g service kete sendiri...Dak ensem slalu ckp, "org pompuan ni bwk kete sekadar tau bwk je, xreti nk jaga, jln men redah je, bkn kire lobang ke, lecak ke, ape ke, pehtu xtau kete tu sehat ke, saket ke" hahaha...w'pn bkn seme pompuan cam aku, tp majoritinye cenggitu. kitorg tau shopping je...lalala... ::



Pas service kete aku g mkn ngan membe aku, maryam ko xkesah kn interframe name ngan gbr ko kt cni..ngee.. kt kjg die praktikal kt miros..pehtu aku g jmpe ngan dak ensem gataii. die tgk bil service tuh abes kna bebel die mmg ske bebel kt aku..huahuahua..



:: ni la kwn aku ::



:: ni aku nyer lunch..x ingt aa name restoren die..huhu.. ::



:: teh o ais..simple but tasty (",) ::


Then aku sggh kolej jap KLIUC ty psl graduation letter ngan transkrip. Seme xsiap laie haish..lembab btol dorg wat keje..apola..pehtu blk rmh sambung on9, men game pool dgn nenekrock..gua menang beb dl2 time blaja rajen lwn pool dgn membe, skrg da keje seme jarang on9..hohoho..

Sekian saje kisah aku utk hr ni...c-ya on da next post...

Roger and out!!








Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers